eintsius
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
eintsius
MemberKui asjast jagu saad, siis hakka edaspidi randmeid treenima regulaarselt.
eintsius
MemberVabade raskustega treenides saab keha asendit kergelt muutes nn. surnuid punkte ületada, mis plokil takistavad suuremaid raskusi kasutada.
eintsius
MemberJõud tuleb lõtva ilma massita juurde. Areneb lihtsalt närvisüsteem. Kindlasti tuleb paar kolm kilo lihast juurde, kuid need on vajalikud mikro- jm lihased, mis hoiavad üldist skeleti koos.
Asja tuum on selles, et jääd tavatoitumisele, ei hakka lisandeid tarbima. Kui saad valku vähem kätte kui üldiselt soovitatakse, et tagada lihastele piisav aminohapete kogus massiarenguks, siis on lihasmassil raske areneda. Kindlasti tasub kõrvalt tegeleda ka aeroobsega, sest see hoiab organismi kergena nii rasvaprotsendi kui ka lihasmassi seisukohalt.
eintsius
MemberSee tunnetus on tingitud asjaolust, et kui sa ei pane pöialt alla, siis pead hoidma rannet kõverdatuna, et kang peopesalt ära ei kukuks. Randme kõverdatuna hoidmine on lihtsam kui küünarnukid natuke koomale sissepoole tõmmata, mida sa ka automaatselt teed. Selle tulemusena surumisel sa tekitad asendi, mis kergelt meenutab kitsa haardega surumist -> õlad ja triitseps saab rohkem koormust. Seal see tunnetuse jutt. Ma teeks pigem lisaks ühe kitsahaardega surumise harjutuse, kui naudiks ribid-kopsus elu.
Selline haare koormab randmeid ka päris tõsiselt. Mina olen näinud, kuidas üks lõhkus endal randme ära seeläbi.
detsember 24, 2007 at 9:32 p.l. in reply to: lihaskasvu aeglustumine ületreenituse tagajärjel !? #135306eintsius
Membersai sõpradega ette võetud väike võistlus, kes kuu lõpuks rohkem rinnalt surub ja ma suutsin lisada ~14 päevaga 5kg, mis on kuidagi palju selle kohta et ma olen juba üle poole aasta jõusaalis käinud, kuid ma olen tulemusega nagu arvatagi rahul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
viimase nädala jooksul pole enam nii intensiivselt rinnalt surumisega tegelenud vaid jäänudki rohkem jõutõmbe juurde
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii varajases treeningfaasis ei ole areng seotud niivõrd mitte lihaste massi suurenemisega, vaid närvide kontrolliga nende üle. St, et tegelikult võib neil olla piisavalt jõudu, et see 5kg rohkem suruda, kuid organism ei oska neid nii veel rakendada. Sellised vahest toimuvad arenguhüpped on täiesti normaalsed.
eintsius
Memberta kasutabki ju “tavalist” haaret – põial sissepoole!paljud kastuavad ka põial väljapoole haaret, kuna see pidavat paremini rinna tunnetusse mõjuma – ei oska ise kommenteerida kuna ise olen kogu aeg tavalist haaret kasutanud!
Enamus jõusaali traumadest on tingitud pöidla valele poole jätmisest. Tüüpiline trauma on murtud ribid surumisel.
eintsius
MemberOtsi rinnalihaste arendamise kavasid. Parimad harjutused: lamades surumine(bench pressing), kaldpinnal surumine(incline bench pressing), rööbastel surumine (dips), ületõmbed (pullover), trosside ristivedu (crossover).
Kõhul on rasva päris nulli väga raske ajada, sest see ilmneb alles siis, kui sa sööd väga kontrollitult. Hea välimuse jaoks piisab, kui ajad lihtsalt kõhulihastel massi üles. Kuidas üldse saakski kõhulihas rasva alt välja tulla, kuid teda “ei ole olemas”(st treenimata kõhulihas on praktiliselt sile)? Treenida nagu teisi lihaseid. Korduste vahemikud 8…15 on piisavad. Harjutusi on mõistlik otsida ise, sest neid on väga palju. Hea lehekülg nende leidmiseks on bodybuilding.com, seal päris suur andmebaas.
