Fred Antson
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Fred Antson
MemberKuna kalaõli kasutamine on minu puhul iseenesestmõistetav,siis ununes selle mainimine menüüs – nii hommikul ja õhtul võtan ühe lonksu peale sööki.
Fred Antson
MemberAga sheik mahlaga?Väga harva – ja siis ei sega neid kokku,vaid joon granaatõunamahla valgule või aminohapetele peale.
Fred Antson
MemberSaan aru, et klassikalise valkude:süsivesikute:rasvade suhte asemel peaks kasutama suhet 1:1:1. Või oleneb see ikkagi eesmärkidest?Selline isokaloriline jaotus on väga hea lähtepunkt! Kui oled seni toitunud tavakäsitluse järgi,siis peale üleminekut on tervise ja välimuse paranemine suure tõenäosusega garanteeritud.
Fred Antson
Memberhttp://www.inimene.ee/pages.php3/06?haigus…amp;text_type=2.Minul õnneks nii raskelt ei olnud.
Kui ma õigesti aru sain,siis diabeedini haigus õnneks ei progresseerunud. Kui süsivesikuvaesel dieedil pidid olema? Kõik on ju suhteline – tavakäsitlusega (55-60% toiduenergiast tulgu süsivesikutest) võrreldes võib juba 30-40% lugeda süsivesikuvaeseks.
Fred Antson
Memberlugesin nagu läbi ja uurisin kuid kas see mitte süsivesikute söömine hommikul kehtib ka siis kui ma homikul jõusaalis käin …. igal tööpäeva hommikul söön kausitäie putru margariiniga ja siis 0,5 h hiljem lähen tunnikeseks jõusaali ….Kui soovid massi teha,siis ära mu nõuandeid järgi – need on mõeldud inimestele,kes tahavad olla terved ja head välja näha;
kui tahad rasva põletada,siis pudru söömine lihtsalt raskendab seda,kuigi juurde Sa seda ei tekita,sest treeningu tõttu jääb tõus insuliinitasemes ära,kuna hakkad ju süsivesikuid treeninguenergiaks kasutama.
P.S. Margariini asemel kasuta kindlasti võid!
Fred Antson
MemberAga mina põdesin väiksena kõhunäärme põletikku ja minu organism ei suuda seedida üle 100 g rasva ööpäevas. Mina kuulun selle ülejäänud 25 % hulka.Või nii (sellepärast oledki oma soovitustes ettevaatlik)… Et ma ei ole selle haigusega kursis,võib mu mõte olla rumal,aga – kuidas saab häire põhiliselt süsivesikuainevahetust reguleeriva organi töös panna peale piirid rasvade taluvusele?
Fred Antson
MemberInimesed on erinevad, nagu sa tead, see, mis sobib sinule, ei pruugi sobida kõikidele. Võiksid sellest ka aru saada.Ma olen aru saanud sellest,et tasub uskuda tippspetsialiste (treenerid ja arstid),kelle praktika on kinnitanud,et kuni 75 % inimesi saavutab väga häid tulemusi (välimus ja tervise osas) just vähendatud süsivesikusisaldusega toitumise korral. Ja kuna 75 % on rõhuv enamus ning ma ise olen sellise toitumise tõhususe elav näide,siis julgen seda ka kindlalt teistelegi soovitada.
Fred Antson
MemberKisub juba lasteaiaks, või mis?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ” Mul on suurem kui sul ! “
Mul on õpik ” Fiziologija tceloveka” v.a. Moskva 1970, 4-väljaanne, kus on sportlastel soovitatud tarbida rasvu 130-160 g.
Nii et ei ole midagi uut siin päikese all.
Peace!
See on ju lihtsalt soovitus teatud raamides (süsivesikuid ei ole kärbitud) – ma ei saa lihtsalt aru,milleks niimoodi iseseisvalt mõtlemata näpuga järge vedada! Kui ainult klassikalisele raamatutarkusele toetuksin,näeksin välja nagu rõhuv enamus inimesi,kes on vormist väljas ja endaga rahulolematud.
Kui Sa seda ei suuda mõista,siis parem lõpeta targutamine!
Fred Antson
MemberKuna inimese peensooles imendub ööpäevas maksimaalselt 160 g rasvu, kas siis on mõtet neid toiduga rohkem tarvitada?Kui hea,et mu organism seda ei tea!
Raamatutarkus võib vahel päris masendav olla ja targutajad tüütud tegelased!
Fred Antson
MemberNii… Olen viimasel ajal jälginud foorumit ja enam aru ei taipa mis toimub… Süsivesikute sisselahmimine on tabu, peamised peaks siis olema rasvad ja valgud ning süsivesikud jäävad ainult peale trenni manustamiseks? Kas hommikune kaerahelbepuder polegi nii hea mõte? Ja mida peaks sööma, et saada just küllastamata rasvu? Pähkleid ja rasvast kala… aga milliseid pähkleid ja millist kala?Äkki Fred Anston viitsib siia panna näiteks oma ühe päeva menüü.. nii trenni päeva, kui puhkepäeva… see annaks kindlasti parema ettekujutuse, et mida ja millal hambaalla võtta… Kui kindlat kava ei ole siis võiksid kirjutada mida sa näiteks eile sõid:D
Tänud ette!
Ah et mis toimub? Ehk võetakse tõepoolest suund koostööle oma organismiga ja ebatervislik süsivesikutega üledoseerimine jääb ainult massiperioodi osaks!
Kui soovid põletada rasva,siis hommikune puder (süsivesikurikkad toidud) tuleb ära jätta,sest ainult nii saab keha võimaluse kasutada energiaallikana ka rasva – süsivesikurikka hommikusöögi korral saavad hilisemaks energeetiliseks materjaliks olla ju ainult süsivesikud,sest rasvadest saame energiat kätte ainult siis,kui süsivesikute varud on ära kulutatud!
Kirjutasin küllastuNUD,mitte küllastamata rasvade (kalaõli kasulikkusest teatakse kindlasti rohkem kui või omast) tähtsusest! Parimad on kuumutamata küllastunud rasvad – või,hapukoor,ühesõnaga rasvased piimatooted,kookosrasv ja kõikide lihadega kaasnevad rasvad,mida ei ole praadides ära kõrvetatud.
Hommikul söön sageli 3-4 “härjasilma” tomati ja sibulaga,1 viilu Jassi leiba (selles leivas on võrreldes teistega vähem süsivesikuid ja rasva rohkem kui valku) võiga,mille peal on ohtralt rasvast juustu ja joon suure kruusi rasvast piima. Piimast ja leivast saadavatest süsivesikutest mulle piisab.Päeva jooksul söön rasvast kohupiima,kodujuustu,metsapähkleid ja kookoshelbeid,oliiviõli ning süsivesikutest mõne viilu leiba ja mõne õuna.Õhtul peale treeningut manustan kas vedela valgu või BCAA-d,mille kõrvale söön näiteks datleid (glükoosilahused on mulle vastikud).Hiljem söön sooja toitu – näiteks eile sõin pardiliha,keedetud kartuleid ja pardirasvaga hapukapsaid,juurde jõin ühe Guinessi õlle.Kuna pardiliha on rasvane,siis tavaline ohter hapukoore lisamine toidule jäi seekord ära.
Tundub isuäratav?
Ja veel – tuleb välja,et olen Anston mitte ainult iirlastele …
Fred Antson
MemberPudrust saad ka ju valku. Kõige parem ongi kombineerida taimset ja loomset valku 1:3- le. Sööd pudrule lisaks paar keedumuna ja klaasi piima.Kes annab/rakendab taolist nõu,ei ole kontrollitud süsivesikutesisaldusega toitumise olemust mõistnud!
Tooks arutellu veel küsimuse natuke teise vaatenurga alt.Nimelt milline peaks olema valkude, süsivesikute ja rasvade vahekord kui pole võimalik treenida vigastuse tõttu ent ometi on soov seada korda toitumine ning peale vigastuspausi asuda ka uuesti treenima? Eesmärgiks siis kehakaalu vähendamine rasva arvelt vähendamaks koormust taastuvale põlvele. Kas toitainete vahekord peaks jääma samaks ning samuti söögikordade arv? Oletan, et antud juhul tagaks ilmselt paremad tulemused süsivesikute % vähendamine kuna hetkel pole tugevalt treenida võimalik?
Mida vähem aktiivne on inimene,seda väiksem on süsivesikute vajadus – seega on Sinu oletus õige!
Fred Antson
MemberMagusad puuviljad ja eriti kartul sobivad treeningujärgse(te)sse toidukorda(desse)! Porgandi pärast pole muretseda põhjust – kõrge GI,kuid süüakse ju väheses koguses.
Fred Antson
MemberMa rääkisin üldistest füsioloogilistest seaduspärasustest, nagu süsivesikurikka ,samuti valgurikka toidu (eriti pulbrid!) tugevast mõjust insuliinieritusele,mis teeb dieedipidamise raskeks,rasvavaese toidu pärssivast mõjust suguhormoonide tootlikusele,liigse aeroobse kahjulikkusest jne.Sellest kõigest lähtudes on praegune metoodika rasvade põletamiseks/vormi saavutamiseks kummaline,pehmelt öeldes rumal! Ma loodan,et kõik võistlejad lõpuks mõistavad : keemiliselt assisteeritud sportlane omab täielikku kaitset suure treeningmahu ja rasvavaese toidu osas (õige on tegelikult öelda,et ta peab niimoodi toimima – aeroobne koormus on vajalik steroididest tingitud võimalike kõrvalmõjude ennetamiseks südamele ning eksperimendid on näidanud rasvarikka dieedi täielikku läbikukkumist keemikutel) ja kui soovite neile mingitki vastupanu osutada,siis ei saa koondis end vanaviisi ette valmistada.
Ott,Sul oli 2003 aastal tõepoolest supervorm,kuid mõtle,milline oleksid olnud sama vormi,kuid veidi suurema lihasmassiga!
Proovisid tulemuseta valgu/rasva dieeti? Kui treeningu ajal jaks lõpeb,siis on puudu energeetilisest materjalist – süsivesikutest,mida ei andnud peale treeningut piisavas koguses (minu lähenemine on kontrollitud,mitte madala süsivesikutesisaldusega dieet!),samuti võib olla põhjuseks vähene rasv,mille tõttu on keha sunnitud kasutama ka ülejäänud ajal rohkem süsivesikuid ja tulemuseks ongi see,et varud kahanevad ja ei vea kõrge intensiivsusega trenni lõpuni välja.
Mis puutub tavaharjutajasse,siis see oli täpselt ka minu mõte,et ärge suuri muudatusi kohe ette võtke,vaid katsetage tasapisi,siis jõuate ise veenduda,kuidas vähendatud süsivesikutesisaldusega (osadel kindlasti ka vähendatud valgusisaldusega!) ja suurendatud tervisliku rasvasisaldusega toitumine teie tervist ja välimust paremaks teeb! Ja see mõjub positiivselt kõigile (individuaalne on see,kui suures ulatuses tuleb süsivesikuid kärpida ja rasva lisada!),sest iga suutäis toitaineid,mida me suhu paneme, avaldab sõltuvalt oma koostiselt kindlat hormonaalset mõju.
Fred Antson
MemberJah,loomulikult!
Küsimus:
aga kuidas on dieedi ajal loomaloha filee söömisega, kas see tuleks täisesti välja jätta või võib ka seda süüa peale kana ja kala
Vastus: mida kauem võtab seedimine aega ja mida rasvasem on toit,seda lihtsam on dieeti pidadal! Seega on kanafilee,munavalgete ja rasvata kohupiimaga dieedipidamine tunduvalt vaevarikkam.
Fred Antson
MemberAmmendab end? Erinevate variantide hulk läheneb intervalltreeningu puhul lõpmatusele, aeroobse puhul on aga tegemist ühtlase tuima “nühkimisega”,kus saab varieerida ainult tegevusliiki ja keskkonda.
P.S. Loomulikult läheb ka aeroobset vaja.
Lugedes Fredi artiklit, siis tegin kiired arvutused. Esiteks nagu oli mainitud ei tohiks kaloraaz olla alla 2800 kalori. Rasva peaks olema umbes 100 grammi. Ja lisaks teame, et valku 1 kehakilogrammi kohta pole mõtet süüa üle 2,5 grammi. Oletame, et mees kes tahab hakkata alla võtma kaalub 90 kg. Kiire tehe näitab, et ööpäevas peaks tarbima seega 225 grammi valku, 100 grammi rasva ja 230 grammi süsivesikuid. Kas 230 grammi süsivesikuid on Fredi jaoks madal profiil ? Kui mees kaalub veel vähem siis süsivesiku osakaal tõuseb veelgi, eeldades, et kaloraaz alla 2800 ei tohiks langeda.Teen veel “täpisteadust” natuke: oletame, et söögikordi on päevas 6 siis peaksid söögikorrad välja nägema sellised
1. valku 37,5
süsivesikuid 31
rasva 20
2. valku 37,5
süsivesikuid 31
rasva 20
3. valku 37, 5
süsivesikuid 31
rasva20
Näiteks trenn ja peale trenni shake (teades, et süsivesiku kogus peab olema võrreldes valguga topelt ja rasva minimaalselt)
4. valku 37,5
süsivesikuid 75
rasva 0
5. valku 37, 5
süsivesikuid 31
rasva20
6.valku 37, 5
süsivesikuid 31
rasva20
See 100 grammi on absoluutne miinimum! Maksimum sõltub sellest,kui efektiivselt suudab keha rasvu energiaks tarbida.
Ära ole kinni kindlates numbrites!
-
AutorPostitused