eesti mees
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
eesti mees
MemberTere jälle:),
sai siis täna tööl jõuka treeneritega arutatud kuidas oma võhma talvel arendada. Ühed pakuvad spinningut teised crosstrainerit. Samas kui ma õieti aru saan asjadest siis spinningut tehes ju töötavad teised lihased kui joostes, seega crosstrainer tundub olevat asjalikum. Ise eelistaks ikka väljas joosta.
eesti mees
MemberKas see video pidi mulle ütlema et ainult laiks ei viitsi trenni teha ? Kas ma sain õieti aru et kui tahad tulemust pead surmale silma vaatama ?
eesti mees
MemberJorxiga enam vähem jnõus, aga pole oluline nädalas nii pikka jooksu alati teha. Kestvusalade võlu on selles, et efekt on kumuleeruv, kui oled 4 päeva järjest jooksnud, siis viiendal päeval on see jooks su jalgadel nagu 10-13 miil. Ettevalmistusperioodil on kiirus ebaoluline, hoia pulssi madalal (~70% maksimumist) ning tee jooksuharjutusi. Usu mind, jooksuharjutused (põlvetõsted, sääretõsted, päkajooksud, sammhüpped jne.) annavad suurema efekti kui kangi tõstmine. Mis ei tähenda, et sa ei võiks talvel saalis jalgu jämedamaks treenida, aga põhirõhk siiski põhialale: jooksule.Endal on mul plaan järgmine aasta kevadel Tartu jooksumaratoni (23,4km/14,5mi) alla 1:38 ning sügisel poolikut alla 1:25 joosta. Hetkel 2x nädalas kangitrenni, 1 kord nädalas jooksuharjutused ja ÜKE, 2 rahulikku jooksu ja 1 pikem üritus (matk/suusatrenn vms.). Kui lumi maha tuleb, siis ilmselt osad jooksud asenduvad suusatrenniga, aga seda kuni veebruari lõpuni, siis läheb erialaseks ettevalmistuseks, et Mai alguseks valmis olla.
Kokkuvõtteks, lao aeroobset põhja, tõsta kangi ja naudi seda, et hooaeg läbi on.
Ma nagu ei teegi kangi trenni:). Eelmisel hooajal sai ainult tehtud kodus, ülakehale kätekõverdusi, lõuga, kõhtu( keretõsteid nii otse kui ka külgedele, enamus planku) ja selja sirutajat. Vahel ka varjupoksi raskustega ja kere keerutusi hantel pea kohal. Jalgadele sai tehtud kastile asteid ja üle selle hüppeid õnneks elan esimesel seega polnud naabritega probleeme. Seda kõike 2x nädalas ja 5 x korral jooksu. Tavaliselt oli pikk jooks pühapäeval ja esmaspäev ja laupa kerget trenni, teistel päevadel oli lühikesed jooksud, üks tempo ja teised max 8ml. Arvutasin et kui tahan joosta 2 h pean hoidma kiiruseks 9 minta miilile.
eesti mees
Membersuuremad lihased=suurem kiiruspeaks ju abiks olema
Minu teada on lihastel kahte tüüpi kiude, ühed on kiiruseks ehk siis plahvatuseks, teised on jõuks ja vastupidavuseks. löögi kiirus oleneb palju sul on plahvatuslikku jõudu.
eesti mees
MemberKui tahad asja tõsiselt võtta, siis rohkem kilomeetreid. Korrigeeriv töö on väga oluline, aga lihaste jaoks ei aita sind miski nii hästi kui korra nädalas see “viimased 3 ml” reaalselt läbi teha.No ma ise arvan seda ka, peaks vist muutma jooksu trassi. Alguses sai pikk jooks tehtud siledal ja tõusudega jooks 1x nädalas linna vahel siis sellest vist ei piisa. Tõusudega jooksul oli algselt paar suuremat tõusu ja võiksemaid ka aga nende vahele jätsin ka piisavalt pikka ma taastumiseks. Glen Clovas olid tõusud suht koht üksteise otsas ja see vist kustutaski. Ise elan kesklinnas ja see on suht koht sile, Lochee linnaosa mis on tõusude poolest kuulus asub minu elukohast kuskil 1,5 ml eemal soojenduseks see maa hea läbida aga jooksu trass selle võrra ka lühem:(. Muidugi üks jõhker tõus on ka 0,5 ml kaugusel aga ei tahaks ka 13ml aint selle ühe tõusu juures läbida. Läheks päris igavaks koguaeg üles ja alla lasta ja nii 2 h jutti:)
eesti mees
MemberTere !Minul tekkis küsimus, et kuidas või mis moodi see oleneb, et millised kõhulihased sul on ja kuidas tekivad. Ma olen nagu näinud sellised kõhulihaseid, mis on tekivad siis, kui kõhu piirkonnas on nagu rasva hästi vähe, et siis tulevad nad sealt kenasti välja. Teist sorti kõhulihased on sellised, et tüübil on ikka selline korralik punu ees, aga still on lihased väljas.