Ei saa mainimata jätta, et ainult rinnalihaste ning kõhu treenimine avaldab alguses positiivset mõju välimusele, kuid kohe pärast seda hakkab see rühti valeks kiskuma ning seeläbi vastupidist tegema.Seetõttu PEAB rinnalihastega paralleelselt treenima selga, eriti turjal olevaid lihaseid. Rinnalihast tasakaalustavad otseselt: kangi kummargil vastu kõhtu tõmbed, plokiga istukil kangi vastu kõhtu tõmbed, seistes kangi laua alla tõsted, raskustega igasugused lõuatõmmete variatsioonid:kukla taha, etta, erinevad haardelaiused jne. Esimene harjutus neist olgu kindlasti kavas. Esimesed kolm hajrutust arendavad selja paksust, lõuatõmete eri variatsioonid selja laiust.
Kõhulihastega peab paralleelselt treenima seljasirutaajad ning ka tuharalihaseid. Vastasel korral ei pruugi “boonusena” ainult kehva rühti saad, vaid ka seljavigastuse üldse.
Lihaste hea välimuse saamiseks peda venitama neid, kuid kuna sa ilmselt käid hip-hop tantsutrennis, siis peaksid venitused olema tuttav teema.
Kui ei ole eesmärki tõsist lihasmassi arendada, siis ei ole mõtet lisandeid hakata tarbima. Piisab, kui saad tavalisest toidust rohkem valku kätte. Toiduained, kust saab kõige paremini valku: kanafilee, kohupiim, kodujuust, muud piimatooted. Toitumise kohta peaks tegelikult lugema artikleid mingi posu läbi, et saada ettekujutus, kuidas üldielt oma toitumine korraldada. Võiks ise soovitada ainult ühte asja: hakka tarbima tervislikke magusaid asju – puuviljad, mesi jne. Tavalised nisujahutooted, limonaadid, rämpstoit jms tuleks ära unustada.
eintsius
MemberSellises vanuses oleks mõistlik oma võhma ja venivust ning koordinatsiooni arendada. Jõutreening ei tee ka paha, kuid seda teha kindlasti treeneri käe all.
eintsius
MemberMa ei mõlenud väsimust, vaid lihasele ülekoormus, nagu vigastust tekitav ülekoormus.
Kui muutsid käte laiust, siis muutus ka õlgades kormusolukord. Arvatavasti mõni nõrgem piirkond sai ülekoormust.
eintsius
Member1. Venita ennast regulaarselt. Erilist rõhku panna rinnalihastele , eesmistele õlalihastele, kaelalihastele ja ka kõhulihased ning reie sirglihaseid. Viimased kaks mõjutavad kaudselt rühti.Ma ei taha midagi halvasti öelda aga kas sa oled ****…ei tohi panna rõhku rinnalihastele vaid seljale…rind tõmpabgi küüru.
Venitmaine teeb just vastupidist sellele, mida sa väidad. Küüru jäämise korral hakkavad torso eesmisel küljel olevad lihased lühenema ajapikku. Et saada rüht sigeks tuleb need lühikesed lihased venitada sinna maani, kuni nad võimaldavad rühil sirgeks muutuda.
Rind tõmbab küüru ainult siis kui seda treenida, enamus inimestel (st mittesportlastel ) on küürutõmbajaks gravitatsioon, mitte rinnalihaste areng.
eintsius
MemberMul eelmine trenn kui rinda tegin hakkasid õlad valutama ja kuidagi väga läbi läksid vms. varem mitte kunagi pole olnud sellist asja ja ma suht 1 aasta käinud jõukas. Keegi teab mis võis olla viga vms et õlad niimoodi valutama hakasid ? trennituju kadus täiesti ära nii …
eintsius
MemberPole küll väga spetsialist, aga kuna enda jaoks suht kuum teema sama asi parasjagu, siis oskan soovitada järgnevat:
1. Venita ennast regulaarselt. Erilist rõhku panna rinnalihastele , eesmistele õlalihastele, kaelalihastele ja ka kõhulihased ning reie sirglihaseid. Viimased kaks mõjutavad kaudselt rühti.
