enesearmastaja
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
enesearmastaja
MemberAitäh vastuste eest, ma olen väga palju kasulikku infot saanud!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Käisin perearsti juures ära. Näitas mulle võimlemisharjutusi/massaaži, mida vaikselt käele teha ja nii iga päev. Soovitas külma-sooja vanne (kordamööda) – pidavat väga hästi aitama. Kui tahan kusagile saatekirja, siis annab selle, ise arvas ta, et ortopeedile.
enesearmastaja
MemberEks ootused ole vist suuremad jah. Samas ei tea ka kui pikk on normaalne paranemisaeg, millega enamvähem arvestada. 2 nädalat või nt 2 kuud, hoopis, tugevama põrutuse korral?
Kui käsi rahulikult on, siis vahest annab veel nõrka valu (harvemini tugevamat) kuid enamjaolt on ta pigem valutu, jah.
Suurt paistetust pole kordagi olnud. Teravama silmaga oli mõniaeg näha, et üks ranne tõesti natukese jämedam aga see oli nii minimaalne. Probleemid pole kordagi silmaga nähtavad olnud (paistetus, punetus, sinikas) kuid see-eest sisemiselt on kannatusi palju olnud.
Sinikas nüüd midagi erilist ei ole aga mainin ikka, et see tekkis ca 5 päeva peale traumat ja oli terve käelaba seljaku suurune, hele, vaevu märgatav.
Võtan täna perearstiga ühendust. Elan Keilas ja ehk saan kiiremini ka röntgenisse siis (Keila haiglas see olemas)
Sain täna kella 11.30-ks perearstile aja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kas selliseid asju uuritakse ainult röntgeniga või ka ultraheliga (nagu eespool keegi mainis)? Kummaga tulemused paremad on? Röntgeniga ei ole minu arust muud näha kui luid aga käe sees on muidki asju, mis viga võivad olla saanud.enesearmastaja
MemberTegelik elu näitab, et inimeste ootused tervenemisele on alati suuremad kui organism võimaldab. Tervenemisprotsess toimub, sest, nagu ma aru saan, rõntgen mõrasid ei näidanud, rahulolekus enam ei valuta, tähendab närviretseptorid taastuvad. Paistetus on vähenenud või üldse puudub.
Järelraviga tegeleb perearst ja füsioterapeut. Perearst saadab vajadusel röntgeni, ultrahelisse, need protseduurid on tavaliselt elava järjekorra alusel tehtavad, kokku kulub vast paar tundi.
Eks ootused ole vist suuremad jah. Samas ei tea ka kui pikk on normaalne paranemisaeg, millega enamvähem arvestada. 2 nädalat või nt 2 kuud, hoopis, tugevama põrutuse korral?
Kui käsi rahulikult on, siis vahest annab veel nõrka valu (harvemini tugevamat) kuid enamjaolt on ta pigem valutu, jah.
Suurt paistetust pole kordagi olnud. Teravama silmaga oli mõniaeg näha, et üks ranne tõesti natukese jämedam aga see oli nii minimaalne. Probleemid pole kordagi silmaga nähtavad olnud (paistetus, punetus, sinikas) kuid see-eest sisemiselt on kannatusi palju olnud.
Sinikas nüüd midagi erilist ei ole aga mainin ikka, et see tekkis ca 5 päeva peale traumat ja oli terve käelaba seljaku suurune, hele, vaevu märgatav.
Võtan täna perearstiga ühendust. Elan Keilas ja ehk saan kiiremini ka röntgenisse siis (Keila haiglas see olemas)
enesearmastaja
MemberMa olen oma mõlemad randmed ära murdnud, poisikesest peast kakeldes. +20 aastat möödas ja ikka valutab.
Aluses tehti röntgen, sealt ei nähtud midagi. Kui ikka valutas paar kuud, siis sain mingile paremale arstile. Valesti kokku kasvanud luumurd oli diagnoosiks. Lahenduseks oli, et lööme lahti uuesti ja paneme õieti kokku. Arva, kui kiiresti ma sealt sääred tegin.
Aga lamades surumist teha ei saa. Üldse kõik raskused, nii suruvad kui tõmbavad, on mul võimalikud nüüd ainult sirge randmega. Paindes ranne = kohene valu.
Mul on ka praegu võimalik kätt jõuliselt (surumine, tõmbamine) kasutada vaid siis kui see randmest sirge on. Hetkel ei anna kätt maha toetada (võimlemisharjutuste puhuks, kätekõverdusteks) kuna see lihtsalt ei paindu, eks ta ole veel haige kah.
VÄGA ebamugavad on need raksud mis kätt randmest liigutades tekivad. Raksud on nii otse randems kui ka käelaba seljakul. Ja kohe väga kõva häälega ja korraga ca 3 raksu.
Täna ärgates oli käsi väga valus. Ei tea, kas siis eilne suurem ragisemine tegi teda tundlikumaks.
enesearmastaja
MemberValusündroom on väga mitte-ok ja võibki jääda piinama.
Sooja-külma pead ise katsetama, ja massaaži asemel rõhuma harjutustele.
Mu kontaktid juba toodi välja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei ütleks, et see valusündroom mul on. See on ikka selline valu ja tunne nagu midagi on ikka veel, eestikeeli, pekkis! Kas just katki, aga midagi on valesti (natuke tõsisemalt vigastatud) küll.
enesearmastaja
Memberhttp://www.teiping.ee/kontakt/
Kus kohas sa traumapunktis muidu käisid? Ise ka näinud, kuidas õeldakse, et ainult põrutus ja järgmine päev teises haiglas õeldi, et 4 mõra… :S Eesti arstide pädevus on suht kahtlane…
Isssand… :S:S:S Ma käisin põhja-regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonnas, Mustamäel.
Mul lööb ikka veel selline valu randmesse sisse (käe siseküljepool), et nutma tahaks hakata. Vahest laps unustab ära, et mul käsi haige on ja siis jälle “virutab”… -Aiii, aiii, aiiii…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
enesearmastaja
MemberMis lugu aga sellega on, et ranne ei paindu enam nii taha kui ta enne paindus? Terve käsi 90 kraadi, vigastusega 40-45 kraadi.
Kas see peaks iseenesest (paranemisprotsessi käigus) taastuma või on midagi valesti kokku kasvanud vms?
enesearmastaja
MemberMa sain aru, et sa oled traumapunktis juba käinud ja röntgen on tehtud?
Eks alati võib ka ultraheliga vaadata, aga millal sa üks hetk sinna jõuad on teine asi.
Kindlasti füsioterapeudi juurde võimalikult kiiresti (kasvõi minu) – käele võib vabalt mõne nädalaga valusündroom tekkida.
Mida see valusündroom endast kujutab? On see okei või pigem mitte?
Ma käisin kohe järgmisel päeval, peale traumat, traumapunktis. Tehti röntgen, mille põhjal ei tuvastatud muud kui, et põrutus on.
Archangel – muideks ma tegin oma käega, mis vaja – külmakompressi, hoidsin teda ülevalpool (nt voodis pikali olles padja peal), fikseerisin käe elastiksidemega. Kui kaua ma neid võtteid kasutama oleks pidanud mulle ei öeldud (tunde küsimus ehk) ning et mingi hetk hakata massaaži tegema ja hoopis soojasid kompresse ma ka ei teadnud
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>gmaster – sa oled füsioterapeut, ma saan aru!?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kus ja kuidas sinuga kontakti on võimalik saada ja kas sul on kusagil koduleht (k.a. hinnakiri)? Sorry, et eks ma olen keskmisest Eesti perest pärit ja piiratud (rahaliste) võimetega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vaja teada su hinda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>enesearmastaja
MemberKui pikk sa umbes oled siis?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>168 cm
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – sihuke kena pikkus
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>enesearmastaja
MemberVähemalt on Sul kena kasutajanimi- enesearmastaja.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Toitumine on jah kõige alus- mida pikem protsess, seda kauem ja ilusam tulemus! Mina ise tellisin toitumiskava M. Kalmuselt ja olen väga rahul. Lisaks käin mina 5-6 päeval nädalas trennis, aga Sina alusta rahulikult.
Edu!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pean kahjuks arvestama ka rahalise poolega ja ei saa käia nii palju tasulises trennis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mees ju üksi praegu teenib – veel aastake nii.Selleks mõtlesin, et hakata siis rattaga pikemaid maid väntama (mulle väga meeldib see!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ), laps rattatoolis (kui ta loodetavasti ikka lepib seal passimisega) ja kodus siis trenni teha või jõusaali (kodus on kogu põhi-kupatus olemas
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Tänan, et sulle mu kasutajanimi meeldib
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> “enesearmastaja” – loodame, et sellest on kasu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>enesearmastaja
Memberkui sa enne rasedust kaalusid 50 kg ja olid endaga rahul, siis sea uueks eesmärgiks samuti 50, milleks 6 kilo rasva järgnev elu kaasas kanda.Sest esiteks ma kardan, et ma ei saa nii palju alla , teiseks ei olnudki ma tegelikult selle 50- ga nii väga rahul
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mulle on alati meeldinud kõige rohkem kaaluda vahemikus 52 – 55. Et jah… Nii ma siis võiksin eesmärgiks panna hoopis 52 ju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See 56 kg on täpselt see, millega ma olen rahul ja ma tunnen end hästi ning eesmärgi saavutanult – 52 juba midagi rohkemat kuid mitte midagi olulisemat….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga eks vaatab – kui 56 käes, siis kindlasti tekib isu 52- le
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>enesearmastaja
Memberujuda ei meeldi?Aga sellega on see mure, et ma kas ei oska seda õigesti või on mul lihtsalt nii vähe võhma, et ma ei jaksa üle ühe otsa (25m) ujuda järjest.
Pean vaatama ka, kuidas lapse kõrvalt saan sest mees käib tööl ja kedagi last vaatama ma kutsuda koguaeg ei saa.
Muidu mõtlesin kunagi vesiaeroobikasse minna
MemberNii vähe arvamusi siis ongi w
MemberKui toitumine on vastavalt eesmärgile paika pandud, arvestades, kultusi mis enda aktiivse liigutamisega kaasneb siis pole erilist vahet mida sa teed. Lõhud puid, mängid tennist või teed bodypumpi. Bodypump 2x nädalas, kui need on ainukesed trennid sinu nädalas siis on seda natuke vähe, aga samas parem kui mitte midagi. 3-4x oleks aga OK. neist 2 bodypumpi ja 2 midagi muud, vahelduseks. Aga jah, nagu ise mainisid, siis toitumine paika, arvestades sinu kulutusi.Teeksin nii, ma arvan: 2x nädalas bodypumpi, vähemalt üle päeva sõidaks jalgrattaga pikemat maad ja kodus siis veel korra-kaks aeroobset või jõusaali korra nädalas. … ?
enesearmastaja
MemberIse ole 17 ja oli aasta tagasi ka sama tunne. ei jõudnud joosta üle 500m ja kogu aeg väsinud jne. läksin arsti juurde ja avastati, et hemoglobiin oli normaalsest madalam. täopsemalt hemoglobiini tase oli 55,8 vms.Nii, et soovitan sul lasta verd kontrollida.
Täitsa võimalik, sest raseduse lõpupoole läks minul ka hemoglobiin normaalsest madalamaks ning pidin siis raua-preparaate sööma.
Peale seda ei ole verd kontrollitud.
Panengi homme nüüd perearstile aja ja kurdan talle oma muret. Eks siis vaadatakse ka, mis veri näitab.
AutorPostitused