Bonsuna
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Bonsuna
Member…kõige tõenäolisem on, et sööb pika lusikaga.Milks üldse käega, sellised söövad kausist otse, lürpa lürpa.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 24, 2007 at 1:44 p.l. in reply to: TV3 on see sama lastefilm vizt kus Marek Kalmust ka näitab! #107582Bonsuna
MemberFilmi valmimis aasta oli 98. Kogu see umbmaterjal võeti linti aga 96 aasta suvel, olin siis 25 aastane.Minul isiklikult oli 3 võttepäeva. mille eest sain tookord minujaoks vägagi kõva raha. 1 päev 1000.- EEK-u. Kusjuures valdav osa päevast sai Tallinna vanalinna katustel koos Eesti erinevate näitlejatega päikest võtta. Võttepäevad aga olid nii laialijaotatud suve peale, et kolmas päev oleks äärepealt juba hilissügisesse jäänud. Lõpus kus me Tarmo Männartiga (tene kaak) katusel alla kukume, oli ilm nii külm et maikaga seal võimeldes olin täiesti läbi külmunud ja sinine. Ise naersime, et meie katuselt kükkumise ja eelnev väike rüselus kestis nii kaua, et suvest sai talv ja kukkudes oleks peaaegu juba jõudnud lumehanged ära oodata.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kokkuvõttes oli väga huvitav näha nö. filmitegemise köögipoolt ja ise ka natuke kaamera ees olla.
Pean ütlema, et kaameratagune pool on märksa põnevam. Eesti professionaalsed näitlejad on ikka sellised koomikud, et naera lolliks ennast.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hea meelega teeks veel üht-teist kui keegi midagi sarnast pakuks.
Meenus veel selline asi, et algselt oli see osa plaanitud Tõnu Kargile, kuna aga tema olla küsinud võttepäeva eest 6000.- EEK-u siis peeti seda natuke kalliks ja otsiti vähe odavamat meest kes asja ära teeb.
Siit võib järeldada millist pappi praegused Eesti Tele ja Filmistaarid saavad ühe võttepäeva eest kui juba 96a. selliseid summasid näitlejad küsisid.
Minul ei olnud seal muidugi midagi küsida, küsiti minukäest, et kas tonniga oled nõus. Millepeale ma isekeskis imestasin, et niipalju ja ainult noogutasin. Polnud ju paha kolme lebo – päeva eest saada 3000.-
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>FILMISTAAR – Marek Kalmus.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 24, 2007 at 1:31 p.l. in reply to: TV3 on see sama lastefilm vizt kus Marek Kalmust ka näitab! #107579Bonsuna
MemberFilmi valmimis aasta oli 98. Kogu see umbmaterjal võeti linti aga 96 aasta suvel, olin siis 25 aastane.
Minul isiklikult oli 3 võttepäeva. mille eest sain tookord minujaoks vägagi kõva raha. 1 päev 1000.- EEK-u. Kusjuures valdav osa päevast sai Tallinna vanalinna katustel koos Eesti erinevate näitlejatega päikest võtta. Võttepäevad aga olid nii laialijaotatud suve peale, et kolmas päev oleks äärepealt juba hilissügisesse jäänud. Lõpus kus me Tarmo Männartiga (tene kaak) katusel alla kukume, oli ilm nii külm et maikaga seal võimeldes olin täiesti läbi külmunud ja sinine. Ise naersime, et meie katuselt kükkumise ja eelnev väike rüselus kestis nii kaua, et suvest sai talv ja kukkudes oleks peaaegu juba jõudnud lumehanged ära oodata.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kokkuvõttes oli väga huvitav näha nö. filmitegemise köögipoolt ja ise ka natuke kaamera ees olla.
Pean ütlema, et kaameratagune pool on märksa põnevam. Eesti professionaalsed näitlejad on ikka sellised koomikud, et naera lolliks ennast.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hea meelega teeks veel üht-teist kui keegi midagi sarnast pakuks.
