Goleteral
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Goleteral
MemberAga ma istun saalis lihtsalt klapid kõrvas ilma muusikata
Hea lahendus kui sageli keegi jutustama tahab tulla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Goleteral
MemberNojah – ma kõin koolis ja tööl. Hommikul teen 2’ks toidukorraks toidu valmis(Pasta, pruun riis, liha jne), ühe osa võtan kaasa mida söön loengute vahel – lisaks on 2 kodujuustu ja 2 sheigi jagu topsis(1 enne trenni, teine peale) + banaan ja õun – sellise pagasiga ajan umbkaudu 3000 kalorit kokku
Goleteral
Memberminu jaoks jääb lihtsalt arusaamatuks see, miks vaja teha 5×5 seeriad sellisel viisil, et tõstad peale igat seeriat kilosid 5-10?! St seda et esimesed kolm viiest seeriat ei ole üldse pinget, sest kaalu on kangil niivähe, et vehid niisama “pingeta” 5 korda.. ja viimasel 2 seerial on kaalu normaalselt.Isiklikult proovisin seda täna ja jõudsin endajaoks parima lahenuseni, võtsin max kaalust mida üles lükkan 1 korra 25% maha ning tegin viieseid seeriaid nii, et peale igat seeriat lisasin 1,5kg… ehk siis minujaoks rinnalt 5x70kg, 5×71,25kg 5×72,5kg, 5×73,75kg, 5x75kg. On see jabur või normaalne? Idee on selles, et iga 5 korda oleks pingelised, samas koguaeg toimub progress.
Ma loodan et olen pika uurimisepeale lihtsalt õigesti aru saand, et 5×5 seeriatega saab sisuliselt areneda väga kaua aega ilma et kava kinni jookseks, nüüd küsimus veel ainult selles, kas peab veel lisaharjutusi tegema samal päeval nendele lihastele mis 5×5 all tööd saavad erinevate harjutustega nt 2/3×10 seeriad või mitte?
tänan veelkord.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>5×5 idee ongi alustada madalalt et ei tekiks ‘seisakut’ – see aeg mis sa raskusi üles laed(mitmed nädalad) on korraliku põhja loomiseks ja ettevalmistuseks – mida edasi programmiga jõuad seda raskemaks ka asi läheb. Üldjuhul ei soovitata 5×5 kavadele erinevaid harjutusi juurde lisada – kui kükkid, tõmbad ja surud 2-3x nädalas siis ei jõua muidu lihtsalt ära taastuda – mida aga tehakse juurde on core – küll rippes jalgade tõsted ja ka mõned oblique(?) harjutused et kindlustada keskosa.
Kui teed 5×5 süsteemis – jalg, selg/biits & rind/õlg/triits(ala push pull legs etc) siis võib ka mõned lisaharjutused juurde lisada eeldates et treeningute vahel on rohkem kui 72h – kui aga teed tihedamalt kükki, tõmmet, surumist ja pressi siis võiks lisaharjutused tegemata jätta.
Goleteral
MemberLisaks see, et kui liha, juurvilju või piimatooteid ostad, siis kindlasti turu pealt – tuleb väga märgatav vahe hindades.Ojaa ja kuidas veel – hind on pea 2x odavam turult ostes + valik on oluliselt suurem kui poeletilt osta.
Goleteral
MemberGoleteral
Memberoot …mis sel peekonil nüüd häda on?
Inimene soovib kasvatada lihasmassi ja ei mainud,et on taimetoitlane.
Ok, minu viga – ma lihtsalt eelistan omletti rohelusega segada maitse jaoks..
Goleteral
MemberTean, et selliseid teemasid on kuhjaga siin, aga neid jääb siia tulema nii või naa…Ühesõnaga, olen 17. aastane. jõusaaliga tegelenud umbes 6 kuud. Treenin 3x nädalas (rõhk on baasharjutustel, kava olen enam-vähem paika saanud). Olen 190 cm pikk ning kaalun 81-82 kg, eesmärgiks põhimõtteliselt lihasmassi suurendamine. Ütleks seda ka ära, et suht kohe, kui alustasin, jõin seda Mass2’te pärast igat treeningut, aga kuna see lõi mul näoaknet kõvasti välja, siis lõpetasin selle joomise ära ning ei julge ühtegi alternatiivset toodet ka kasutada.
Enam-vähem näeb toitumiskava välja siis selline:
Hommikusöök – peekon&muna / kana-, sea või kalkunisingi ja juustuga võileivad / müsli piimaga (kaldkriips tähendab, et oleneb päevast, kes aru ei saanud)
Vahepala – jälle võileivad singi ja juustuga, aga rohkem, kui hommikusöökideks tavaline on + paar kohukest või jogurtit
Lõunasöök – riis/kartul/tatar/makaronid koos sea-,kana-,kala- või loomalihaga
Enne ja pärast trenni 300g kohupiima
Õhtusöök (mingi 1.5-2 h pärast trenni) – pasta bolognese/hakklihapitsa/ 2-3 praemuna või siis soojendan lõunasöögist ülejäänud liha (tavaliselt jääb üle)
Enne magamist joon mingisugune liiter jogurtit või müslit piimaga ( ei oska sellel kohal väga midagi tarka välja pakkuda)
Ei ole küll teab mis spetsialist aga tiba ikka võib juhendada ehk,
Hommikusöök polegi kõige hullem, peekoni võiksid asendada näiteks juurviljadega – Paprikat, tomatit, kurki jms omletti panna või siis sinki
Vahepalaks võiksid süüa kohupiima/kodujuustu või näiteks tuunikala ning kõrvale rohelust..
Jogurtit ära õhtul väga joo – Palju suhkrut ja mitte midagi väärtusliku, asenda kodujuustu või kohupiimaga + erinevat rohelist
Kui kaloraaži ei saa õhtuks kokku siis lihtsalt muuda toidukoguseid kõrgemaks
Riis&Makaronid mida poest ostad – Kui vähegi võimalik söö pruuni riisi(maitselt tiba erinev kui on õige pruun riis aga täiesti söödav) ning makaronid vaata et oleks “Whole Wheat” Pakendil kirjas kusagil.
Goleteral
MemberKas ehk kellegil on valkude kohta mingit PowerPointi?On, tänan küsimast.
Goleteral
MemberKäisin kah varem kell 8 trennis ning samamoodi hommikuti väikse isuga – lõpetuseks tegingi hommikul kaseiini/whey ja malto sheigi ning trennides oli väga korralikult energiat. Pead leidma selle kombinatsiooni mis sulle kõige paremini sobib..
Goleteral
MemberAhahaha..
*Loeb esimese posti uuesti läbi* – AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAAA
Goleteral
MemberMis iba sa ajad? Klassika mehed kükivad täiesti alla välja, mitte ainult paralleeli ja lisaks ka suurte raskustega. Ja jalas on kõrgema kannaga jalanõud. Põlve sisene pinge on kõige suurem 90 kraadise nurga all, mis tekitabki kõige rohkem vigastusi, lisaks väga suur pinge tugevasti peale tõmmatud põlve sidemetest. ATG kükkimine on just kasulikum kui paralleeli.Kõik ei ole, ega tahagi olla “power” lifterid ja kükkida niimoodi, et seljas on tugevalt kokkutõmbuv trikoo, siis põlvesidemed maksimaalse jõuga peale tõmmatud, vöö ka veel peal ja siis paigutada üks jalg Shanghaisse ja teine Lissaboni ja siis laskuda paar sentimeetrit alla ja olla uhke oma suure kükitud raskuse üle.
Just my two cents…..
Klassikalistel meestel pole küll kõrge kannaga jalanõud – klassikalised tõstejalatsid on täiesti ‘level’ pinnaga ning kand pole kohe kindlasti kõrgem kui varbad. ATG & paralleelil mõlemal omad eelised.
Goleteral
MemberKindlasti alusta jõutõmbe tegemisega – sundasendis seismisel tuleb kindlasti kasuks
Goleteral
MemberSaab ka ilma kui tasapisi tiksuda üles, nagu Kalmus.See eeldab et kõhulihased oleksid juba nähtaval ning et toitumise makrod ja kaloraaž oleks pea igapäev ideaalselt paigas ning kaloraaž ise oleks suhteliselt väike kogus üle kulutuste nn clean bulk
Goleteral
MemberTere, mul oleks selline küsimus, et kui ma kogun massi ja tahan kaalust juurde saada ja samal ajal teen kõhtu ja tahan sixpacki nähtavale saada kas see on võimalik ?Ei, ei ole. Kõhulihased saab nähtavale rasvaprotsenti langetades – massi kogumine on aga pea vastupidine protsess(Ei ole massi kogumine küll rasvaprotsenti sihiline ülesviimine aga see on paratamatu ‘side effect’)
Goleteral
MemberNjh, telekas küll neid saateid, kus lõunamaa hurmuritele terve edelaraudtee rongi täis eesti naisi saadetakse. Eesti mees tundetu, eesti mees paha….Arvan, et kõike peaks tasakaalustatult olema ning ärge uskuge Pulleritsu juttu, samahästi uskuge juba hundi ja rebasejuttu. Pole siin Eestis midagi väga hullu, põhjamaa inimene muutub tänu maailmameediale ja võimalustele natuke. Panevad need viru keskuse ikoonid ka kord suureks kasvades oma hilbud müüki.
No just – see on pigem mingi faaž mis lihtsalt läbi elatakse ning millele 5a hiljem häbitundega meenutatakse..
-
AutorPostitused