Fred Antson
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Fred Antson
MemberKeegi pole vastupidist väitnudki!
Fred Antson
MemberOldman kirjutas:
Ei ole õige see seisukoht.
Võrreldes anaeroobset ja aeroobset energiatootmist, on erinevused olulised:
– anaeroobne ainevahetus käivitub kiiresti, aeroobne aeglaselt
koormus kuni 10 sek, energiaallikas kreatiinfosfaat, ATP, energiatootmine anaeroobne
koormus 45 sek-2 min energiaallikas süsivesikud, energiatootmine valdavalt anaeroobne
koormus 2-8 min energiaallikas valdavalt süsivesikud, energiatootmine aeroobne/anaeroobne
koormus 8-60 min energiaallikas rasvad ja süsivesikud, energiatootmine valdavalt aeroobne
koormus üle 60 min rasvad 85%, süsivesikud, energiatootmine aeroobne.
– anaeroobne ainevahetus toimub maksimaalsel koormusel, aeroobne madalal intensiivsusel
– anaeroobne töö on lühiaegne, aeroobne pikaaegne
– anaeroobse ainevahetuse jääkained pärsivad töövõimet, aeroobsel koormusel mitte
– anaeroobsel koormusel rasvu ei kasutata, aeroobsel aga piiramata.
Vastan: väljatoodud punktid ei ole mitte miinused,vaid ööpäevase rasvapõletuse käigushoidmise hädavajalikud tingimused. Saa sellest lõpuks aru!
Veel:
Lõpuks jõuame ikka selleni, et õige toitumine on kõige parem vahend kehakaalu muutmisel, MOTT.
Vastan:
Anaeroobsete alade tippsportlased (muidugi mitte kõik!) on viletsale toitumisele vaatamata väga heas vormis!
Fred Antson
MemberOldman kirjutas:
Ja lõpuks jääb ikka üks küsimus – kes millise eesmärgiga mida teeb?
On ju teada, et raskuste tõstmine südame-veresoonkonda eriti ei arenda, selleks on vaja aeroobset treeningut. Kas suure mahuga aeroobset teha enne võistlusi, on juba treeningu planeerimise küsimus.
Kestusjooksuga aeroobse läve tasemel tõstetakse organismi võimet taastuda kiiremini treeningute vahel.
Vastan: Sa vist ei lugenud artiklit tähelepanelikult – soovitasin kuni 2 kerget aeroobset treeningut nädalas! Sellises mahus toimib aeroobne taastava koormusega ja nii talitavad kõik tippsportlased!
Undionu kirjutas:
Artiklis toodud toitumisnõuanded ja soovitus treenida vabade raskustega on minu arvates väga õiged, aga- kas ei jää meie süda nõrgaks, kui aeroobne trenn ära jätta? Mina väntan ratast eesmärgiga oma südant tugevdada, mitte aga rasvapõletamise pärast.
Vastan:
Tervis pluss tahtis panna uues numbris (kirjutavad ka Poliquinist!) intervalltreeningule miinuse sellepärast,et see ei tõstvat aeroobset võimekust. Siin on minu lühike uurimus sellest,mille ma toimetusele saatsin,veenmaks neid vastupidises. Saavutasin selle,et miinus võeti maha,kuid plussi siiski ei julgetud panna…
Intervalltreening tõstis VO2max 2 korda rohkem(!!!) kui kestvustreening.
Gorostiaga EM,et al. Uniqueness of interval and continuous training at the same maintained exercise intensity. Eur J Appl Physiol 1991;63:101
Kuue nädalaga tõstis 4-minutiline intervalltreening VO2max 14%, 1 tunnine aeroobne treening (mitte madala intensiivsusega,vaid võimsusel 70% VO2max!!) 10%,anaeroobne võimekus tõusis vastavalt 28% ja 0%. Treeniti 5x nädalas.
Tabata I,et al. Effects of moderate-intensity endurance and high-intensity intermittent training on anaerobic capacity and VO2max. Med Sci Sports Exerc 1996;28:1327
Kui vähendada kahe kolmandiku võrra treeningute sagedust või kestvust,siis ainus,mis aeroobset taset alal hoiab,on treeningu intensiivsus.
Hickson RC,Rosenkoetter MA. Reduced training frequencies and maintenance of increased aerobic power. Med Sci Sports Exerc 1981;13:13
3 x nädalas 6-8 korda 1 min tööd,2 min puhkust.4 nädalaga tõusis VO2max 61,3-lt 64,3-ni ml/kg*min
Smith et al. Med Sci Sports Exerc 1999 Jun;31(6):892-6
Atko Viru. Sportlik treening. Tallinn 1988,lk. 101 (viited viiele uuringule)
Fred Antson
MemberKiivikas soovitab 6 korda nädalas aeroobset 30-40 min. Võistlusteks valmistudes teeb ta ju ka palju aeroobset, seda ta igal pool kirjutanud, sprintidest küll mitte midagi. Kordused on seal reljeefikavas, kust selle jutu copysin, ka kõik 12-15. Aga ikka saab ju hea vormi ilma keemiata? Võiksid selle vastuse siia ka kirjutada ?
Fred Antson
Memberinside14! Kui kärpida nii sv kui rasvu ja tõsta valku,siis on jamad garanteeritud! Saab kärpida kas ainult süsivesikuid või rasvu.Tõsta valku (eeldan,et see niigi kõrge)? Loe parem uuesti läbi!
Miks sa nädalasiseselt ei varieeri? Näiteks 2 treeningut 12-15 kordusega,lõpus pole kardiot vaja,sest selline suuremate kordadega lühikeste vahedega treening annab ka aeroobse efekti ja 2 treeningut 6-8 kordusega,lõpus intervallid.Alakeha päeval aeroobset peale teha küll ei soovita,tee see eraldi päeval ja ühest korrast sinu toitumise korral piisab!
Fred Antson
Memberaga artikkli kohta… no siis ei saa kiirtoidu liigset rasvasust enam miinuseks lugeda…
Järgmine artikkel tuleb teha küll rasvadest…
Fred Antson
MemberMilline näeb välja Hr. Fred Antsoni toitumiskava
ja kas vorm on aastaläbi selline nagu pildil.???
Mul ei ole toitumiskava,vaid mul on toitumispõhimõtted!
Vorm on viimased kuus aastat selline!
Fred Antson
MemberJah,nii see peabki käima!
Fred Antson
MemberTervis pluss tahtis panna uues numbris (kirjutavad ka Poliquinist!) intervalltreeningule miinuse sellepärast,et see ei tõstvat aeroobset võimekust. Siin on minu lühike uurimus sellest,mille ma toimetusele saatsin,veenmaks neid vastupidises. Saavutasin selle,et miinus võeti maha,kuid plussi siiski ei julgetud panna…
Intervalltreening tõstis VO2max 2 korda rohkem(!!!) kui kestvustreening.
Gorostiaga EM,et al. Uniqueness of interval and continuous training at the same maintained exercise intensity. Eur J Appl Physiol 1991;63:101
Kuue nädalaga tõstis 4-minutiline intervalltreening VO2max 14%, 1 tunnine aeroobne treening (mitte madala intensiivsusega,vaid võimsusel 70% VO2max!!) 10%,anaeroobne võimekus tõusis vastavalt 28% ja 0%. Treeniti 5x nädalas.
Tabata I,et al. Effects of moderate-intensity endurance and high-intensity intermittent training on anaerobic capacity and VO2max. Med Sci Sports Exerc 1996;28:1327
Kui vähendada kahe kolmandiku võrra treeningute sagedust või kestvust,siis ainus,mis aeroobset taset alal hoiab,on treeningu intensiivsus.
Hickson RC,Rosenkoetter MA. Reduced training frequencies and maintenance of increased aerobic power. Med Sci Sports Exerc 1981;13:13
3 x nädalas 6-8 korda 1 min tööd,2 min puhkust.4 nädalaga tõusis VO2max 61,3-lt 64,3-ni ml/kg*min
Smith et al. Med Sci Sports Exerc 1999 Jun;31(6):892-6
Atko Viru. Sportlik treening. Tallinn 1988,lk. 101 (viited viiele uuringule)
Fred Antson
MemberÕige!
Aga et ainevahetust tõhusalt stimuleerida,ei ole vaja hakata kohe sprintima! See võib olla mõnele kulturismiga end jäigaks treeninule ohtlik,teiseks ei osata ennast veel selle lühikese aja jooksul piisavalt pingutada (eriti aeroobsega ennast aeglaseks treeninud tegelased). Alguses piisab täiesti,kui 1 minutilised intensiivsed lõigud vahelduvad sama pikkusega rahulike lõikudega. See on väga efektiivne!
Fred Antson
MemberConcept 2 on sprinditreeninguks suurepärane vahend. Kasutasin Tabata treeningprotokolli Alfa 2005 võistlusteks valmistumisel.
Veloergomeeter on ka väga hea! Tabata viis oma uurimuse ju sellel läbi.
Fred Antson
MemberMuscletech on tuntud oma agressiivse marketingi poolest. Amazonis postitajatelt ootaks rohkem intelligentsust,mitte langemist keskmise ameeriklase tasemele! Pole selles pulbris vähemalt etiketi järgi mitte midagi kahtlast – nagu WGPD, millele on lisatud kõige tõhusamat BCAA-d leutsiini. Hüdrolüüsitud valk on see komponent,mis teeb toote kalliks.
Fred Antson
MemberKasuta 10 g BCAA-d, millele järgneb kodus valgu- ja süsivesikurikas toidukord.
Fred Antson
MemberJuhul,kui lisada toidust saadavale tsingile veel 30 grammi,siis peaks selle üldkogus olema suure tõenäosusega küllaldane!
Kuulen esmakordselt,et ZMA-ga kaasneb selline ja kahjulik mõju üldse! (Ise kasutan Optimumi toodet,teisi pole kunagi proovinud.)
Fred Antson
MemberEestis toodetud linaseemneõli,mis on kergelt mõruda maitsega,muutub rääsumisel kibedaks.
AutorPostitused