Helena Mang
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Helena Mang
Memberpiparkooke tervele Aafrikale
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> hahaaha! Mõnusat jõuluaega!Helena Mang
MemberTäna vaatasin kalendrisse ja ehmatasin- JUBA 19. detsember! Ega nalja pole- mul on hetkel käsil viimane töö nädal ja siis ongi jõulupuhkus ja peagi ka uus aasta käes.Meil antakse iga aasta jõulude ja aastavahetuse vahele jäävad päevad töölt vabaks, seega saan kodus vedeleda nagu koolilaps- nii mõnus! Õnneks on Erki ka koduse/vaba graafikuga ja saame alates 23. detsembrist minu minipuhkuse raames koos palju puhata, kodus vedeleda ja loomulikult ka jõusaalis käia
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Ja ilmselt enne kui pilgutada jõuan ongi 2017 käes… See lõppev aasta on minu jaoks väga murranguline olnud, minu juurde on hiilinud üks uus suur-suur armastus: fitness- millele kulutan igapäevaselt väga palju aega/energiat ja raha. Teen seda koos kõige kallima inimesega ja naudin igat hetke. See “hobi” on toonud mu ellu tohutult palju toredaid inimesi ja järgnevateks aastateks on veelgi suuremad plaanid- minu järgmised kaks hooaega 2017. aastal ja loodetavasti saame 2018. aastal juba koos lavale astuda. On mida oodata ja töö selle kõige nimel käib tõesti iga päev
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Ma ei tea kas ma seda juba olen maininud, et 2018. aasta sügisel toimub Fitnessi MM Eestis ja see on just see võistlus, kuhu tasub oma elu tipp-vormi ajastada. Õnneks aega parajalt, et parasjagu järelaitamist teha.Aasta lõppemisega seoses toimus laupäeval ka Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu aastalõpugala, kuhu ka mina kutsutud olin. Esitleti raamatut “50 aastat võistluskulturismi Eestis” ja jagati teenete märke/auhindu aasta parimatele sportlastele”. Oli väga kena õhtu, lisan mõned pildid ja videot saab vaadata linkidelt:Pildid:Muuhulgas pani peale 18. aastat liidu presidendina ameti maha Arnold Tokko ja uuest aastast võtab ilmselt selle väärika ja vastutusrikka töö üle Ott Kiivikas. Soovin juba etteruttavalt palju edu
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Olen isegi juba uude aastasse vaatanud ja esialgne võistluskalender kevadeks kirjas, peale selle, et kevadele mõtlen, broneerisin juba ka majutuse sügiseseks Lahtisse, kui toimub Ben Weider Legacy Cup (et mitte jälle kuskil metsas lõpetada… kes mäletab meie selleaastaseid seikluseid
)…
Trennist ja toitumisest- piilusin Endomondosse- viimased paar nädalat on treeningkordade arv jäänud 5 peale, eks kindlasti mitmed jõulupeod ja üritused on seal rolli mänginud. Muidu ikkagi meil kuldseks standardiks 6 trenni ja 1 vaba päev nädalas.Alla 5 aga kindlasti ei taha lasta- praeguse kõrgema kaloraazi juures on just aeg kus tuleb kõik see (lisa)energia ära kasutada ja saab kasvada ja areneda. Eile näiteks oli supper kiire päev ja nii juhtuski et olime Spartas alles paar minutit enne seda, kui lõpetatakse inimeste sisse laskmine. Saime teha ülikiire 55 minutilise trenni aga nooo kindlasti parem kui minemata jätta!Täna õnnetus meil jälle oma päevad “sünkroniseerida” ja sain Erkiga koos jalgu teha. Ühistrennid on alati topelt rasked (ja topelt toredad), sest meil on vaja omavahel “võistelda” ja üksteist me ei hellita. Erki ladus jalapressile 250 kg peale ja ütles, et hakka tegema…. Kuskil 30 min peale algust oli juba tunne, et ei suuda ära otsustada- kumba tahaks rohkem, kas oksendada või minestada… või mõlemat korraga
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Aga ilma naljata, tunne on pärast vinge! Ja just sellise out-of-comfort-zone trenniga arenebki kõige enam.
Söögiga on nii et enamus päevi ikkagi trackin/prepin hommikust õhtuni. Samas seoses nende pidude jms on ikka sisse tulnud päevi kus osa või isegi tervet päeva ei tracki. Luban kõike mida hing ihkab ja katsun mõistlikuks jääda. Tervet torti ikka otsast lõpuni nahka ei pista aga kooki ja saia olen siin-seal mekkinud küll. Alles paar õhtut tagasi tõin ahjusooja sepiku koju, sest kalamari lihtsalt “nõudis seda”. Mõtlesin ka hapukoort erandkorras võtta aga peale selle kaloraazi vaatamist käsi ikkagi ei paindunud, tegin siis kompromissi iseendaga ja võtsin kodujuustu hapukoorega
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Täna näiteks sõin aga õhtusöögiks ema keedetud sülti ja tegin ema tehtud apelsini marmelaadiga kanamaksapasteedist võileibu. Ega ma ju nende makroid üks-ühele ei tea ja otsisin siis mingid sarnased tooted MyFitnessPalist- olen seda meelt, et kui ma praegu neid asju ei söö siis millal veel? Ilmselt juba umbes 1,5 kuu pärast koputab dieet jälle uksele ja vaadates võistlusplaane siis kestab selline puhtam periood juuni keskpaigani. Et mõistus oleks siis veel selge, tuleb hetkel naaaatukene vabamaks lasta.Kaalul on ees u +4 ja tore on see, et kõik vahepeal lootusetult suureks jäänud kleidid istuvad selga jälle hästi
” width=”20″ />Siinkohal selleks korraks lõpetan ja soovin kõigile mõnusat aasta lõppu ja pühadeaega- katsuge siis meeles pidada, et asjadest palju tähtsamad on inimesed Teie ümber
Helena Mang
MemberKindlasti mine sinna rinnalt surumise võistlusele ja too võit koju
” width=”20″ />Helena Mang
MemberHelena Mang
MemberVaevalt see mingi uus toode on aga pasteetide kõrval mis annavad 200-250 cal per 100g kohta on päris asjalik ja maitseb ka
” width=”20″ /> Ise oleks muidugi parem teha aga ei hakka 2 leiva pärast mässama
” width=”20″ /> Helena Mang
MemberYes, first you have to and find a club who is member of the federation (if the one you are training is not)- because all competidors are representing specific fitness club
http://www.kulturism.ee/liikmed – you can see members and contact persons here.
1. Pay the fee, fill in application and send it to the contact person of the chosen fitness club and they will send it to the federation.
Helena Mang
MemberCompetition is held on 29.04.2017
http://www.kulturism.ee/kalender/2017
Here is information about registration, in Estonian but you can Google-translate it.
http://www.kulturism.ee/voistlejale
You need to fill in application (“Võistleja litsentsi taotluse ankeet“) and pay annual fee 50€, your sports club will sign you up.
Annual fee allows you to participate all local competitions (usually 2 times per year) without any additional cost.
Helena Mang
MemberÕhtune “retsept”- piparkoogimaitseline muffin-
20g Olimp pannkoogijahu segatuna 40g veega.
Küpses u 20 min 160C juures.
1 muffin 81 cal 8C2F8P
Järgmine kord panen mett ka peale, seekord raputasin vaid kaneeli ja otsas ta oligi
Helena Mang
MemberJagan siia ühte postitust pakendite märgistusest.
Ma arvan, et suur osa minu toitumisest muutus just hetkel, kui reaalselt hakkasin neid pisikesi tabeleid poes uurima.
Esmapilgul kaks väga sarnast toodet võivad sisult olla väga väga erinevad (nagu postituses välja toodud mahla näide).
Soovitan alati inimestele- võtke natukene aega ja süvenege sellesse, MIDA endale sisse sööte. Väga paljude halbade valikute vahel on poes ka head kraami

Alustuseks ei pea ju kohe kogu toidukorvi läbi uurima, piisab kui alustate paarist tootest või topidugrupist.
Samuti on mind alati aidanud eelnev kodutöö tegemine- näiteks saia/leiva leti juures ma läheks kohapeal lolliks. Lihtsam ja kiirem on enne netist andmed üle vaadata ja paar kolm (sobilike makrotega toodet) välja valida- säästab poes aega
” width=”20″ />https://maablogi.wordpress.com/2016/12/12/millele-peaks-toitu-valides-enim-tahelepanu-poorama/
Helena Mang
MemberKahtlustan et 5 kg rasva kehas Sind tugevamaks ei tee.
Helena Mang
MemberJa milles küsimus seisnes?
Member18 minutes ago, Reinart said:portsu kaal
” width=”20″ />
Tore näha, et veel suure isuga sööjaiod, meil ka hommikul pudrud kipuvad koos lisanditega kaaluma 900-1000g
MemberMmmm mannapuder
Member“Offseason” on täies hoos- varsti juba kuu aega viimastest võistlustest. Aeg ikka lendab.
Ilmselt jõuan vaid korra veel pilgutada ja ongi kevadhooaeg juba käes.
Piilun ikka 2017 aasta võistluskalendrit ja tegelt juba väga ootan! MM 5. koht lubab mul ilusti ka EM ja MM uuesti plaani võtta.
Tagasi aga oleviku- olen vaikselt sellest peegelpildi-shokist üle saamas ja silm jälle harjunud selle pehmema väljanägemisega. Mis on tegelt paratamatu ja tervislik (!). No ja kevadel tahaks ikka suurema lihasmassiga lavale tulla, mis tähendab, et ei saa seda niigi lühikest hooaja välist aega isegi mitte kaalusäilitamise kaloraazil veeta. Selleks, et lihas saaks kasvada on vaja süüa. Õnneks süüa mulle meeldib
” width=”20″ />Võistlusväline hooaeg tähendab üldjoontes umbes sama suurt treeningkoormust nagu ikka (keskmiselt 6 jõusaalitreeningut nädalas) … aga oluliselt kõrgemat kaloraazi. Samuti olen ikka lubanud endale ühte teist ja kolmandat mida tavaliselt ei söö. Ees on ka hulganiselt pidusid (üks jõulupidu juba ka peetud)- ei pääse neist kuidagi detsembrikuus…
” width=”20″ />Kaloraaziga olen jõudnud ilusti 2500 peale ja ausalt mul ei oleks probleemi ka 3000 süüa- nagu Erki armastab öelda: “hambad on Sul head”
” width=”20″ /> Aga see oleks juba over-kill ja katsun ikkagi mõsituse juurde jääda. Kuigi ahvatlusi on ümberringi palju ja nüüd ju “nagu võib”. Katsun oma isusid mõistuse piires rahuldada aga üldiselt ikkagi nö tervilsikumaid lahendusi otsida, et keha oleks õnnelik ja süda ka. Täna näiteks oli makaroni-makra salati isu- keerasin kokku ja ilusti mahtus mu menüüsse. Majonees jäi siiski poodi, sain selleta hakkama.
Selle suurema söögipeal on aga niii hea trenni teha- juba oli meelest läinud kuidas saalis niimoodi rassida, et higi tilgub. Täitsa dieedi lõppjärgus ei läinud enam isegi nahk märjaks….
No ja raskustest ja jõunumbritest võiks eraldi teema teha, tundub vaid, et ole “meheks” ja lao peale, iga kord jälle uued raskused!
Üldiselt ma väga oma raskuseid kirja ei pane, sest need ei näita väga midagi. Väga oleneb kas teha harjutust trenni alguses või lõpus, mitu kordust, mitu seeriat aga ilmestamaks oma juttu- need kurikuulsad tuharatõsted, dieedi ajal tegin pikemaid seeriad u 50-60kg ja lühemaid u 70kg. Täna mõtlesin, et alistaks selle maagilise 100kg piiri ära- üks hetk kui kettaid kokku lugema hakkasin, märkasin, et neid oli viimased 2 seeriat peal isegi 110 kg eest
No ikka mõnus tunne! Parem oleks, kui homme liikuda ei saaks
” width=”20″ />Viimasel ajal üldse lihased kogu aeg haiged- mulle tegelikult väga meeldib see tunne!
Käisin täna (oma elu esimeses) LPG masaazis (LPG Stuudios). Tean päris paljud võistlejad käivad seal kuuritamas enne võistlusi. Väidetavalt aitab nahka trimmida, tselluliiti vähendada, kiirendab ainevahetust ja peaks kaotama ka cm. Sellele viimasele ma ise väga ei panusta, aga üle keskmiselt tugev vaakum-massaaz oli väga nauditav küll. Eriti siis, kui lihased rasketest treeningutest valusad. Käin nüüd 3 nädalat järjest, kokku 6 korda, eks hiljem saan muljetada, millist ja kas üldse mingit tulemust täheldasin.
Lõppu igasuguseid toidupilte ka- menüüd iseloomustab rohke juust, mesi, banaan, tume šokolaad ja üldine sv rikkus, kõik mida igatsenud olin.
Täna õhtul oli isegi nii pasta kui ka leib menüüs- E. Orgu saaks ilmselt kreepsu
MemberNagu eelpool juba öeldud, kui maitseb ja tõesti tahad süüa siis söö- enda keha ja valik. Fakt on see, et mida rohkem sellist paki toitu süüa seda rohkem on seda vaja kehal tarbida.
Seda juttu ei maksa muidugi ajada, et hea kiire- on nii palju tervislikumaid valikuid, mis valmivad 5 või vähema minutiga. Nii palju aega on igaühel, ka peale tööd ja üksi elades. Puder, omlett, mingi panniroog, kiire pasta vms.
Minu tänane õhtusöögi näide- kartul, brokkoli, sibul, hakkliha ja rasvaineks ghee- kõik pannile kaane alla ja soola peale, valmis u 5 minutiga. Ja mingeid probleeme ei tekitaks ka 1 portsjoni tegemine- sügavkülmas säilib kõik. Õigemini meie peres kõik portsud tehaksegi hommikust õhtuni 1 kaupa, kuna kõik söövad oma plaanide ja eesmärkide järgi.
AutorPostitused