Capricorn
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Capricorn
MemberMis segast sa ajad siin?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kokku teed 3 SEERIAT. Igas SEERIAS surud 8x (või 9x või hoopis 10x, nii nagu ise tahad, olulist vahet pole. Võib teha ka nii, et esimeses SEERIAS surud 10x, teises SEERIAS 9x ja kolmandas SEERIAS 8x või siis hoopis vatupidi et esimeses teed 8 ja viimases 10). Kokku tuleb siis kõigi seeriate peale maksimalselt 30 kordust.Capricorn
Member10 min hüppamist võibolla kulutab sama palju kaloreid kui tund jooksmist, aga südant/vereringet see nüüd küll sama palju ei treeni.
Mulle soovitas arst teha aeroobset ja anaeroobset võrdselt. Kui teed nädalas 3 tundi anaeroobset, siis võiks teha ka 3 tundi aeroobset. Samas üsna võimatu öelda kui suur osa ühest treeningust anaeroobne on, ega terve trenni aeg ju pole, vast isegi mitte 100% harjutuste sooritamise aeg. Seeriatevahelise pausi ajal enamus aega peaks olema pulss aeroobses tsoonis, samuti soojenduse ajal.
Capricorn
MemberNeid lihaseid, mis valulikud on, ei maksa küll treenida enne kui päev-paar normis on olnud.
Capricorn
MemberKlassikutel ei saagi mingit ulmesuurt lihasmassi olla, sest iga pikkuse kohta on neil pandud paika kui palju kaaluda võib võistluste ajal.
Kindlasti ei ole klassikaline kulturism täielikult “puhas”, aga ütleme nii, et klassikas on vist võimalik ka “puhtalt” midagi ära teha, tavakulturismis küll mitte.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Capricorn
MemberKokku teed 3 seeriat. Igas seerias tehtavate korduste arv peaks olema vahemikus 8-10. See tähendab seda, et lähed võtad kangi kätte, surud 8-10x, siis puhkad paar minutit ning peale seda teist korda 8-10 kordust, siis jälle puhkad paar minutit ja teed kolmandat korda 8-10. Ongi kõik.
Capricorn
Member4. valge kitli sündroom
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Capricorn
MemberAeglane pulsi taastumine viitabki vähesele aeroobsele treeningule. Kui ma 3 aastat tagasi (enne jõusaalis käima hakkamist) koormustesi tegin, siis oli umbes sama lugu: “Pulsi reaktsioon koormusele adekvaatne, taastumine aeglustunud”. Koormustaluvus oli hea: 8,3 Met-i. Max. koormus 200W, sealjuures pulss 166, vererõhk 220/95. Soovitati rohkem aeroobset teha pulsivahemikus 130-145. Umbes pool aastat tegingi, viimasel ajal väga vähe teinud, ei tea kas julgengi uuesti testi minna tegema…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 
Capricorn
MemberOleneb ka kuidas täpselt teed. Mõned teevad nii, et kõverdavad selga ja teevad väikese raskusega. Ma arvan, et selja kõveraks laskmine pole hea mõte ja ise teen enam-vähem sirge (kergelt nõgusa) seljaga, ülevale jõudes tõmban rohkem nõgusaks, siis on eriti tunda kuidas seljasirutaja töötab. Teen 25 kg-ga.
Teemaalgatajal soovitaksin kusagil spordikeskuses või vastavas meditsiiniasutuses koormustesti teha (google otsingusse “koormustest”).
Capricorn
MemberVõibolla ei “piina” selga ja biitsa korralikult läbi?
Mul oleneb kas tahtlikult teen veidi kergemalt või panen täiega. Kui vaja, ei ole probleem biits, selg, säär, kõhulihased ja ka mitte käsivarrelihased valulikuks treenida. Praegu ongi veel reedesest trennist käsivarred veidi valulikud (tunnistan, et sai veidi liiale mindud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) , vahel on kõhulihased sellised, et ei taha voodis olles pead padja pealt tõsta.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Capricorn
MemberTegelikult, kui aasta aega järjest 3x nädalas käia ja valu on ikkagi igakord samasugune nagu esimesel korral, siis päris normaalne see ikka ei ole. Kas sa pärast trenni venitad? Kuidas taastumisega on? Võib-olla oleks mõtet kaaluda massaaži või midagi, mis kiirendaks taastumist. Kas sa vahetult pärast trenni sööd?Minu jaoks oli 3-ks jagatud kava korral nädalane vahe sama lihase treenimisel selles mõttes küll veidi liiga suur, et ikkagi üsna tugevalt valutas lihas pärast. Mitte nüüd just päris samamoodi nagu peale väga pikka pausi treenides (peale pikka pausi olen kunagi kohe esimeses trennis korralikult lammutama hakanud… enam seda tunnet küll tunda ei taha, lihased oleks olnud nagu šnitsli valmistamise haamriga läbi taotud
Capricorn
MemberOi olen, isegi liiga lähedalt
Õlle lõhngi ajab seetõttu siiani südame pahaks… Aga no sel puhul aitab peegepilt, õllekat nö kahe silma vahele jätta on suhteliselt raske 
Sel juhul aitab ka minu poolt eespool soovitatud moodus.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Capricorn
MemberKahjulikku küll midagi pole, kõhus läheb kõik segi, pole vahet kas võtad eraldi (kreatiin enne või peale trenni ja Isostar trenni ajal) või koos.
Capricorn
MemberKuidas sa kreatiini tarbisid, laadimisega või ilma? Kui ilma laadimiseta tarbid iga päev u. 5 g, siis võib üsna kaua tarbida (6 kuud) ja siis umbes 1 kuu pausi teha.
Capricorn
MemberKui korra nädalas teha, siis minu arust nö. peabki valutama. Mul oli küll nii. Kui teha nädalas 2x, üks kord raskelt ja teine kord kergelt, siis ei valuta eriti.
Capricorn
MemberMilleks on söögikordade vahel vaja midagi süüa?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused