Skip to main content

den

Forum Replies Created

Viewing 2 posts - 16 through 17 (of 17 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Õlaprobleemid #320759
    den
    Member

Soovitaks sul ka minu juurest läbi tulla. Kui oppi ära ei hoia, siis vähemalt saab veel enamvähem liikuva käega opijärgsed harjutused üle vaadata, pean kurbusega tõdema, et paljud ei saa peale oppi absoluutselt mingit füsioteraapiat.

Tere

Ega paha ei teeks küll. Arvad, et enne oppi vaataks taastumiseks vajalikke harjutusi? Ma võtan siis äkki aug lõpp sept algus ühendust. Mul sept alguses arstile aeg pandud ja eks siis paistab millal saab opile. Käsi mul liigub küll niipalju, et saaks need asjad üle vaadata.

in reply to: Õlaprobleemid #320575
    den
    Member

Mul juhtus selline lugu, et ca 1,5a tagasi tegin ka õlatrenni – hantlitega surumised üles peakohale istudes. Olin parasjagu ühes Eesti väikelinnas komandeeringus ja sealses saalis, kus just mulle sobivate raskustega hantleid ei olnud. Mõtlesin, et võtan siis raskemad ( olin ka varem seda teinud). Ja siis lähteasendisse saamisel käis vasakust õlast kerge raks läbi ja ma rumal tegin veel seeria lõpuni ka. Pidasin ca 2 nädalat pausi ja tundus, et läheb korda aga oleks pidanud kohe ikka arsti juurde minema. Ca kuu aja pärast oli nii, et öösiti käisid sellised valu sähvatused läbi, et uni läks ära. Uuring näitas pool aastat hiljem veel kõõluse venitust. Seega eelmisel suvel õlga ja rinda ei teinud praktiliselt üldse. Põletik küll taandus aga siiamaani ilma soojenduseta kätt täitsa üles tõsta ei saa. Mingist sektorist alates oleks nagu liigeses midagi ees ja sealt edasi liigub jälle. Võimlemise eesmärgil olen õlga ikka teinud vaikselt aga nii, et teise käega tõstan hantli vasakule käele, mis on sirgena juba lähteasendis- sealt edasi n.önegatiivse faasiga alustades kannatab natuke teha küll- pärast võtan terve käega hantli ära ka. Sel kevadel käisin õlakliinikus Magdaleena haigla juures- seal tehti üks süst. See tegi asja paremaks küll aga arst ütles, et kui ikka normaalselt ei hakka liikuma, siis tuleb op teha ( artroskoopia ). Paningi juba septembrisse vastuvõtule uue aja kirja ja loodan, et sügisel saab selle opiga vast ühele poole.

Omalt poolt seega soovitan küll, et kui kellelgi mingi väike jama juhtub õlaga, siis ikka korralikult enne välja ravida, kui liigselt kiirustama hakata trenni tagasi. Mul enda rumalusest ca 1,5 a pole surumisi saanud teha. Isegi Lõuatõmmetel tuleb enne väga korralik soojendus teha ja mõnikord, kui õlg ikka ei käi normaalselt siis üldse ära jätta.

Viewing 2 posts - 16 through 17 (of 17 total)