daman
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
detsember 13, 2008 at 12:50 p.l. in reply to: Räägime müütidest…naised ja kulturism…naised ja raskuste tõstmine… #174864
daman
MemberMercy võttis asja kokku. Mind need vanduvad väljendid ei häiri, küll aga olen enam kui kindel, et need häirivad sihtgruppi, kellele see artikkel kirjutatud on. “S*taratas” pole just teab mis leebe vandumine, selle nurga alt vaadates ei ole tõlkija lõppsõna just kõige õnnestunum.
Bonsuna-le niipalju, et ei maksa kohe hakata ühe postituse põhjal minu kohta mingeid järeldusi tegema, see ei anna mitte midagi ja ma ei postitanud oma kommentaari mitte eesmärgiga trollida või konflikti õhutada, vaid pelgalt andsin edasi, mis mulje mulle jäi.
detsember 13, 2008 at 9:11 e.l. in reply to: Räägime müütidest…naised ja kulturism…naised ja raskuste tõstmine… #174834daman
MemberArtikli kohta:
Tegelikult sisuliselt hea artikkel, mis aga minu jaoks ei jäta profesionaalset muljet, kuna autori järelkaja on täis hüüumärke ning väljandeid nagu “krt” jms. Natuke tuure maha sealt lõpust ning siis võib artiklit jagada küll. Emotsioonide väljendamiseks ei ole vaja veel vanduma hakata.
daman
MemberMine käi lõikamas ära, saad isegi kohaliku tuimestusega ja paar tundi peale oppi koju. Omal tehti ära see kuskil 18 aastaselt (hetkel 27), paranemine võttis aega ~kuu. 2 päeva peale oppi võeti niidid välja ja oligi kõik, ilma kepita käima hakkasin umbes 3 päeva peale oppi, edasi läks kiiresti.
Hetkel põlv täiesti korras.
daman
MemberKükk
Jõutõmme
Rinnalt surumine
Ploki tõmbed ülalt
Ploki tõmbed vastu kõhtu
Hantlitega üles surumine
Kõhulihased rippes
Ongi kõik, 7 harjutust.
daman
MemberTee kõvasti trenni ja vaata et kükk, jõutõmme ja surumine kindlasti kavas on. Küll see lihas ka tuleb.
Söö. Treeni. Maga. Korda.
november 7, 2008 at 7:54 e.l. in reply to: Valu vöökohas-alakehas-kubemes,kühmud, kubemelihase venitus-vigastus, kubemesong, song. Ja EV meditsiin #171303daman
MemberSong võib olla, võib olla ka kubemesideme rebend või venitus. Olen selle asja samas vanuses kui sina läbi teinud, mul õnnestus kaugushüppes õhulennuajal oma kubemeside ära rebestada. Peale seda oli 2 aastat spordiga jokk ja isegi nüüd, 13 aastat hiljem, annab vahel tunda. Ole sellega ettevaatlik ja käi spordiarstil kindlasti ära, saad korraliku ravi taha ja asi saab korda. Tean omast käest mis valu see on ja kuidas see absoluutselt kõike mõjutab, käteringegi on vastik teha.
Mitte mingil juhul ära läbi valu trenni tee (mina tegin, sestap see 2 aastat oligi), võta aeg maha ja ravi see vigastus välja. Treenerile võid sama öelda.
daman
MemberNonii. Kuna sa alles hakkasid maratoniks treenima, siis hetkel pole intervalltrennidel absoluutselt mingit mõtet. Intervalltrenne ja kiirust hakka tegema 4-5 kuud enne maratoni starti. Enne seda lao põhja nii kuis jaksad ja pulss hoia kasvõi vägisi oma 2 tsoonis (tsoonid saad koormustesti tehes).
Minu järmise aasta eesmärk on 24h valikorinteerumise EM Soomes, hetkel teen 2x nädals jõukava ja käin 4x nädalas jooksmas (~50km nädalas esialgu, hiljem läheb distants suuremaks). 4x nädalas jõusaalis rassida sel ajal, kui sa peaksid jooksma, ma ei näe mõtet, eriti pidades su eesmärki silmas. Kui taastumisega probleeme, siis võid mõne jooksukorra näiteks spinningu või ujumisega asendada, aga põhirõhk siiski jooksule, jõutreening peab siin olema abistav, mitte eesmärk omaette.
Toitumisest. Õhtusöök kindlasti, eriti kui oled trennist tulnud. Jälgi, et õhtusöögihga saaksid pisiavalt valku lihaste taastamiseks ning süsivesikuid raisatud glükogeeni taastamiseks. Rasvaga on nii ehk naa, vaja on seda kindlasti, aga üle pole vaja pingutada.
daman
MemberSelline teema kuskil oli juba, aga mõned näpunäited (olen ise aastaringne jooksja)
1) Alusriietus: niiskust kehast eemale juhtiv pikk aluspesu. Omal on mingi suusatajate oma, five seasons, töötab väga hästi.
2) Jalas soovitavalt paksud retuusid või dressid, mis hingavad. Mina kasutan asicsi sooja ilma retuuse.
3) Ülaotsas mitu kihti! Mul on alussärk, pika varukaga spordisärk, spordifliis, kilekas.
4) Jalaga sokid, kui külm, siis hästi liibuvad spordisokid, natuke paksemad sokid otsa, toss kõige peale.
5) Kindad, õhukesed, suusakindad väga head (ise ei kasut üldse, kätel hakkab väga soe)
6) Müts kindlasti, ise kasutan müts+Kileka kapuuts.
7) Jälgi kindlasti, et ihu kuskilt välja ei paistaks, kõige ohtlikumad kohad on kael ja alaselg. Tõmba omal aluspesu kasvõi rinnuni ja retuusid ka, alumised 1 või 2 ülemise otsa riidekihti pane kindlasti püksi. Salli võid kaela panna kui jope/fliisi osa kurku kinni ei kanna. Väga külmaga kindlasti sall, võid selle ka üle suu tõmmata.
Talves jooksmiseks müüakse netis igasugu pisikesi ketilaadseid vidinaid, mida oma tossu talla alla kinnitada, ma ise pole proovinud, pole kunagi nii libe olnud et vajadust oleks.9) HELKUR! Või helkurpael.
Hüva jooksu!
daman
MemberMa panen siis ka oma eksperimetaaltoidu letti:
Kanafilee lõika noaga pikema külje pealt lahti, et saada rohkem pinda, tao haamriga õhukeseks ning võimalikult suureks.
Lõika porgandist, singist, sibulast, küüslaugust ribad. Keera kogu kupatus kanafilee sisse nii, et jääks kena rull. Maitsesta soola, ppipra ja kui meeldib, paprikapulbriga. Seo niidiga kõvasti kokku.
Malmpoti põhjas sulata või, kanafileed pruunista võis kiirelt igast küljest, või läheb kiiresti kõrbema, ole kiire! Lisa suti vett kanaroale rullide vahele ning keera kuumus umbes 40% peale. Võid kastmesse hakkida ka sibulat ja küüslauku. Hauta kanarulle neid aegajalt keerates ning kastmega kastes. Vett võid lisada kui asi peaks kuivaks kippuma, hoia kana kaane all. 20 minuti möödudes lisa hapukoort, võta kaas ära ning keeda kaste paksemaks.
Kõrvale keedukartul, kui viitsid teha, siis püree, pruun riis. Ära unusta ka näiteks võiga hautatud türgi ube või brokolit/lillkapsast.
daman
MemberÄrritavad plätudega tüübid. Rrrr, kus ärritavad…
daman
MemberHantlite ja kummilindiga saab absoluutselt kõik kehaosad läbi teha, tasub siin fitness.ee lehel ainult harjutustepank avada.
daman
MemberSee on loll jutt ja oleneb täiesti inimese enda tsüklist. Öövahtidel näiteks polegi muud võimalust, ajavööndeid arvesse võttes peaksid pooled ameeriklased juba südamepuudulikusesse surnud olema, kuna meie mõistes treenivad nad suisa öösel kohe!
daman
MemberVõibolla keeran vinti üle, aga omal oli täpselt sama asi. Keha läks peenemaks, nägu paksemaks. Põhjus oli kilpnääre. Seega kui sul esineb ka pidevat väsimust, lihaskrampe vms. ebatavalist võid ka vereproovid ära teha. Just in case.