H2TheO-Z
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
oktoober 12, 2010 at 4:11 p.l. in reply to: Klassikalise tõstmise kombineerimine “tavalise” jõutreeninguga #278911
H2TheO-Z
MemberMina treenin 7 päeva nädalas klassikalise tõstmise kavaga. Kuna ma käin ka koolis ja mul ei ole aega hommikuti trenne teha siis tavaliselt teen õhtupoole 2,5-3+ tunniseid trenne. Kõigepealt plahvatuslikud harjutused ning trenni lõpus teen nö. assistance harjutusi biitsepsile, et küünarnukid terved püsiks. (klassikalises tõstmises saab triitseps ülekoormust). On erinevaid treeningmeetodeid. Hiinlastele meeldib teha palju assisteerivaid harjutusi, aga bulgaarlased näiteks jäävad enamasti full liftide juurde. USA viimase aja parima klassikalise tõstja Kendrick Farrise rutiinist full lifte eriti ei leiagi, küll teeb ta tõmbeid plokkidelt ja igasuguseid muid variante. Eelpool mainiti korduste vahemikku 4-5. Mina soovitaks pigem 1-3. Kui raskused on maksimaalsed, siis esiteks tehnika hakkab juba pärast esimest kordust lagunema…
Koormus närvisüsteemile on suur, aga keha harjub sellega ära.
Siin üks postitus närvisüsteemi kohta: (soovitan lugeda, hea postitus)
Most people think the only part of the body to adapt to lifting are the muscles, tendons, ligaments, etc. In fact, the brain also adapts to whatever stress you put on the body. It physically changes its structure and ability to deal with chemicals which directly relate to your physical activity. If you are a runner, you’ll get better at making and using chemicals which deal with running. You’ll also develop and affinity for extremely short shorts, politics, FOX news, granola, etc.One thing that pissed me off about IA is his insistence that the CNS fatigues in some way. Bulls**t. People are still taught that the nervous system runs off of electrical impulses like a power cable. It doesn’t. The nerve impulses (synapses) run off of chemicals (neurotransmitters). If these chemicals are not present, there is no signal between brain and muscle. The reason you can measure electrical impulses in the nervous system is because the electrical impulse is a BYPRODUCT of this chemical reaction. Its called an electrochemical reaction.
A large part of how strong we are is the ability to create and deal with a higher concentration of these neurotransmitters. The nerves develop more receptor sites to connect with them, and the glands learn to make more of the neurotransmitters themselves. Only then do you get a stronger impulse.
When you start placing demands on the brain to lift maximum weights every day, it says “oh crap I need to learn how to make and use these chemicals or he’s going to kill us. So it goes through an adaptive period where it shuts down some functions and tries to upgrade. These are the “dark times”.
The main chemical in muscle contraction is SEROTONIN. It actually regulates how HARD the muscle contracts, which is why only the heaviest weights seem to effect our mood, the reason why people shy away from maximal lifting and cower from the imaginary symptoms of overtraining.
Serotonin just happens to be the main feel good hormone in the body. It directly effects your mood and mental outlook, your happiness and willingness to train. Your sleep, appetite, and also effects the cardiovascular system (your heart rate increases when you are supposedly overtrained – this is why). The serotonin cycle in the brain gets screwed up when drug addicts go into withdrawal (most recreational drugs artificially influence the serotonin pathways, which is why they are so much fun). There are other neurotransmitters which get effected by this (acetylcholine for example), but serotonin is the big one.
So, when the body receives a demand to lift heavy things on a daily basis, the brain shuts down the serotonin receptors to upgrade them. The brain structure changes take a few days to a few weeks. Changes in individual nerves happen quickly, a few days at most. This is why the dark times occur. Its the adaptive period thats needed for the brain and body to get to the next higher level. Natures little joke is obviously making us feel like crap when we are actually improving.
The body is trying to get us to stop the stress so it isn’t forced to remodel the whole place, but thats exactly what you want. Thats why its so important to keep pounding away through it all. You want the greatest adaptation to take place.
Guys who are afraid of this response are guys who are lifting because they like the way it makes them feel. If you do lighter workouts, this serotonin is raised, but there is no signal to adapt. You feel high. Basically lifting weights becomes like a drug. People feel better doing light useless workouts, just like they feel better taking a hit of crack. I think this is why no one wants to try lifting the Bulgarian way. They are addicts.
Muidugi peab ära õppima parimad venitused ja taastusmeetodid. Kontrasti dušid on väga efektiivsed näiteks.
Klassikalises tõstmises läheb vaja palju julgust. Kindlasti läheb vaja julgust ka jõutõstmises, et suurte raskustega kükkida või rinnalt suruda, aga see pole ikka see. Näiteks jõutõmme ei vaja üldse erilist julgust. Aga rebimises pead sa ennast raske kangi alla tõmbama ja kes vaimselt seda ei suuda, siis sellel see ka ei õnnestu. Aga tunne kui katse õnnestub ja sa koos kangiga peakohal püsti tõused on ülivõimas!
my two cents!
H2TheO-Z
Memberet siis kangiga kükk 100kg võrdub sellel masinal umbes 500kga?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>H2TheO-Z
MemberTreenin kodus ja olen endale ise ka treeningvarustust meisterdanud, ükski harjutus pole tegematta jäänud.
Kodus lasen sellist muusikat nagu endale meeldib ja kui valjusti tahan (naabrid ei ela ligidal ja nendel on savi)
Ruumi on palju, treenin enda hoovis maja taga. On olemas lõuatõmbamistorud, tõsteplatvorm, kükipuur, pink, raskused, ketid…
Pealegi kodus saan ma paremini keskenduda ja pole segavaid faktoreid, oote-järjekordasid jne. Pealegi kui millegagi ebaõnnestuma hakkan, siis lihtsalt viskan
täie pauguga raskused maha, jõusaalis vist nii´ei teeks, või mis?
“>//aa jah, muidugi raha hoiab ka kokku kui muidu läheks jõusaali peale 10k aastas, siis nüüd 0EEK.
H2TheO-Z
Memberhaha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Butterbean ja Bob Sapp proovisid sumo. Viimane võitis.
juuni 30, 2010 at 9:20 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #269670H2TheO-Z
MemberMõne olümpiatõstjaga.see tuleks vist küll katastroof…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mõlemad lendaksid koos kangiga pikali seal
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>H2TheO-Z
Memberma arvan, et enamikel väsib enne lattissimus dorsit ikka käe kakspealihas ära
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>H2TheO-Z
MemberKuidas sellised kutsutakse, on sellel ka mingi nimi? Päris palju leiab youtubest selliseid häid videosid. Tõesti peab ikka omamoodi tugev olema, et neid asju suuta.see on calistechnics jah. Mina ise ei saa selliseid asju teha, sest erinevalt neist poistest on minu enamus keha massist koondunud jalgadesse.

H2TheO-Z
MemberMinu arust on see kangi otsas rippumine üsna mõttetu, vähemalt minul see haaret ei arenda.No tee siis proovi,kindlasti arendab see väga hästi haaret.Või riputa enda külge veel lisaraskused ja ripu siis.
Endal arendabki kõige paremini haaret just rippumine.
Kus sa rätiku otsas ripud?See pole ju igas kohas võimalik kui rätik pole korralikult kuskile kinnitatud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ma olen proovi teinud, ja see ei mõju. Kas ma ütleksin, et midagi ei mõju, kui ma ise pole seda järgi proovinud…
Käterätikutega lõuatõmbed on ka jah päris head. Viskad 2 käterätti üle toru ja siis tõmbad..
H2TheO-Z
MemberAbsoluutselt kõige parem haarde treenimine minule on see, kui :
1) hoian umbes 20kilost dolomiidi kivi ühe käega, seni kuni kivi käest kukub.
-:- teise käega sama.
Kordan mõlema käega. Siis kui ühe käega enam ei jaksa siis hoiad kahe käega seni kuni käest kukub.
2)Võtad nii umbes 10kilose tellise kätte viskad õhku, lased peaegu maha kukkuda (peasi, et tellis oleks madalamal kui käsi), ja samal hetkel püüad sama käega kinni. Nii palju kordusi kui tahad. See arendab nö crushing gripi ja peopesa jõudu.
3)jämeda kangiga tõmmete tegemine.
Minu arust on see kangi otsas rippumine üsna mõttetu, vähemalt minul see haaret ei arenda.
Sellepärast on ka parem kasutada näiteks kive jne, sest nad on sellise kujuga, millest pole nii lihtne kinni haarata, kui tavalisest kangist või kettast.
H2TheO-Z
MemberRonni Coleman: “Ain’t nuthin’ than a peanut!”
H2TheO-Z
MemberKlassikalistel meestel pole küll kõrge kannaga jalanõud – klassikalised tõstejalatsid on täiesti ‘level’ pinnaga ning kand pole kohe kindlasti kõrgem kui varbad. ATG & paralleelil mõlemal omad eelised.oled sa kindel??
khm, ma arvan, et sa eksid.

pean ma veel illustreerivaid näiteid tooma?
H2TheO-Z
MemberKükis saate teha suurema raskusega ainult juhul, kui te EI kasuta kanna all kettaid ja kõrgema kontsaga kingi. Lisaks peate jalad paigutama nii, et jalgade väliskülgede vahe oleks 100cm ja jalatallad ei tohi olla üksteise suhtes paralleelselt vaid varbad peaks olema välja suunatud.Esimesel korral võib ära ehmatada reielähendaja lihase nõrkus. Selle vastu aitab ainult trenn.
Miks soovitan teha sellise asendiga kükki? Üks mõjuv põhjus on näiteks põlve vigastused. Minu kirjeldatud asendiga neid ei teki. Küll aga tekib neid enamuses kükkijatel kelle sääred ei jää põranda suhtes 90 kraadise nurga alla. Kõrgema kontsaga kingad ja ketas kandade all soodustab just seda. Kogu see eelnev jutt kehtib ka ainult juhul, kui te tahate SUUREMATE raskustega kükki.
Mis iba sa ajad? Klassika mehed kükivad täiesti alla välja, mitte ainult paralleeli ja lisaks ka suurte raskustega. Ja jalas on kõrgema kannaga jalanõud. Põlve sisene pinge on kõige suurem 90 kraadise nurga all, mis tekitabki kõige rohkem vigastusi, lisaks väga suur pinge tugevasti peale tõmmatud põlve sidemetest. ATG kükkimine on just kasulikum kui paralleeli.
Kõik ei ole, ega tahagi olla “power” lifterid ja kükkida niimoodi, et seljas on tugevalt kokkutõmbuv trikoo, siis põlvesidemed maksimaalse jõuga peale tõmmatud, vöö ka veel peal ja siis paigutada üks jalg Shanghaisse ja teine Lissaboni ja siis laskuda paar sentimeetrit alla ja olla uhke oma suure kükitud raskuse üle.
Just my two cents…..
H2TheO-Z
MemberVõrrelge nüüd seda tehnikat ja käe kiirust Mariusze omaga:)http://www.youtube.com/watch?v=qm6oh4wqTKg
ulme…. Mariusze vastu pole kellegil võimalik….
H2TheO-Z
Memberja 68 kilone mees tõukas 180kilo.
Mul vist arenguruumi on veel…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>H2TheO-Z
Memberpärast trenni läheb iga kord 75-100g~
see on naturaalne värk ka, mitte sahharoos.
-
AutorPostitused