eesti mees
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
eesti mees
Membereesti mees, tänud juhiste eest!Kas neid harjutusi tuleb ka teha 3×10?
Kui pikad pausid peaksid olema?
Kaua see nö. kava toimib? Ka 3-4 nädalat või pikemalt?
No kuidas sulle öelda jah piisab kui teed 3×10. Samas oleneb mida sa lõuatõmbest tahad, tahad tugevat selga võid endale hantli ketta rihmaga keha külge panna, tahad vastupidavat te pikki seerijaid. Lõuatõmbed nõuavad seljalihastelt jõudu ja ka vastupidavust. Pausid võiksid olla 30-60 sekki . No ma ei oksa sulle öelda võib olla jah 3-4 nädalat aga mina soovitan sul teha vähemalt kahte harjutust lihaskrupile, nt. seljale: lõuatõmbeid ja row in planku vms. sest erinevad harjutused arendavad lihast erinevate nurkade alt.
eesti mees
MemberSee spets-pehme rull ma arvan on sul võimalik inglismaal saada kuskilt poest ca max 10 naela eest.Selle võib ka ise teha:
tugev piisava läbimõõduka plastiktoru (kanalisatsioon) + sellele vahtplastist isoleermuhv + ohtralt teipi
Aga tennispalli paned maha ja siis “aeled” selle otsas noh:) Pagana valus on alguses – hoiatan. Aga peabki olema. Põlve ümbert on variant reielihase alumist osa mudida ka nt. lusika kumera poolega.
SMR on üldine meetod, see vahend, millega seda tehakse – oma käed, tennispall, taignarull, vahurull, lusikas vms on lihtsalt vahend.
Ja tänan küsimast, aga suht halvasti, viimased paar nädalat olen pooltel päevadel palavikus olnud
“> Õnneks nüüd tundub tervis olevat korda saanud, aga ettevalmistustipp läks küll nii tühja kui minna saab. Sellegipoolest – puuri lähen ja teen mida suudan:)tänan infi eest ja ei suuda uskuda kui loll olen ise olnud, et ei ole osanud nii lihtsaid vaheneid ise välja mõelda.
kui lähed puuri siis anna täiega vaata aind et kokku ei jooksuta ennast:) ma ikka kena õpetaja küll, ise ei tea kuidas oma karke korda seada:)
eesti mees
MemberKas hantlite ja kangiga, kui on olemas reguleeritav surumispink, saab ka kõik need sooritada?1. Kükk
2. Jõutõmme
3. Rinnalt surumine
4. Õlapress
5. Lõuatõmbed (või mõni muu tõmme)
Sest need on mul endal põhimõtteliselt vaid korra helistada, ja olemas.
Siis ei pea kohe alguses hakkama saalidesse raha tassimagi.
Juhendajaks võiks siis tegelikult oma venna võtta, kes kunagi kuus aastat järjest kuus päeva nädalas saalis käis.
Tänud senivastanutele!
Tere,
Ma ei ole küll eriti kogenud jõusaalis aga kodus tehtavate harjutuste alal küll.
Kui sul on olemas surumispink millelt saad pingi alt võtte saad teha vägagi vabalt lõuatõmbeid. See tõimiks nii: võtad kangist kinni ja hoiad oma keha sirgelt, ainult kannad tõetuvad maha ja tõstad oma keha nii et rind puudutab kangi. Hoiad natsa ja lased tagasi. Samas võid selga ka teha hantliga kätekõverduse asendist, see toimiks nii: lähed kätekõverduse asendisse, jalad natukene rohkem avatud kui muidu, toetudes ühe käega põrandale võtad teise kätte hantli ja teed 12x ja siis vahetad kätt. Töötavad seljasirutaja, kõhulihas, selja lailihas ja õlalihased pluss keha stabiliseerivad lihased. Inglisekeeles nimetatakse seda harjutust Row in Plank. Hea oleks kui pingil saad muuta nurka, siis saad toetada selga kui teed õlapressi, siis kas hantlitega või kangiga ,kui teed hantlitega siis Arnoldi press on vägagi hea. Kükki saad teha hantlitega kui võtad hantlid kätte ja teed kükke,muidugi see pole nii hea kui kang turjal aga vajadusel ajab asja ära. Mina isiklikult teen kodus rinda hantlitega, nii moodi: Oled pikali,kummaski käes hantel ja ei suru neid korraga üles vaid vaheldumisi ja mitte sirgelt vaid keerad surumise hetkel kätte nagu lööks ,töötavad rind, õlga ja triitseps.
