DL300
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
DL300
MemberNo fakt on see,et surumist põrkega tehes ei saa õlad nii suurt koormust, kui rinnal peab olema paus, nagu seda reeglid ette näevad, siis see ongi koht kus õlad kige rohkem haiget saavad. Valentin Dikuli näide on kohatu, sest mees on tsirkuse artist ja need 50kg kettad mis sinna kangile laoti olid ilmselgelt kergemad. Eesti vanad tegijad surusid pausita nagu ma juba ennem mainisin, lisaks puudus dopingu kontroll.
Fakt on see,et varustuseta surumine lõhub ja sellest ei saa üle ega ümber.
Pausita surumisest ei tea ma küll midagi, mõned aastad tagasi tuli pausi pikkus lihtsalt ise määrata ja pärast kohtunik otsustas, kas oli piisav paus. See oli vist enne 2007 v 2008 aastat. aga enne 93ndat andis kohtunik käeplaksuga märku kui kang oli rinnal peatunud ja surumist võis alustada. Ja video järgi küll pole võimalik öelda palju ketas kaalub 50-40 v 30 kilo. Vaevalt, et guinessi rekordi kinnitajad lubanuks sohki teha.
Surumine surumiseks, aga kes julgeb oma maksimum raskuse peale mõeldagi nt kükki tehes ilma trikoo või sidemete või rihmata?Või siis tõmmet. Nt minupuhul- tõmbes ilma trikoota, kangil oli 40kg vähem kui trikooga olen harjunud tegema ja 10kg rohkem kui tavaline soojendusraskus enne trikoo selga tõmbamist. Minupuhul mitte üldse suur raskus siis… võtsin asendi sisse, aga sõrmed ei jõudnud kangigi puudutada, kui psüühika toimima hakkas: “mis siis saab kui ma nüüd oma seljale midagi teen”. Ma oleks selle raskuse ära tõmmanud ilma varustuseta aga nüüd ma ei saagi 100% kindel olla kas ma olen selleks võimeline või mitte.
Ilmselt surumises ka, inimese psüühhika veab alt kui on suured raskused ja varustust pole ja oldakse ikka harjunud tegema varustusega.
No mina nt kükin ja tõmban ka ilma varustuseta. tõsi küll mitte tipptasemel. aga enda jaoks on raskused suured, aga 270-290 ei ole kordagi liiga teinud:D
DL300
MemberAga kas sa kujutad ette mida teeb +200kg su õlgadele. Tipud püsiksid tipus vaid mõne aasta.no nohh, heitjad treenivad suuri raskusi surudes (tugevaimad 250 ringis) ja ometi püsivad maailmatasemel 40nda eluaastani. Samuti on paljude jõualade tegijatega juba hallidest aegadest, ammu enne imesärkide väljamõtlemist. Vaata näiteks Valentin Dikulit, kes 52 aastaselt tegi ilma varustuseta jõutõstmises 450-260-460. 80ndate Eesti kõvemaid jõutõstjaid V. Solovjov oli tippmarke tehes pea 40 aastane U. Västrik isegi üle 40ne jne-jne
DL300
MemberMillegi pärast on mul tunne, et vaatajaid ei huvita, mis varustus võistlejatel seljas on – rahvas tahab, et kangil oleks 300 kilo. Võib-olla ma eksin.Kui inimesi huvitaks ainult suur raskus kangil, siis käiks nad ehitusel vaatamas kuidas kraana tonniseid paneele tõstab. Ma arvan, et põnev on ikka see palju mees ISE tõsta suudab. Kui kõik võistlevad varustusega, siis on enam-vähem selge, kes surub särgiga rohkem, see oleks ilmselt ka varustuseta konkurendist üle. Aga probleem ongi selles, et tavalised inimesed tahavad ennast atleetidega võrrelda…
DL300
MemberKas keegi teab kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks ilma harjutamata 40-50 kilo särgist saanud? Tavaline keiss on see, et särgiga surutakse alguses vähem kui särgita või umbes samapalju.Näed nüüd Sa ju tead kedagi sellist. Kusjuures särk oli nii jäik, et hädavaevu puutus kang rinna ära. Aga üldiselt olengi vilets suruja, vbl see särk lihtsalt sobis mulle, ei tea, varasemad ja hilisemad isiklikud kogemused puuduvad

DL300
MemberTeivashüppe võrdlus on tõesti kohatu, tegemist ju ikkagi kergejõustiku tehnilise alaga. Ega vormelipiloodi puhul pole ka oluline kui kiiresti ta ilma autota liigub. Jõutõstmine seevastu nagu nimigi ütleb on idee poolest puhas jõuala st. ala kus peaks kõige naturaalsemal kujul väljenduma sportlase jõud. Pigem võiks võrrelda kõrgushüppega klassikalisel kujul või hoolaualt. Pole küll ise trikoosid kunagi proovinud, aga surumissärki sai küll mõne aasta eest korra proovitud. Sel ajal surusin särgita 130-140 kilo ja särgiga panin ilma harjutamata 180 (tõsi küll ilma peatuseta rinnal).
-
AutorPostitused