daman
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
daman
MemberVõta omale rusikareegliks, et 1 minut. peale koormuse lõppu (isegi väga intensiivse), peask pulss olema alla 120. Ideaalis alla 110. See oleks hea taastumine.
3 minuti jooksul alla 120 saad, on veel keskmine taastumine.
Üle 3 minuti läheb, siis on vilets taastumine.
Edit: See info pärineb ühelt eesti parimalt jooksutreenerilt; ja praktikas kehtib (st. kui on taastumine hea, on enesetunne nii trennis kui ka peale /enne trenni hoopis teine; samuti on minek parem)
daman
MemberSee, kas sa suudad 3,2km alla 10minutit joosta, oleneb juba sinust. Ma ise pakun et natuke ebareaalne, aga ma ei tea ju sust midagi. Tempo peaks olems 3:10.
Ehita selle tempo peale omale uus tsükkel ja hakka proovima, kuigi ma soovitaks esialgu minna 3:30 peale ja siis edasi 3:20 ja 3:10.
See et sul Achilleuse kõõlused valutavad, on muidugi kehva, aga selle vastui on rohtu: venitused 3x päevas ja sääre jõuharjutused.
Võid seda raamatu peal ka teha, või trepiastmel, oluline on see, et venitusfaas oleks AEGLANE ja korralikult venitad. Ise teen seda ühe jala kaupa, st. tõusen üles kahe jalaga, siis tõstan ühe üles ja alla lasen ainutl ühe jala peael. Tee mõlemale jalale 3×10 aegalselt ja mitu korda päevas, isegi läbi kerge valu. Mõne päevaga peaks valu kaduma, aga jätka rahulikutl, ega need harjutused mööda külge maha ei jookse.
Lisaks, enne trenne tee lönta-lönta sörki kilomeetri jagu ja venita sääred, reie kaks- ja nelipead ilusti ära. Seejärela alles alusta oma lõikudega.
Edu.
daman
MemberRattaga hiiti. Loomulikult võimalik.
Minge näiteks Harku suurele ringile, seal on 8km olematu liiklusega kruusa/metsateed. Nõmme ülemine ring on samuti mõnus, kuivade ilmadega siiski natuke liivane. Pirita terviserada, sõida omal ninast veri välja kui tahtmist on. Kel tahtmist ja viitsimist, sõidab Laagri maksimarkleti parklasse, võtab autost ratta ja sõidab mööda Pärnu mnt 3m laiust muust autoteest eraldatud raja peegelsiledat asfalti.
Võimalusi on tohutult, pole mõtet ajada sellist juttu et ei saa ja ei saa. Ja jah, olen teinud rattaga hiiti, intervalle, tempot, pikki ja lühikesi lõike.
daman
MemberSuunto M seeria, M2/M4/M5
http://www.matkasport.ee/msweb.nsf/pages/T…;f2=Pulsikellad
Garmin FR60
http://www.garmin.ee/spordiks/jooksmine/fr60
Polari fitness sari
http://polar.mefo.ee/index.php?option=com_…3&Itemid=27
Suunto kellad on kõige ilusamad, mõnele vbolla meeldib Polari välimus ka.
Kui mingit odavat jura tahad, siis vaata hinna järgi ja võid osta omale miski Sigma või muu Anttila kataloogist pärit kella sarnane seade. Peaaegu garanteeritult lakkab see poole aasta jooksul töötamast. Üldiselt soovitaks siiski natuke kvaliteetsem asi osta (kogu kas või mõni kuu kauem raha)
daman
MemberLiiga palju mõtlemist ja liiga vähe jooksu.
4x nädalas 30min sörkida, nii, et jalad kannavad. Siis pikendada kahte jooksu vaikselt 60 min peale ja 1 jooks 80min peale. Edasi on lihtsalt jooksurõõm ja kaalulangus.
daman
MemberArvan et carmin pani puuse muidu oli kuskil koguaeg 173
juuni 7, 2011 at 2:34 p.l. in reply to: Kana ja muna kohtuvad salatis avokaado ja tomatitega #305232daman
MemberMuidugi jääb kana kuiv kui ta enne praadimist ära tükeldada, mahlad lähevad välja! Kanafilee prae krõbedaks tervelt ning seejärel maotsesta ning enne serveerimist tõmba kahvliga ribadeks. Nii jäävad mahlad fileesse ning tulemus on oluliselt parem, kui enne praadimist tükeldamisel.
daman
MemberKilpnäärme hormoone ei kontrollitud ma vaatan. Kilpnäärme alatalitlus ka võimalik.
daman
Member1. Ebainimlik on sõita 150km ratast Otepääl, millest keskmised 2h tempos, kohe sadulast ronides 18km jooks, millele järgeneb 2km ujumist 16C Pühajärves.
2. Hardcore on teha tempojookse kell 4:30 hommikul.
daman
MemberSäti nii et mugav on, seal palju muid kriteeriume pole.
daman
MemberJärgmine NV? Jah, heal juhul taastud haigusest ära, aga maraton ei ole selline asi mida poolpidusena ette võtta. Sinu sõnadega, jah, peldikus. Kuu aja pärast oleks ,siis olek mõeldav. Parem ravi ennast terveks ja otis omale uus maraton, sest vormi taastamine võtab pisut aega. Parane hästi!
Ise olen muidu täpselt samasugune, tegin haigena läbi poolpika triatloni (1,9 ujumist + 90 ratast + 21,1 jooksu) ja tartu suusamaratoni (63km), mõlemad olid MEELETUD kannatamised. Lisaks on (vähemalt minu meelest) maraton valusam kannatada, kui poolpikk triatlon, nii et püüa oma mõistust talitseda. Tean väga hästi kui raske see on.
daman
MemberEi saa mitte vaitki olla: kärbsed. Kohutavalt kriipis.
daman
MemberKust saab palun toorest tuuni? Need poed, mis minu trajektoorile jäävad, erilise kalavalikuga ei hiilga.Kaubamaja kalaletis on tuunisteike täitsa saada. Hingehinnaga muidugi.
daman
MemberMaratonis on väga oluline, et sul kuskilt hõõruma ei hakkaks. Kestvuselt on see 2x poolmaraton + 30mni ja kui sul on veriste kintsudega vaja 25km joosta, siis on ikka pagana kehvasti.
Maratonil jookse riietega, mida sa trennis oled proovinud ja tead, et ei hakka hõõruma. Ise kasutan liibuvaid, pikad retuusid on mugavamad. Lisaks võid oma hõõruvad kohad enne vaseliiniga sisse hõõruda, ja paksult. Siis on kindel et vermeid ei tule.
Kokkuvõttes:
1) Kanna riideid, mida sa oled katsetanud ja mis ei hõõru (soovitavalt liibuvaid, on mugavamad), seega tee oma 20M jooksud samas riietuses, millega maratoni jooksed. Seega jah, osta omale liibuvad. Muuseas, maraton on päris pikk ja kui ilm pole just +22C või rohkem, võid vabalt joosta ka pikkades retuusides. Proovi muuseas ka ilma aluspesuta, vbolla on mugavam.
2) Ära eksperimenteeri riietuse, toitumise, millegi ebatavalisega.
3) Võimalusel vaseliinita ennast korralikult kokku (kintsud, man-parts, kaenlaalused)
daman
MemberMinu kogemus näitab, et pesu on saatanast
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ühesõnaga, kui pikki liibuvaid kannad, _võid_ (aga ei pea), alla panna lühikesed liibuvad. Dressides jooksed, siis lühikesed liibuvad kindlasti alla.
Kuidas oma pooliku ajaga rahule jäid?
AutorPostitused