haubits
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
oktoober 11, 2011 at 6:11 p.l. in reply to: Kriminurk: 15-a vend jäi vahele mass2 ja kreatiiniga #317107
haubits
MemberMinumeelest süüdistatakse küllEks kindlasti, aga tendets on selline, et sealt ei kiputa süüdlast otsima.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 11, 2011 at 1:06 p.l. in reply to: Kriminurk: 15-a vend jäi vahele mass2 ja kreatiiniga #317088haubits
Memberolen kokku puutunud olukorraga, kus tuttav noorena manustas liiga palju kreatiini, millest kreatiniini tase veres läks liiga kõrgeks ja kutt oli neerudega haiglas. muidugi võisid neerud juba ennem haiged olla või mingisugused teised ained talle halba teha, aga sellegi poolest jääb kahtlus kreatiini peale. tänaseni on arst keelanud tal kreatiini söömise.mõtle kui sul nüüd keegi lähedane hakkab sama lollilt kread manustama.
kuigi ma arvan jätkuvalt, et kreatiin on üks parimaid aineid, mis annab suurepäraseid tulemusi ja hinna/kasu tegur on paigas. sellest hoolimata tuleb see ka omal ajal ja korralikult tarbides.
glükosamiinist rääkides, selle vastu mul poleks midagi. see on pmst sama nagu vitamiinide või mineraalide tarbimine: aitab säilitada tervist. ja see ongi põhiline.
Haigete neerude puhul on valgurohke dieet täiesti vastunäidustatud spordimeditsiinis, aga seda ei süüdista keegi kunagi.
IVARK, mingi rotaatormanseti probleem või? Soovitaks jätta päevad-nädal täiesti trenn ära ja siis leebelt nädala näiteks. Kokkuvõttes võidad rohkem, kui ääri-veeri poolkõvalt kuu, kaks treenides.
Mul oli kevadel osaline subskapularise kõõluse rebend ja siis sai see väga selgeks.
Põletikuvastast, valuleevendajaid võta kindlasti, kui probleemi tunned.
oktoober 11, 2011 at 9:13 e.l. in reply to: Kriminurk: 15-a vend jäi vahele mass2 ja kreatiiniga #317051haubits
MemberAga mida sa ootasid ortopeedilt? Eks ta teste saab teha, et lokaliseerida konkreetsemalt lihas või liigesprobleemi, aga rebendite jm puhul on ikkagi magnet jne.
oktoober 11, 2011 at 8:06 e.l. in reply to: Kriminurk: 15-a vend jäi vahele mass2 ja kreatiiniga #317039haubits
MemberJah, oleks olnud, oleks ostnud ja usk selle toimesse oleks võibolla aidanud. Aga mulle kirjutas selle väja tunnustatud spordiarst ja peale 6 kuud raha raiskamist ma lõin käega. Las Karisma võtab kui tahab, ta niikuinii peale laululehtede midagi tõstma ei pea. Mind on aidanud lülisammast toestavata lihaste nn. staatiline treening.Ortopeedid üldiselt on kaheks, kes arvavad, et pigem võib abi olla ja teised, kes arvavad, et pigem pole mingit kasu.
Sellegipoolest mainitakse see ära ja kui patsient arvab, et tal oli kasu, siis on ju hästi.
oktoober 10, 2011 at 10:22 p.l. in reply to: Kriminurk: 15-a vend jäi vahele mass2 ja kreatiiniga #317023haubits
MemberLp harselius sa kardad natuke pseudoprobleemi minu arust.
Sinu point on see, et vend tarbib aineid, millest ta väga ei adu ega ole uurinud tausta.
Ta on 15, sellises eas piisab kellegi jutust ja mõni agar uurib meeletu aja, mõni üldse mitte. Tegu pole noore täiskasvanuga ja tehakse ka ebaratsionaalseid otsuseid.
Sinu õnneks aga, pole kreatiini näol tegu mingi keemilise jäätmega. Tihti “ülemäärane” tuleb organismil loomulikul teel välja erituselunditega.
Kui esmauriini tekib 170liitrit ööpäevas, siis see “pool liitrit rohkem lasta” pole mingi koormus (ja siinkohal tegelikult väga ei seondugi kreatiiniga).
Sinu keha kasutab /esimese/ 4-10sekundilise pingutuse saamiseks energiat suuresti kreatiini baasil (PCr e. fosfokreatiin ja ATP resüntees).
Seega ei ole tegu mingi võõra või kehavälise ainega, iga päev sööd seda sisse, iga päev toodab seda keha.
Puhtalt spordifüsioloogiliset võib seda ka noor süüa, kui raha ja tahtmist. Iseasi on see, mis on kasutegur – neuromuskulaarse süsteemi adaptatsiooni maksimumlävel on ehk mõttekaim.
Viimane tähendab siis teatavat treeningstaazi olemasolu ehk siis see, mis treenima hakates esimesel 2-3kuul valdavalt tulemusi annab, peale seda hüpertroofia.
haubits
MemberMis sa tahad cool välja paista või?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eesti keeles peaks selline väljend nagu “koljusisene” täitsa olemas olema.Ei tõesti ei hooli cool olemisest, meditsiinis on meil ikkagi intrakraniaalne.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ka minu variant on täiesti eestipärane, küll ehk mitte siis tänavakeel.
Sellegipoolest võib uurida kas on võimalik antud probleemi leevendada.
oktoober 9, 2011 at 5:21 p.l. in reply to: Ülitundlikkus, toidutalumatus, allergeenid, nahaprobleemid, Role programm vs veregrupidieet #316892haubits
MemberMassimeediast mõjutatud pilt. Kõige kohta liigub müüte, sh ka kulturismi- isegi ju loete, mis absurdsusi selle kohta “inimene tänavalt” arvab?Miks peaks asi olema mõne teise valdkonna puhul teisiti. Ja järelikult see lähenemine ikka aitab, kui see juba sellisele tasemele on viidud. Mis seal käivad siis aastast aastasse täiesti pimestatud inimesed? Vägagi skeptiline seltskond tuleb sinna kokku tegelikult, lihtsalt kahtlus saab ajapikku kummutatud.
Kõik töötab mingil tasemel- meie arutada on vaid selle intensiivsusest, mis on individuaalne sõltuvalt meie kõigi eripärast.
Mul on ema muuhulgas allergoloog, ma studeerin kehakultuuri ja meditsiini teaduskonnas. Ma ei arva, et mingi hüpnoos mul lihast kasvama paneb, sest mehhaanika on ju teie silmis sama. On elu jooksul omandatud allergiaid, neonataalsel perioodil on beebiveres veel emalt kaasa saadud antikehi ja kokkupuude eri allergeenidega väiksem, mistõttu on see teema märksa keerukam, kui arvad.
Nõrkade, nõrgemate isiksuste tarvis on need suitsetamisest vabanemiseks mõeldud teraapiad. Osa neist shokil, osa mingitel imehüpnoosidel baseeruvad jne.
Fakt on see, et sisemiselt motiveeritud isik jätab ise maha ja jah, vastupidiselt müüdile eksisteerivad füüsilised võõrutusnähud staazikate pakk-aastate patsientidel.
Endiselt – ALLERGIA ravimine mingi hüpnoosi või jutuga on minu jaoks täielik soolapuhumine.
oktoober 9, 2011 at 2:33 p.l. in reply to: Ülitundlikkus, toidutalumatus, allergeenid, nahaprobleemid, Role programm vs veregrupidieet #316865haubits
MemberSiinkohal olen ma jorgeni poolel, et see umbmäärane uhke tervmin hüpnosomaatiline ja mis veel ei ole ravivahend number üks, mida soovitaks.
Kui sul tekib allergiline reaktsioon, äärmuslik kasvõi “pähklitest” anafükaltiline śhokk, siis see “good thinking” ei aita sind või mõni ime-pendel, kärbsepüüdja.
Sellegipoolest on paljudel kindlasti abi vaimsest toest, seletamisest, nõust.
haubits
MemberIntrakraniaalne rõhk võib olla tõusnud, aga ka muud mehhanismid võivad seda põhjustada.
Eks see su enda teha on, kas tahad taluda sümptome või mitte.
haubits
MemberPigem arvutam una kohta kuskil 7g valku, % on ebaotstarbekam ühik siinkohal.
Ma arvan, et selle koksi asemel panustaks mina mõnele magusale variandile, nt piim meega.
haubits
MemberKas zyzz oli teemaks????Strong reading skills
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Niiet kes teab see teab.
haubits
MemberEi oska kohe kuidagi Zyzz sugusele mõttetule netifenomenile kaasa tunda.
haubits
MemberEi või.
september 2, 2011 at 1:01 p.l. in reply to: Peavalu trenni ja pingutuse ajal või järel, pingepeavalu #311919haubits
MemberSeda küll, aga vastuseid olen päris palju saanud ja on juba millele toetuda. Kuna see foorum on tervise ja spordiga väga palju seotud siis arvasin, et äkki kellegil on olnud sama jama. Ma paraku selline inimene, kes arsti juurde pöördub viimases hädas.Ei ütleks, et tegu on mõistliku suhtumisega.
Mine spordiarsti juurde näiteks. Kuklapiirkonnas on hulgim lihaseid ja ilmselt seal sul pinge ja häda tekibki.
august 1, 2011 at 10:14 e.l. in reply to: Treeningujärgne lihasvalu, delayed-onset muscle soreness, DOMS #309243haubits
MemberVarsti tuleb sul lihasvalu harva, näiteks siis kui kava muudad ja teisi asju teed.Sinu tingimustel DOMS just esinema kipubki.
-
AutorPostitused