daemonium
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
daemonium
MemberEi, nüüd olen 12 kuud treeninud. Lihtsalt selga aitasin natukene järele. Proovisin enda jaoks midagi uut ja nagu näha, siis toimis. Nüüd jälle uued plaanid, mida üldse teha ja kuidas paremini kasvada. Ilma proovimata ei saa teada.Mina rääkisin aga ju põhja ladumisest,
“>Seda tehakse aga vabaraskusega.
daemonium
MemberMa just ei unustaks plokksüsteemi ära.Kahe kuuga suutsin sellise arengu teha:
Kas alustasid trenni kahe kuu eest?
daemonium
MemberHommikul näiteks söö see pudru, tee 3-4 munast omlett, lisa veidi peekonit või juustu sellele ning loputa alla klaasi mahlaga.Ära jama,
sa tahad inimese kohe hommikul surnuks sööta,
“>Putru ja omletti korraga nüüd küll vaja pole.Ja mahla kah mitte.
Kui puder,siis soovitavalt tatrapuder.
Parem aga korralik singiomlett tomati-brokkoli-hapukoore salatiga.Ja mahla asemel kohv koorega.
Nii hapukoor kui kohvikoor nii rasvased kui võimalik.
Ja ei migit leiba,parem,kui jahutooteid üldse menüüs ei oleks.
daemonium
Member
Selline siis tulemus, kui seljale pm minimaalselt trenni tehtud.
Muutsin nüüd kava nii palju, et selga teen 2x nädalas.
Üritan igakord teha selliseid harjutusi nagu : lõua tõmbed, ploki tõmbed istudes laia haardega vastu rinda, ploki tõmme vastu kõhtu, tõmme rinnatoega trenazööril istudes kitsa haardega, ületõmme, vastu kõhtu tõmme kaldpingil.
Või peaksin tegema vähem harjutusi, aga intensiivsemalt?
Ole nüüd tubli ja jäta need masinad esialgu rahule.Lõutõmbamine on OK aga muu asenda jõutõmbe,T-kangi,good morning’u etc lahtise raskusega harjutustega.Põhja ehitatakse kangi ja hantlite,mitte “masinatega”.
Hiljem võib ka masinad kavva võtta …
daemonium
MemberBTW; Unustasin – Kuidas ma jaotaksin päevas süsivesikud/kiudained/rasvad ja valgud? Kui ma ei eksi peaksin süsivesikud täielikult ära elimineerima õhtuti ja sööma neid hommikuti koos valkudega? Vabandan jällegi, pole just väga kursis nende asjadega.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Fred Antson väidab vastupidist,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Toksi nimi otsingusse ja loe ise.
daemonium
MemberTee veidi kodutööd ise. Mine http://www.toitumine.ee ja loe sealt läbi koht, kus väga lihtsalt selgitatakse põhiliste toitainerühmade – valkude, rasvade ja süsivesikute suhet menüüs.Seejärel toimub nii:
1. Leia enda kaloritarve päevas
2. Su valgutarve on ca 1,2-1,4 * sinu kehakaal normaalse rasvaprotsendi juures. Ehk, sinu kehakaal BMI 24-25 juures. Kui see on nt. 75 kg, siis 75*1,2 g.
3. Su rasvatarve on ca 20% päevasest kalorivajadusest. Või siis, umbes sama tulemuse saad oma normaalse kehakaalu (BMI 24) numbrist – 75kg -> 75g rasvu
4. Leia valkude ja rasvade poolt antavad kalorid. Ülejääk kata süsivesikutega.
Sobib normaalsetele inimestele,mitte mingil juhul endomorfidele.
Minu puhul viis taoline vahekord metsiku ülekaaluni.
Elik siis,minusuguste puhul on max aksepteeritav süsivesikute osa 30%;dieediperioodil 20-25%.
daemonium
MemberÜldiselt on priskemad inimesed ka eluga rohkem rahul ning tunnevad sellest mõnu, mitte ei pea pidevalt dieeti ja muretse oma kaalukõikumise pärast
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Samuti pole neil näos nii palju kortse kui kõhnematel ning üldine jume on tervem
Oled kunagi olndu räiges ülekaalus?
Arvan,et mitte.
Mina küll ei mäleta,et 200-kilosena oleksin eluga rahul olnud ja õnnest säranud,
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>daemonium
MemberTunnistan, et olen palju söönud rämpstoitu ja saiaksei kiiruse huvides, aga nüüdsest on plaan ennast käsile võtta. Kas tunde järgi tervislik söömine aitaks? (aka. hommikul puder ja terve päeva jooksul vähem rasvased asjad, vältida kiirtoitu). Finantsiliselt pole kahjuks võimalik ka siinsetelt proffidelt omale toitumiskava tellida.Mitte rasvasid pole vaja vältida vaid süsivesikuid.
Toksi Fred Antson otsingusse ja loe tema artiklid läbi.
daemonium
MemberNo ma olen aastate jooksul päris palju treeninud erinevaid lihasepiirkond, aga kõht on ikka pekine. Arvan, et rasva peaks küll veidi põletama.Kui sinu mõõtudega mees ei ole oma peegelpildiga rahul,siis järelikult
1.on söömine vale – liiga palju süsivesikuid,liiga vähe rasvu ja valke
2.trenn on olnud(võimalik,et ka vale söömise tõttu) ebaeffektiivne
daemonium
MemberTere!Olen käinud jõusaalils poolteist kuud algaja kavaga, ning tegin nüüd fitness.ee järgi uue kava. Seega küsimus, et kas kava pole liiga ühekülgne või kurnav? Trennipäevad siis E, K, R. ja teen 2 kava nädalas.
Kavas on 4 seeriat kirjas aga ma veel ei teagi kas mulle oleks parem 3 seeriat või 4.
1. Esmaspäev/Reede – Rind, kõht, biitseps
Surumine kangiga lamades kaldpingil 4 x 6 – 8
Surumine hantlitega kaldpingil 4 x 8 – 12
Ületõmme hantliga (pullover) 4 x 8 – 12
Lendamine hantlitega lamades 4 x 8 – 12
Küünarvarte kõverdamine hantliga istudes 4 x 6 – 8
Küünarvarre kõverdamine hantliga istudes kontsentreeritult 3 x 8 – 12
Küünarvarte kõverdamine hantlitega seistes, neutraalne hoie 4 x 6 – 10
Keretõste kõhupingil 3 x max
2. Kolmapäev – Selg, õlg, triitseps
Tõmme plokil ülalt kitsa haardega 4 x 8 – 12
Tõmme küljele hantliga, ettekallutatult 4 x 8 – 12
Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes 4 x 8 – 10
Lendamine hantlitega küljele istudes 4 x 8 – 12
Ploki alla surumine seistes 4 x 8 – 12
Prantsuse surumine ühe käega istudes 4 x 8 – 12
Rööbaspuudel surumine 3 x max
Kas sellise kava järgi teha oleks korralik?
Ette tänades,
See ei ole kava vaid algaja märg unenägu teemal teen hästi palju rinda-kätt,siis muutun hästi kiiresti hästi tugevaks ja hästi ilusaks,
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Alakehale ei midagi,põhiharjutused kükk ja jõutõmme puudu …
Paistab,et kardad või ei viitsi tõsiselt pingutada.
daemonium
Memberjalatrenn on kolmapäeviti… neljapäeval on õhtupoole lihased õrnalt valusad, reedel on juba pakud all… esmaspäevaks saab liikuma taas…… ei tea kas õnnestub veel kuhugi 1 lisakoormust jalgadele teha.
kui siis iga trenn väheke lisa juurde.
krt… varsti peab uued püksid ostma… vanemad teksad hakkavad reiest kitsaks jääma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei soovitanud lisajalapäeva,ma soovitasin rohkem kükki teiste jalaharjutuste asemel,
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuigi jah, ise teen jalga jah 2X nädalas – raskem päev ainult kükk,kergem muud abistavad harjutused.Minu puhul toimib – +70kg 7 kuuga.
btw,võiksid hakata ka HIIT’i proovima.Rasvapõletusel väga effektiivne,samas,kui teha seda veloergomeetri või rattaga,ka suurepärane jalatrenn.
Uuri ise,millega tegemist – voorumis sellest piisavalt juttu olnud.
daemonium
Memberma olen selle peale mõelnud, kuid probleem on lihtne… kui ma võtan mitmed lihasgrupid ühele trennile siis ma ei saa koormust kätte 1-2 harjutusega… jõudu jääb üle. Raskusi märksa suuremaks ajades et koormust saada ei ole ka hea, koormab liigeseid ning eesmärkk on pigem ka vastupidavust säilitada, mitte et suudaks võimalikult suure raskusega mõned korrad. Samas igale lihasgrupile teha 3-4 harjutust, siis trenn venib mitme tunni pikkuseks… hommikune trenn, tööd on vaja ka teha et elada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> + liiga pikad trennid ma arvan ei ole head… aga see minu arvamus koos loetuga kogenud tegijatelt.
Kava järgi hakkasingi tegema pigem selle pärast, et mitut lihasgruppi korraga tehes tundsin et varu on veel palju ning saalis olid juba 2 tundi olnud… kusjuures algul kui sai palju joostud ja ratast vändatud, sisi käisin 6-7 korda nädalas trennis (2 korda bodypumpi, mis oli väga julm eriti alguses)… seega 5 korda on juba vähem
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.. podypumpi ei harrasta juba mõnda aega, peaks prooviks minema mõni päev, et kuidas nüüd jaksu on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga ideed kõik teretulnud. Üksi jõusaalis käies ei ole kellekagi arutada ka nendel teemadel, seega edasise arengu huvi tõttu igati tänulik kõigi soovituste osas.
Mina pööraks palju rohkem tähelepanu põhiharjutustele,eriti kükile.
Pealegi,ise ütlesid kah ju,et jalad kõige nõrgemad …
Et seljale mitte liiga teha,siis jalad küki puhul rohkem harki – minu puhul too hr.Silbaumi soovitus toimis 150%.
Ja üleüldse võiks küki osa jalapäeval olla ~90%,muud harjutused olgu vaid abistavad.
Saad põhja alla,siis võib edasi vaadata.
daemonium
MemberEnergiat niiväga ei kuluta, kuid isu kasvatab küll
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et mida rohkem tegeled,seda rohkem tahaks …,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>daemonium
MemberKes viitsib see proovigu pärast HIITi rahulikku aeroobset, veri on rasvhappeid ja sobivaid signaalaineid täis.Kohe täna proovime.
daemonium
Memberaga mis oleks kõige ideaalsem trenn söömisele kõrvale, kui eesmärk rasva põletada? ehk kõige effektiivsemja teine küsimus, kui hetkel käin niisaama jõusaalis 4 korda nädalas, siis palju aeroobne peaks olema selle kõrval
1.HIIT.Algajatele muidugi vastunäidustatud.
2.Vast 2X peaks olema OK.
-
AutorPostitused