Fre
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Fre
MemberTänane päev nägi välja selline, et hommikul käisin staadionil jooksmas (6km) 45 minutiga ja õhtupoolikul käisin jõusaalis + 50 minutit veloargomeetrit ja sõudeergomeetrit (tempo oli suurem, kui eelmisel nädalal). Olen kaalust alla võtmisega tegelenud nädal aega ja pole mingeid muutusi täheldanud.
Nüüd asja juurde…Peale jõusaali (ja aeroobset) tulin koju ja võtsin külmkapist välja ettejuhtuvad asjad (heeringafilee, 2 kruusi jogurtit, paar kääru leiba, mille peal kalkunisink ning siis veel 150 g pikkpoissi ja 2 kruusi piima). Vajaliku valgukoguse (cirka 40g) sain kindlasti kätte ja natuke ka süsivesikuid, vea tegin aga rasvade koha pealt – neid tuli oma paarkümmend grammi. 3h pärast söömist on plaan magama minna. Kas need õhtused rasvad mitte kogu mu päeva vaeva luhta ei keeranud?
Fre
MemberSina olid vist see, kes ütles, et rasv läheb (kui läheb) ära kõigepealt kätelt ja mujalt ning lõpuks alles kõhult…Kas see vastab tõele? Kas mõni päev võib mul selline ka olla, et aeroobset ega anaeroobset üldse ei tee?
Fre
MemberSelline asi, et teen aeroobset (hingeldama ei hakka), aga higistama ka eriti ei hakka. Jõusaalis just 1 kutt ütles, et mis aeroobne see on, kui higistama ei hakka… Hommikuti on see ehk isegi mõistetav, kuna ilm on väljas nullilähedane, aga see, et jõusaalis peale 45 minutit veloargomeetril ja sõudeergomeetril nahk ainult natuke märg on, on küll natuke imelik. Kas teen vales tempos või peaksin panema pikad dressid selga? Kas on üldse higistamine tähtis, et olla kindel, et rasvapõletus toimub?
Fre
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
kas täna on mingi kuradi püha vä ja jõusaalid siis ka kinni? tahax trenni minna…
mis kuradi pyha see siuke on üldse? munadepäev ju pole täna?!
kas siis on trennid kinni?
Eks ikka Suur Reede – aprilli esimesel nädalal see tavaliselt on.
Fre
MemberNo selge. Kuskil oli meelde jäänud, et valk ei muutu rasvaks ja ülejääk väljub loomulikul teel. No, ma pean rohkem õppima, ikka veel loll kui tammejuurikas.Inimene õpib terve elu – midagi ei ole teha. Kui sul enam midagi õppida pole, mis mõtet siis elul enam on?
Fre
Memberkuidas oleks mõtekam võtta valku kas kaks korda päevas suuremas koguses või jaotatud neljaks..praegu võtanneli korda päevas igakord 4 teelusikat..hommikul,enne trenni,peale trenni ja enne magama minekut..see ka veel et tahaks suveks natuke rasva vähendada..sügisest saati massi kasvatand..palju peaks dieedi ajal tarbima valku ja süsikaid ja mis aegadel.kas trenni ajal oleks mõtekas juua glükoosiga segatud vett.praegu kaalun 83 u..tahaks vähemalt 80 peale saada.olen 17 aastane ..kas müsli jogusrtiga on hea dieedi ajal süüa..Nii palju, kui mina tean, siis võta 4x päevas. Valku ikka sama palju, aga süsikaid võta massiperioodist poole vähemaks (ütleme, et 480g-lt 240-le). Süsivesikuid hommiku poole rohkem ja mida aeg edasi, seda vähem. Õhtul enne magaminekut ära eriti võta, kui sa pole just jõusaalitrenni teinud tol päeval. Müslit jogurtiga võid vast hommikul peale ärkamist küll süüa, aga mitte enam õhtupoole. Glükoosiga segatud vee kohta ei tea midagi – ainult seda, et peale jõusaalitreeningut on see kasulik.