Muidugi kodus hantlitega tehes jääb mingi aeg raskus väikseks ja peab vaatama saali poole, samas kui pole eesmärgiks olla suur vaid vormis piisab ka kodus tegemiseks.
Loodan said aru harjutustest mida püütsin sulle kirjeldada.
Edu treenigutega ja ära unusta toitumist
eesti mees
MemberKas sa masseerid? Väga oluline on reielihaste ja reie sidekirmete massaaz. Googelda SMR (Self Myofascial Release). Tennispall on sinu sõber:) (ja oma pöidlad kah).Minu põlvevalu kadus kui hakkasin end kohe peale jookse ja vahel ka jooksu ajal masseerima.
Ei tahaks küll lolli muljet endast jätta aga kuidas ma teen seda tennise palliga,nii palju kui mina sain videotest aru tehti seda mingist pehmest materjalist spets rulliga.
Kas sa jrx mõtlesid, ma võtan tennise palli ja keerutan seda ümber oma põlve õndla vms.
Tänud igal juhul ja kuidas MMa trennid sujuvad
eesti mees
MemberJa esimest aastat teed? Hmm, paljuvõitu, arvestades vähest kogemust, mäejookse ja muud intensiivset trenni.Ära lähtu niivõrd kavast, need on sellised liinitoodangud, sina oled aga individuaalne. Kui kõõlused/liigesed valutama hakkavad, on ilmselgelt ülekoormus. Usu mind, poolmaratoni läbimiseks ei ole vaja nädalas 30 miili joosta, piisab vähemast. Liiatigi kui see sul esimene.
Minu soovitus oleks teha kergem nädal vahele, lasta liigestel puhata ja jõudu koguda. Jookse 2x lühemalt, intensiivsuse võid samaks jätta. Ära tee mäkkejookse ja pikk jooks samuti kindlasti lühemaks. Ära karda puhata, olen kõik selle läbi käinud ja antud hetkel on kerge nädal just see, mis sul vaja. Sa ei kaota vormis midagi ja väldid pikka piinavat vigastust. Kui peale seda seda nädalat ka liigesed valutavad, tee veel üks kerge nädal, aga seekord võid pika jooksu sisse jätta. Hiljem peaks juba kombes olem.
Ahjaa, veel üks asi. Kui esimese kerge nädala jooksul valu taandub ja enesetunne läheb heaks, ÄRA pane järsult koormust peale, vaid ole tugev ja jätka puhkust!
Jõudu jaksu. Naudi.
Tänud
eesti mees
MemberVõta hoogu maha!Asenda peale tõusupäeva trenn taastuspäevaga, kerge jooks 20-30min ja kolmapäevane ttrenn neljapäevasele tõusutrenni asemele.
Esimestel aastatel on oht üle treenida ja pärast oled vigastusega kimbus.
Mitu kilomeetrit/miili sa oled üldse poolmaratoniks valmistudes jooksnud?
Vabandust, unustasin ennem lisada et kokku peaks sellel nädalal jooksma 30miili, järgmisel ja ülejärgmisel 31 miili.
eesti mees
MemberVõta hoogu maha!Asenda peale tõusupäeva trenn taastuspäevaga, kerge jooks 20-30min ja kolmapäevane ttrenn neljapäevasele tõusutrenni asemele.
Esimestel aastatel on oht üle treenida ja pärast oled vigastusega kimbus.
Mitu kilomeetrit/miili sa oled üldse poolmaratoniks valmistudes jooksnud?
Selge eks ma siis üritan kava muuta, üldiselt see on mu teine poolmaraton. Esimene toimus Glasgowis septembris, see toimus tervenisti siledal maal ja toimumis aeg oli septemberi algus, siis treenisin ka 5x nädalas . Suvel mingi aeg oli Monike 10 km jooks ,pargis, selleks treenisin 3x nädalas. Seega peaks põhja nats olema,minuarust.
Ah ja jooksu tossu sai ostetud Run 4 IT-st, spetsialistide abiga 3 kuud tagasi. Jälgisid mu käimist ja jooksmist igate pidi kaameraga ja analüüsisid ennem kui hakkasime erinevaid mudeleid valima.