Bonsuna
MemberOlen 24 aastane 185cm pikk ja 68kg ja otsustasin hakate tegelema jõusaali treeningutega. Võtsin ka endale personaalse treeneri kes koostas mulle kava ja näitas harjutuste tegemist. Kava tema nõuande järgi teen 3X nädalas…esmasp., kolmap., ja reede. Mida arvate sellest kavast?Iga treening algab soojendus sõiduga 10-15 minutit + venitusharjutused. Sama lõpus.
1.Päev
1. Istudes rinnalihase surumine 10-15 3
2. Kaldpingil õlalihase harjutus 10-15 3
3. Jalgade sirutus, reie nelipea 10-15 3
4. Jalgade painutus, reie tagakülg 10-15 3
5. Biitseps, kangiga 10-15 3
6. Triitseps kangiga 10-15 3
7. Tõmbed ülalt rinnale 10-15 3
8. Tõmbed ülalt kukla taha 10-15 3
9. Kükkimine kangiga 8-12 3
10. Sääre sirutused 10-15 3
11. Kõhulihased 30 2
12. Seljalihased 30 2
2.Päev
1. Istudes rinnalihase painutus 10-15 3
2. Tõmbed sõudmis pingil 10-15 3
3. Reie lähendaja 10-15 3
4. Reie eemaldaja 10-15 3
5. Biitseps, kangiga 10-15 3
6. Triitseps kangiga 10-15 3
7. Tõmbed istudes jalad kõverdatud, sirge seljaga 24-30 3
8. Rinnalt surumine kangiga 8-15 3
9. Õlalihased hantiga 10-15 3
10. Kaldpingil jalgade surumine 10-15 3
11. Kõhulihased 30 2
12. Seljalihased 30 2
5.Päev Kõik kordused (10) ja seeriad (1-2)
1. Istudes rinnalihase surumine
2. Kaldpingil õlalihase harjutus
3. Jalgade sirutus, reie nelipea
4. Jalgade painutus, reie tagakülg
5. Biitseps, kangiga
6. Triitseps kangiga
7. Tõmbed ülalt rinnale
8. Tõmbed ülalt kukla taha
9. Kaldpingil jalgade surumine
10. Sääre sirutused
11. Istudes rinnalihase painutus
12. Tõmbed sõudmis pingil
13. Reie lähendaja
14. Reie eemaldaja
15. Biitseps, kangiga
16. Triitseps kangiga
17. Tõmbed istudes jalad kõverdatud, sirge seljaga 20 1-2
18. Rinnalt surumine kangiga 8-12 1-2
19. Õlalihased hantiga
20. Kükkimine kangiga
21. Kõhulihased 30 1-2
22. Seljalihased 30 1-2
Päris võimas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> mis eesmärgi saavutamiseks see on kokku pandud? Peaks ise ka proovima. Eh pigem vist mitte, ma nii kõva vend ei ole, et sellist kava pikalt taluda.Bonsuna
Memberkasti hoidmine on ikka vastupidavus ala, jalgratta sõidus ongi see peamine. Arvan ma…Väga valesti arvad, mis on rattasõidul ühist staatilise pingutusega??? Miks keegi õllekasti kauem hoiab kui teine sõltub väga paljudest asjades. Vähemtähtis pole taluvusvõime, võime kannatada. Mille nimel kannatada? Kas minna lõpuni või ei? jne. jne. 1000 asja. Lihaste ehitus, kinnitus luudele. Loetelu ei lõpeks niipea. Parim võidab see on selge.
Bonsuna
MemberNüüd sa pead oma treeningplaani ümber tegema ja kavva võtma uue harjutuse – õllekasti hoidmine.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Absoluutselt, varakult tuleb juba rahvale meelejärgi olla, nendega koos õlut juua ja laulu joriseda. Sporditegemise aeg läbi saab siis ilma delfi jobude poolehoiuta poliitikasse asja ei ole.