Fre
MemberMa arvan, et see erinevus pole eriti suur ja ära nüüd seda viga küll tee, et hakkad mahajäänud rinnapoolt rohkem arendama. Jätka samas vaimus edasi, küll asi ka paraneb.
Fre
MemberSuured tänud archangel põhjaliku kokkuvõtte eest.
Siiski üleskutse ka teistele, palun andke häid soovitusi – mina igaljuhul annaksin 100%, kui mul endal oleks asjaga kogemusi ja kellelgi on hädasti abi vaja.
Fre
MemberKas sa ise ka mõtled mida sa räägid? Oletame, et mu päevane energiakulutus on 3000 kcal. Söön aga 1000 gr valku päevas (mis teeb 4000kcal), oleksin kaloraazhis +1000 kcal ning mul ei tuleks grammigi kehakaalu juurde? Et valgus ei ole energiat?Jah, pulsiga nt 120-130 kasutatakse suurema osa energiast rasvade näol, küll aga on siin üks AGA. Sellise pulsi juures aga kulutame kokkuvõttes suhteliselt vähe kaloreid. Kui oleks pulss nt 150-160, siis oleks kalorikulu palju suurem. Seejuures on rasvade OSAKAAL võrreldes süsivesikutega (ja valkudega) väiksem, küll aga on põlenud rasvade nö. absoluutarv suurem. Lisaks sellele on ainevahetus kiirem pikema aja jooksul.
Loomulikult on vaja teha ka seda madala intensiivsusega aeroobset.
Loodan, et on arusaadav.
Et ma peaks siis kordamööa tegema? Kord 120-130 pulsi juures, teinekord nii, et hakkan hingeldama?
Tänud kõikidele vastanutele! Ja teised : mida te niisama vaatate seda teemat? Kui on kasvõi 1 hea soovitus anda, siis ma võtan seda kindlasti nõuks – ärge ainult lihtsalt vaadake…
Ma olen nüüd 4 päeva teinud (3. päeval hommikul aeroobne joostes + 2. päeval jalgartas/veloargomeeter 50 minutit), aga ei ole absoluutselt mitte mingisugust erinevust (kohati on tunne nagu oleks hullemaks läinud?:S). Kaalunud ma ennast pole, aga plaan on osta kaal küll, et kas kilod üldse langevad v mitte. Toitunud olen umbes nii, nagu eespool kirjeldasin (komme, sokolaade jms pole söönud, küll aga hommikul pudru peal mesi). Nüüd tahaksingi teada, et kas nii peabki olema ja tulemus võtab lihtsalt kauem aega või on midagi kardinaalselt valesti?
Kas moosi tohib hommikul pudru peale panna?
Kas peale kooli ( cirka kell 3) tohib võtta näiteks 2 kruusi õunamahla/leiba söögi kõrvale ja veel midagi süsivesikurikast (Jogurt) v peaks süsivesikud ainult hommikupoole olema ja teistes päeva osades mitte?
Siis tekkis veel selline küsimus, kas peale jõusaalitrenni ( u 8-9 ajal) teevad süsivesikud paha, kui on plaan justnimelt kaalust alla võtta ( jogurt, kartul, leib jne) või võin julgelt süüa?
Kas 1 põhjus, miks kaal ei lange võib olla selles, et söön hommikul putru (keskmsie portsjoni) , nii et kõht on ikka korralikult täis ja edasi on praktiliselt 7h istumist (koolis) ja energiat kulub ainult mõttetööks, kas siis võib hommikul söödud süsivesik rasvaks minna?
Kindlasti tuleb veel küsimusi, seniks kõik.
Ette tänades,
Fre
Fre
MemberOstsin selle Bio CLA ära (299.-) ning juhendis on kirjas, et annustada 1-2 x päevas 2-3 tabletti. See tähendab seda, et kui ma tahan 3 tabletti ära süüa peab mingil hetkel võtma 2 tabletti korraga? Veel on öeldud, et võtta enne sööki – hommikul võtangi enne sööki. Kui võtta seda aga enne aeroobset treeningut, siis peaks rasvapõletus veelgi suurem olema eksole?
