Capricorn
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Capricorn
MemberNo eks pinge all peab olema siis ikka nii, et lihas on maksimaalselt või selle lähedaselt koormatud. Tahad öelda seda vist, et peaks ikka 3 seeriat ära tegema, siis koormuse all olemise aeg pikem? Kas siis esimese seeria puhul veidi varuks jätmisega või 2.-3. seeria puhul natuke väiksema raskusega või pole erilist vahet?
Üldiselt püüan harjutusi teha aeglaselt, hoides pinget peal ka hantlit alla lastes (näiteks küünarvarre kõverduste puhul).
Ja siis veel:
1) kui üle 2 päeva (näit. E, N, P, K, R…) treenida, siis on normaalne, et peale igat trenni lihased valusad on või on see praegu mul lihtsalt alguse värk (üle pika aja trenni teha) ja hiljem enam eriti midagi pole?
Capricorn
MemberJah, võibolla ka liiga lühike paus, u. 30 sek pidasin pausi, peaks proovima siis näiteks u. 1 minut või võib ka kauem? Kui sellest ai aita, ju siis pean proovima teise (ja kui jõuan, ka kolmanda) seeria teha natuke kergema raskusega, või ei oleks see väga hea mõte?
Capricorn
Member1) Kui esimese seeriaga jõuan 10-12 korda teha, siis teise seeriaga ainult 6-8 ja kolmanda tegemisest ei tule enam midagi välja. Et kas siis peaks raskust vähendama? Sel juhul jälle esimene seeria oleks liiga lõtv.
2) Kas peale trenni sooritamist (30-40 min) pulss u. 145 on normaalne või oleks nagu vähe ja näitab, et ei pingutanud piisavalt?
november 20, 2006 at 3:19 p.l. in reply to: Plaanis hakata treenima (lihasmassi kasvatama ja lihased kontuursemaks). #90831Capricorn
MemberLihtsalt tundub, et pole eriti aega igakord kui trenni oleks vaja teha, jõusaali minna. Sinna minek 20 min, tagasitulek 20 min, enne tagasitulekut, peale pesemas käimist ei taha külma ja tuulega kohe niiske nahaga ka tulla. Eks ma katsun ikka nii palju treeninguid kui võimalik, jõusaalis läbi viia, aga kindlasti on vahel vaja ka kodus teha.
1) Kui esimese seeriaga jõuan 10-12 korda teha, siis teise seeriaga ainult 6-8 ja kolmanda tegemisest ei tule enam midagi välja. Et kas siis peaks raskust vähendama? Sel juhul jälle esimene seeria oleks liiga lõtv.
2) Kas peale trenni sooritamist pulss u. 145 on normaalne või oleks nagu vähe?
Capricorn
MemberSama siin, valin “Minu seadete” alt “Muuda avatari”, valin “Browse” alt pildi välja (150×55 px, jpg) ning “Uuenda avatari”, kõik nagu toimiks, aga ikka avatari ei näita.
november 20, 2006 at 1:47 p.l. in reply to: Plaanis hakata treenima (lihasmassi kasvatama ja lihased kontuursemaks). #95739Capricorn
MemberEsialgu tahaks põhiliselt läbi ajada koduste vahenditega ja päris õige kava järgi (siit saidilt vaadates) ei saa teha, või siis võibolla nii, et nädalas 2x trenn: 1 korra kodus, teine kord jõusaalis või midagi taolist.
Kodustest vahenditest on olemas 15 kg hantel ja mingi ekspander.
Sellest õige raskuse valimisest ei saa hästi aru. Näiteks soovitatakse teha 3×8-10 Kui võtan sellise raskuse, millega esimese seeriaga 10 (või isegi 12) korda teen, siis teise seeriaga enam 10 küll ei jõua, 6-8 ainult. Ja kolmandat seriat pole enam üldse mõtet teha. Siis tähendab liiga suur raskus? Aga kui võtan kergema, et ka kolmanda seeria ajal sellega 10 korda jõuaks teha, siis esimene seeria jääb kuidagi väga lõdvaks, et jõuaks palju rohkem teha.