Bonsuna
Memberseda tahtsin veel küsida et mis tee arvate kas kui ma hommikuti sõõgiks sõõn ikka ja alati 5 muna jagu kollast ja 10-ne jagu valget siis on mul asi vist nagu normi piires? ja sellisele hommikusõõgile võib siis ka ju vist kindlaks jääda lihtsalt pean kaa lisama päeva menüüsse liha ja piima tooteid?Tuleb nii välja küll. Ainult ma ei sööks hommikul sinu asemel korraga 10 muna, mõtetult palju korraga. Kui võtta arvesse, et üks muna sisaldab keskeltläbi 6g valku, siis miks sulle ühe söögikorraga 60g valku?? Kaalud sa 150kg puhast tailiha? Ei usu. Piisab kui sööd hommikul 5 ja kusagil poole päevapeale teised 5 muna. Kollased jaga nii nagu soovid, sega kusagile kodujuustu hulka vms.
Bonsuna
MemberVaja lihtsalt lisaks keefiri ja muus sarnast tarbida (greip vist kah mõjus hästi). Ja käib läbi täitsa korralikult. Vat 10 muna puhul ma enam ei ole kindel. Tegelt on asi ka selles, et on mõned toiduained, millest ei jää seedimisel eriti palju alles midagi. Juust ja muna näiteks ongi sellised.
Aga muna puhul mul tegelikult teine küssa, et selle kollases on palju kolesterooli. Kas äkki see midagi kurja ei tee liigsel tarvitamisel?
Bonsuna on võrumaa miis? Kõigepealt Bonsuna es ole võro miis. See selleks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Munavalk on inimorganismile kõige kergemini omastatav valk üldse ja seega ei tohiks kahelda tema täisväärtuslikkuses, eriti veel koos kollasega tarbides. Lisaks sisaldab kollane ka mitmeid vitamiiine ja mineraale.
Paar kuud tagasi juhtusin kuulama raadiost ühte toitumisalast saadet. (jah Bonsuna on sihuke imelik mees kes veel tänapäeval raadiost jutusaateid kuulab)
Seal rääkis keegi spetsialist, et viimaste uuringute kohaselt, mis olla tehtud kusagil Ameerikas, ei ole munakollases olev rasv üldsegi nn. halva kolesterooli tõusu põhjustaja veres, söödagu neid või igapäev. (vanasti lubasid arstid healjuhul nädalas 1-2 munakollast süüa). Muidugi, mees kes tahab lihasmassi kasvatada, võiks päevajooksul min. 10 muna ikka süüa ja sellise koguse juures võib see koos kollastega manustades juba halva kolesterooli taseme soovimatult kõrgeks tõsta küll veres.
Niisiis igaljuhul sööge mune ja ka kollaseid kuid pidage just kollaste osas piiri. Teisalt ei piisa kindlasti ainult munast ja kodujuustust, seda juba sellepärast et organism vajab vaheldust, olgu see söök, toiduaine, nii täisväärtuslik kui tahes.
Näide oma elust.
Oma treeningute algaastatel mõtlesin ma umbes samuti nagu teema algataja ja kuna minul munade vastu mitte mingisugust vastikust ei ole siis valisin ka mina vaguallikaks munad ja süsivesikuteks kartuli. Sõin 30 muna päevas ja teatud kogus keedukartulit, pluss muidugi värsket salatit.
Idee oli siis kasvatada ainult kvaliteetset lihast.

Kaks kuud läks kõik tõusavas joones, siis aga millegipärast, hakkas pilt käest ära minema. ( vorm siis). Asi ei olnud selles, et mulle enam mune süüa ei meeldinud, vastupidi vabalt läks neid nii praetult kui keedetult vaheldumisi. Kuid lihased ja eelkõige vist magu tahtis nähtavasti teisiti. Pidin oma ühekülgse kuid vägagi meelejärgi oleva munadieedi pooleli jätma. Jätkasin küll nende igapäevast söömist, kuid 3 x vähem ja ülejäänud valguosa korvasin liha ja kohupiimaga. Pilt paranes nädalaga juba ja sellest ajast olen üritanud ikka vaheldusrikast valgutoitu süüa.