2. Treeni kõiki turjal asuvaid lihaseid. Head harjutused: kummargil kangi või hantli vastu kõhtu tõmbed, sama asja erinevad variatsioonid trenazööril, kangi rinnale võtmine, seistes kangi lõua alla tõsted, kõik tagumiste õlalihaste harjutused jne.
eintsius
Memberjrx on ka samas õigus, peaksid tegema tõesti neid asju, mida ta soovitab, kuid mina ei jätaks seda aeroobset välja. Sellel on liiga palju positiivset mõju, mis kompenseerib selle aeglasemaks jäämise efekti. Põhiline on üldise organismi stressitaluvuse arendamine (hilisemas treeningus üks rakenduslikumaid omadusi üldse) ning kuni mingi maani kasvab liikumisvõimekus kohe kindlasti, mitte ei pidurdu kohe alguses(motoorika arenemine põhiliselt põhjuseks). Seepärast tegelevad regulaarse jooksmisega ka kõik kergejõustiklased, sõltumata oma spordialast.
Ma olen treeninud 100m sprinti ning tänavakorvpallis manööverdamist sedasi:
1. Võtasin jõusaalis trenne vähemaks (muidu tegelen ainult jõusaaliga) ning hakkasin 8km regulaarselt jooksma – sellega sain kergeks, üleliigsetest lihastest jms lahti, jooksmise motoorikat parandatud jne. Tänu jõusaalis jätkamisele üldine lihastoonus säilis enam-vähem. Minu puhul oli kergenemine kehakaalult 85kg > 80kg langemine (kasv 190cm).
2. Miskist hetkest alates lülitasin jõusaali treeningkava ümber puhtalt seda spordiala tehes kasutatavate lihaste treenimiseks ning hakkasin ka jõusaalis tehtavaid spetsiifilisi harjutusi tegema.
3. Tänavakorvapalli jaoks hakkasin tegema eraldi ainult manööverdamise harjutusi hõlmavaid treeninguid metsas, sprindi jaoks staadionil intervalltreeningut jne. Tegin paralleelselt esimese kahega punktiga, kuid algus vähem ning lõpus ainult need trennid.
eintsius
MemberPikamaajooks aitab. Mida pikemad distantsid ning väiksem kiirus, seda vähem lihasamassi on jalgadel vaja eesmärgi täitmiseks ning vastavalt sellele organism ajapikku korrigeerib oma ehitust. Circa 10km jooks on sobiv vast. Üle 15km jooksmine läheb paljuks.
eintsius
MemberJärgmisel päeval, peale rinna trenni, valutavad millegipärast ka õla esiosa lihased(ei tea nende nimetust täpselt, kuid need asuvad rinna lihase lähedal, õla juures) Kas peabki nii olema? Surumises on igatahes aastaga natuke juurde tulnud. Alguses tegin seeriaid ainult 30kg ja nüüd teen 48,5kg. Kaal kuskil 60. Kui nii ei peaks olema, siis äkki on tehnikas midagi valesti. Rinna lihasel igatahes järgneval päeval on pingutades tunda küll natuke mõnusat lihase valu
Alguse värk on see: õlalihased saavad surumisel tugevat ülekoormust keskmisel inimesel. Soovitan õlgade tervise huvides treenida neid paralleelselt surumisega sama palju või isegi rohkem ning võimalikult erinevate harjutustega, vältimakse mõne lihaskimbu taandarengut teiste suhtes. Kindlasti tutvu sellise asjaga nagu õla tiirutajalihaste probleemid (inglise k. “rotator cuff”).
Mina suhtuksin üldse surumisse: pigem jäägu surumise päev ära, kui õlalihaste oma (liiga palju probleeme õlgadega
).AutorPostitused