Tänud, jrx, seda karnitiini ma siis vast ei osta. Oled huvitavalt öelnud, et rasvast lahti saamiseks tuleb rasvu tarbida. Tundub kuidagi utoopiline, aga ma niikuinii pean rasvu tarbima, päris 0g päeva jooksul kindlasti ei saa olla.
Ma lugesin selle intervalltreeningu kohta, aga ma siiski ei saanud aru, kuidas see täpselt käib. See on hea, et see ei kesta eriti kaua (30 minutit), aga ma ei saa aru nendest vahepealsetest pausidest…
Alusta iga treeningut 5 – 7 minutilise soojendusega, siis lisa intensiivsust ühel või teisel viisil: kiirenda või lisa koormust vastavalt kirjeldatud ajale, seejärel langeta intensiivsust ja taastu. Kui oled sooritanud piisaval hulgal töö ja taastumisperioode, jahtu rahulikus tempos ja venita. Soorita 5 minutit 30 sekundilisi intervalle, 6 minutit 45 sekundilisi intervalle ja 7 minutit 60 sekundilisi intervalle.
EI MÕISTA. Meil on jõusaalis veloargomeetrid ja sõudeergomeeter – tehke mulle täpselt selgeks, kuda ma nende peal intervalltreeningut teha saan? Mis tempos üldse?
Fre
MemberMul tekkis küsimus, et kas kaalust allavõtmise ajal peab rasva 0g olema? Ma märkasin, et mul ikka tuleb seda rasva päeva jooksul omajagu ära süüa ( kindlasti alla 100g).
Millal üldse tasub hakata mingeid muutusi märkama?
Kas seda L-Karnitiini pakis tasub osta? Pulbrina?
Kas vett tuleb juua kõvasti või vähe?
Fre
MemberTreenitud reied on hhead, kui mitte fantastilised! Mind ajavad küll vähegi treenitud reied pöördesse.
Fre
MemberSööd palju valku, aga lihast intensiivselt ei treeni?Valk muutub kah mitte kasutamisel rasvaks.
Hommikune jooks ilma eelneva söögita.
Minu loogika ütleb kohe, et organismi äratamine sellise kurnamise teel pole õige, organism ehmatab ära.
Samuti pea meeles, et rasvapõletamine toimub u 120se ja alla pulsi juures.
Aga mina just olengi kuulnud jooksust enne sööki, pidavat paremini rasvu lõhustama…
Teen trenni ka 3x nädalas – jõusaalis poolteist tundi, pikad kordused…lühikesed pausid seeriate vahel.
Fre
MemberTäpsustan: Rasvapõletamine toimub kõige efektiivsemalt ~120-130 pulsi juures. Keha kulutab tegelikult kõige efektiivsemalt energiat maksimaalse pulsi juures, aga verre eralduv laktaat (mis on selle eestikeelne vaste?) pärsib rasvarakkude lõhestumist. Sestap 120-130 pulss parim rasvapõletuseks (selline tempo, et võid ilma liigse pingutuseta vabalt partneriga või kasvõi üksi juttu vesta)Ja organism harjub sellise hommikuse pingutusega vägagi kiiresti, probleeme võib ainult tekkida ületreenitusega, 7x nädalas hommikul tund aega joosta on päris karm. Eriti kui lisaks teed jõusaali ja veel HIIT-i.
Ole ettevaatlik, nii võid veel tugevaks saada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei ole 7x, üle päeva ikka või siis 1 päev hommikul jooks, järgmisel 50 minutit ergomeetrit ja järgmine päev jälle jooks jne…Siis peaks see asi tõhus olema.
Fre
MemberEga see pudrusöömine peale jooksu kõike ära ei nulli? S.t., kas jooksust on üldse kasu, kui peale seda kohe süsivesiktuelaadung sisse tuleb?
Mitu x nädalas ma peaksin hommikuti jooksmas käima, et mitte üle pingutada ega ka liiga vähe teha? Ergomeetriga hakkan kindlasti tegema, aga see intervalltreening on tundmatu, ehk räägid lühidalt ja täpselt, kudias käib?
-
AutorPostitused