Skip to main content

Cronus

Forum Replies Created

Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Jalad proportsioonist väljas, mida teha? #38829
    Cronus
    Member

See rasvapõletaminse plaan oleks minu jaoks ebarealistlik – Toidus on ca 3 gr rasva iga kg kohta, lisaks rasvased toidud ja sokolaad. Trenni poole pealt jõusaal ja kaks korda nädalas 60min sörki. Ma usun, et kui kalorid kokku lüüa, siis on energiabilanss selgelt positiivne ja rasvade kadu sellest tekkida ei saa. Samuti on aeroobne trenn lühike, nii et ka trenniga ei võta rasva maha.

Ise võtsin maha 96kg-lt 86kg-le 4 korda nädalas 1h-1,5h aeroobset tehes, kusjuures jõusaali ei teinud. Valku sõin ca1g kg kohta ja toitu piirasin päris korralikult (rasva ja ?okolaadi ei söönud). Mõte oli, et kui lihast pole pole midagi ka kaotada.

Edasi soovisin saada 86kg-lt 80kgle ja et järelejäänud lihast mitte kaotada alustasin rasva põletamise trenni 3korda nädalas:

sõudmine 8min +

jõusaal 30min (kükk, surumine, jõutõmme ja kõhulihas 5×5) +

sõudmine 45 min

Lisaks 1x nädalas 4km jooks + 30min sõudmine.

Sõin 2g valku kg kohta ja toiduga piirasin sama moodi nagu enne.

Ühe kuu tulemus oli 0,5 kilo maha.

Siis piirasin rasvu veel – piima asemel roheline tee, liha asemel kana ja kala ning max 8% rasva, süsivesikuid ca 3g kg kohta, rasvata kodujuust, linaseemne õli jne jne. Tulemus on 2 nädalaga 2kg maha.

Minu loogika on sellest on, et jõusaali ja aeroobset koos tehes saavutada rasva langust oleks minu jaoks ilma range dieedita ebarelistlik.

Kui ma midagi valesti aru sain, siis seleta mulle ära, tahaks ka rahulikult rasvaseid toite ja ?okolaadi süüa ning vaadata kuidas kaal langeb :-)

in reply to: sõudmine masinal #38881
    Cronus
    Member

Sõudmine on sellepoolest hea, et raskus on täpselt nii suur kui palju ise jõudu rakendad. Mul jäid näiteks jooksmisega jalad suht kiiresti valusaks, aga sõudmisega tegin vahepeal ca 1h trenne 4korda nädalas ja taastusin ilusti ära. Nii et kui hoiad pulsi madala ja ei hakka kohe 400W 1km kihutama, et Eesti esikolmekümnesse pääseda, siis ei tohiks väga hull olla.

in reply to: proteiinid #38707
    Cronus
    Member

ca 40grammi pulbrit annab 32g valku. Seega jätkub ca 45 korraks. Ise panen mõõtlusikaga (vist 50ml) 2,5 täit. Muuseas väga head retseptid sheigi segamiseks on toidulisade vanemate artiklite all.

in reply to: jooks ja põlved #38870
    Cronus
    Member

Ma suutsin ka kaks nädalat järjest iga päev jooksmas/kiirkõndimas 5-6km käia enne kui põlved ja sääred mu 96 kg juures valusaks jäid.

Valu kadus umbes nädalaga.

Minu meelest on vähegi raskema inimesena jooksmine üsna lõhkuv tegevus. Rasked kehaosad tuleb ikka paigal hoida, nii et sõida ratast või harjuta C2-l.

in reply to: rasvaprotsent #38659
    Cronus
    Member

Pulssi võiks tõesti 120-140 peal hoida, et rasv põleks. Huvitav on see, et pärast ca 2 tunnist rattatreeningut 160 pulsiga on kohutav hundiisu, aga pärast 3 tunnist rattatrenni 135 pulsiga polegi väga isu. Pole kunagi aeroobikat teinud aga tundub, et see on päris intensiivne ja peaks pulsi päris kõrgeks ajama. Seega soovitaks teha ratast või C2-te, kuna nendega on lihtsam soovitud pulssi hoida.

in reply to: C2 ja jõusaalitrenn kaalu langetamiseks #38256
    Cronus
    Member

Mu treeningu järjekord tunduski natuke imelik. Nii et järgmine kord teen jõutreeningu soojenduse järel ja lõpus teen C2-te.

C2 meeldibki mulle rattast rohkem, pulsihoidmine ei tohiks olla probleem, kuna koormus sõltub C2-el tõmbamise tugevusest ja olen ka varem tunniseid C2-e treeninguid teinud.

in reply to: Ott Kivikale #37673
    Cronus
    Member

Mul soovitas treener esimesel kuul biitsepsile spetsiaalharjutusi mitte teha, kuna traktor treenivat piisavalt biitsepsit. Teisel kuul jagas treener kava kaheks nii et ühel päeval tegin biitsepsile traktorit ja teisel päeval ühe harjutuse kaldpinnal kangiga. Siin foorumis soovitati need kaks harjutust ühele päevale viia, kuna muidu pidavat liiga palju saama. Minule mõjus selline treening super hästi, st paremini kui varem 3*nädalas 3 harjutust 3*10-12 tehes.

in reply to: Mida teen valesti? #37365
    Cronus
    Member

Soovitaks korralikult vett juua. Rasvavaeste dieetide puhul on soovitatud korralikult vett juua ca 2-3 l lisaks tavalistele toidukõrvale võetavatest jookidest. Arvestades, et teed üli kõvasti aeroobset peaks see vee kogus veelgi suurem olema.

in reply to: valk #35565
    Cronus
    Member

Vaata erinevate valgupulbrite retsepte toidulisade artiklite alt. Kuna valku peaksid korraga saama ca 30g, siis nt Whey Lemoni puhul on see ca 40g pulbrit, mis on ca 125ml pulbrit. Juurde võiksid süüa ca 60g süsivesikuid – nt segad valgu Arcticuga ja süüd juurde ühe väikse banaani.

in reply to: Areng? #35293
    Cronus
    Member

Olen ka alles trenni alustanud. Mulle soovitas treener esimestel kuudel panna raskuseid iga nädal ca 2,5 kilo juurde. Mina olen suutnud seda järgida. 10kg kahe kuuga on natuke vähe, nii et pane julgemalt juurde. Kulturism on ikkagi kasvavate raskustega treenimine. Aga kui sa 2,5 kg ei jõua nädalas juurde panna, siis teed midagi valesti – ei puhka korralikult, treenid üle või ei söö korralikult.

in reply to: jõusaal #35349
    Cronus
    Member

Vaata siin samal lehel Klubide all on enamus jõusaalide kodulehed toodud. Odavamad kuupaketid on tavaliselt hommikupoolsed ja alla 18a vanadele. Nt Tulbis oli mingi hind 240.- kuu ja Planet spordis 330.- kuu. Arvatavasti on selliseid pakette ka teistel jõusaalidel.

in reply to: Hantlitega rinna treenimine #35161
    Cronus
    Member

Soovitaks teha lamades lendamist, hästi kontrollitud liigutustega. Kusjuures hantlite langetamise faas võiks olla hästi aeglane, et kurnata rohkem lihast ja panna see kasvama. Aeglane langetamine kurnab lihast hästi ja seetõttu sobivad 15 kg hantlid küll.

in reply to: Juku juust #34764
    Cronus
    Member

Huvitav on see et mõlema juustu – nii 10% kui ka 5% – kalorsuseks on märgitud sama suurus.

Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)