Jooksu kava sai tellitud spetsiaalselt Glasgowi tulemuste põhjal ja näeb puhkepäevadeks esmaspäeva ja reedet, neil päevadel kas ujumine või kerge jõutrenn. Teistel päevadel jooksmine, pikk jooks on pühapäeval sellel nädalal jooksen 11 miili ja järgmised 2 nädalat 12 miili ja sellele järgneval nädalal on enamust puhkust sest tuleb taastuda jooksuks. Mäkke tõusude jooksu tempoks soovitab 10.50- 11.10 minta/miilile.
Vabandust,koha nimede pärast sest elan ise Šotimaal.
eesti mees
MemberKannast üleval pool olev valu on arvatavasti achilleuse ülekoormus.See põlve ümbruse valu on veidi kahtlane definitsioon sul. Täpsusta, mis hetkel valu tekib (peale koormust, koormuse ajal, äratõukel, jala mahapanekul vms) ja kuhu see valu täpselt tekib (kas küljele, patella alla, patella peale jne). Et palun täpsusta valu iseloomu, siis oskab keegi paremat nõu anda
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Põlv jääb tundlikuks järgmisel päeval, tavaliselt kui olen jooksnud siledal maal seda pole tähendanud. Valu järgneb neil päevadel kui olen tõuse jooksnud, eriti hull oli peale seda päeva kui olin jooksnud 6M tõuse, lihased olid nii pinges nagu tahaksid põlve puruks pressida. Samas venitan peale jooksu kohe ja ka järgmisel päeval.
Äkki on mingite toitainete viga. Ei tahaks uskuda,et vedeliku puudus oma arust joon piisavalt ja kohvi tarbin ka paar tassi päevas.
oktoober 10, 2010 at 1:55 p.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278679eesti mees
MemberNeed asjad ei ole päris must-valged.1. Pole olemas mingeid surmavaid lööke, mida kakluses paljaste kätega mingi tegelane lööks a la 10st paugust 10 surnut. Muinasjutt. Jätame mingid imeolukorrad kõrvale ja räägime situatsioonist, kus kaks meest seisavad üksteise vastas rusikad püsti. Kui keegi tahab väita, et on, siis las ta selgitab, kus ta seda näinud on. Teile ei tooda mingeid näiteid. Parimal juhul räägitakse mõni Hiina muinasjutt või linnalegend, mida keegi olevat näinud. Surmalöökide jutt on peamiselt oma võitluskunsti müüvate inimeste reklaamijutt või müstika ihalejate legend, mida üksteisele väriseva hääle ja vilava pilguga räägitakse.
2. Inimene võib kahevõitluses (tänavakaklus, kahevõitlussport) surma saada küll. Aga need juhud on seotud ikkagi õnnetuse või eelneva terviseseisundiga – õnnetu kukkumine, südameprobleemid, varasem peavigastus jms. Selline on reaalne praktika. Samamoodi on selle ninaluu ajusse löömisega. On mingi võimalus, et purustatud ninaluu tükid liiguvad ajusse. Näiteks kui on tehtud teatav ninaoperatsioon, siis pidavat see võimalus olema üle 10x suurem, et need tükid võivad aju poole teele minna. Aga see ninaluu tüki kusagile liikumise võimalus ei anna kuidagi välja surmalööki, millega terve ninaluu ühe pauguga ajusse lennutatakse ja mis igal korral õnnestub. Jutt ikka õnnetusest..
ma ei olegi väitnud et löök nina alla su nina luu kohe sulle ajuse kihutab,oma arust avaldasin arvamust et se on võimalik
oktoober 9, 2010 at 9:27 p.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278641eesti mees
MemberKael kaissu on kyll v2ga rumal ja ohtlik v6te – v6ib v2ga 6nnetult yle lennata ja n2iteks pea peale kukkuda.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Mul on endalgi yhe kaisutajaga tegemist olnud. 6nneks ei kukkunud ta v2ga 6nnetult ja ei vigastanud ennast, aga kaisutamise isu kadus tal ilmselt 2ra.
mind pole veel keegi üle visanud,haarad kaela kaissu ja keerad natsa ennast,ütleme vastane jääb sinu selja taha ja tema pea sinu kõhu vasta,korralikult pigistades jääb teine kiiresti vagaseks ja kui ei jää keerad veel enda keha,nii moodi et ta kael pingesse läheb:)peab aint vaatama,et konti ära ei murra:)kui puksib vastu paned põlvega näkku ja vastane vaga.
ei propageeri räpast kaklust aga tänavakaklus just seda on ja seal tuleb kasutada räpaseid võtteid.
