Skip to main content

Hellboy

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 346 through 360 (of 446 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Taimetoitumine #105174
    Hellboy
    Member

Ütle mulle parem mulle selle peale,kui suur osa meie rahvast üldse metsloomale pihta saaks?Ega see pole sul õhupysssist plekkpurke lasta,metsloom on ikkagi elus objekt,selleks,et metslooma endale laskekaugusesse saada,peab talle üsnagi ligi hiilima,samuti väga kiirelt tegutsema,kuna metsloomal on väga teravalt arenunud meeled,oluliselt tervamad kui inimesel.Ei ,jaht on väga peen ja keerukas asi,(jätame ajujahid praegu välja),sellega ei tule toime teps mitte igaüks.

Pealegi,mis keelab praegu inimestel jahti pidada?Miski.Aga ikka ei peeta,metskitsi on metsades,nii ,et kubiseb(osaliselt on selles syydi muidugi ka kiskjate väike arvukus)

Jah täiesti mõttetu teema väline jutt, seda et sa jahil käia oskad seda kirjuta kuskil jahimeeste foorumis, muidu olen undisputediga nõus.(IMO!)

in reply to: Testosterooni taset mõjutavad toidulisandid #105144
    Hellboy
    Member

Tribulus pidi mõjuma vanemas eas, kui sinu hormoonide tootmine aeglustub vms. Selliseid teemasid on olnud siin mitu ja Kalmus ise kommenteeris, et talle olevat mõju avaldanud, aga jah seda tuleks proovida vanemas eas, peal 30 või nii. Noorena toimib niigi kõik hästi sellepärast sa Samakamees ja undisputed ei tundnudki mingit mõju. Ja ültse peab ikka 10 aastat treenima ja siis hiljem, kui areng aeglustub proovima sarnaseid tooteid.

in reply to: aeroobne #110891
    Hellboy
    Member

Enne trenni võib teha, aga ajavahe jõu- ja aeroobsetrenni vahel peaks olema ikka paar tundi(näiteks: hommikul aeroobne ja õhtul jõusaal või vastu pidi), võib ka peale jõutrenni teha. Soojendus ja venitamine ei asenda aeroobset trenni kohe kindlasti.

Südame probleem kohe ei teki, kuid südant tuleks arendada mitmekülgselt ja sellepärast on väga tähtis ka aeroobnetrenn jõutrenni kõrval!

in reply to: tõstevöö #110911
    Hellboy
    Member

Pakun, et mingi L või XL, sest kui ise tellisin panin kommentaariks oma ümbermõõdu (82cm) ja mulle saadeti M, kuigi natuke lühikeseks jäi(arengu ruumi jääb väheks). Siit ka minu poole üks küsimus, kas vööd on võimalik vahetada suurema vastu ja mis tingimustel?

E: Oskab keegi vastata, kui palju umbes on võimalik keskmise andekusega sportlasel vöökohta suurendada näiteks 82cm-lt ….-le? Lisan, enda pikkuse äkki on vajalik 176cm

in reply to: Pidev treening #110934
    Hellboy
    Member

Neid jaotusi on väga palju, kuid võiksid juhinduda põhimõttest, et lihas vajab taastumiseks aega, algajal(sest treening intensiivsus ja maht on väike) 48-72 tundi puhkust. Nii, et kui tegid näiteks esmaspäeval rinda, siis alles uuesti võiks teha kolmapäev või neljapäev. Puhkuse pikkus oleneb treeningu mahust, intensiivsusest ja sagedusest ja treenija tasemest!

in reply to: Raskuste vähendamine/lisamine seeriates #111633
    Hellboy
    Member

Mina selgitaks asja niimoodi veel:

1. Iga seeriaga raskus langeb: põhjendus- üritatakse igas seerias hoida näiteks kordusi 12ne peal või jõuda lühikeste pausidega iga seeriaga suutlikkuseni(nö. pikendatud seeriad/drop sets)

2. Iga seeriaga raskus tõuseb: põhjendus- ei pea tegema enne seda soojendust, nii et tõstetakse igas seerias raskusi kuni jõutakse tööseeriateni ja see on suurte raskuste (suure jõu!) korral turvalisem– pinge tõuseb järk-järgult.

3. Iga seeriaga raskus jääb samaks: põhjendus- võetakse nii suur raskus(näiteks:70% max kordusest), et iga seeriaga tehakse suutlikkuseni ja järgmine seeria jõutakse suutlikkuseni 1-2 kordust enne, hea meetod jõu arendamiseks väiksemate kordustega(1-6) seerias, eeldab, et soojendus on tehtud.

in reply to: mitu korda nädalas? #111458
    Hellboy
    Member

Kirjuta ka sellest milline su kava(mida teed jõusaalis) on, mida ja kui palju sööd päevas ja näiteks, mis tööd sa teed, kas rasket füüsilist vms. sest see annab veel lisaks koormust lihastele. Kirjuta ka seda, mis on sinu eesmärk: kaalulangetus rasva arvelt, tervise parandamine, tervise hoidmine, lihasmassi kasvatamine jne. Selle info põhjal saaks paremini aidata.

Kuid iga päev ei ole eriti mõistlik trenni teha, sest algul jah võid kuu paar ära kannatada ja siis järgneb ületreening. Kui seal jõusaalis, kus käid on treener olemas, siis soovitan temalt nõu küsida, kui pole siis saab ka siit abi, aga muidugi on palju kasulikum endale siit fitness.ee-st selgeks teha mõngingad põhitõed toitumise, trenni ja puhkamise kohta(juhul kui ei tea veel).

E: MEE ja daemonium jõudsid nats ette, venitasin kaua

in reply to: Mis oleks parim ülaselja harjutus? #111656
    Hellboy
    Member

Soovitaks veel juurde T-kangi tõmbed vastu kõhtu(võib asendada nii, et paned tühja kangi osta toa nurka ja teise otsa paned raskused) ja ületõmbed(pullover) mõjuvad ka hästi! Head harjutused , mis mõjutavad korraga palju lihaseid ja annavad juurde hästi lihasmassi.

in reply to: Kas trenni aeg mõjutab trenni? #111868
    Hellboy
    Member

Puht praktika põhjal räägin…. Tädimees lõpetas peale kella kuut söömise ja võttis ilma trennita ka julmalt kilosid alla. Tihedamini söömine ei ole ka lobajutt.

Ok, aga õpi lisaks teooriat ka, siis saad ise ka aru, mis praktikas täpselt toimub ja enamus soovitused ei ole tervise seisukohalt väga head(ebatäpne info või lausa vale info) ja ürita oma postitus kirja panna niimoodi, et kõik saavad selgelt aru, mida sa öelda tahad, mitte ära jäta mõtet poolikuks ja hüppad juba uue juurde!

in reply to: Millist kala sööte? #111919
    Hellboy
    Member

Meeldivad kõik kala sordid. Ei meeldi kala konservid, aga peab ka neid sööma, kuid muidu meeldib ahjus või suitsetatud kalaliha, tavaliselt valmistan ise pannil, enne kastan muna ja jahu segusse. Eelistan selliseid kalu, millel pole palju peenikesi luid sees, hea paks liha ja ei ole rasvased!

in reply to: Kas trenni aeg mõjutab trenni? #113159
    Hellboy
    Member

Toiduga on otseselt seotud energia… Kui sa teed kell 9 trenni, kell 10 sööd ja kell 11 lähed magama, siis avastad järgmise päeva hommikul eest kuubiku. Sa kulutad kell 9 eelnevat energiat, kell 10 tarbid uut energiat ning kella 11 -ks pole veel vana energia kadunud. Kui liiga harva süüa, siis kasvab ka kuubik. Selles suhtes ma peaks ka enda söögiharjumusi igaks juhuks muutma, sest harrastan süüa harva ja siis ka mitte väga palju…

Peaksid oma teadmisi ja praktikat natuke täiendama enne, kui nõu hakkad andma, sest sinu info on väga ebatäpne ja enamus jutust on lihtsalt tühi loba ja postituste arvu suurendamine!

in reply to: Kas trenni aeg mõjutab trenni? #114427
    Hellboy
    Member

Hommikul on testosterooni tase kõige kõrgemal ja lihase kasvatamiseks soodne aeg(testo=lihaskasv) ja õhtu poole umbes peale kuute on tavaliselt jõudu, kiirust, energiat jms. rohkem ja enamus rekordid on püstitatud just peale kella kuute. Nii vähemalt räägitakse, aga see trenni aeg on nii kuidas kellegile sobib ja aega on.

Mingi artikli leidsin ka kiiruga:

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3825

in reply to: Mandariinid #126101
    Hellboy
    Member

Ma ei saa aru MargoL, sulle antakse siin head nõu, aga sa ikka punnid põikpäiselt vastu, aga jah sa tahtsid ju ainult arvamust kuulda, mitte, et keegi sind ümber veenaks…

in reply to: Indrek Otsuse raamat #128763
    Hellboy
    Member

Väga hea, et teema üles võeti, ise olin ka huvitatud ja nüüd läheb lugemiseks!!!

in reply to: kiire küsimus #136969
    Hellboy
    Member

suur tänu. siit ka teine küsimus- kui suur kogus manustada peale trenni. keskmiselt 1,6 grammi keha kilo kohta on minu arusaamade järgi päevane vajaminev kogus. järelikult kas peab siis valgukoguse arvutama päevamenüüst saadud valkude järgi, või tarvitama tõesti 1,6*77(minu kehakaal)=123,2grammi, peale trenni? see tundub palju.

pakendi peal on öeldud 30g pulbrit millele segada 3-4dl vett, millel pole mingit pistmist inimese enda mõõtmetega.

Ei see 123,2 grammi jagad võimalikult võrdselt kõikide söögikordade peale ära terveks päevaks. Võiksid süüa 4x päevas iga kord siis peaksid toidust saama 31g valku ja siis üks kord ka peale trenni 31g. See paki peal olev kogus on soovitatav kogus mida võtta ühe toidukorrana peale trenni või mis iganes ajal sa seda võtta tahad, vastavlt oma vajadusele, kas võtad rohkem või vähem.

Viewing 15 posts - 346 through 360 (of 446 total)