HenryP
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
HenryP
MemberNo hüppevõimet ongi treenida ikka oma keharaskusega. Hüppevõime suurendamisex ei ole küll otseselt vaja jõusaalis kang turjal kükke teha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
4 tundi päevas venitada on selgelt liiga palju ja sellest küll keegi paremini lendama ei hakka
Mis pead silmas “Hea luustik”?
Kindel ? -Muidugi saab ka ilma, kuid kang turjal kükke tehes on areng kindlasti parem.
Samamoodi võin väita, et rinna arendamiseks pole vaja rinnalt surumist teha, sest saab ju ka ilusti keharaskusega kätekõverdustega lihase ära väsitada ( 20-30 kordust seerias jne) , kuigi kangiga surudes on ju koormus ja efektiivsus kindlasti suurem.
Ise olen arvamusel, kuid ei kandideeri ainukesele tõele, et hüppes on vaja just plahvatuslikkust ja kiiret tõuget, mida on hea treenida just kükki tehes lühikeste kordustega ja suurte raskustega või siis plahvatuslikku trenni tehes. Erinevad Air Alerdid on aga väga pikkade seeriatega, isegi mõnesaja korduselised. Seega pisut kahtlen nendes- kas hüppevõime suurendamiseks on just parim lihasvastupidavus trenn?!
HenryP
Memberminu kaloraaz jäi sinna 1400-1500 kanti, kuid tundeb et olen vist vea kuskil teinud, peaksin vist sööma 1700, kui õigesti arvutasin, kuid kas tõesti võib 200kcal vahe sellist probleemi tekitada, ja kuidas ma saaksin kaalulangust teha rasva arvelt et suht tundmtu teema mu jaoks, või on ehk mingeid lehekülgi kust lugeda, siit foorumist sellist postitust ei leidnud.Kui sa kaalusid 77 kg, siis sinu baasainevahetus, mis on sinu keha energiavajadus ilma igasuguse liikumiseta (minu teada ka ilma seedimiseta, kuid ei ole kindel) oleks umbes 1600 kcal+ sinna lisanduks see, kui aktiivne sa päevas oled ja kui palju ringi liigud (kui õigesti väidan, siis ka lisaks seedimisele kuluv energia, mis on väga arvestatav number). Usun, et keskmiselt kulutaksid sa päevas 2300-2500 kcal. Seega ei olnud sa mitte 200 kcal miinuses vaid ligi 1000 kcalorit ja igal juhul alla oma BAV’i ! Seega oli üsna loogiline tulemus, et kaotad suurel hulgal lihasmassi.
Ei tea su pikkust, seega ei oska su baasainevahetust täpselt öelda, kuid usun, et peaks umbes 1500 piirimail olema 63 kg-sena.
Minu soovitus oleks see, et leiaksid oma kaalulanguseks sobiva kaloraazi üles, võttes alguses päeva kaloraaziks 2200 kcal, kui kaal langeb nädalas 0,5-1 kg, siis oled õigel teel, kui ei lange, siis vähenda kaloraazi mõnesaja kcal võrra, kui aga üle 1 kg, siis võiksid päevast kaloraazi isegi suurendada.
Veidi kindlam variant oleks muidugi tellida korralik toitumiskava, kasvõi siit samalt lehelt.
Fitness.ee leheküljel keri pisut alla poole, seal vasakul pool on artiklid, võta aga toitumise rubriik ja lugemist on rohkem kui küll.
Väga hea ja informatiivne kokkuvõte on toodud Jorgen Matsi blogis, mis asub SIIN
HenryP
MemberSuure tõenäosusega, kui oled kaaust 10 kg alla võtnud, kuid peegelpilt on jubedam, on tõesti kaalulangus toimunud lihaste, mitte rasvade arvelt ning sellest eeldan, et su päevane kaloraaz oli liiga väike ning keha hakkas rasvade asemel lihaseid lõhkuma, et “ellu jääda” (mida suurem on lihasmass, seda rohkem keha vajab ka energiat, toime tulekuks).
Kuidas toimus kaalulangus? Kui palju langes kaal iganädalaselt ?
Kas oled ka oma toitumist kuskile kalkulaatorisse sisestanud ? Kui oled, siis kui suur oli päevane kaloraaz ja kuidas oli toidukordade vaheline suhe? Kui ei ole, siis võiksid seda teha.
Nii saab sulle täpsemalt informatsiooni anda põhjuste kohta.
Lahenduse andmises ei ole kõige pädevam, kuid usun, et selleks on 2 võimalust:
1. jätkad kaalualandust, kuid ennem teed endale asja korralikult selgeks, et langus toimuks rasva arvelt.
2. muudad keha koostist- ehk tasapisi püüad suurendada lihasmassi ja langetada rasva %. Kuid seda sama-aegslet teha ei saa, tuleb jagada faasidesse.
HenryP
MemberBlogi läks kohe peale 1. postitust Favorites alla ja nüüd olen ikka päris tihedalt seda külastanud, ootuses, et seda on uuendatud!
Toitumise kohta oli väga hea kokkuvõtlik õpetus, kui nii võib öelda…
Ootan huviga spordipsüholoogia osa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>HenryP
Memberrasvast niigi ei söö ja kui veel vähendaksin siis ei jääkski midagi alles:DVaata üle oma toituainete vahekord! Ja saa oma rasva foobiast üle
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> selleks loe toitumise kohta artikleid…HenryP
Member… samas ka šhokolaad, kommid, burksid, pizzad jne ei tee paksuks, sest kõik oleneb siiski kogustest ning sellest, kas päeva jooksul kulutad söödud kalorid ära või mitte. Ei saa ka mainimata jätta toiduainete vahekorda- vaevalt, et väga efektiivselt kaalust alla saab võtta, kui päeva menüüks on vaid hunnikute viisi riisi.
Mitte, et ma soovitaks süüa eelnimetatud maiustusi või rämpstoitu, vaid tahan öelda, et kõik ei ole nii must ja valge, et riis teeb paksuks ja tatar mitte.
HenryP
MemberKas kellelgi on äkki videot sellest?I Raund http://www.youtube.com/watch?v=0IoQ0zLXRuY
II Raund http://www.youtube.com/watch?v=PrRf9Or-s54
Fight oli kahjuks suht igav jah, kallistused, lahmimised ilma tehnikata ja Mariuszel oleks võinud olla ka mõningaid teadmisi maasvõitluseks BJJ-st. Aga võit on võit !
HenryP
MemberKava tehakse ikkagi enam-vähem kella ajaliselt, toidu kogused on toodud grammides välja ehk puust ja punaseks. Enamasti tehakse ühepäeva kava ja selliselt toitud siis igapäev, mõni kava koostaja annab ka mitu erinevat söögikorra varianti. Mina usun, et väärt kulutus!
HenryP
MemberHmm.. Kas konna ujudes ei olegi hingata vaja
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas on vaja hakata iga asja pärast vinguma ja mingeid lolle küsimusi esitama? Usun, et tegeliult said aru küll, et Nesatur pidas silmas, et krooli ujudes on raskem hingamist ajastada kui konna ujudes. Rohkem sallivust
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>HenryP
MemberKõikide toodete kohta ei saa üldistusi teha, kuid siiski tõsi on, et paljudes vorstides, erinevates lihapallides vms on liha osakaal väga väike ja tihti pannakse sinna kokku jäägid. Seega, kui võimalik on, siis tuleks eelistada tavalist brolilerifileed.
Kindlati tuleb ka toote pakendiga tutvuda, seal peaks kirjas ka olema, kui suur on liha osakaal.
HenryP
MemberNii et “kannata” veidi ära, varsti lähevad jälle jalga ja ruumi jääb ülegi. Vaevalt, et sul on aga sellised püksid, mis siiani olid nii ümber, et sinna 1 lisasentimeeter enam ei mahu???Sorry, et OT, kuid ei saanud lisamata jätta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
HenryP
MemberJa endiselt on Kai oma roosakas punase dressikaga, nii nagu ka Overkillis, kuigi enamik teistest tegijatest oli FIBO’l maikaga või äärmisel juhul T-särgiga.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>HenryP
MemberMillegipärast mul see “Tagasi artikli juurde” link ei tööta, viskab esilehel. Kui kelleltki tükki küljest ei võta, ehk saate siia postitada artikli esimese kui ka teise osa lingid.HenryP
MemberKotti autosse loopides oli šhampoonipudelil kork maha tulnud ja trenni jõudes oli saanud minu spordikotist pesumasin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>HenryP
MemberMis on viga fullbody kavadel? Algajatele just sellised ongi kõige paremad.No võibolla on ka fullbody kava kasulik, aga siiski kindel kava, mitte nii nagu teema autor kirjeldas “alustan klassikalise jõutõmbega- siis jalad õlad selg ja mõnikord trenni lõppu kõht, biits, triits”.
Kuigi ise julgeksin soovitada jaotatud kava, usun, et trennipikkus oleks kõvasti lühem kui et iga trenn võtta terve keha läbi. Ma ei kujutaks ettegi, kui mul ühel trennil oleks kasvõi kükk ja jõutõmme, kuid sinna veel lisada trobikond baasharjutusi.
Arvan, et fullbody korral võib viimaste harjutuste ajal nii tehnika kannatada kui probleem võib olla ka taastumisega, eriti kui toitumine pole korralikult paigas.
Kuid positiivsena võib välja tuua fullbody korral tõesti keskendumise ainult baasharjutustele!
Kuid usun, et ühes oleme siiski mõlemad nõus, et tuleks võtta vähemalt mingi kava, mida jälgida, otsustagu siis kas fullbody kavale või 3ks või 4ks jaotatuna kava kasuks.
-
AutorPostitused