Skip to main content

cythoslar

Forum Replies Created

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Tagumik liiga suur? #124682
    cythoslar
    Member

Üks väga hea koht oma toidukoguste arvestamiseks on Tervise Arengu Instituudi toitumisprogramm: http://tap.nutridata.ee/

Kuna tegu eesti lehega, siis leiab üpris täpselt õiged toidud üles, a la Õnne leib või Merevaik vms. Paljudel toitudel saab ka piltidel silma järgi koguseid määrata, nii et ei pea ise peast koguseid grammides teadma. Soovitan soojalt. Päeva jooksul saab ka üle vaadata, kui palju erinevaid toitaineid puudu.

in reply to: Millist mineraalvett eelistate? #311632
    cythoslar
    Member

Olen kodumaise Värska vee austaja. Huvitav on see, et nooremana ei suutnud ma seda üleüldse juua, tundus selline rõve kraam, mis on liiga soolane. Nüüd naudin küll, iseäranis seetõttu, et tean, et see sisaldab vajalikke mineraalaineid. Olen ka mujal täheldanud, et kui miski on kasulik, siis võib selle maitse ka tasapisi meeldima hakata.

in reply to: Kana ja muna kohtuvad salatis avokaado ja tomatitega #305260
    cythoslar
    Member

Kui pealkirja nägin lootsin lugeda head anekdooti stiilis kaks tomatit läksid politseisse, aga pidin pettuma.

See on ju retsepti-, mitte anekdoodinurk.

in reply to: Suveks vormi! #303510
    cythoslar
    Member

Ei ole ohutut alkoholi kogust maksale.
    in reply to: Kuidas vältida ülesöömist ? #303022
    cythoslar
    Member

Tihti on nii, et kõht on täis, aga siiski lähen teen endale midagi uut maitsvat ja siis pärast mõtlen, et kas mulle ikka oli seda vaja. Kuidas ma saaksin seda vältida ? Olen teinekord söömise asemel mingi muu tegevuse ette võtnud, ntks sporti teinud vms, aga iga kord see ei aita, sest tihti ma ei saa ntks sporti teha ja siis läheb mõte ikka toidule ja tulemuseks on see, et haaran jälle kapist mõne pala.

Tuleb aeglasemalt mäluda ja toitu nautida, mitte lihtsalt sisse vohmida. Siis saab ka kõhu korralikult täis ega teki vajadust lisa järele.

Võid mõelda ka põnevate asendustegevuste peale, mida söömise asemel teha. Tee endale väike nimekiri ja kui järgmine kriis käes, kasuta seda.

in reply to: 9 nädalaga peenemaks ? #296937
    cythoslar
    Member

Jah, hetkel tegelengi aeroobika ja zumbaga, vahepeal käin jooksmas samuti, aga probleemiks on see, et ma ei saa oma magusaisust lahti. Esimesed viis päeva suudan ilma magusata olla, aga siis edasi läheb raskeks.. :S

Olen kuulnud, et kroomi tarbimine pidavat magusaisu vähendama. Saadaval tablettidena. Veresuhkru taset tasuks ka stabiilsena hoida, süües aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kuna siis ei tule magusaisu niimoodi hullult kimbutama.

in reply to: Peavalu trenni ja pingutuse ajal või järel, pingepeavalu #296911
    cythoslar
    Member

Omast kogemusest võin öelda, et turjalihaste pingest võib ka peavalu saada. No üldse ei ole meeldiv. Ja kui mul on peavalu, siis aitab ainult magamine, sest ärkvel olles muutub aina hullemaks – seega, peavalu rikub terve päeva ära. Muud lihasvalud elab üle ja need tüütut peavalu ei tekita. Teistes on täitsa mõnus kerget pinget tunda. Ja veel mõnusam on pinges lihaseid venitada või lasta masseerida.

in reply to: Soodsad valgurikkad toiduained #296910
    cythoslar
    Member

Hindade võrdlemiseks saab kasutada sellist kohta: nupi.ee Idee on selles, et inimesed sisestavad ise oma tšekkidelt kaupade hinnad andmebaasi. Hetkel palju kasutajaid pole, aga kui mingid massid käiks, saaks kindlasti võrrelda, kus kõige odavam kohupiim on näiteks. Näeb ka, kuidas mingi toote hind muutunud on.

in reply to: Teeme ise juustu! #296074
    cythoslar
    Member

Kes kardavad tükke, tehke tavalist toorjuustu – sellist mõnusat siidist, ühtlase koostisega, tükivaba. Jogurt tuleb (ise kasutan isetehtud jogurtit tavaliselt, see on võrdlemisi paks ka) marlile nõrguma panna (marli paned kausi kohale ja kinnitad korralikult; hea variant on ka marli alla veel sõel panna, siis on kindel konsturktsioon, ei kuku kuhugi ära) . Midagi, nt. sidrunimahla lisada ei tule. Üpris puhas vesi nõrgub välja ja siis ongi toorjuust olemas. Umbes 12h kulub vist. Pole ammu teinud, väga hästi ei mäleta.

in reply to: Toitumine enne ja pärast trenni #296073
    cythoslar
    Member

mida süüa siis hommikul, mis EI oleks puder ega muna. ega midagi väga rasket.. näiteks kana ja liha jne ma ei suudaks elusees hommikul endale sisse ajada (endine mitte-hommikul-sööja olen)

Üks võimalus on ka pannkooke või vahvleid teha. Kõige parem variant on muidugi kohupiimaga, st. paned taigna sisse kohupiima või siis kodujuustu. Saab sellised mõnusad paksemad pannkoogid. Ja võib lausa sõrnikud teha: seal on eriti palju kohupiima + manna + muna + suhkur. Kui hommikul ei viitsi, võib need ka eelmisel õhtul valmis teha. Või siis teha taigen eelmisel õhtul valmis – nagunii on parem, kui see seisab, jahu saab paisuda (kui tegu on jahu sisaldava taignaga, sõrnikutes näiteks seda pole).

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)