Skip to main content

hampton

Forum Replies Created

Viewing 3 posts - 31 through 33 (of 33 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Ikka ja jälle… #65050
    hampton
    Member

Tere

Lihasmassi kasvu tagab kõige efektiivsemalt korduste arv 8-12, seda muidugi juhul, kui viimaste kordustega jõutakse suutlikuse piiri lähedale.

Kui suutlikkuse piir saavutatakse 1-3 liigutusega, on tegemist nn. raske jõuharjutusega, mis areneb küll hetkeliselt väljapandavat jõudu, kuid lihasmassi suhteliselt vähe.

Suutlikkuse piiri saavutamine 4-8 kordusega areneb nii lihasmassi kui ka hetkelist jõudu.

Kui aga jõutakse sooritada 12-20 kordust hakkab treeningu efekt kalduma juba vastupidavusliku jõudu valdkonda, mis samuti ei oma lihaste kasvu seisukohalt suurt efekti.Kui aga hävitab selline treeningmetoodika märksa intensiivsemalt nahaalust ja lihaskimpudevahelist rasvkudet.

Teiste sõnadega

1-3 korda – väljapandav jõud (jõutõstmine – powerlifting)

4-8 korda – hetkeline jõud, lihasmass

8-12 korda – lihasmass

12-20 korda – reljeefsus, rasvakude hävitamine

Minu arvamus:

Kui sa tahad suurendada AINULT lihasmassi siis tee 8-10 kordust ( võid teha 12 kordust, kuid ma arvan et see on mõttetu sest see mõjub nagu soojendus seeria ) Tavaliselt on mõttekas teha 1-2 soojendus seeriat väikse raskusega enne kui alustad lihasrühma treenimist.

Kui sa pöörad rohkem tähelepanu lihasmassile kuid samas tahad arendada ka hetkelist jõudu siis on mõttekas teha 6-10 kordust.

Kui sa pöörad rohkem tähelepanu hetkelisele jõule kuid samas tahad arendada ka lihasmassi siis on mõttekas teha 4-8 kordust.

Kui sa ei lase lihastel piisavalt puhata, siis treeningutel ei ole mõttet (Lihased kasvavad puhates), samas peab ka toitumine paigas olema.

Peale seda on ka ületreenimese oht, millega võivad kaasneda igasugused vigastused (eriti tuleb ettevaatlik olla õlaga samas ka ei tohi unustada ka teised lihased).

in reply to: Valusate lihaste peale trenni tegemine… #64962
    hampton
    Member

Tere

Kuna sa oled suht algaja, siis soovitan sulle Selja tõmbed trenazööril, see näeb midagi taolist Pilt aga seal sa hoiad sangadest 2 käega kinni.

Muidu üks väga hea harjutus seljale on Pilt1.

in reply to: Beta-Hydroxy-Beta-Methylbutyrate #64910
    hampton
    Member

Tere

Kui sa mõtled HMB-t, siis mul on sellega kogemusi…..

Lugesin artikklides et see mõjub kõige paremini algajatele… mulle mõjus see väga hästi (massi on tulnud ikka metsikult ja jõudu ka). Kui ma ei eksi, Eestis on selle saamisega probleeme, ise sain sõbrade käest, nad tõid selle Poolast – seal on nad suht odavad(300caps purk on umbes 40euri). Sul ei peaks selle saamisega probleeme olema Iiril on nad müügil. http://www.fitnessireland.ie/product_info….products_id/112 : )

Soovitav kasutada 2-4caps päevas. Ise kasutan järgmisena:

1caps enne hommikusööki

1caps enne trenni

1caps peale trenni

1caps enne magama minekut

Artikklid-Toidulisad, sealt saab rohkem info-t, selle kohta.

Viewing 3 posts - 31 through 33 (of 33 total)