centraL
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
centraL
Membermilline on üldse soovitatav toitumine kõhul rasvapolstrist vabanemiseks?
minu arusaam siiamaani on olnud nii, et niivõrd oluline polegi kaalust alla võtmine, kuna võid 180cm juures 60kg ka kaaluda ja siiski mingi rasvapolster võib seal ees olla?
tegu on siiski äärmusliku näitega, vaevalt et asi nii hull muidugi on aga kuidas üldiselt sketchy oleks?
centraL
MemberVäga segane jutt ja palju vale arusaamasid sul. Kui sa võtad kaalust alla ja lihast juurde ei tule, siis paratamatult ei jää sa ka samasse suurusjärku.Isiklikult arvan, et kui sa saad 6% peale ja lihast juurde ei tule (kaob ära ka veel dieediga), siis sa oled küll nagu pulk
centraL
MemberVeel üks hea saavutus, vorm hakkab vähehaaval taasuma. Nimelt enne ei saanud ma hakkama sealt videost http://www.metacafe.com/watch/715974/how_t…kout_routine_5/ esimese harjutusega
, kuid nüüd suudan seda teha.
Ja võib-olla kiirustan liialt ette, kuid tahaks teada, kui kiiresti tulemusi näha on? Nädal? Kuu? Pool aastat?
Mina olen vast 2 kuud oma kaalu, toitumist ja liikumisharjunusi muutnud ja jälginud ning võin julgelt öelda, et näen vägagi palju tulemusi.
Hetkel olen 81 (179cm) kilo pealt langenud 74ni, ehk siis 7kg on maas, järgmise 6 kiloga on eesmärk saavutatud. Mina olen aru saanud, et kuus kaotatakse max 4kg, ehk siis sinu puhul 10-15kg oleks ligikaudu 2.5-4 kuud. Edu!
??:”>centraL
MemberLisaküsimus: miks langetab suitsetamine kehakaalu peale söögiisu vähendamise?
centraL
MemberSama siin, tegelen kiiruisutamisega juba väiksest peale, tegin täiskükke iga päev lolli peaga veel.
Arsti juures öeldi, et on kasvuraskused, käisin siis veel võrkpallis, öeldi, et võta vähemalt 8 kuud vabaks, las põlved puhkavad. Siis oli kõige hullem seis ka, kükitada (kandade peal istuda vms) ei saanud eriti, sest põlved hakkasid valutama lihtsalt, ei paindunud. See läks enamvähem korda, aga põlved ragisevad siiamaani. Kui leiad abi/lahenduse, anna ka meile, või vähemalt mulle teada.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>centraL
MemberKuna tegu on kooliõpilasega, siis igasugust kulturistide ja kontoriinimeste toitumissoovitusi pole mõtet soovitada. Selles vanuses on ülekaal tingitud ainult ühest asjast ja see on junkfood. Võileivad hommikul, koolitoit päeval ja emme poolt tehtud õhtusöök on täiesti piisavad normaalkaalu saavutamiseks. Las need Fred Antsonid ja pähklid ja toitumiskavad jäävad sellistele inimestele, kes ise poest toitu ostavad.Ühesõnaga, mõtle ise, kus viga on tehtud ja muuda seda.
Lisaks veel järsult spordi vähendamise aka. vähese liikumise. Kusjuures ostan ise toitu poest, vastavalt vajadusele, kaasa aitab ka ema, kes toitub ise tervislikult.
Selle võileib-koolitoit-õhtusöök variandi jätame pärastiseks, kaalu säilitamiseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>centraL
MemberPikema aja jooksul kurnad endal organismi ära sellise dieediga. See hakab sul koolis õppimimsvõimet mõjutama jms tegema. Totiumine peaks isega dieedi korral tasakaalusutatud olema. Kindalsti teraviljad olgu sees – kaera puder on 5+, tatar, pruun riis jne. Samuti juurviljad – need just pärast lõunat olgu põhiliseks toiduks. Dieedi ajal tasub jälgida seda, et juurvilja miski hakkliha või sealihaga ei valmista. Iga söögikord PEAD saama valku. Esiteks valgud hoiavad lihastoonust, teiseks need on aeglasesti seeditavad toitained, mis aeglustavad seedimist ning kolmandaks, valgud on vajalik organite tööks – nt. aju tööks. Valke peaks saama iga 3…4h tagant, sest see on aeg, mille jooksul organism omastab valkudwest aminohapped ning on pärast seda nende näljas. Seega peab tegelikult sööma 4…6x päevas, sest siis on pidav aminohapaete varu tagatud ning ainevahetus on pidevalt aktiivne. See on üldine juhtnöör, mida pea kõik vormihoidjad alati kasutavad. Maitsestamata väherasvane kohupiim ning kodujuust on väga head allikad. Lihast on vast parim kanafilee. Vitaminide oskaalu ei tasu unustada. Seetõttu tuleb tooreid puuvilju ka süüa. Lisaks on puuviljades palju muid ained, mis soodustavad organismi tööd. Näiteks bioflavanoidid seovad organimis mürke, seeläbi parendavad taastumist, immuunsussüsteemi jne. Head rasvad saad kätte pähklitest (söö harva ja võimalusel ilma süsivesikuteta). Harva tuleks süüa ka nn hlabu rasvu (üleküllastatud). Miski seakarbonaad korra kahe-kolme nädala jooksul on kasulik süüa. Need ravad hoolitsevad hormonaalse süsteemi eest.Nüüd peaks enam-vähem aimu saama, kuidas edaspidi toituda. Selline suhutmine toitumisse peaks jääma tegelikult kogu edasiseks eluks. Eks magusat võib ka süüa, kuid kindlasti harva ja mitte dieedi ajal. Rämpstoidust hoiaks mina eemale kui kurat välgust.
No tehniliselt koolitoit on üsnagi mitmekesine ja sealt saab juba kõike muud, rasvu, valku jne. Vahel ikka tuleb muud ka sisse, lihtsalt ei ole nii rutiinne, seakarbonaadi moodi asju tuleb samamoodi ära iga mõne aja tagant. Selle dieediga ei lähe mul üle 2 kuu veel, mis ei ole teab mis surm.
Aa, ja daemonius, see “kenjaalne djeet” on imbroviseeridud. (:
2-3 kuud mind ei tapa, peale seda on teised plaanid. Nähes, et teise peal toimis, julgen ka enda peal katsetada. Pigem on just enesetunne parem ja kõik muu läheb ludinal. Ega ma ennast ei näljuta ega sajaprotsendiliselt kinni ei ole nendes söökides.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siiski võtan nõuandeid kuulda, teen mõned muudatused. Lisaks veel, et toidukorrana võib ka lugeda puuvilja-juurvilja söömist, eks? Kui süüa päevas 4-6 korda, siis et seedimist käigus hoida, on okei, kui ära süüa näiteks mandariin-õun, juurvilja, kohupiima või muud taolist?
centraL
MemberMuideks lihasmass on meie kehas ainuke, mis kaloreid kulutab, kui me selle osakaalu vähendame, aeglustub meie ainevahetus ja seega alla võtta on veelgi raskem.Päevas 2 korda söömine aeglustab su ainevahetust veelgi.50kg kaotamiseks võib selline dieet isegi sobida, aga kui sul on ainult ~10kg vaja alla võtta, siis see on mõtetus.Söö vähemalt 3 korda päevas, hommikul ka, see paneb ainevahtuse hästi tööle.Üleüldse on see väga rumal dieet, mida sa praegu järgid.See kõrvale jättes, ma annan sellise soovituse, et võta mitu korda päevas 1 teelusikatäis kalamaksa või kreekapähkli õli, mul hoiab magusaisu väga efektiivselt eemal.Magusaisu pole üldse mul suur tavaliselt. Siiski, kui peaks tekkima, on mul kuivatatud puuvilju, need rahuldavad selle isu ka väga mõjusalt.
Mida hommikuks süüa, võileibu-saiu ei taha ka järada, putru keeta pole aega, mõni teine kerge aga toimiv söök?
centraL
MemberKui kiiresti näed tulemusi:
Keskmiselt kaotatakse kuus 4kg kaalu, sõltuvalt massist.
centraL
MemberTere,Oleks ka siis vaikselt plaan hakata trenniga tegelema alates 11ndast veebruarist.Trenni põhi eesmärk oleks saada kõvasti jõudu juurde.Muidugi mingi muskel peaks ka juurde tekkima,kuna hetkel olen suhteliselt rasvane (kõhu ümbermööt 95cm
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja kaal on 90 kg ligi,Pikkust on ~180 cm).
Trenni olen teinud suhteliselt vähe,Samas igapäev olen teinud füüsilist tööd (töö ehitusel).
Milline peaks sellisel juhul ~treeningkava olema,Kui toitumisharjumusi ei tahaks eriti muuta?
Kus oleks parim treenida mustamäel ehitajate tee kandis? Nõmme spordikeskus?
Edit: Parandasin kirja vea
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Toitumisharjumuste mitte muutmine ei ole just kõige efektiivsem vahend. Oleneb samas kõik sellest, milline ta sul hetkel on. Kui iga päev viskad burgeri-kaks, pizzat ja muud rasvast sisse ja teed trenni, siis pead üsna kõvasti trenni tegema. (:
Kaalu alandamiseks on ju siiski vaja põletada rohkem kaloreid, kui tarbid. Postita oma keskmine toitumine siia.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>centraL
MemberUurisin ühelt sõbralt, kes kaotas aastaga 50kg.
Tema jutt seisnes nii: peale 6te ei ole mõtet mitte midagi süüa, juua vett, hommikul süüa natuke rohkem, 1-2 võileiba, kohv jms pisiasjad, puuvili.
Lõunal süüa mõõdukalt, vähe liha.
Energiat oli ta energiajookidega sisse valanud endale, valgud piimatooted, vitamiinid.
Sellega peaks ju nii olema, et kaotad ka lihasmassi, mitte kaal ei vähene ainult rasva arvelt. Ja üldse, kuidas “toitumiseksperdid” seda kommenteeriks?
centraL
MemberSa peaksid ikka toitumise kohta veel lugema ilmselt. Su menüü on ikka päris jama praegu. Pärast jooksu oleks mõistlikum süüa hommikusööki. Võileivad asenda toiduga. Valku ei saa sa ka piisavalt jne jne.Menüü suhtes niipalju, et see on/oli enamus päevadel nii, mitte kavandatud menüü. TAKU HIIT-i kohta tahtsin veel küsida:
Inglise keelt mõistan täiesti vabalt, lugesin mingi artikli läbi ja küsimus tekkis selle süsteemi kohta.
Ma sain aru nii, et 5min vaikset jooksu, 5min kiiremat, 5 min vaiksemat ning siis 4×90 intervalle?
Kui keegi veel toitumisega aitaks, oleks väga hea.
centraL
MemberPuuviljad-juurviljad on päevamenüüs niikuinii kindlasti sees aga just selle hommikuse jooksu kohta tekibki küsimusi. Nii teha, et süüa kaks ampsu ja siis 30min oodata ajaliselt lihtsalt ei jõua kuna kool on ees ning kell 5 ärgata pole ka kõige mugavam. Süüa enne või pärast.
Metabolism pidavat kiiremini töötama terve päeva jooksul kui tühjalt joosta. Ootan siiani kõigile küsimustele vastused.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused