gmaster
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
gmaster
MemberIdeepoolest mõned vabad päevad peale meniskioppi on täitsa õigustatud, see on kehale päris kõva põnts. Põletikunäitajad laes, keha suht kõrgetel tuuridel…
gmaster
MemberPõlves on 100 muud asja, mis võivad valu teha, ja mis kõhredega seotud pole:P või tead sa midagi, mida ma ei tea?
Ta oli Tartust, muidu oleks ise vaadanud küll
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>gmaster
MemberÜtleme nii, et enamuse põlvevalude puhul on glükoosamiini kasutamine täielik ajaraisk, oleksid võinud selle raha panna pigem massaaži v füsioteraapia alla.
Vastuseks sinu küsimusele on tegemist tõenäoliselt iliotibiaalsideme sündroomiga, mille ravimiseks on parim lihashooldus kogu jala välisküljel. St kas foam roll v tugev massaaž. Igasugused muud lihaseid lõõgastavad protseduurid ka (külm/kuum), aga need pole nii efektiivsed. Kui oled Tallinnast/Tartust, siis võin ka tegijaid soovitada.
Lisaks soovitaks veidi tugevdada külgmiseid tuharalihaseid. Niiet võta need protseduurid ette ja oled mõne päeva v äärmisel juhul paari nädalaga sellest prii. Seda kannatades joosta kindlasti pole mõtet.
Seda raviasja peaksid ka edaspidi profülaktikaks jätkama. Edu!
gmaster
Member
Midagi sellist?
gmaster
Member2 nädalat on nii lühike aeg, et mina võtaks küll sel ajal edasi ei hakkaks laadimisega jamama..
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rääkimata sellest, et peale põgusat uuringutes surfamist leidsin, et sel võib olla ka kasulikke mõjusid
Pigem muretseks maksimaalse võimaliku taastumise kui jahude pärast…
gmaster
MemberVeidi aega tagasi lõppesid mul siis 2 eksperimenti:
Esimene oli seotud kolesterooliga. Kuna kooli lõpupoole oli koolis üritus, kus õe eriala tudengid mõõtsid erinevaid tervisenäitajaid, mh kolesterooli (see oli mul 4,5), siis tekkis mõte – Kolesteroolieksperiment! Asi oli lihtne – peaaegu aasta jagu sõin päevas kuni 8 tervet muna, keskmine ilmselt 6. Poolteist kuud tagasi lõppenud eksperimendi lõppu (ja uue algust) tähistava mõõtmise tulemus oli… 4,5!
Ehk siis minu tagasihoidlik n=1 mõõtmine näitas, et vähemalt minu puhul ei muutnud ligi 40 muna söömine nädalas üldkolesterooliväärtust.
Teine eksperiment algas siis kolesteroolieksperimendi lõpuga. Sai mõõdetud testosteroon ja tarbitud karp seda:

Toode on siis loodud meie enda staariseisuses oleva biokeemiku Alan B’stardi poolt ja on üks väheseid tõenduspõhiseid testosterooniboostereid. Ehk siis koostis ei põhine “naised saunas rääkisid” teooriatel, vaid reaalselt uuringute tulemustel.

Tulemused siis sellised: Näitajad enne ja peale 1 potikunni LH 4,55 / 3,85 testo 11,8 / 13,3. Tulemuseks testo tõus 12%. Seda u nädal peale toote tarbimise lõpetamist. Kui keegi soovib toetada, siis võin korrata ja rohkem mõõtmisi teha. Toodet saab ka minu käest.
Mis siis muud. Ajan vaikselt ikka oma füsio-asja, võtan vastu erakliente ja treenin oma jalkapoisse, käin koolitustel
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>3-4 päeval nädalas satun ka jõutrenni, aga kaamera ette ei õnnestu kuidagi jääda. Eks kui kellegagi ühistreeningu teen, siis ehk saab materjali.
Seniks olge terved!
gmaster
MemberArginine rage oleks ka päris äge. Või leucine rage
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja toitumispüramiidi järgi toituval Carb rage
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>gmaster
MemberKas sinu juurde konsultatsioonile tulles võib täiesti vabalt võtta kaasa cd-plaadil röntgeni pildi ja saad seda kohe vaadata ka? Viimane kord, kui seljast lasin pildi teha, siis küsisin igaksjuhuks, et nad mulle plaadi peale kõrvetaks pildi.
Mul pole igapäevaselt arvutit kaasas, aga kui mainid et vaja siis saan võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>gmaster
MemberIlma selga, röntgenit ja kükki nägemata julgen öelda ainult et ära riski
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> muus osas loe eelmist postitustIlmselt said midagi valesti aru, alaselg ei pea küll mingit pidi S-is olema.
Kui huvitab, siis võin anda kursavenna (füsioterapeut, treener) kontakti, kes vahepeal viljandis tegutseb.
gmaster
MemberPirita piirkonnas mitmeid – ranna ääres vist 2 lõuatõmbetoru, lisaks metsas 1. Terviseradadel 3-4 võimlemispunkti erinevate agregaatidega. Lõuatõmbetoru russalka kandis. Politseipargis dip station ja nööridest turnimisasi, millel annab lõuga tõmmata.
gmaster
MemberIse muidu tellisin endale pisikese EMSi masina küll, aga kõigepealt suristan ennast sellega.
EMSi ja erinevaid meetodeid kasutatakse tegelikult meil taastusravis päris laialdaselt – keilas, haapsalus ja enamus spaades
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Isegi enamus polikliinikutes on minuteada füüsikalise ravi kabinet, aga see pole tavaliselt füsioteraapiaga kombineeritud (mida oleks vaja parima tulemuse saamiseks)
gmaster
MemberEks seal tulevad paljud tegurid mängu, individuaalne paranemise kiirus näiteks. Tihti on igasuguste traumade (ka opp on trauma) puhul nii, et kolle on paranenud, aga pehmed koed (lihased, sidekude) pole sellest aru saanud ja kaitsevad vigastatud kohta. Probleemid reielihaste teatud piirkondades võivad tekitada näiteks tunde et põlv ei lähe sirgeks või “läheb kohe tagurpidi” vms.
Kui võimlemine kombineerida manuaalse füsioteraapiaga, kus siis tegeldakse ka lihase, närvide ja sidekoega, võib päris häid tulemusi saada. Viimane näide näiteks liigesest väljas käinud hüppeliiges – tuli karkudega, kõndis 10 min hiljem minema omal jalal lonkamata, kargud näpus. Ja selliseid näiteid võib tuua iga nädala kohta. Eks siis sealt tuleb ka see taastumisaja vahe võrreldes inimesega, kes ei saa manuaalset füsioteraapiat.
gmaster
MemberMingi kõhuviirus on liikvel, üks sümptomitest punnis kõht, puhitused vaatamata vähesele või mitte söömisele
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Et see ka üks võimalus.gmaster
MemberKas see põlve ristsidemete puhul ka toimib? Ise ei saand 6 kuud ilma sidemeteta kõndida ja järgnev aasta oli ka veel päris valulik… Kokku läks vist 2a u enne, kui uuesti korralikult kõndida ja joosta sai.
Mis nimelt?
Ristatisidemel on naasmine tippsporti kuni 9 kuud (loomulikult füsioteraapiaga), niiet 2a on asi kaugel.
Endal parajasti paar treenitavat, kes 3 kuu möödudes vabalt jooksevad, lihtsalt palli ei tohi taguda.
gmaster
MemberKui käimine on valus, siis kahtlustan et ujumine parem pole, eriti konna ujumine vms.
Karkudega on see jama, et kui nendele liiga kauaks lootma jääda, siis rikub kõnnimustri ära ja tekivad jamad mujale.
Aga esialgu küll, kui väga vaja siis mingi kuni paar nädalat võib kasutada küll.
-
AutorPostitused