Fred Antson
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Fred Antson
Memberhttp://forums.fitness.ee/index.php?showtop…rt=#entry117278
Lühidalt:
hommikul valgud/rasvad ning juur- ja köögiviljad
päeval sama
õhtul segatoit (valgud/rasvad/süsivesikud).
Valku peab saama iga toidukorraga, eriti hommikul, sest neil on ergutav toime; süsivesikuid peab saama kindlasti õhtusöögiga, sest neil on lõõgastav toime!
Fred Antson
MemberMölleri sidrunimaitseline, apteegist.
Fred Antson
MemberIse täheldan küll, et seoses absoluutjõu juurdekasvuga on suurenenud nii plahvatuslik jõud kui ka kiirus. Kiirus ja selline kiirendusvõime 100 m ja 60 m on eriliselt heaks läinud, tunnen jalgades sellist powerit ja minekut ja seda kõike tänu raskele kükile. Plahvatusega on sama lugu – hoolimata ikkagi üle keskmise suurest kehakaalust on aeg – ajalt päevi ja üksikuid kordi, mil suudan panna korvi alt kahe jala tõukega pealt – paneksin selle ka kõik eelkõige raske küki ja arvele ja täheldan seotust absoluutjõu juurdekasvuga!!!Ma panen selle siiski edasiarenenud jõutõmbe arvele!
Fred Antson
MemberTere.Tekkis küsimus missuguses seoses on omavahel absoluutne jõud, plahvatuslik jõud ja kiirus.Kas absoluutse jõu kasvuga võib oodata ka kasvu plahvatuslikus jõus ja kiiruses ning vastupidi (ma nimelt olen kuulnud, et absoluutse jõu kasvuga väheneb kiirus)?Kas kiirus (ütleme siis jäseme liikumise kiirus ja lihase kokkutõmbumise kiirus) on seotud plahvatusliku jõuga või ongi need üks ja seesama asi?Ning viimaseks, missugust mõju avaldab isomeetriline treening kiirusele ja plahvatuslikule jõule?
On positiivses seoses. Tegelikkuses muutub seos negatiivseks sel juhul, kui jõu juurdekasvuga kaasneb lihasmassi kasv!
Kui jäseme liikumise kiirus on plahvatuslik, siis on seotud, kui plahvatus puudub, siis mitte.
Kiiruse treenimiseks mittevajalik; plahvatuslikule jõule vastavalt sellele, kuidas lihaspinget arendada, kas ühtlaselt või plahvatuslikult.
Fred Antson
MemberToitumiskava asemel saad rohkem kasu toitumispõhimõtetest:
Fred Antson
Membermina mõistan väikse koguse all 2g, äkki fred fred mõtles umbes sama kogust väikse all?Jah, 2 grammi on väike, kuid kreatiini pidevaks tarbimiseks trennipäevadel piisav doos.
Fred Antson
MemberKõik mis hiilgab, pole veel “kuld”.Siin neti-foorumist leitud arvamus(ühe preili kogemus).
Eks see ole personalne ja mõistusega võetav eelkõige

tekst foorumist võetuna:
Sooviksin siinkohal oma sõna sekka öelda kookosõli dieedi kohta. See ei ole mingi vastupropaganda dieedile, vaid minu enda isiklik kogemus kasutades iga päev kookosõli kuu aja jooksul.
Põhjus, miks otsustasin selle dieediga alustada: raamat lubab, et ainevahetus kiireneb, veresuhkrud tasakaalusutvad (mul nimelt insuliini resistentsus), mõjub kaalu alandavalt, soodustab kilpnäärme tööd.
Kust ma sain Extra Virgin Coconut Oili? Elasin Ameerikas ja seal oli valik lai. Tegin enne põhjalikku uurimustööd ja siis otsustasin Ameerikas kõige populaarsema EVCO kasuks, kuna kõige puhtam, maitseomadused parimad ja mis seal salata, ka kallim oli, kui teised omataolised.
Alustasin dieediga vaikselt, s.t. sõin alguses vähem kui raamatus soovitatud ehk esimene nädal piirdusin 1 teelusikaga päevas, kogust järkjargult suurendades jõudsin kuu lõpuks 2 supilusikani. Olgu öeldud, et kookosõli oli ainuke õli, mida tarvitasin, isegi oma lemmiku Extra Virgin Oliiviõli jätsin kuuks ajaks menüüst välja. Tänan Jumalat, et ma endale pool klaasi õli sisse ei kugistanud nagu raamatus soovitatakse.
Positiivne: Paari nädala pärast märkasin, et ainevahetus kiirenes oluliselt (hiljem sain teada, et ainevahetus kiirenes tekkinud kilpnäärme ületalitusest), maitseb väga hästi, ka või asemel leivale määrides, leidsin, et kookosõli on asendamatu ka nahale määrides, parim “kreem”, mida olen proovinud.
Negatiivsed: kuu aega peale tarvitamist tekkisid mul kaelapiirkonda valud ja suur poomistunne, mis läks päev-päevalt hullemaks. Arsti juurde jõudes selgus, et mul on tekkinud subakuutne türeoidiit (alaäge kilpnäärme põletik). Millest tekkis? Kilpnäärme suurest ületalitusest, kuidas ma küll ületalituse sain, just 2 kuud varem, kui viimased hormoonanalüüsid tehti, oli kilpnääre aeglase poolne (seda küll normi piires). Ainuke elustiili muutus oli kookose dieet. Tuligi välja, et jah, kookosõli tõesti kiirendab kilpnääret, aga ta võib seda teha liiga palju ning seda mitte üldse suurte koguste juures. Kuna Ammerikas on kookosõli dieet mõõdukalt populaarne, siis sealne endokrinoloog ütles mulle, et ta on ka varem “kookosedieedi” ohvreid näinud, sama diagnoosiga mis minagi ja muude ainevahetushäiretega, need pididki põhilised kõrvalnähud olema, mida esineb suht tihti ning millest raamatu autor muidugi vaikib.
Tulemus: Peale 3 kuud tugevat ravi, olen vist lõpuks türeoidiidist lahti saanud, kuigi kilpnääre jääb kahjustatuks ning nüüd on mul põletiku tagajärjel eluaegne kilpnäärme alatalitus.
Selline siis minu kogemus. Ma ei väida, et kookosõli kõigile ei sobi, aga enne kui te selle dieediga alustate, olge ettevaatlikud, palun uurige ka artikleid, mis räägivad negatiivsetest pooltest, sest raamatus ühtegi kõrvalnähtu ei mainita (raamatu müüginumbritele ei mõjuks see ju hästi)
Vähetõenäoline, et kookosõli saab olla sama võimas kui hormoonpreparaat! Võib-olla on taimeõlitöösturid kookosõli võimsa tagasituleku pärast niivõrd närvis, et valmis ükskõik milleks. Vastust ei saa me vist kunagi teada!
Fred Antson
MemberMis siin ikka uskuda – terve põlvkond inimesi on kasvatatud üles teadmisega, et süsivesikud on energia allikas ja rasvad on pahad, ning kahjuks on selle teadmise omaks võtnud ka üks koolkond toitumisspetsialiste. Lisaks on tohutud rahad mängus toiduainetööstusel (näit. rasvavabad tooted) ning ravimitööstusel, ja kui kõik hakkaks tervislikult sööma, siis ei oleks enam midagi teha kolesteroolitaseme mõõtjatega, vererõhutablettidega ja kõigi nende muude vidinate ja rohtudega, mis ennast süsivesikutest haigeks söönud inimesed igapäevaselt vajavad. Võib võtta aastaid, enne kui praegused trendid muutuvad.Amen!
Fred Antson
MemberJorgenile.
“See, kuidas Mercola eistab oma seisukohti, milliseid tiitleid ta endale omistab jne ei luba mul lihtsalt sellist allikat usaldada.”
Mõistan, kuigi ei saa aru, mis tiitlitest räägid. Aga kuna sõnum on suunatud eelkõige ameeriklastele, siis kuulub kommerts paratamatult info edastamise juurde. Sul oleks siiski huvitav teada, et Mercola taunib aeroobset treeningut rasvapõletamise eesmärgil ja pooldab selleks lühiajalist anaeroobset treeningut.
“Ma olen juba korduvalt öelnud – puhtalt see, et asi X oli 10 000 aastat tagasi inimesel kättesaamatu EI TÄHENDA, et see on halb. Millegi sellise väitmine on absurd.”
Just seda tähendabki, et on halb, kuna me ei ole geneetiliselt selle ebanormaalse toitainete vahekorraga moodsas toidus ja osade toitainete samaaegse puudumise/vähesusega lihtsalt kohanenud. Tõestus? Mida enam süüakse uue aja toitu, seda enam ju haigestutakse.
“Ja ma tahaksin näha argumentatsiooni sellise väite kasuks.”
Inimkonna eksisteerimisest ehk piisab?
“Sellised autorid nagu Mercola ja Poliquin produtseerivad selliseid fanaatikuid nagu näiteks -anelka- siin teemas ja ennegi.”
Kui inimene on läbi nimetatud autorite edastatud info konkreetset abi saanud ja on varmas seda jagama, siis ei tee see temast veel fanaatikut.
Kuna praegune tervise ja toitumise paradigma on inimesele pigem kahjulik ja üks suuremaid vajakajäämisi on arusaamine rasvadest, siis sellele pihtasaamine seletab ära paljud terviseküsimused ja paneb emotsionaalsel hetkel rasvadest vaimustuma.
Fred Antson
Memberehk siis küsimus oleks , et mis te sellest arvata ?Mõttetu, sest ei sööda ju ainult ühte toiduainet; samuti kahjutekitav, sest kas toitumises võhik oskaks arvude taha vaadata – fruktoosi GI on 20, kartulil 70 juures, seega on fruktoos selle meetodi järgi kasulikum kui kartul või iga kõrgema näiduga TOIT.
Fred Antson
MemberKui ajada juuksekarv lõhki ehk siis põhimõtteliselt:
Jah, see küllastunud rasvhapete osa on parem osa, sest teraviljade ja leivas kasutatavate seemnete küllastamata rasvhapped on o-6 rasvad.
