DarkCloud
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
DarkCloud
MemberAga noh, kui “parim enne” kestab pea 2 aastat, siis soovi korral võib muidugi ette osta. Vaevalt, et sellega midagi vahepeal juhtub või halvemaks muutub.
DarkCloud
MemberMinu poolik pakk säilib praktiliselt 2013 aasta lõpuni. Aga samas ma ei tea, mis mõte sellel ette ostmisel on. Vaevalt, et nad vahepeal turult ära kaovad või märgatavalt kallinevad.
DarkCloud
MemberKätekõverdustega on jah selline asi, et tasub lihtsalt võimalikult palju erinevaid variante proovida, sest kõik arendavad oma moodi.
3 põhilist oleks: Tavalised (laiem kätelaius), kaldega (jalad mingi kõrgema pingi, voodi vms. peal) ning kitsama haardega (umbes õlgade laiuselt või tibake kitsamalt).
Kui need tüütumaks muutuvad, siis võib proovida ka igasugu muid variatsioone: plahvatuslikud (tõukad end iga surumisega õhku), Sparta kätekõverdused (üks käsi ees, teine rohkem taga pool, tõukad end õhku siis vahetad – http://www.youtube.com/watch?v=ILCxhqkBc9U). Muidugi igasuguste tõugete puhul peaks olema ettevaatlik, et käsi ära ei põrutaks ja rannet ei vigastaks.
Kätekõverdused peaks olema sooritatud aeglaselt, puhtalt st. aeglaselt laskma end alla ja siis normaalse kiirusega üles suruma.
Seeriate puhul ei tohiks erilist vahet olla, võid näiteks võtta need esimesed kolm baasharjutust ja teha esimene suutlikuseni, puhata minut, teha teine suutlikuseni, puhata minu ja seejärel kolmas. Samas võid luua endale ka süsteemid, et teha kõiki näiteks 3×20 ja iga seeria vahel puhata 30 sekundit, kuigi erilist vahet sellel ei tohiks olla.
//Ma ei tea, miks ta mulle automaatselt selle lingi videona topib.
DarkCloud
MemberVõib-olla oleks suveks isegi selline treeningmetoodika (pean silmas kogukeha trenni) kasulik, pole enam siis nii palju aega ka jõusaalis käia.
Mingil perioodil jälgisin ka seda, kuidas Dorian Yates noorukeid õpetab, ka samal põhimõtel, et “less is more” ning päevas on 4-5 harjutust, 1 soojendus ja 1 põhiseeria. Üpriski üllatav, aga samas ei suutnud mind piisavalt veenda, et ma seda ise ka järgima hakkaks.
DarkCloud
MemberKiudainete kogus tuleb enamvähem 25g päeva peale kokku – porgandeid on ka tore vahepeal näksida.
Söömise tihedusega on mul endal kõik okei, keha on ära harjunud, lausa annab teada kui 2 tundi viimasest söögist möödas on ning kokata mulle meeldib.
Ning seda kava ma väga kaua teinud ei ole – ligi kuu aega. Tahtsin lihtsalt võimalikult palju põhilisi harjutusi sisse mahutada, sest tundus, et kui 3 päevaks jaotada, siis jäävad nii mõnedki välja.
Aga milline oleks alternatiiv? Kas pigem klassikaline ülakeha-alakeha jaotus ning tõesti teha raskem-kergem päev või siis pigem jaotada kolmeks? Sest kui ma vaatan siinseid “edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks”, siis on ühele päevale topitud nõnda suur hulk korduseid, et vaevalt neid tunni või isegi pooleteisega ära teeb. Näiteks esimesel (rinnapäeval) on 44 seeriat. Kui keskmine harjutus kestab minut ja puhkus ka minut (soojendust, raskuste peale tõstmist jms. ei arvestagi), siis see ainuüksi teeb kokku ligi poolteist tundi. Või peakski treeningukestvust pikendama?
Ning kui ma siin juba nõnda pärin, siis kas idee poolest võin massiperioodil jätta valgud ja rasvad samaks – suurendades vaid SV kogust?
DarkCloud
MemberMina hoian enda pätsi külmkapis ja mul peab see küll vähemalt 1 nädala ilma hallituseta vastu.
-
AutorPostitused