Skip to main content

BULDOOSER

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 509 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Õlad #101448
    BULDOOSER
    Member

olen aastaid kangi kukla taha lasknud…. raskus viimasel seerial on 60 kilo ja teen 10 kordust … valu pole tundnud õlas kordagi …. suvel kui siit lugesin et see on kahjulik siis paari kuu vältel lasin rinnale kuid siis hakkasin alaseljas valu tundma … lasin keha ilmselt liiga vibusse … mainin ka selle et teen seda harjutust alati seistes … ja nüüd lasen jälle kukla taha …. võibolla lihtsalt see et ma kogu aeg olen seda teinud on mul õlad tugevaks teinud ja seetõttu polegi valu … ptüi ptüi ptüi … mitte et ma ära sõnun …

Jamad tulevad vanemaks saades või suuremate raskustega või mõlemad koos, nagu minu puhul. Ma võin ka 60 kg teha ja ei hullu , jama on selles , et 60 kg on liiga kerge mulle, seega teen eest.

in reply to: Biitseps #101439
    BULDOOSER
    Member

Lihased on võimelised pikemaks kasvama.

Kas kõõlused muutvad lühemaks , kui ei siis järelikult lihas hakkab mööda kõõlust edasi “ronima”. Lühike biitseps jääb lühikeseks , võib-olla saab visuaalset muljet väheke parandada aga selliseks nagu Shawn Rayl või svartsul ei saa . Kiivikal on lühike biitseps ja kindlasti on ta probleemiga tegelenud ,aga ikka on suhteliselt lühike.http://gallery.fitness.ee/main.php?g2_itemId=120873

in reply to: Paku mõõdud #101427
    BULDOOSER
    Member

Tere.

Tahtsin uurida, mis mõõdus pakke te surumisel kasutate ? Kõvemad surujad võiksid natuke suurustest rääkida. Kavatsen ka pakuga surumist ära proovida, aga oleks vaja ligikaudseid mõõtmeid. Ise mõtlesin, et 10x10x30 cm võiks olla umbes, aga ma ei ole neid kunagi oma silmaga näinud ja võin puusse panna. Võib-olla on 10cm paksus liiga suur, sest ma teen päris suure silla tavaliselt ning mul on suhteliselt lühikesed käed ja suhteliselt suur rind. Ehk siis vahemaa kangi ja mu rinna vahel ei ole väga suur. Surun umbes 137.5-140.

Ette tänades,

alessandro

Tee näiteks 5×15 prussist ( 4×14 kui on hõõveldatud) kolm või neli erineva paksusega pakku või lihtsalt jupid mida saad üksteise otsa panna , nii saad kasutada erinevaid paku kõrgusi 4-20 cm nii on kõige etem, vähemalt alumine pakk võiks olla pikem 40-50 cm või löö kolm 5×10 prussi kokku saad kaks kõrgust 10 ja 15 cm. elitefts.com sealt saad vastuse enam-vähem kõigele mis pakuga surumist puudutab. Lühemate kätega sellidele on 20 cm(neli pakku) küll üsna mõttetu ,näiteks Timo Majuri stroke(ülemise ja alumise asendi vahe) olevat 11 cm , 20 cm pakku pole kuhugi panna , mul näiteks on stroke 33 cm . Mõõda enda oma ära , kui on 20 cm või vähem siis palju õnne võid kõvaks surujaks saada. Kogu see pakumajandus on vajalik kui võistled ja kasutad särki , niisama võib ka muidugi teha abiks ikka.

Midagi neile kes arvavad , et iga harjutust tuleb teha maksimaalse amplituudiga.

Although many will argue that you must train through the “full range of motion” to be strong for sport, this concept is unfounded. It is well known among Physiotherapists and exercise scientists that there is approximately a 15º +/- carry-over of strength developed at any specific joint angle with strength training. i.e. if you train the shoulder from 15º to 75º, the strength gained will carryover from 0º to 90º. This is how sports medicine doctors improve strength in an injured shoulder or knee without actually ever moving the joint through the painful ROM.

in reply to: Küsimus kangi allatõmmete kohta! #100805
    BULDOOSER
    Member

Kangi surumine kukla tagant pole palju hullem kui need tõmbed. Mina neid ei poolda, usun teooriasse, et need ei ole head ja ei hakka praktikas katsetama, kas päriselt siis õlgu lõhub või mitte. Piisavalt paljud inimesed on end kukla tagant harjutustega vigastanud, et päris loll jutt see ei ole. Ja vist öeldakse ka, et tark õpib teiste vigadest ?

Selle trapetsi jutu pole ma ka lambist võtnud. Pigem igal pool on alati nii olnud (kirjuatud) ja nüüd selline jutt, et horisontaalselt töötab lailihas rohkem, kuulen esimest korda. Näiteks:

Ja pole üldse mingi isehakanud tarkur seda kirjutanud:

See oli lihtsalt üks näide, see et horisontaalselt lailihas vähem on kõikides artiklites nii, mis ma lugenud olen. Paljudel pole autorit, aga siin oli ning kui targemad räägivad, siis sellest rumalamad õpivad (sel juhul mina). Mina kipun seda versiooni rohkem uskuma…

Üks asi on more active teine jutt on prime movers, teed puust ja punaseks kasu on null , mina loobun.

in reply to: Küsimus kangi allatõmmete kohta! #100697
    BULDOOSER
    Member

Mis see ranking siia üldse puutub, see on paljudel Tegija ja Vana tegija. Ära ole kurb, et sul siis ei ole veel. See ei näita nagunii midagi. Seal on kirjas, mida see lihas teeb ja ma pole öelnud, et ta seda ei tee. Sina ju ütlesid (ma lugesin nii välja), et LAIlihas annab seljale paksust, mina ütlesin, et lailihas laiust ja trapets paksust. See oli teema praegu.

Paksuse ja laiuse teemal ei ole sõna vötnud, ausalt ei ole ,arusaamatu terminoloogia mulle. Ei ole minu asi sind õpetada, aga see jutt , et horisontaalsete seljaharjutuste juures on trapets põhitegija , see on lihtsalt eksitav noortele entusiastidele, sellepärast ma üldse sõna võtsingi. Vaata uuesti seda pilti ,kumb lihas kinnitub õlavarrele.

Aga irooniat läks enne natuke paljuks , vabandust.

in reply to: tahaks lihasmassi arendada #100675
    BULDOOSER
    Member

Mina teen vastupidi-selga treenin tugevalt,kõhtu üldse mitte.Ausalt öeldes ei näe sellel mõtet,kuna paigast selga pole tõmmanud ja kõht ei osale üheski dünaamilises harjutuses(osaleb üksnes staatiliselt).

Kükki teed? Kui teed siis tugev kõhulihas on üks asi mis küki tulemust parandab, kontrollitud. Kõhulihast teha seeriatega u. 10 kordust ja nii raskelt kui saad. Ei usu? Proovi.

in reply to: Jõusaal ja magamine #100655
    BULDOOSER
    Member

Mul oleks selline küsimus, et kui ma tegin teisipäeval korraliku trenni ja siis magasin nyyd kahe päeva jooksul kokku umbes ainult 8 tundi ja kui täna jõsuaali läksin siis oli väga loid tunne proovisin isegi kangi rinnalt suruda läks 75 kg ära , esmaspäeval suudsin teha 85kg kas see võib magamisest tingitud olla et lihas on väga nõrgad v kuidas õelda…

Natuke loll küsimus on aga tahaks lizalt teada mida teised sellest arvavad..

Või on äkki selles probleem, et olen ennast üle pingutanud kuidagi ?

Aitäh Tähelepanu Eest!

Maga palju tahad , aga kui iga trenn hakkad maksimumi (eeldan , et 85 on max)”proovima” siis see loid tunne jääbki kestma.

in reply to: Küsimus kangi allatõmmete kohta! #100653
    BULDOOSER
    Member

Latissimus dorsi, eesti keeles LAIlihas, annab seljale laiust nagu nimigi ütleb. Olgu mis osa tahes, lailihas on selja laius, töötab põhiliselt vertikaalselt tõmbamisel (nagu nimetatud allatõmbed)

Seevastu horisontaalselt, näiteks sellistes harjutustes:

http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGe…entOverRow.html

http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGe…entOverRow.html

töötab rohkem TRAPETSi kesk- ja alaosa, ehk selja PAKSUS, sest need teevad su ülaselja PAKSUKS mitte LAIlihas, mis annab LAIUST. See pole päris üks ühele, kuid nii see laias laastus on.

Kui sa tahad öelda, et horisontaalselt ka lailihas on peamine raskuse liigutaja, siis kuidas üldse veel saab trapetsit treenida?

http://www.rad.washington.edu/atlas/latissimus.html

Ole hea ja vaata seda pilti , äkki saad aimu mida mingi lihas teeb, vana tegija. Ja oldman vaikib.

in reply to: Küsimus kangi allatõmmete kohta! #100514
    BULDOOSER
    Member

wtf you talkin’ about? Laias laastus kõigi selja harjutustega on nii:

vertikaalselt=põhiliselt lailihas (vähem trapets)= laius

horisontaalselt=põhiliselt trapetsi kesk- ja alaosa (vähem lailihas) = paksus

üks hea erinevus on sinu kahel harjutusel üks on väga halb õlgadele ja ei tasu mitte kellelgi teha, kui te oma õlgu ei vihka ja neile halba ei taha.

horisontaalselt=põhiliselt —TRAPETSI— kesk- ja alaosa (vähem lailihas) = paksus

Ehk ikka lailihas latissimus dorsi mitte trapets.

in reply to: Seeriad, Kordused & Raskused #100293
    BULDOOSER
    Member

Kas te olete mõelnud selle peale miks siin foorumis ei vasta nt. Ader, Voogla, Otsus jne. Nad on aru saanud, et üsna mõtetu on oma kogemusi välja laduda peamiselt teoreetikute vastu. Ma sain ka lõpuks sellest aru, et 10 aasta pikkune praktiline kogemus ei tähenda midagi : )

Sulle infoks , et ma ei ole algaja , pigem veteran.

Ok , ei ole mõtet tõesti sellel jauramisel. Head uut aastat!

in reply to: Seeriad, Kordused & Raskused #100256
    BULDOOSER
    Member

Loen nii seda kui teisi foorumi teemasid ja ootan ikka ja jälle et “tegijad” viitsiksid rohkem sõna võtta. Kas M.M.`ga näiteks tasub vaielda teemal, millest eelpool juttu oli?? Vaadake siis mehe pildiseeriat. Kas tulemusi on näha – ON. Millega need tulemused saavutatud on? Eks ikka põhinedes sellele teooriale, mis ta siin välja on pakkunud. Niisiis kas on mõtet vaielda tegijatega? Töötasin ise kunagi ettevõttes, kus oli persetäis insenere ja oli seal veel üks vana, kel oli proffessori kraad. Insenerid targutasid ja mölisesid igal teemal ja vahet pidamata. Proffessor aga oli vait. Küsisin ühe vana olija käest: Miks proffessor vaikib? “Ta on juba aru saanud”, vastas too. “Millest”, küsisin mina. “Sellest, et ega ta kõike ei tea”, vastas mees.

” Põhimõte on ju lihas verd täis pumbata ja sellega lõhkuda rakke. ” Üks”tegija”stiilinäide. Pildiseeria ei tõesta eriti midagi. Antsoni pildiseeriat ei ole üleval, aga sellegipoolest on tema postitustest näha ,et mees teab millest räägib.

in reply to: Uurimustöö steroididest #99703
    BULDOOSER
    Member

siit saaksid hea näite steroidide mõjust:)

http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=211hate

See on natuke eksitav , sellised monstrumid on syntholi kasutajad, väitku nad mida iganes, aga see on hoopis teine teema.

in reply to: Seeriad, Kordused & Raskused #99624
    BULDOOSER
    Member

Ise olen Buldooseriga ühes baadis, kükk kükk jõutõmme kükk kükk =) samas eks kulturistid teevad oma moodi ja saavad ka teistmoodi suureks.

Aga seda et tõstjatel on suuremad reied seda ei teagi, tõstjad on rohkem kasti-kükkijad, vähemalt suuur enamus ja neil on rohkem puusad ja reietaga lihased suuremad kui nelipea lihased mis kulturistidel on vist kõige olulisem lihas.

Tegelt räägitakse et kulturism on ammu ülejäänud treenivast maailmast maha jäänud, 1x nädalas lihast ja 7 päeva puhkust on ammu maa tasa tehtud kui suht ebaeffektiivne vähemalt keskpärase harjutaja jaoks. Algajale töötab mingi hetkeni kõik.

Minule meeldib mitu korda nädalas kükkida, aga eks igal ühel oma ja treenitakse ikka nii nagu paremini töötab.

Seda ka et naljakas on et just maa poisid on palju rohkem lihastes kui linna poisid kelle saalid on masinaid täis. Maa poistel on kang ja raskused- kükivad, tõmbavad, suruvad ja kõik =)

minu paar mõttet

Mõtlesin klassika tõstjaid , jõutõstjad on hoopis teine jutt, vaata Ano Turtiainenit , kükib 500 kg jalalihased aga suhteliselt tagasihoidlikud. ok siin on 480 kg http://www.youtube.com/watch?v=3zurZetymhU

in reply to: Surumine #99617
    BULDOOSER
    Member

hehehe… võistlustel suruvad mehed 2-3x rohkem, nii et võistlustest on ikka väga vara rääkida…

tee 5-10 aastat trenni enne ja kogu baasi ja lihast.

Muidugi võistlustel on särgid ja muu jama.

Nagu keegi ütles et särgiga tuleb kang ainult rinnale sikutada ja särk surub ise kangi üles.

Hakkab pihta jälle tank oma tarkusega. Võin sulle müüa odavalt ühe inzeri särgi, üle 100 kgsele peaks sobima, osta ära ja proovi kas on ikka nii lihtne.

in reply to: Seeriad, Kordused & Raskused #99606
    BULDOOSER
    Member

Vähe on kulturiste kelle reielihased on võrreldavad tõstjate omadega – sinu postituses väljaöeldud lause on see ju. Sellega sa vist ikka tahtsid midagi öelda ju.

Loomulikult trennis me ainult lõhume ennast, alles puhates ja vajalikus koguses toitaineid saades hakkab lihas kasvama. Vahe ongi selles, et kui ei pingutata siis ei toimu ka erilist arengut. Neid niisama võimlejaid on kõik saalid täis ja neid on siin Eestis tuhandeid.

Eriti Eestis võiks lisada.

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 509 total)