eliisabetheliisa
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
eliisabetheliisa
MemberEdasiminekutest ka. Mul jäi trennipisik külge ja olen siiani mitu korda nädalas treeninud. Nt eile tegin 38,2 kg kükke 4 seeriat 15 kükki. Rinnalt surumist teen hetkel 23 kg, eile tegin 3*8 seeriaid (enne seda tegin sellist harjutust, et 16.5 kg 2*4*6*8*10*12*15 ja siis tagasi 12*10*8*6*4*2 surumist nii, et seeriate vahele jäi 30 sekundit).
Puusatõsteid teen samuti 38.2 kg 25 tükki ja neli seeriat (eile küll ühel seerial üle 20 ei jõudnud, sest jalad olid kükkidest nii läbi)
eliisabetheliisa
MemberKas küki puhul on tõsi see, et mitte mingil juhul ei tohi seda tehes seljast nõgusust kaotada? Et kui lasta selg kumeraks ja tahaks justkui raskuse õla peale ´´toetada´´ üles tulles (viimased kükid korduses kui on raske), siis see on väga vale ja nii võib kiiresti end vigastada.
eliisabetheliisa
MemberHästi! hakkan siis rahuga korralikke kükke tegema
eliisabetheliisa
MemberOkei.. ma olen ikka suht sügavale teinud (vähemalt paralleelselt, aga nii sügavale nagu sa ütled mitte), kuid olen natuke segaduses, et kuidas siis peab tegema. Lugesin, et sügav kükk rikub liialt põlvi? Samas teisest kohast sain jälle infot, et just peab sügavale tegema, sest siis langeb koormus põlvedelt korraks ära vms.
eliisabetheliisa
MemberJust, hakkan vaikselt neid tegema
eliisabetheliisa
MemberAitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> seal on hea lugemine ja see artikkel vastab päris hästi mu küsimusele: http://bretcontreras.com/what-women-want/´´There are also many other great glute isolation exercises that can be employed that won’t work the quads or upper back, such as single leg hip thrusts, band quadruped donkey kicks, single leg back extensions, reverse hypers, and pull throughs.´´ Lisaks siis puusatõstetele
eliisabetheliisa
MemberKüsiks veel sellist asja ka, et kas kükk raskustega arendab ka tuharalihast silmnähtavalt? Öeldakse, et kükk on üks parimaid harjutusi tagumikule, kuid kui ma kükke teen, siis tunnen pinget jalas, tuharalihases ei tunne sellist pingutust ja see pole ka valu teinud järgmine päev.
Mida siis pigem tasuks konkreetselt tuharalihasele teha? Puusatõsteid raskusega?
eliisabetheliisa
MemberKui igapäevases elus trepist või mäest ülesminek jalalihaseid ei kasvata, siis kas rohkem kui 2x väiksemat jõudu nõudev kükk seda teeb?
Värskes õhus mäest/treppidest ülesminek/jooksmine, sprint, kükist üleshüpped, väljaastekõnd on mõttekamad kui olematu raskusega lõpmatute (pool)kükiseeriate tegemine (ja selleks kuhugi spordisaali peegli ette minek). Tervise ja ajakasutuse mõttes on nendest lõpmatutest kükiseeriatest kasulikum kõndida tänaval, kott käes või seljas ja liftiga sõitmise asemel trepist minna.
Kindlasti mitte. See, et ma tegin kuu ajaga ilma raskusteta kükke oli eelduseks, et ma saaksin hakata vaikselt raskustega kükke tegema. Trepist üles ja niisama kõndimist tegin ma igapäev enne ka. Peale 100 küki tegemist + muud harjutused olid mu jalalihased kurnatud ja sellist efekti pole kunagi kõndimisega tundnud. Ma usun, et see oleks väga ränk minusugusele olnud kohe 15kg selga võtta ja kükke teha. Mul olid esimene kord peale 50 küki tegemist keharaskusega jalad väga valusad järgmine päev, sest ma polnud varem kunagi neid lihaseid sellisel kombel kasutanud. Nüüd kui tegin raskusega mitu seeriat ei olnud mul jalalihased järgmine päev valusad. Seega ilmselt veidike oli see lihas mul ikkagi ka keharaskustega kükke tehes arenenud, kuid olen nõus, et silmnähtavaid lihaseid sellisel viisil ei saa, muidu treeniks tõesti pool päeva, et lihased mitu korda nö. viimase piirini viia. Igatahes pigem jääks ma lõpmatult kõndima mitte lõpmatult kükkima, et jalalihaseid saada
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>eliisabetheliisa
MemberNo ma leidsin nüüd võimaluse raskusi kasutada ja tegin esimest korda 16.5 kg raskusega. Sellega jaksasin teha umbes 30 korraga ja nii tegin mitu korda. Tundub, et võib siis natuke veel raskust lisada, et jõuaks teha umbes 20 või natuke vähem ühes seerias.
