Eleri
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Eleri
MemberAlbert Schweitzer saabus Lääne Aafrikasse 16. aprillil 1913. Ta oli arst ja kaua aega hiljem sai ta oma misjonitöö eest Nobeli rahupreemia. Tal oli keskmiselt kolmkümmend kuni nelikümmendd patsienti päevas. Valdav enamik neist põdes nakkushaigusi, näiteks malaariat. Kulus 41 aastat, enne kui tema juurde sattus esimene pimesoolepõletikku põdav aafriklasest patsient. Kuidas on see võimalik? Pimesoolepõletikku tuleb tänapäeval erakorralise meditsiini osakondades ju iga päev ette
Kuid mis veelgi iseäralikum- esimestel aastatel ei näinud ta mitte ühtki vähijuhtu. Ta jutustas hiljem, et üksikjuhtumeid võis küll mõistagi esineda, kuid need pidid sel juhul olema väga haruldased. Järgmistel aastakümnetel seevastu hakkas vähijuhtumeid tekkima järjest sagedamini. Schweitzer kahtlustas siin seost sellega et kohalik elanikkund võttis üle valgete elukombed…Schweitzeri lugu on üks paljudest sarnastest lugudest Vähk ja pimesoolepõletikud on kõigest alus. Nüüdisaegsed läänemaailma massihaigused ilmusid kord-korralt välja sedamööda, kuidas uus läänemaailma toit mujal levis.
Andreas Eenfeldt “Toidurevolutsioon”
Eleri
MemberEinoh, 108 kilo või mitte aga arvestades, kui pikad on poisi käed ja kui pikk tänu sellele surumisteekond, siis ei oska kohe midagi öelda…
veebruar 23, 2013 at 12:27 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #277225Eleri
MemberPakun Kiku, sobib nii isasele kui ka emasele hantlile. Samuti on Kiku lihtne nimi, ehk ei hakka 115-sele Kaidole kuidagi varju heitma.
Eleri
MemberKui mina oma esimesi kordi jõusaali läksin, siis olin väga noor tüdruk, pealegi üsna “suure kondiga”. Treeningkavad otsisin lihtsalt igalt poolt kokku- ajakirjadest jne. Hetkel on olemas selline suurepärane koht: http://www.fitness.ee/treeningkavad.
Ega mindki vaadati imelikult ja korra isegi küsis üks meesterahvas, et mis mul siia asja.
Mitte just märkimisväärne arv aastaid hiljem (kusagil 5) avastasin, et see sama küsija teeb minust poole väiksema raskuse ja poole viletsama tehikaga jõutõmmet, rääkimata siis sellest et lihast pole ka nagu kasvanud ja rasva ka vähenenud.
Aga tihti on olemas suuremates jõusaalis treenerid, kellelt küsida mille iganes kohta. Nad ju selle jaoks ongi seal.
Mitte kunagi pole imelik jõusaali minna!!!
Eleri
MemberKust kohast toitumiskava tellisid?
Toitumiskava kindla jälgimisega peaksid saama kindlasti jõudma tulemusteni. Samuti lisades ka aeroobset treeningut.
Ega muid imemooduseid ei olegi, on ainult vahendid mis kergendavad toitumiskava jälgimist.
Eleri
MemberMüügikoosolek nr. 3 25.02.2013
Lahtised müügikohad: Paide 2 kohta, Maaülikool Tartus (4-8 märts eeldatav paigaldus)
Paide-ühes pind olemas, teises puitriiul.
(kapp tellitud 4-8 märts eeldatav paigaldus) Laagri jõujaam-protsessis (Pakkumine tehtud -Closing vaja teha). (märtsi keskel)
Maaülikool-ootame vastust makseviisi suhtes. (-35%, ettemaks min. 500 €)
Revali kapp>Maaülikooli. Ain viib koos Paide kapiga.
SPO – Regulaarsem kontakt poodidega iga 2 nädala tagant laoseisud! (Hetkel kohati kaootiline)
My Fitness (Ott võttis ühendust hoiab kätt pulsil) ja Colden Club MyFitness-sel nädalal räägime veel üle.
Colden Club-esitlus saadetud, sel nädalal räägime üle. (Ott vaatab üle, kaup kohvikusse?)
Kleepsukampaania: mis seisus vaatame üle? Eleri koos lauarääkijatega (Prioriteet , SPO, apteegid, klubid)
Sortimendinõukogud – mis seisus? (Selver, Prisma) Sel nädalal uuesti! Sortimendi sisestamine! Pudding jms hitid. Prisma sortimendi nõukogud? Teema selgeks teha. Selver, Prisma, ABC. Uued tooted ABC-sse sisse! – Kristjan väljaõpe Aire poolt. Selverisse info saadetud ja tooted ka.
Uus hinnakiri – Aire (Gätriin) kiiresti edastada klubidele ja eelkõige Prismad, Fitshopid edasimüüjad (seal vaadata lepingust, mis annab teha) uus tooted hakkavad vahetuma järk – järgult vastavalt Soome laoseisule.
Uued FAST hinnasildid fitshoppidesse teha! (Liis)
Optimeerida kauba saatmine – Kehtestada reeglid alates 300€ tellimusest kauba saatmine tasuta, muidu tuleb juurde saatmiskulu 7€+km. Seda saame rakendada väiksemate kohtade puhul, kus praegu on väiksed tellimused, kuid suur transpordikulu %. Teavitada edasimüügikohti selle rakendumisest (Prisma ja ABC seda nii kasutada ei saa).
Presentatsioonid klubides – paneme paika järgmise nädala omad OK 25. veb (Laagri jõujaam? kui kukub ära siis Status) Uus Pudding (Revalis Ott)
Rademar – (Plaan on kui sisse saaksime, lõpetada Spantal ja kaup ümber tõsta Rademari. Kaupade vahetamine: kaupade säilivus! Ainuke normaalne Kuressaare Spantal.
Spantalite edasine saatus? (Ott vaatab selase sortimend üle ja kirjutab omanikule). Spantalistes kaup tõsta Sportlandi või teistesse poodidesse!
Jooksvate müügikohtade haldus – tihedam kontakt suurte müügikohtadega (et kaupa ei müüdaks 0 -lli) Iganädalased laojääkide kontrollid suuremates kohtades. Müügikohtade tabeli juurutamine Airele.
Kampaaniate kalender (Kristjan, Eleri ,Aire) Klubides esmajärjekorras. Märts-mai.+Sügisest. Nt 2 nädalat korraga klubis. Kõigepealt Tallinna klubides! Toode välja tuua+lauarääkijad.
1.märts tähtaeg! Nt 1-.15. märts Arctic, 16.-31. märts Reval vms.
Kristjan suhtleb Olliga, mida on anda. CC Otile, Elerile, Airele. Sportland, ABC, Prisma.
Fitshopides lihtsam.
Otsida lisaväärtusi, nt mingi toode kaasa sheiker, batoon, väiksed joogid/pakid
Poodide inventuurid – kooskõlastada Tovacom (esimese asjana tekitada juurde Keskladu), info eelmisest koosviibimisest mailis (Tegevused mida vaja teha?) Rebane edastab info!
Eleri
MemberTere!
Kas ma olen õigesti aru saanud, et kreatiini võetakse kuuridena. Kui jah, siis kui ma joon HT-R’i, siis kas ma peaks seda ka kuuridena jooma, nt üks kuu HT-R ja järgmine kuu mõni muu jook, või on HT-R’is piisavalt väike kogus kreatiini, et seda sobib juua ka järjepidevalt pikal perioodil?
Loodan, et pole loll küsimus,
Aitäh.
HT-R on taastusjoogipulber, mis sisaldab ka kreatiini. Kreatiin ise aitab kaasa taastumisele. HT-Ri sobib juua järjepidevalt pikal perioodil.
Eleri
MemberMingi aeg kirjutasin ise kah mõnest spordiklubist. Niiet keda huvitab siis:
Eleri
MemberVõiks öelda küll et on kõige hullem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eleri
MemberNo mina võin omast käest öelda, et sain mõned ainsad vaktsiinid mis ma sain olid mulle imikuna tehtud. Väiksest saati olen olnud suur süstifoobik, ning kooli algusest saati suudeti mulle ainult mõni üksik vaktsiin teha erinevalt teistest, kes said ma ei kujuta ette mitukümmend vaktsiini.
Samas, kui ma vaatan neid kõiki teisi, kes haiguste tõttu pidevalt koolist puudusid, juhtus minul ikka väga harva et haige olin. Pole mul olnud ei tuulerõugeid (hoolimata suurest pingutusest neid saada), põiepõletikke jm levinud haiguseid. Nohu-köha on ka väga harv nähtus. Samas ei ole ma just suurem-asi soojalt riietuja olnud ja salli-mütsi olen alles viimase aasta jooksul tunnistama hakanud.
Selles kõiges oskan tänada oma jonnakat iseloomu vaktsiinide vastu astumises ja väledaid jalgu (kooliarstilt eest ära jooksmine). Sest iga vaktsiin mida sa teed, nõrgestab immuunsüsteemi.
Me kõik ei saa ilma vaktsiinideta, sest muidu tekiksid haiguspuhangud jne, kuid need vähesed, kes elavad, ilma et neid oleks vaktsineeritud, elavad väga head ja tervet elu.
Eleri
MemberPostitusi saavad kustutada moderaatorid.
Eleri
MemberVäga head treening- ja/või toitumiskavad saad sa siit tellida: http://www.fitness.ee/veebitreener
Eleri
MemberVideo võistlusest ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui ma ei eksi siis seal taga ergutab Aivo. Meenutab kõvasti Lembitu Kuuset
detsember 14, 2012 at 9:14 p.l. in reply to: Põhja-Tallinna lugu “Meil On Aega Veel” ja Ott Leplandi ”Kuula” on plagiaat? #332353Eleri
MemberTeate sõbrad…
Mina ütlen teile sellist asja, lühidalt, et tegelikult on olemas 7 põhitooni ja sinna vahele jääb veel 5 pooltooni- C,D,E,F,G,A,H. Kui te nüüd mõtlete sellele et kui mitu muusikapala on maailmas kirjutatud- ja kõik ainult nende 7(+5) noodiga, siis kas teile ei tärka hetkekski pähe selline asi, et on ju üsna võimatu kirjutada 100% erinevat meloodiajuppi. Küll proovitakse muuta rütme ja tempot ja stiili ja helistikku ja taktimõõtu jnejne, aga meloodiajupp jääb mingit pidi ikka samaks ju. Ja mõelge nüüd seda, et inimestele läheb peale kui lauludel on lihtne ja meeldejääv meloodia. Seetõttu ei saa seda väga keerukaks ka ajada (juhul kui ajada hitti taga ja seda juhtub eelkõige eurovisioonil, kus püütakse sellist lugu esitada, mis inimeste kõrvu jääks)
Mis puudutab põhja-tallinna lugu, siis seal on kõik väga lihtne: heliredel tagurpidi ja siis kaks põhikolmkõla otsa. Omal ajal olen solfedźo tunnis ikka tuhandete erinevate meloodiatega diktaate teinud aga ega ma siis tänapäeva lugusid kohe plagiaadiks ei sõima.
Sorri, igavuse peletamiseks võib millegi muuga ka tegeleda, kui leida erinevate lugude vahel sarnasusi.
Eleri
MemberIkka ja jälle kohtun küsimustega, et kas see dieet või treeningkava on hea. Mõlemas kategoorias on üüratu valik. Näiteid on igasuguseid, hiljuti küsiti just mida arvata vitamiini-valgu ja maasika-kartuli dieedist. Mõeldakse igasuguseid asju välja, et müüa sellega mingit spetsiifilist toodet või reklaamida imedieediga ennast. Internetis võtab selline levimine kolossaalsemad mõõtmed, kuna inimesed kes tegelikult ei oma vastavaid teadmisi teevad soovitusi. Ning teised loevad ja näevad positiivset tagasisidet. Hoogu annab veel juurde müüvalt kirjutatud artikkel. Läbiv joon sellistel dieetidel on madal kaloraaž ja toiduvalikus on üksikud toiduained. Kuna tavainimesel on kerge järgida üksikuid, siis jääb kaloraaž paigale. Kui aga valmistada erinevatest komponentidest toit, siis peab olema teadlikum mida sinna sisse panna ja petmise võimalus suureneb. Muidugi võtab alla kui süüa hommikuks üks greip, lõunaks juurvilja suppi ja õhtuks närida porgandit. Tavaliselt näeb see kirjeldus välja selliselt. Veel tuuakse välja mingi toiduaine rasva põletav efekt. Selline 1000kcal ümber kõikumine alla baasainevahetuse ei ole kaugeltki see mida kaalulangetamine endast kujutama peaks. Need lisakilod on tulnud pika ajaga, võib-olla aastatega, kuid alati tahetakse nendest nädalaga vabaneda. Esmalt peaks endale teadvustama, et midagi ei sünni üleöö ja natuke peab vaeva nägema. Hüüdlausetega tõmmatakse inimesed nagu kalad võrku, “ühe nädalaga 5kg”. Reaalsus on see, et sellised dieedid ei õpeta korrektselt toituma, on lühiajalised, kaalulangus lõppeb peale teatud aega, kuna kaloraaž on nii madal, tavalise toitumise juurde tagasi minnes tulevad suure tõenäosusega kilod tagasi. Teise mätta otsast vaadates, et kui tahetakse alla võtta koos füüsilise koormusega, siis sellise energia hulga juures tekib kindlasti väsimus, füüsise langus ja teatud ainete defitsiit. Minu nägemus on, et sellised asjad peaksid käima käsikäes parema enesetunde saavutamisega. Nädal nädala võrra läheb inimene peegli ette rõõmsama ja tugevamana. Dieeti mille aluseks on võetud normaalne makrotoitainete vahekord ning vastavalt vajadusele kaloraaž kas plussis või miinuses.
Väga hea Mikk!!
Selle teksti võiks tervisekaitseametisse saata ning lasta kõikidele naiste foorumites tõstatatud toitumisküsimustele jt veidratele dieediartiklitele kohustuslikus korras juurde lisada. Poleks paha mõte vist.
Parimad palad:
http://dieedimaailm.blogspot.com/2009/05/13-paevane-dieet.html
http://dieedimaailm.blogspot.com/2009/05/10-paevane-dieet.html
http://dieedimaailm.blogspot.com/2009/05/vanaema-dieet.html
http://dieedimaailm.blogspot.com/2009/05/jussi-soovitatud-15-paevane-dieet.html
nutke või naerge…
-
AutorPostitused