Tegin näiteks sellist harjutust, et 7,5 kg hantlit hoidsin püsti seistes kõrval ja siis liigutasin seda ette suunas kuni üles välja, siis jälle aeglaselt alla jne. Esimese seeriaga tegin 10-12 korda, teisega jõudsin u. 6-8. Ja sama raskusega ka hantlit küljele 90-kraadise nurga (võibolla veidi rohkem kui 90, u.120) alla tõstes. Biitsepsile küünarvarte kõverdusi tehes 12,5 kg-ga tegin ka 2 seeriat, esimese korraga u. 10-12, teise korraga 6-8. Siis veel selline harjutus, et keha 90 kraadi ette kallutades ning küünarvart taga (põrandaga paralleelselt) hoides hantliga üles-alla u. 10 korda. Rinnalihastele vist laia haardega kätekõverdused on parimad (kodus tehes)?Siis veel räägiti siinkusagil ka pulsist. Peale seda kui kõik harjutused olin ära teinud, oli pulss 145, vähevõitu?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ahjaa, kõhulihaste harjutusi tegin ikka ka, aga jalgadele teen mõnel teisel päeval.
Capricorn
MemberOtt Kiivikas
Konkreetseid Kalmuse ja Kiivikase kohtasid ei hakka pakkuma kuna teiste võistlejate kohta ei tea midagi.
Capricorn
MemberKuule mõtle nüüd oma kehakaal+10 kg on küll väga vale vahekord.Sest kui inimene kaalub 60 kg teeb 70 kg tema massist 116,7%
Ja kui inimene kaalub 120 kg teeb 130kg tema massist 108,35%
Siin oleneb suhe kehakaalust.
See pole õige
Seda kindlasti, aga ma pidasin silmas ennast.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui protsentides võtta, siis +10 kg asemel peaks olema vast +13…14% Aga jah, tuleb nõustuda gmaster-i arvamusega, et mitte küll päris, aga suures osas on see riistapikkuse võrdlemisega üsna samasse teemasse kuuluv.
Samas aga kui ikka mingi suure massi (näit. 150 kg) suudad üles suruda, siis vaevalt seda keegi ilma treenimata saavutanud on ning on ka vähe tõenäoline, et ta ainult rinnalt surumist (põhiliselt rinnalihaseid) on treeninud.Capricorn
MemberÜks keskmine täisealine ja elujõuline (ütleme 18-50, päris pensionäre pole mõtet vast arvestada) Eesti mees vist küll oma kehakaalu rinnalt ära ei suru. Pigem oma kehakaal -10…15 kg Eri vanuseklassides on see kindlasti üsna erinev, vanuses kuni u. 30 a võibolla üsna suur osa isegi suruvad (siiski suurusjärgus alla 50% e. alla poolte), juba 40 kanti ja veelgi vanemate hulgas on see osakaal kindlasti väga väike, üks põhjus on loomulikult juba suurenenud kehakaal.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma igatahes peaksin küll vähemalt 15 kg alla võtma, et oma keharaskus (85 kanti) üles suruda. Kuigi trenni olen veidike aastaid tagasi teinud ka (küll aga mitte päris õigesti ja perioodiliselt), ilma selleta oleks vist täitsa nõrguke.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Igatahes kunagi kui proovisin, siis üle 70 kg küll üles ei saanud, ei mäleta kas isegi 70 läks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Isiklikult arvan, et oma kehakaal+ 10 kg oleks juba üsna hea tulemus minu jaoks, peaks ikka vaeva nägema et seda saavutada. Kehakaal x1,5 (minu puhul vähemalt 120 kg), see oleks ikka ÜLIkõva tulemus, praegu ei usu küll, et selle kunagi võimeline saavutama oleksin.
november 16, 2006 at 11:47 e.l. in reply to: Plaanis hakata treenima (lihasmassi kasvatama ja lihased kontuursemaks). #95244Capricorn
MemberKui kaua selle kava järgi teha võiks, millal mingi uus käsile võtta? Umbes kuu-paari kuu pärast?
november 15, 2006 at 10:46 p.l. in reply to: Plaanis hakata treenima (lihasmassi kasvatama ja lihased kontuursemaks). #95208Capricorn
MemberTäpsemalt mida sealt? Et võtan näiteks selle kava ette ja hakkan pihta: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=11 ?
AutorPostitused