Väheses koguse tõttu ei ole aga erilist vahet, sest o-6 koormus on samuti väga väike.
Fred Antson
MemberMillest, Jorgen, on Sul selline hoiak? Püüdes seda mõista – kas Sul on lähikonnas või suguvõsas arst, kes peab ainuõigeks seda, mida talle kunagi õpetati ja kelle mõju tõttu jätad klapid silmadele?
“segu üldiselt uuritud ning kõigile teada olevast infost, täiesti absurdsel tõendusmaterjalil põhinevast infost ” – kas mõtlesid selle all kolesterooliteemat?
Kui oli nii, siis vastan: see oli siiski ainult esialgne hüpotees, mida hakati esitama tõe pähe – kui viitsiksid lähemalt uurida, jõuaksid intelligentse inimesena kindlasti samale järeldusele.
Osav väitleja võib ära tõestada ükskõik mida, nagu Sa aspartaami küsimuses ka tegid.
Tea, et Poliquini ja Mercola vaated on umbes 90% ulatuses identsed (ka kolesterooli osas)! Mõlemad mehed kammivad igapäevaselt läbi uusi teadusuuringuid, vahendades ja rakendades neid. Üks vahendab olulisemat infot tasu eest ja korraldab hirmkalleid kursuseid, teine vahendab kõike tasuta! Üks on ärimees, teine missioonitundega inimene. Ma hindan Joseph Mercolat väga kõrgelt..
Fred Antson
MemberTänud Vägivaldurile olulise teema algatamise eest ja anelkale sellele suurepärase vastuse andmise eest! Lisan omalt poolt, et:
inimorganism vajab muidugi ka o-6 õlisid, välja jätta neid ei tohi, kuid see on ka võimatu: saame neid ju piisavalt pähklitest, seemnetest, teraviljatoodetest ja kahjuks ka lihast ja kalakasvanduse kaladest – vajadus moodsa aja taimeõlide järele ei ole kuidagi tervislikkuse seisukohast põhjendatud;
taimeõlid on transrasvadega sellepärast ühte “patta” pandud, et nad pole imimkonnale eelnevatel arenguetappidel vastava tehnoloogia puudumise tõttu kättesaadavad olnud ning on inimesele kui liigile ebaloomulik toiduaine;
loomulikult saab kõige kasulikuga liialdada, ka küllastunud rasvadega;
küllastunud rasvade halb reputatsioon tuleneb nende mitteeristamisest transrasvadest ja samaaegsest rohkest süsivesikusisaldusest toidusedelis;
artiklite autor Mary Enig on rasvade biokeemia tippteadlane!
Fred Antson
MemberSa ei vaja mingeid “põletajaid”!
Fred Antson
MemberTänud vastajatele. Panen soovitused kõrva taha. Mõjusid julgustavalt.Külastan psühhoterapeuti regulaarselt, nii et “remont ülakorrusel” käib hooga. Probleeme tekitab just füüsiline pool, kuna ei saa aru, mis mu kehaga toimub.
Mõtlesin näljareziimi all tõesti säästureziimi. Ainult, et ma tammun selles seisundis nädalate kaupa ning ei saa kuidagi enesetunnet inimlikuks. Kõht normaalselt tühjaks ei lähe, kuid kui mingil hetkel süüa ei saa, hakkab pilt udutama, aju kipub seiskuma, lihased on valusad. Ainevahetus uimerdab, rasvakiht kasvab, energiat ei ole, tuju on sant jne. Söön, aga ei saa aru, millal aitab või millal on puudu. Uinumine on tõsine väljakutse.
Viga selles, et ei suuda veresuhrkut stabiilsena hoida?
Veresuhkrut on iseenesest kontrollitud – korras, pigem madal.
Toitun enamasti nagu terviseõpikus: 4-5 korda päevas, hommikul putru, täisteratooteid, piima-kodujuustu jne, juurikad-salatid-puuvili, kala-kana, nn häid rasvu. Magusaisu ei kimbuta, maksimum 2 tl mett-moosi hommikul. Menüü on üldiselt ka üle vaadatud ning soovitati vähem rasvu (s.t. u 50 g), rohkem süsivesikuid süüa. Oma arusaamist mööda olen seda teinud, kuid miskit on nihkes.
Pikk hala sai. Ei plaaninud, aga ehk mõjub hoiatavalt, et oma kehaga ei tasu mängida. Lõppeb varem või hiljem halvasti.
Ära söö mitte ühtegi teraviljatoodet, sest nendest saad Sinu keha hävitavat gluteeni ja antitoitaineid, mis takistavad mineraalide omastamist ning liiga palju tärklist! Kui gluteeni enam organismi ei lisandu ning olemasoleva ära põletad ja hakkad tärklise asemel kasutama energiaks rasvu – koorevõi, rasvane juust, pähklid (v.a. maapähklid ja rääsunud kreeka pähklid!), muutub enesetunne 100%. Ja ainult 50 g rasva, millest enamus on kindlasti “tervislikud” taimeõlid? Andku jumal neile andeks…
-
AutorPostitused