Siinkohal küsimus, et millest see oleneb või kuidas selline vahe tekib ?
Parimat !
Ma tahaks ka seda kõhulihaste asja teada, mäletan et kui veel tegin raskusega ,plokil 25 kg ja 3×10 siis kiskus küll kõhu punni, lihas oli ka väljas aga pungil nagu rasedal. Hakkasin tegema ilma raskuseta ja pikalt siis langes tagasi, eriti hästi aitas kõhu saledamaks muutumisele kõhulihase harjutus Plank kaasa
eesti mees
MemberSelge, suured tänud. Aga küsides nende täistera ja riisi kohta, et kas on kindel aeg ka millal neid tarbida? Ise paigutaksin oma mõistusega nad peale trenni söögikorrale, ehk siis suurim toidukord päevas.Tahaks veel küsida, et mis teie arvate sellest FAST combost? (kreatiin,hera,süsivesiku jook)
Ahjaa, võtsin täna ka siit uue kava omale, massitsükli oma täpsustades.. Homme tellin nad neti kaudu ära ja eks siis näha ole mis päeval neid manustama saab hakata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga kas soovitate teha laadimiskuuri ilma herat joomata, ehk siis 20g päevas kreatiini ilma teiste valgujookideta?
Ega jah, sa peaksid pigem üritama toituda tervislikult. Täistera ained sisaldavad kiud aineid, mis on vajalikud su seedimisele. Must riis või ehk siis tume riis sisaldab ka vähesel määral rauda, sa peaksid ka jälgima et sa ei sööks aint valku ja süsikaid vaid ka muid vajalike vitamiine. Soovitan unustada igasugused vitamiinide joogid ja neid pigem ammutada toidust.
eesti mees
MemberHea algus oleks see, et sööd ka munakollased ära…Süsivesikud – juurviljad , riis , tatar , puuviljad . Kõik on OK .
Kui sa just kell 8 magama ei läehe siis võiks ju õhtupoole ka ikka midagi süüa , kohupiima näiteks.
Süsikatest võiksid veel süüa täistera pastat, aurutatud kartulid koos koorega, riisist pruun riis valge kuna pruun imendub aeglasemalt, kõige parem on muidugi must mis sisaldab ka rauda, iseasi kas sa suudad tumedat riisi süüa:) . minul tekkis alguses kramp, värvi pärast:). Veel süsikad täistera leib või täistera sai
eesti mees
Memberminul kadus selja valu kui ma hakkasin tegema seljasirutajat pallil, muidugi ei tohi unustada soojendust ja venitusi
eesti mees
MemberTahad, et ta kurvid ka ära kaotab?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mr. Rotter,
ma ei tahaks ka päris teravaks minna:). Kui aus olla siis ta mul päris liivakella kujuga, probleem on ainult alakõhuga seal on kergelt problemaatiline. Samas mingi naine saatis talle Kaalukatest trenni kava selle järgi suudab ilusti kõik teha. Ma peaks isegi tunnistama,enda häbiks, et ta kõhu ja seljasirutaja lihased on vastupidavamad kui mul. Mul on küll kõht lamedam, tänu jooksmisele aga kõhulihast teen lühemate seerjatega.
Samas tänud kõigile kes mulle ninna kargasid ja tänan ka Hirmust Antsu kes suvatses natukenegi asja lahata, kujutan ette et see võis olla päris keeruline teadmata inimese harjumusi ja olemust:)
eesti mees
MemberNjah raskused on väikesed jah, sellise raskusega on oht et sa pead hakkama tegema pikki seeriaid ja seega hakkad lihasele tegema aeroobset. Kätekõverdustest võiksid teha veel sõrmed püramiid asendis, hea koormus triitsule ja rinna siseosale või siis plaksuga, kätekõverduste algasendist tõukad keha ülesse ja üritad teha plaksu arendab vägagi hästi plahvatusliku jõudu
eesti mees
Member…ja kus nad sellega siis tegelema peaksid? Kodus teki all?Vabandust, kuid hetkel ei saa ma sinust aru. Ikka tuleb raskusi ette ja võiks olla ju koht, kus nö legaalselt on võimalik kurta. Jagatud mure pidavat olema poole väiksem?
Ahjaa… mehed ju ei nuta… Mina nutan küll…ja õnnekombel nutab minu mees ka.
Ma usun, et sellele kurtmis ja nutmiskohale võiks ka väljaspool fitness.ee d reklaami teha.
Tere Aile,
sa oskad mulle äkki nõuanda selle dieedi asja pealt abiks olla. Mul elukaaslane 174 pikk ja kaalub hetkel 65 kg, tahaks kaalu saada 62kg peale. Peab dieeti ja jookseb ülepäeviti 8-10 km, nii siledal maal kui ka tõuse mida leiad Dundees piisavalt. Sööme omaarust tervislikult, palju rohelist ja lihatooteid ja ka süsikaid kuna tegeleme jooksmisega mõlemad. Tema kaalu kõikumine on minimaalne vaata et kasvatab isegi jalalihaseid.
eesti mees
MemberPea peal seistes töötavad ju sootuks teised lihased, kui tavalises stiilis kätekõverdusi tehes või olen ma kõigest täiesti valesti aru saanud?ma ei usu et sa oled valesti aru saanud, minu arust töötavad jah teised lihased. Pea peal tehes kätekõverdusi töötavad kõik ola kolm pead ja ka kael , sell ajal kui tavaliselt tehes töötavad õlataga osa, selja ülaosa, triits ja peamiselt rind. Minu arust on pea peal seistes teha vägagi ohtlik, mina toetan jalad toolile keha jääb V asendisse ja siis teen õlale kätekõverdusi… minu arust ohutum kui jalad seinal. Või mis teie arvate
eesti mees
MemberÜldiselt olen ma seda kava teinud alles poolteist kuud ning enne seda oli mingi kuu aega vahet, kus tegin ka samalaadse koduse kava järgi 2 kuud. Mingi muutus on ikka näha…Kui kiiresti peaks olema üldse mingit korralikku arengut näha? Ning teine jutt toitumise kohta… Mulle endale tundub, et kogused liiga suured päeva peale, sest polster ees on vähe suurenenud. Olen sellest aru saanud, et lihaskasvu tagada tuleb rohkem tarbida kui kulutada ning loomulikult õigeid toitaineid. Kuid kui ütleme 2000 kalorit ja peale oleks päevane norm kaloraas mehe kohta, siis kui palju oleks mõistlik rohkem tarbida et lihas kasvaks? Ning üldse kuidas ma aru saan, palju ma päeva jooksul kokku kulutan?
Tänud!
Palju sa treeninguga või päevas kulutad, selleks on olemas pulsi kell näiteks, korralikumad loevad ka su kalori kulu kokku. Toitumisest nii palju,et jah õiged ained loevad ja palju sa korraga sööd. Söö näiteks 5 või 6 x päevas ja korraga vähem kui rohkem. Trenni tehes ära unusta aeroobset ja ennem trenni soojendused ja peale trenni venitused kindlasti. Koduse treeningu viga on see et sa pead tegema palju kordusi ja sellega sa hakkad juba tegema lihasele aeroobset, seega hakkad arendama lihase vastupidavust. Juhul kui sul muidugi ei ole kodus kangi ja kettaid või siis kombineeritud trenazööri.
eesti mees
MemberVeel üks küsimus tõusis päevakorda – mida teate rääkida harjutusvahendist, kus on kaks käepidet ja mingid vedrud käivad vahele (espander oli?)?Selle võiks ära visata, või saab ka kasulikuks omale teha?
See on küll kasulik vahend, isegi väga. Põhimõtteliselt saad sa sellega teha kogu ülakeha, muidugi mingi aja peale jääb vedrude vastupanu väikseks ja 3x 10 sind enam ei rahulda, kui see juhtub võid teha pikkad seeriad. Niimoodi saad oma lihased vägagi vastupidavaks.
Ennem kui omale hantlid ostsin kasutasin ka seda nt. nii, teed seeria kätekõverdusi ja ei puhka vaid tõmbad ekspandlit rinnalt kohe takka, usu mind võtab rinna päris ilusti läbi. Sellega võid teha ka selja lailihast, paned ühe käepideme ukselingi taha ja teisest tõmbad või siis õlga, paned ühe käepideme talla alla ja teist liigutad enda kõrvale ülesse. Võid teha ka selja ülaosa,tõmbad ekspandlit seljapealt kääd laiali, vaata et aint seljanahk vedrude vahele ei jää
“>. Biitsu ja rannet saad ka teha,üks käepide talla alla ja käsivarrekõverdusi või siis randme kõverdusi.Üldjuhul saad sa sellega vägagi hästi teha lihase toonus ja vastupidavust, tahad suurt keha pead ikkagi raskusi rakendama
-
AutorPostitused