pooldan rohkem seda,et kiired jalad päästavad keha aga kui tuleb lüüa tuleb oma nahk müüa võimalikult kallilt. samas austan vägagi seda vanaaegset aukoodeksit, nii imelikult kui see ka ei kõla.
oktoober 8, 2010 at 5:40 p.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278508eesti mees
MemberNupuvõte on jah, hea võte.Isegi, kui sa tead, mida sa teed… kuidas sa saad vastutada selle eest, et teine ei kuku kuskile õnnetult.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on küsimus millele ei oska vist keegi vastata, seepärast ongi vist mõtekam teine kohe vaikselt paikapanna esimese löögiga,et ei tekiks pärast rabelemist. Muidugi kõige targem on vist ültse kaklemist vältida.
oktoober 8, 2010 at 5:36 p.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278507eesti mees
MemberMinu arust, võrreldes nüüd löögiga nina alla või siis kõrri, oli Maya küll pika puuga kõige ohutum variant!
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Löök nina alla on selle pärast ohtlik,et sa lööd ninaluud alt ülesse puruks mitte risti ja seega võivad ninaluu killud liikuda su aju suunas, muidugi kui lööd piisavalt tugevalt. Lüies nõrgalt on valu lihtsalt meeletu.Kui keegi pani tähele siis löök kõrri sooritati lahtise käega pöial eemal,seega peatati ründaja ja kõrile oli surve minimaalne,oleks löök sooritatud sõrmed nukkidest kõverdatult aga käsi mitte rusikas oleks ründaja kõrisõlm saanud rohkem viga kuna lööki sooritav pind on väiksem ja löök saab tungida rohkem objekti mida ta tabab.
Teooria pärineb raamatust SAS-i Enesekaitse käsiraamat.
oktoober 8, 2010 at 2:22 p.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278477eesti mees
MemberSuur tänu!Mis puutub jalaga kolmnurka löömisse, siis minul on alati hirm, et teine võiks kuidagi õnnetult kukkuda… peaga vastu kivi jne.
Pärast minu südametunnistusel.
Kui läheb nö maadluseks, tunnen ennast vähe paremini. Valuvõtteid, kinnihoidmisi ja kägistamisi on võimalik tasahilju doseerida.
Jalaga löömine on jah keeruline ,eriti kui ei tea mis teed. Kui keegi trügib ligi ja läheb rüselemiseks siis mina üritan saada teise kael kaissu ja seda siis pigistada kui juba kaelasooned koos jääb teine päris kiiresti rahulikuks, muidugi ei tohi liiga kaua hoida ja tugevasti:).
oktoober 8, 2010 at 2:15 p.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278472eesti mees
MemberSeda meest ei ole Pärnu trennis küll kordagi näinud. Mis puutub politseinikusse, siis jah – terasest närvid, et mitte kaamera ees laginal naerma hakata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ei usu, et täismeest ja sellise elukutse peal selline ärplemine ärritada võiks, rohkem ikka kisuks irvitama, aga see pole samuti elukutsele kohane.
Mnjah, eks sul jrx ole õigus:). Vaevalt ma isegi oleks selle vindise noormehe peale vihastanud vast lihtsalt südamest naernud:). Samas pani ikka imestama mehe käitumine, ise nii pump et vaevalt jalul aga jalaga lööma ja kerepeale andma oli kõva mees küll:).
Ei taha küll kedagi õpetada aga nii palju kui ma psüholoogia tunnist mäletan on ärritamise näitamiseks kaks viisi kas vihastamine või naermine. Naermise puhul pidi olema vahe naeru kõlas, kas on pilkav või on siiras. Ma ise arvan ,et mina oleks selle mehe üle naernud pilkavalt:), samas jah see ei sobiks politsei aukoodiga kokku.
oktoober 8, 2010 at 9:47 e.l. in reply to: Taipoks Reporteris – tänavakakleja ei pea trennis vastu #278451eesti mees
MemberKah natuke teemasse: “Olen MMA-s käinud…”Ma pole küll ekspert aga ma ei saanud hästi aru kuhu see vend oli oma ajud joonud:). Äkki keegi oskab aidata:). Politseinikul olid igatahes titaaniumist närvid, ise endal oleks vist ammu juba närv must olnud:(. Sellised ärplejad vist jah eriti trenni ei sobi, raiskavad aind enda ja teiste aega
-
AutorPostitused