eliisabetheliisa
MemberAitäh, viimane vastus oli väga hea. Asja tuum sai mulle palju paremini selgeks
Loodan, et leian üsna pea võimaluse raskustega treenida, tänud
eliisabetheliisa
MemberTeed nii palju kui jaksad – siis teed mõned korrad veel ja veel!
See on väga hea lause.
Ja siin kirjutatakse õigesti, et ei loe korduste arv vaid intensiivsus. Ei pea tingimata otsima lisaraskusi oma kükkide tegemiseks kuid võiks näiteks need 100 kükki jagada osadeks ja tõsta iga osa intensiivsust.
Näiteks teha 100 küki asemel 5×20 kükist üleshüpet.
100 jala sirutuse asemel 5×20 “mägironijat”.
100 jala kõrvale tõste asemel 5×20 jalalööki (sidekick).
Jne.
Tänud. Kui ma teen nt. 100 tavalist kükki 4kg raskusega ja otsa 5*20 kükist üleshüppet – kas siis lihas kasvab? Või mis see kogus ja raskus ikkagi võiks olla näiteks, et Sa ütleksid, et potensiaali on, et sellise mahu juures lihas areneb ja kasvab?
Trenni jalgadele ma muidu teen kolm-neli korda nädalas.
eliisabetheliisa
MemberTänud. Aga mis raskusega peaks näiteks kükke tegema, et lihas märgatavalt ka kasvaks? Mul tegelikult raskusi kodus ka on ja võiksin hakata nendega proovima.
Ja kui mitu korda ja mis raskustega kordusi tegema peaks? Näiteks 10kg raskusega 8 x 10 korda kükke?
Ja kas on tõsi, et ma võin kükke uhada, aga kui toitumine pole hea, siis lihas kasvab, aga jääb nö rasvakihi alla varju? Sellessuhtes on mul tüüpiline naise keha, et jalad on suuremad kui ülaosa. Usun, et jalgadel mul juba lihast on, aga see ei paista välja. Seega mõistlik oleks hakata ka toitumisele rohkem tähelepanu pöörama hakata et rasvaprotsent langeks ja lihas rohkem välja paistaks.
eliisabetheliisa
MemberSee rasvaprotsent on tõesti imelik. Ma ei teinud seda küll spordiklubis kus on ilmselt paremad aparaadid, vaid lihtsalt apteegis, kuid ma ei tea kuidas see masin nii mööda saab näidata. Minu andmed said sinna sisestatud, seisin seal peal ja sellist protsenti see masin näitas pärast. Viskeraalne rasv oli 1. Kuna ma olen natuke ka kursis mis normaalne rasvaprotsent oleks, siis küsisin ka ise arstilt, et kuidas saab selline tulemus olla. Sellepeale öeldi, et saab.. ja et mul on pikad jäsemed ja olen ju peenike. See selleks siis, ilmselt peab kuskil asjalikumas kohas üle mõõtma.
Suure mehe jaoks on see ilmselt tõesti hommikuvõimlemine
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mina aga enne trenni ei teinud ja esimene kord oli 50 küki tegemine minujaoks väga raske ja jalad olid kohutavalt valusad järgmine päev. Ka täna on näiteks peale eilset seda konkreetset trenni nii, et keha ikka natuke annab tunda, et eile sai harjutusi tehtud. Enam muidugi lihased nii valusad ei ole. Ka iga harjutuse lõpus on väga pingutav seda harjutust teha, mitte et vehin niisama sada korda jalaga.Samuti kui teen 100 kükki on lõpus see vägagi pingutust nõudev, seega mingil määral peab see ikkagi aitama. Nagu öeldud tunnen küll, et lihased on rohkem toonuses.
Aga selge, ilmselt tuleb siis minna ikkagi jõusaali ja küsida sealt ja panna paika mis raskustega peaks mingeid harjutusi siis tegema, et oleks märgatav areng kehas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused