Bonsuna
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Bonsuna
MemberLailihase alumisele osale. Kui õpid ainult selga kasutama, nii et biits ainult 5% töös on, siis tunned raiska!
Õppisin selle alles hiljuti korralikult ise ära ning nüüd ei saa hantli tõmbest ei üle ega ümber! Superhea harjutus!
Väga suureks kasuks selle harjutuse õppimisel on Dorian Yatesi treeningvideo!

Täpselt.
Bonsuna
MemberKangi tõmbed kõhu vastu ja hantli tõmbed küljelt peaks suhteliset sarnaseid lihaseid treenima. Aga sellegipoolest ma ei ole päris täpselt aru saanud, millisele lihasele põhirõhk langeb hantli tõmmete puhul. Mingil määral mõjub ka lailihasele, aga kas rohkem ülemisele või alumisele osale (ülemisele vist?). Ja siis vist nendele väiksematele lihastele seal trapetsi, lailihase ja õla vahel? Biitsepsit piinab ka veidi, aga millisele mõjub kõige rohkem? Või siis ütleme nii, et millisele lihasele peaks kõige rohkem mõjuma?Kui sa mõtled kangi otsa tõmbeid vastu kõhtu, siis olen sinuga nõus. Mõlemad, nii hantel kui kangiots on suurepärased massi harjutused seljale. Kahjuks tehakse kangiotsaga üsna vähe meil saalides seda harjutust. Hantliga aga niipalju kui nägema olen juhtunud suhteliselt valesti. Nii kurdetaksegi, et erilist mõju ei ole ja ei saa aru kuhu mõjub. Sipsitakse lihtsalt plokkidel kergelt selg läbi ja kõik. Sa kord sullegi seda hantli harjutust ette näidatud kuid ju siis liiga vähe seletatud. Seni kuni mõjupiirkonnast sotti ei saa, teed harjutust järelikult valesti. Või, on raskus liiga väike. Just selle harjutuse puhul, uskuge või mitte paraneb lihase tunnetus raskuse kasvades. Suur raskus lihtsalt ei lase teil valede lihastega hantlit ülesse tõsta. Need kes seda harjutust tehes saalis hantlit kõigutavad-hüpitavad, nagu tõmbaks mootorsaage käima, need ei saa lailihasele pihta saamagi. Mõju piirkonnast räägib Dorian Yates väga täpselt oma , vist oli trenni kommentaaris. Uuri.
Bonsuna
Memberamplituud väike? tuleb ego jõusaali ukse taha jätta, veidi väiksema raskusega, ülakeha rohkema alla kallutada ja ilma nõksutamiseta teha, ongi amplituud suuremOma ego juttu võid 15 aastasele rääkida. Väikeste raskustega treenimisest samuti. Ja kui sa natukenegi selja trennist mingit ettekujutust omaks siis sa nii rumalat juttu ei ajaks. EGO..
Bonsuna
MemberKõlbaks sel juhul asendada kangi tõmbeid plokil sõudmisega?Kui seda harjutust plokil õieti teha siis igaljuhul saaksid lailihasele rohkem kasu. Seda nii kitsa kui laia haardega, laia haarde puhul võid kasutada nii pealt kui althaaret. Haardelaius ei peaks olema palju laiem õlgade laiusest, althaarde puhul isegi natuke kitsam. Oluliseim aga neid harjutusi tehes on liigutus, amplituudi pikkus ja samas lihase tunnetus. Mingi ettekujutuse saad vast fitness tv alt minu selja treeningut vaadates.
Bonsuna
MemberJõutõmmet aeg-ajalt ikka peab tegema ja ka teen. Kangi tõmbed vastu kõhtu alt või pealt haardega on seljalailihase seisukohalt üsna mõtetu harjutus. Liigutuse amplituut on liiga väike, kui tahta lailihasele selle harjutusega natukenegi pihta saada, et kasu ka oleks peab raskus olema väga suur kangil. Sellisel juhul aga peab alaselg olema VÄGA tugev. Isiklikult ei näe sellel harjutusel mõtet, kuna , nagu ütlesin saab lailihase erinevatele osadele pihta hoopis riskivabamalt ja energiat mõistlikumalt soovitud kohta suunates rakendada. Võrdleks siinkohal harjutuse kasutegurit sellise olematu harjutusega nagu: Täiskükk kang sirgetel kätel üleval. (eesmärgiks treenida jalgu, nelipead.) Nelipea saab koormust küll, kuid kas su käed on nii tugevad, et jalg max koormuse kätte saaks???? Vaevalt.
Bonsuna
MemberTegelikult ma arvan, et siin ei peaks kommenteerima minu pakutud verisooni Jokeri tehtud pildile, vaid ikka käige välja oma variant.
Bonsuna
MemberKalmus ennast just tagasi ei hoidnud…
Kui nüüd Mr. Mesi enam eetrisse ei pääse, võib Marek küll ta koha üle võtta.

Mesi-ist saab President ja Kalmusest Mr.Mesi.
Bonsuna
MemberMind panem imestama see, et kulturistid kõik räägivad, et ei ole võimalik lihast kasvatada ja rasva põletada samal ajal, ometi see “300” treeningkava seda tegi ja see pole sugugi ainuke juhus.Kui võtta näiteks sprinterid, siis nemad on kõik lihaselised, võtke kasvõi Maurice Greene – võiks arvata, et selliste lihastega on ta küll kulturist.Ometi on nad aasta läbi kuivad, sest neil on aasta läbi ühesugune dieet ja ühesugune treening.Sprinterid ei tegele lihasmassi kasvatamisega üldse, ometi see kasvab.Samuti tean ma isegi jõusaalist osasid tegelasi, kes on aasta läbi kuivad, aga lihas kasvab.Ma arvan, et sellised rasked baasharjutused nagu rebimine näiteks, kui neid teha piisavalt intensiivselt ja näiteks kordustega vahemikus 6-10 põletavad küll rasva ja kasvatavad lihast samal ajal.Muidugi söömine ise on ka juba anaboolse mõjuga ning kui süüa palju ja treenida intensiivselt, siis oleks lihaskasv suurem, aga äkki tuleks siiski see müüt uuesti üle vaadata, et rasvapõletamine ja lihase kasvatamine üheaegselt on võimatu?Teoreetiliselt on see muidugi lihtne ja võimalik. Oleneb mis tasemel sportlane sellist asja teha üritab. Algajal on see kindlasti teatud piirini võimalik. See piir, lihaskasvu seisukohalt on aga nii toimides (samaaegselt rasvu põletada) kindlasti madalam kui siis, kui toiduga saadava energia hulk on suurem, suurem niipalju, et sellega kaasneb ka mõningane rasvaprotsendi suurenemine.
Samuti toimib üheaegne lihaskasv ja rasvaprotsendi vähenemine sellisel juhul kui mingil põhjusel on eelnevalt tugevalt treeninud sportlane pidanud treeningutest pikema pausi ja lihasmass sellel perioodil on vähenenud. Kindlasti on lihasmass sellisel juhul, mittetreenides vähenenud ja rasvaprotsent tõusnud. Antud juhul saame aga siiski rääkida endise sportliku vormi TAASTAMISEST, mitte aga edasi arengust.
Bonsuna
MemberMõni vist ei saa hästi aru, et tegu on pildi kommentaariga. Bonsuna tahab ju pühitsetud palvehelmestega risti saada
Logisch!!!!!!! Mõni siis tõesti arvab midagi muud???

Bonsuna
MemberB on psilotsüübet näksind?Ei, ei ole ma olengi hull, küsige Vendv-i käest.
Bonsuna
MemberMa võin omast kogemusest rääkida, et ühel peol sai kõvasti erinevaid alkohoolseid jooke tarbitud ja omavahel segamini õlut ja tequilat joodud – ideaalne kombinatsioon kõvaks pohmelliks.Aga ma olin omale ennem kodus valgušheigi valmis teinud, et proovin, ehk aitab, panin kreatiini ka sisse, mingi 5 grammi.Varahommikul enne magama jäämist jõin selle siis alla ja hommikul ennnäe imet – pohmelli eriti ei olnudki, ainult janu oli hirmus.Teised puhusid alkomeetrisse 2-3 promilli hommikul, mina – 0,2.Ma ei tea nüüd kumb see aitas, kreatiin või valk, aga nüüd võtan ma iga kord jooma minnes valgušheigi kaasa.
Bonsuna
MemberHeaküll, väike liialdus, tuli lihtsalt 2kg massi, kõhu ümbermõõt suurenes ka omajagu, niiet eks seal pidi seda pekki ka tulema.Aga ma küsiksin, et kuidas see arengule halba teeb, iga kuu kava vahetada?Keha ju adapteerub stressile – nagu hirm põhjustab adrenaliini eritumist, mis tõstab pulssi ja laiendab veresooni, nii trenn vallandab kasvuhormooni, mis põhjustab lihaste kasvu, et paremini toime tulla koormusega.Kui ma olen kuu aega oma kava teinud, siis toimub juba kehas teatud adaptsioon, nüüd kui see kava drastiliselt muutub, siis keha saab aru, et olukord pidevalt muutub ja ta peab sellega arvestama ja pidevalt kasvama, sest ta ei või kunagi teada mis järgmiseks tuleb.On ju ka paljud kulturistid öelnud, et iga trenn peaks olema erinev ja sellised “shokiteraapia” treeningkavad mõjuvad ju praktikas hästi.Näiteks sobib tuua ka see treening mida näitlejad tegid filmi “300” võteteks.Seal oli iga trennipäev hoopis erinev ja mingist kavast ei saanud juttugi olla, lihtsalt sätiti asju nii, et lihased jõuaks ära taastuda ikka.Selle mõne kuuga said nad üsna palju kuiva lihasmassi.Rohkem kui võiks oodata traditsiooniliselt kavalt, mida teha mitu kuud jutti.Muidugi ma mainiks veel, et need põharjutused nagu surumine, jõutõmme, kükid, lõuatõmbed, svungimine jne. on mul kuust kuusse samad, lihtsalt muutub päevade asetus, seeriate arv, korduste arv, superseeriad (vahemikus 5x-12x) ja abistavad harjutused.Sellesmõttes, et põhiplaan – soojendus, venitused, baasharjutus(ed), isoleerivad harjutused, kardio – see on mul ikka sama.
Ma tahan sulle seda öelda, et mis mõtet on kava vahetada kui see veel sinupuhul töötab? Ei saa ju olla kindel, et järgmine variant sama hästi mõjuks. Loomulikult kui vana kava enam arengule mõju ei avalda siis lihtsalt tuleb midagi uut välja mõelda. Seni aga kui asi töötab pole vaja leiautada. Ja ma ütlen veelkord. ÕIGE ASI TÖÖTAB KAUA! Mis aga puutub nendesse näitlejatesse, siis ükskõik mis kava või süsteemi järgi nad oleksid seal treeninud oleksid nad arenenud, sest vaevalt nad enne seda väga regulaarsed trennimehed olid. Sõnaga nagu algajad, tee mis teed ikka kasvad.
Bonsuna
MemberPole nimel viga midagi.Järeldus siis, et maha ei suure kui nv-sel veidi tipsutan nagu ma aru saan, aga eks ma vähendan kindlasti seda tarbimist minimuumi peale.
Ei ole mõtet vähendada siis ei viska enam nii häid ideid ju.
Bonsuna
MemberMa olen lausjoonud ja kreatiini tarbinud. Ja ega midagi nagu ei arvaks/usuks küll, et nüüd mingi eriti negatiivne ja fataalne protsess käivituks. Nädalavahetusel tuleb ikka stressi ju maandada, joo edasi. See alkohol lihtsalt aeglustab arengut mõne protsendi võrra, ja kreatiin teeb oma töö e-r kenasti ära ju, see kui nv-sel veidi tipsutad küll miskit halba ei tee, oledk iesmaspäeval stressivabalt kangi all uut rekordit sooritamas ju, seega ma usun et pole probleemi sest nädalavahetusest. Ma olen poolteist kuud kreatiini tarbinud, ja oli siin üks lauskoomine ka, ja ei tunne küll, et kuskilt miski kont murduks või aju taandareneks, pigem ikka häid ideid on tulnud rohkelt juurde, ja trennis jõudu.Täitsa hea soovitus……
“joo edasi, kont ei murdu ja aju ka ei taandarene, hoopis häid ideid viskab…….” 
Jommis peaga on ikka need kõige paremad ideed sündinud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Bonsuna
MemberMinu küsimus Marek’ile ja teistele oleks: Puhta lihasmassi eesmärgil, millinne massikogumis ja rasvapõletuse süsteem peaks olema? Näiteks pakuks, kas sellinne süsteem oleks mõistlik: nädal aega massikasvatus(kaloraaz üle 200-300) ja nädal aega dieeti(kaloraaz alla 200-300), kas sellinne jaotus kasvatab üldse mingit massi( sest teatavasti mida rohkem kogud rasva ja pärast hakkad seda maha võtma läheb ka rohkem lihasmassi selle käigus kaduma?). Loodan, et saite mõttest aru ja keegi võiks pakkuda parima puhta lihasmassi kogumise viisi ja nö. kiireima(see tähendaks, et dieedi ajal kaotaks võimalikult vähe lihast) ja näite juurde võiks juurde lisada ka teaduslikku juttu, mis seda kinnitaks. Küsimuse juures peaks arvestama seda, et võistlustel ei käi ja eesmärk ainult pidevalt kiiresti puhast lihast koguda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pikk võibolla segane jutt, aga sellinne küsimus tekkis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Parim on selline lähenemine, et kalorsus on kerges plussis ja teed samas ka vähemalt 3x nädalas a`40min. aeroobset treeningut. Nii ei kogu sa eriti jama endale selga, lihasjõud ja mass aga suurenevad, seda muidugi juhul kui treeningprogramm+ taastumine (puhkus) on paigas. Ära küsi, et kuidas oleks siis see PAIGAS. Liiga individuaalne, selleks , et sulle siin nõu anda peaks sinust teadma 100 ja 1 asja.
AutorPostitused