Helena Mang
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Helena Mang
MemberPole siia ammu endast jälle märku andnud- kes mind instagramis jälgivad on ilmselt rohkem kursis, et mis ja kuidas aga võtame siis jälle üle pika aja edusammud kokku
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Aeg läheb koguaeg nii kiirelt ja alles nagu algas aasta (!) ja algas ettevalmistus uueks võistlus-hooajaks, nüüd on kalendris 15. Aprill ees ja nädala pärast praegu olen juba Riias, hotellis ja ootan järgmisel hommikul algavat hooaja ava-lööki.
Algselt ma tegelt ei plaaninud üldse Riiga minna, aga nüüd tundub, et seal on täitsa hea “jalg soojaks” teha.
Mis puudutab soojaks tegemisse siis uskumatu kui palju vahele jäänud paar kuud (ilma poseerimiseta) mõjutada võivad! Esimesed korrad kontsadel oli küll selline tunne, nagu poleks seda kunsti kunagi vallanud. Missest, et ma ju kõnnin kontsadega 8h päevas, siis see poseerimine on ikka hoopis midagi muud. Õnneks hakkab see liikumine ja õige tunne vaikselt tagasi tulema ja umbes nädala jagu olengi alustanud kõiki oma jõusaali trenne kontsadega- hea teha tavapärase soojenduse asemel- keha saab soojaks küll
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Treeningud olen endiselt jaganud järgmiselt:
Enne hommikusööki 30 minutit rahuliku kardiotreeningut (spinning) ja õhtul peale tööd 50 min lihastreeningut ja sinna otsa 30 minutit kardiotreeningut, natuke poseerimist ja kokku umbes 2h.
1 päeval nädalas jõusaalist puhkan, siis teen vaid hommikuse kardio.
Siin- seal juba mitmed võistlejad paar nädalat võistelnud ja selline tunne on juba et tahaks ise kaa
– samas hooaeg tuleb nagunii pikk (1,5 kuud) ja ei tahtnud seda veelgi pikemaks venitada- kuigi tuleb tunnistada- põhjamaade võistlused tundusid ahvatlevad küll.
Kuidas siis vormiga on? Ilusti graafikus! Ma vist igas postituses korra ikka mainin ära, kui teistmoodi see ettevalmistus on olnud.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Esiteks selles mõttes, et seekord keha reageerib erinevalt
Teiselt kuna stardipositsioon oli erinev (rasva %)
Kolmandalt- kuna mul on vahepeal tööalaselt amet muutunud, siis seekord on samal ajal ka tööalaselt nii palju uut ja teistmoodi sebimist, et kohati isegi läheb meelest, et võistlusettevalmistus on käimas.
Väga palju on ka ringi sõitmist aga toidud pakin kaasa nagu igal hommikul ja kokkuvõttes pole vahet kas olen kontoris või sõidan teisele poole Eestit.
Selline on üks tavapärane kaasa pakitud päev- vesi, lõuna ja erinevad vahepealsed snäksid.
Aga see, et ettevalmistus läheb aegajalt meelest- ma ei pea silmas, et ma ei panustaks 100%- oh ei, lihtsalt kõik käib juba kuidagi autopiloodil.
Puuduvad seekord ka need esimesed- “esimene poseerimise tund” “esimesed bikiinid” “esimest korda võistluseks asju pakkimas” jne jne.
Kõik tuleb automaatselt ja möödaminnes. Inimesed juba ümberringi harjunud ka, et minuga peolauas arvestada ei saa jne jne ja keegi mingit nägu ei tee. Ehk siis (bikini)fitness ja võistlusettevalmistus on saanud elu normaalseks osaks
” width=”20″ />Treeningute ümberkorraldamine on aga vormile väga hästi mõjunud- kaal hakkas väga ilusti liikuma ja eile oli jälle selle ettevalmistuse kõige madalam kaal ees- 55,3kg.
Alustasin jaanuari alguses 60,6 pealt seega -5,3kg 3,5 kuuga- lihasmassi säästmise osas ilmselt väga mõistlik kaalulangetus tempo.
Vahepeal oli küll selline tunne, et mitte kuskilt ei muutu ja ega silmnähtavaid muudatusi ei olegi iga päev/nädal näha siis nüüd lõpupoole on küll igat sadat grammi peeglist näha (või siis selle puudumust)
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Söömisest– süüa mulle meeldib
” width=”20″ />Kaloraaz oli mul MyFitnessPalis juba ammu 1750 märgitud aga lasen siit-sealt ikka pidevalt üle (õunaviil, juurvilja natuke jne) ja nüüd mõtlesin et mis siis ikka ja märkisin sinna vana hea 1800cal tagasi (missest et ilmselt olen koguaeg u nii palju söönud).
Seoses kaloraaziga- olengi natukene sellel hooajal ka “iseloomu kasvatanud” ja igat kurgiviilu alati ei kaalu- tuleb vaimsele tervisele pikemas plaanis kasuks.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Vaatan ümberringi, et väga paljud tüdrukud ikka 1200-1400 cal kandis ja olen väga rõõmus oma 1800-ga. Täiesti tavaline kaloraaz ja kui peaks vaja olema, saab veel kärpida ka. Mis puudutab kõhu tühjust siis isegi Jaanuar-Veebruar olid kuidagi raskemad kuud, ilmselt oli see off-seasoni 2500cal liiga hästi meelest, nüüd aga vägagi harjunud ja kui just mingit rutiinivälist söömist või päevaplaani muudatust ei ole, saan oma päeva peale ilusti 5 toidukorda jagatud ja sellist asja ikka naljalt ei juhtu, et enne saavad kalorid otsa, kui päev.
Mis puudutab aga neid madalaid kaloraaze siis väga soovitan kõikidele võsitlejatele tagurpidi-dieedile mõelda, vastasel juhul on kõik kaotatud kilod (kahekordse lisaga) väga kiired tagasi tulema. Ise mõtlen- et ega see söök ja maiustused maailmast otsa saa, et need peale võistluste lõppu, esimese 5 päevaga kõik kohe ära sööma peab.
Kõige rohkem unistan hetkel muhu leivast, võist ja suurest portsust tatrast. Esimest kaht eile mahutasin natukene menüüsse, mida aga päevad edasi, võstlustele lähemal, seda vähematest komponentidest koosnevat toitu süüa proovin.
Tatra karbi teen aga juba Riiga kaasa- hea koduteel autos nosida
” width=”20″ />Toitude valikute osas olen aga seekord natukene tagasihoidlikum, eelmine kord nägin hästi, et lõppjärgus ei tasu katsetada, igasugused uued tooted menüüs (isegi kui mahuvad makrotesse sisse) võivad kehale ettearvamatult mõjuda- seega, viimased paar nädalat või kahe võistluse vahel- pigem mitte.
Kõht armastab mul kaerahelbeid ja tihti peale trenni putru teengi, selle pealt on alati hea mõnus magama minna ja ei teki mingit rasket tunnet. Hommikuti ka puder ja vahele omlett- minu nö kindlad valikud. No ja Fasti puddingust vahepalades ma ikka üle ei saa- täielik lemmik valgu toode üldse!

Vahepeal olen ka õpikud välja otsinud ja koolitustel õpetatud materjali üle korranud- järgmine nädal ka kutseeksam tulemas. Kes teeb see jõuab
” width=”20″ />Eelmine nädal kutsuti mind Jüri Gümnaasiumisse rääkima tervislikust toidust, jõutreeningust ja tuleviku planeerimisest- see oli minu esimene (väga positiivne) kogemus midagi sellist teha- igaljuhul jättis see tunniajane esinemine väga mõnusa energia-laengu. Natukene notsalgiline ka, sest just Jüri kooli küljes olevast jõusaalist sai minu teekond alguse
” width=”20″ />Mõned pildid ka meie pere söökidest- üldjoontes sama toit aga kogused erinevad- Kes rohkem sv, kes vähem, kellel suurem kaloraaz, kellel madalam.
Täna värvisime ikka mune ka – kulturistide lemmik püha
” width=”20″ /> Munakoksimine läks päris kirglikuks aga lõpuks ikkagi kõige pisem võitis.
Keedumunad lähevad aga hästi kaubaks- esimesed poetasin koos suitsuforelliga salatisse.
Eks paistab kas jõuan veel enne Riiat midagi kokku võtta, aga peale võistlust ilmselt ikka on millest muljetada
” width=”20″ />Meenutusi eelmisest hooajast Studio 69-st
Helena Mang
Memberviimased 10 päeva- valmistumine käib täies hoos
” width=”20″ />Helena Mang
MemberAjakava on selline et 10-11 on regamine (Studios kohapeal) ja 13.00 algab võstlus, tavaliselt on regamise ajal seinale kategooriate järjestus kleebitud, aga erinevate plokkide kellasid pole välja toodud. Olemas pead olema 13-21-22 eeldavatasti.
aprill 8, 2017 at 11:11 e.l. in reply to: Sweden Bodybuilding & Fitness GP – Ott kuld, Agne hõbe, Jekaterina pronks #391009Helena Mang
MemberAgne hõbe!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />aprill 8, 2017 at 9:45 e.l. in reply to: Sweden Bodybuilding & Fitness GP – Ott kuld, Agne hõbe, Jekaterina pronks #391005Helena Mang
MemberIlus algus
” width=”20″ /> palju õnne!Helena Mang
MemberAlgas Aprill ja tahaks oma ettevalmistustest edasi kirjutada aga tundub kuidagi kohatu juba
” width=”20″ />Andy, kas see oli Sinu õpilane, tüdruk sõbranna, keda kohendati? See karjumine tundub juba väga isiklikuks minevat. Või on asi mingis vanas Sinu enda tulemuses?
Üks grupp avaldab arvamust siis on heitimine ja teine grupp avaldab arvamust siis on arutlemine?
Võibolla oligi see 2. või 3. kohtuniku kommentaar mõeldud treenerile- et siis võtaksid ennast ka need treenerid kokku kes juhendavad valesti ja nagu eelpool mainitud- vahest mõistlejad teavad väga hästi, kuidas on õige aga ikka poseerivad nii nagu mugavam, parem, visuaalselt nende arvates kenam on. Sellist isetegevust ei saa ju lubada.
Ja kui pole raha, et teivast osta, siis ei saagi ju teivashüppega tegeleda.
Peaks ju olema nii, et kui korraliku treenerit ei ole siis pingutad 2x nii palju, et iseseisvalt kõik selgeks saada.
Kokkuvõttes on Liidu huvi on siiski see, et kõik kes Eestist väljapoole võistlema lähevad (keda on VÄGA palju) oskaksid välisvõistlustele jõudes reeglitepäraselt poseerida.
Helena Mang
MemberOstujõud on erinev, olen sellega tõesti nõus Esta, aga selle taha ei tasu küll tänapäeval pugeda, et (eriti noorem generatsioon) midagi internetist üles ei leia
” width=”20″ />Seda pükste lugu oskab vast keegi teine paremini kommenteerida, sest ma ise seal juures ei olnud aga ma ikkagi mõtlen, et reeglid on reeglid ja kehtivad ühtlaselt. Kuidas pärast selgitada teistele võistlejatele, et miks nemad pidid määruste kohase lavariietuse hankima?

Helena Mang
Member8 hours ago, a n d y said:Tere Helena.
Üldiselt olen kõigega nõus, mida võistluse kohta ütlesid, aga… me ei tohi ära unustada, et kõik need imekaunid tüdrukud olid laval esimest korda. Tegid oma unistust teoks. Igalühel neist oli oma treener, kes pani nad poseerima just niimoodi nagu ta poseeris. ja kui kohtunik teeb üks kord märkuse ära, siis aitab küll. Ilmselgelt ei mõjunud ka teine ja kolmas märkus, kuna tütarlaps lihtsalt ei oska teistmoodi seista. kas on vaja selle kallal siis niikaua võtta? EKV-l või EMV-l jah, aga algajate võistlusel. kamoon. Pigem pangu siis veidi kehvem koht, aga ähmi täis, hirmunud ja kartlikku tüdrukut mitu korda “korrale kutsuda” tundus kergelt nagu lavakiusamine.
Tore, kui tekib mingi diskusioon ka vahelduseks
” width=”20″ />Esiteks- 100% ei olnud kindlasti kõigil treenerit, see on fakt
” width=”20″ />
Mis puudutab aga poseerimisse- siis reeglid on reeglid.
Need ei ole niisama kirja pandud, oled juunior või seenori, kehtivad kõigile ühtmoodi. Kui raske on endale 4 poosi selgeks teha? Kui ikka on mustvalgelt kirjas et on 3-4 või 5 sõrme näha siis nii ongi, mitte ei ole käsi rusikas jne jne.
Kas kujutad ette, et noored lähevad kaugust hüppama ja kuni x aastastele andestatakse pakule astumine? Vaevalt.
Seega leian et 2x ütlemine on igati õigustatud, äkki esimene kord ei kuulnud või ei saanud aru?
” width=”20″ />Niisama kellegi punkte maha võtta tundub ka natukene julm- pärast siis teistpidi probleem, aga miks keegi ei öelnud?
Ise võistlejana võin öelda, et tihti suures sabinas ei saagi kohe aru, et just SINUST jutt on, öeldakse ju nr mitte nimi, seda on näha ka saalist kuidas võistlejad tihti puusalt oma nr kontrollivad, et meelde tuletada, mis see ikkagi oli ja aru saada, kas peaksid kuidagi reageerima.
See, et peakohtnik üritab võistlejaid saada ühtmoodi seisma teenib ju võistlejate endi jaoks kõrgemat eesmärki- saada võrdsed võimalused hindamiseks.
Minu meelest algabki kasvatus lastetoast ja kui seal läbi näppude vaadata, on edaspidi veelgi keerulisem.
Helena Mang
MemberOhh eile Pärnus oli niii äge!
Võistlus oli minu hinnagul väga hästi korraldatud ja liikus isegi ajakavast eest, kummardus kõikidele asjaosalistele! Võistlejaid oli palju ja tore näha et ka publikut nii palju, et isegi seismiseks polnud kohati ruumi. Mis ma oskan öelda, ala kogub populaarsust ja fitnessist on saamas uus Eesti rahvussport
” width=”20″ />Praeguseks juba ka mõned galeriid üleval- minge vaadake järgi, kindlasti olid eile laval nii mõnedki tuleviku-tegijad.Mulle endale meeldis juuniorite klassikalise kulturismi võitnud Siim Lumiste- nii armsa näo ja ilusa vormiga, minu meelest sobiks hästi ka ranna fitnessi
” width=”20″ /> Meeste kulturimistist Oti õpilane Tõnis Hinnosaar- nagu “väike” Ott- ka supper tubli esitlus ja ulme vorm muhu leiva pealt
” width=”20″ /> Kes muhumaale satub siis tasub tema jõusaali külastada….
Bikiinidest oli väga palju tublisid võistlejaid kellele kõigile ühtlaselt pöialt hoidsin, ei taha kellelegi liiga teha, et nime ei nimeta aga oma etteastega jättis kõige sügavama mulje Betti Nigul- võibolla ka selle pärast et ma ei teadnud temast kui võistlejast enne eilsest midagi ja ei osanud oodata. Aga see naiselikus ja enesekindlus laval (1. korra kohta!) nagu sündinud sellesse rolli
” width=”20″ />Igaljuhul olen kindel et 95% lavale tulnutest oli selle hetke nimel kõvasti pingutanud ja igaljuhul müts maha. Sekka ikka paar sellist ka, kes unustasid grimmi peale panna, trenni või dieedile minna aga noh- eks nad ise teavad, mis selle kõige eesmärk oli
” width=”20″ />Kohati oli kahju ka lavakohtunikust, pidi ikka neid poose päris korralikult sikutama- eriti käis see ranna poiste kohta kes tahtsid väga palju kulturismi poose teha. Bikiinid olid tublimad aga vabalt eest seis on ikka see kus nii mõnedki ei suuda peale peakohtuniku mitut märkust oma puusi otseks keerata…Loodan, et kõik said eile kõhud täis ja jagan ka ühte artiklit isudest ja võistlusjärgest toitumisest.Ise käisin eile šašlõkikas, tellsiin kana ja keedetud köögiviljad ja sain ilusti kõhu täis ja oma mikrod, makrod täidetud.Täna hommikul tegin juba tunniajase jooksu, eilse hommiku 30 minutit ka ilust järgi
” width=”20″ /> Ja varsti Spartasse- jalatrenni.
Mõnusat pühapäeva kõigile- Minul on päev küll ilusti alanud, täna jälle kaalul uus low-in weight ees ja täpselt 3 nädalat minu esimese lavani- tekkis juba eile küll selline nostalgia tunne (grimmi lõhna tundes) et juba võiks
” width=”20″ />Vahepeal käsiin ka Eesti koondise dresis proovimas- ettevalmistused Euroopakateks käivad, nüüd vaja vaid veel logod peale kleepida- minu meelest väga ilus ja rahvuslik valik
MemberMinu meelest oli väga hästi korraldatud võistlus ja meeldiv näha, et täismaja!
Aitähh kõikidele asjaosalistele, kohtunikele, korraldajatele, toetajatele ja muidugi võsistlejatele
MemberKui Sa ei tea mis on makrotoitained või päevane kaloraaz siis soovitan soojalt alustada http://www.toitumine.ee lehelt enda harimist.
Väga lihtsalt on võimalik liiga vähe süües mitte rasva kaotada- viid keha niivõrd stessi, et ta ei annagi midagi küljest ära.
Ikkagi soovitaks kaloraazi kokku lüüa, inimeste mõõdukas söömine võib olla +/- 2000 cal. Kui sa ei tea palju ja mida sinu tarbitavad toiduained annavad ongi keeruline muudatsui/valikuid teha.
Helena Mang
MemberIFBB on otsustanud hakata ka oma arvestust pidama parimate sportlaste üle ja väljastama eliit-sportlaste kaarte.
Aasta top 3 bikiinil võimalus taodelda ka pro-kaarti, lisaks ka rahalised auhinnad.
Täpsem info:
http://www.ifbb.com/wp-content/uploads/2017/03/ELITE-PRUEBA.___-.pdf
Helena Mang
Member3 hours ago, breakdown said:Tere! Mul on küsimus, et kas Sa kasutad Balticovo munavalgeid ka? Kuskil oli juttu sellest, et kanu peetakse halvasti üleval ja et need tooted ei pidanud väga tervislikud olema. Kas vastab tõele või olen kuskilt valesti kuulnud/ lugenud?
Jõudu!
Kasutan jah seda purgis olevat munavalget- dieedi ajal isegi väga palju- vahest kulub isegu ala 500g päevas, kui kõigis 3 põhitoidukorras sees.
Mulle lihtsalt meeldib toidus maht ja sellega saab putru/omeltti väga palju mahukamaks/õhulisemaks teha (lisaks muidugi see, et sisaldab vaid valku ja suurt ei midagi muud).
Mis puudutab su küsimuse teist osa- ma ei tea mis oludes need konkreetsed kanad on elanud, seega otseselt kommenteerida ei oska. Kui raha ei loeks ja viitsimist oleks võiksin ju ka öko munasid koju tassida ja iga päev neid 10-15 tk poolitada- aga lihtsam on neid 1L kaupa pudelis koju tuua- see on minu jaoks mugavustoode, mis muud.
Tervislikuse osas on kindlasti puhas muna parem sest pudelis on ka muudki (vett ja säilitusaineid) ja kui ma tarbiksin ala 2 munavalget päevas siis kindlasti poolitaksin tavalisi mune aga kuna kulu nii suur, et võiks juba munavalge-sponsorit otsida, ei hakka mune suurte restidena koju tassima (pole kuskil hoida ka).
Helena Mang
MemberLõpetasin just oma õhtused toimetused, pugesin tekialla, kell on 21 ja natukene peale ja see on praeguses staadiumis saanud täiesti normaalseks voodisse mineku kellaajaks.
Veel 1,5 aastat tagasi oli 00.30 voodisse jõudmine igapäevane, enam seda ikka naljalt “lubada” ei saa.
Mõlgutasin õhtul mõtteid fitnessist, võistluste ettevalmistusest ja otsustasin tulla ja kirjutada natukene sellest, milline näeb välja hetkel minu graafik ja igapäevane elu. Mis on need asjad, mida on vaja teha, iga päev, ikka uuesti ja uuesti. Nagu Kaisa mulle FB kirjutas- et endale nii igapäevased asjad on teistele põnev lugeda- lasen Teid siis natukene oma igapäevaellu
” width=”20″ />Kui ma peaksin panema sõnadesse, mis on see, mis on kõige-kõige olulisem fitnessi juures, siis kõlaks see umbes nii- “Pingutada, järjepidevalt.”
See kehtib kõige kohta mis on selle ala juures oluline- toitumine, treeningud, poseerimine, enese tervise eest hoolitsemine jne jne. Ei piisa niisama asjade “läbi tegemisest”, jõusaalis “käimisest”, kingadega kõndimisest või “umbes” millegi söömisest. Selleks, et näidata järjepidevat arengut, on vaja järjepidevalt pingutada. Mida aeg edasi, seda vähem on igapäevaselt silmnähtavaid muudatusi näha, see võib vahel isegi de-motiveerivalt mõjuda, aga see muidugi ei tähenda, et arengut ei oleks. Ise lihtsalt neid enam ei näe, vaatad ju iga päev peeglisse, mõnel päeval lausa 10 korda….
Ühesõnaga, et väga heietamiseks ei läheks- milline näeb siis välja minu argipäev, hetkel on jäänud 4 nädalat esimeste võistlusteni.
Alustame algusest, ehk hommikust:
6.30 äratus, tõmban eelmisel õhtul valmis pandud rattariided selga ja istun elutoas spinningu rattale, võtan kõrvaklapid ja telefoni, teen youtube’st mõne video lahti ja hakkan väntama. Tühja kõhuga, shakeris eelmisel õhtul juba külmkappi valmis tehtud BCAA koos glutamiiniga. Spinnin intervall põhimõttel, vaheldumisi püsti ja istudes, raskema ja kergema koormusega. Üldiselt läheb 30 minutit linnulennul (kui just jalad või tuhar eelnevatest treeningutest valusad pole)
” width=”20″ /> Kilometraazi endale ette pole seadnud sest teen tunde järgi, vaatan lihtsalt et pulss oleks enamvähem üleval. Ühtegi kella ei kasuta ma pulsi mõõtmiseks siiani- täitsa edukalt ka ilma hakkama saanud.7.00 Spinn tehtud ja lähen pesema ja sättima, vahepeal ärkab mees ja käib koeraga õues ning hakkab meile putru keetma (aitähh selle eest
)7.30-7.45 olen saanud valmis ja riidesse, istume koos teleka ette, vaatame hommikusöögi kõrvale Tervesiooni. Puder ja kohv (see on nagu aamen kirikus). See hetk on ühtlasi ka mu üks lemmik hetki päevas- saan rahulikult istuda, putru ja kohvi nautida ja kuskile veel kiirustama ei pea.
umbes 8.30 ajal võtan oma valmis pakitud trennikoti, prepitud toitudega külmakoti ja asun kontori poole teele.
Orienteeruvalt 9-17 olen kontorirott ja tegelen oma “päris tööga”.
Kell 11.00 on päeva teise söögikorra aeg, õnneks on see alati kontori külmkapis ilusti ootel.
13.30 Lõunasöök- sama jutt.
u 16.00 teine vahepala ja varsti pakingi kontoris asjad kokku ja hakkan trenni minema. Positiivne on see, et töötan jõusaali kõrval majas ja tipptunni ajal suurt ajakulu sinna jõudmisel ei ole
” width=”20″ />17.00 Spartas- esimene tund teen jõutreeningut, sellele otsa 30 minutit kardiot.
Lõpetan trenni u 18.30 ja umbes 19.00 jõuan koju.
Koju jõudes panen esimese asjana trenni riided pessu ja asun siis õhtusööki tegema. Kui päeva keskmised 3 toidukorda tulevad karbist, siis hommik ja õhtu teen värskelt. Üldiselt on plaan teada ja vaja vaid MyFitnessPal avada, kogused üle kontrollida/meelde tuletada ja kõik pannile kokku visata. Ükski toit ei valmi mul üle 15 minuti.
19.30 õhtusöök, ühtlasi ka teine kord päevas kus korraks teleka avan ja uudiseid toidu kõrvale vaatan.
Mäletan, kui aastaid tagasi sai päris arvestatav osa ajast telekat vaadatnud, nüüd ilmselt saaks ka täitsa ilma hakkama- lihtsalt kui nädalavahetused kõrvale jätta, pole sellist aega, et seal ees istuda….20.00 on vaja (vastumeelselt) püsti tõsta ja toimetama hakata: Kõigepealt koostan MyFitnesspali järgmise päeva menüü otsast lõpuni, vastavalt sellele
a: mis külmkapis on
b: mis isutab
Kui plaan on paigas (selle koostamine tuleb juba suhteliselt “puusalt”) viskan kokku kiirelt keskmised 3 toidukorda: lõunasöök ja kaks vahepala, et oleks mida järgmisel hommikul kaasa võtta.
Samal ajal pakin ka uueks päevaks trennikoti, laotan valmis hommikuseks spinninguks rattariided (mis on vahepeal pesus ja kuivatis juba käinud) ja panen valmis 2 shakerit bcaa ja glutamiiniga- 1 ratta juurde, teine trennikotti.
Pesen näo, vahetan riided, õhtused vitamiinid (hetkel ZMA ja Forsen) ning voodisse.
Kell on tavaliselt 21.00-21.30 kui voodisse jõuan.
Vaatan veel sotsiaalmeedia üle, vastan meilidele ja jään peagi hea tudnega magama- trenni asjad koos, toidud karpides, hommikuse kardio asjad valmis ja tean täpselt mis hommikuks süüa.
Ehk siis ettevalmistusel on suur osa mängida selles, kas järgmine päev õnnestub või ei
” width=”20″ />Kindlasti on siin teistele võistlejatele palju äratundmis rõõmu- rutiin rutiin rutiin. Tegelt mulle on alati meeldinud, olla hästi ettevalmistunud, kui asjad on koos, oma kohal, korras ja mingit rapsimist ei ole. Ja eks see olegi üks suur osa fitnessist- olla hästi ette valmistunud.
Nädalavahetustel on muidugi natukene teine graafik, sest aega on rohkem aga üldjoontes suuresti ei erine.
Sellised mõtted siis sellel korral

Algajatel sportlastel on käsil peak week- ehk viimane nädal enne laupäevaseid võistluseid- soovin omaltpoolt kainet mõistust ja ärge siis viimasel hetkel üle pingutage- vorm on praeguseks nagunii tehtud ja vindi üle võlli keeramine enam üldiselt midagi paremaks ei tee, lõppu veel kehale (ja vaimule) natukene puhkust ja palju edu laupäevasteks võistlusteks, mis peamine, nautige lava, see on koht kus särada!
Foodprepp ja tavaline elu kontoris
” width=”20″ />
Helena Mang
MemberSuure tõenäosusega on toitumine vale- sealt tuleb 90% hädadest.
Oled sa oma päeva kaloraazi kokku arvutanud, palju reaalselt sööd, milline on makrote väärtus?
Lihtne on süüa ka n-ö korralikust toidust üle, või teine äärmus, liiga vähe. Kummalgi juhul progressi ei toimu.
Kui mingid nr siia paneksid võiks juba analüüsida, et milles asi.
PS! Esimesel treeningaastal on väga edukalt võimalik samaaegselt kasvatada lihast ja kaotada keharasva.
-
AutorPostitused