Bonsuna
MemberMa olen kindel, et Imre ei soovita oma “kosmilisi dieete” ühelegi noorele, vähemalt ei ole kuulnud.
Teisalt, tema eesmärk ei ole kasvada 10kg suuremaks lihamäeks kuna võistleb klassikalises kulturismis. Tema pikkus paneb siin oma piiri võistluskaalule. Kui ta otsustaks maailmas võistlema hakata -90kg kulturistidega siis toimiks ta kindlasti teisiti. Tõsi, mõned asjad teeks ka mina tema asemel teisiti, kuid mina ei ole Imre ja ei oma tema “kosmilist” organismi. Tähtis on see, et ta on alati siiani olnud võisteldes v.heas vormis ja see maksab. Kui ta ükskord peaks kapitaalselt puusse panema oma valmistumise ja selle lõpptulemusega, eks karjuge siis. Praegu aga nägu oma pudrukausi poole või tehke ise oma meetodeid kasutades parem vorm ja tulge pange ta laval kotti.
Siis veel kui klassikalise kulturismi kategooriat ei olnud, sarjasin mina ka teda ühes oma kommentaaris, eks miks teed tühja tööd. Praegusel juhul on aga tema meetod suuresti õigustatud.
MAKSAB LÕPPTULEMUS.
Bonsuna
Membertahtsin küsida et kas see niinimetatud müüt või kuuldus peab paika et muna puhul kui eemaldada sealt muna kollane siis jäävad teatud arv vajalikke aminohappeid saamata?Nõnda tu kipub olema neh. Kui aga nakad nuid kollatseid süüma siis võip kakamine üldsigi miilest minnõ.
Neid kasulikke amnohappeid saab ka teistest toiduainetest mis p.soolikat nii ümbe ei aja.
Samas tean, et mõni vend sööb igapäev 10 muna kogu täiega (koor väljaarvatud) ja ei pidavat seesugust probleemi olema.
Spetsimad spetsialistid võiksid selle “fenomeni” siin lahti rääkida. Oleks ka huvitav teada.
Bonsuna
MemberOotame vaatame nii aastat 3-4 veel. Kui see mees siis veel laval tegusid teeb on ju tore. 10 aasta pärast ei mäleta keegi enam sedagi kuhu ta maetud on. 6 aastat võib olla nii pikk kui ka lühike aeg. Sellist arengut aga ilma kemmita eespool nimetatud aja jooksul teha ei ole võimalik. Kuid minesateaneidimemehi.
Samas sellistel imedel on reeglina “lühikesed jalad”
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>NB! SEE KUULUB KATEGOORIASSE: ” ÄRGE SEDA KODUS JÄRGI PROOVIGA TEHA! ! !”
Bonsuna
MemberVõimalikud põhjused, KALDPINGI NURK liiga suur. Et rinnalihase ülaosale pihta saada piisab üsna väikesest kaldest, mida ülespoole nurk tõsta seda rohkem õlg sisse lülitub. Vaadake kasvoi flexist kuidas ässad rinna ülaosa treenivad, nurk on vägagi madal, just surumis harjutuses. Teine põhjus, HAARE LIIGA KITSAS, jällegi venitab allalastes õla esosa nii horisontaal kui kaldpingil rohkem kui laia haardega surudes. Kaldpingil hantlitega ja ka trossidega lendamist tehes võib nurk olla vähe kõrgem. Enne rinna trenni venitage korralikult õlad lahti, sama tehke kohe vahetult peale rinna trenni. See vähendab samuti mõju õlalihase esiosale. Kui peale rinna trenni mitte venitusi teha jäävad õlad nö. “kinni” ja järgmises rinna trennis alustades ilma korraliku eelneva venituseta, tehaksegi õlalihasele natuke haiget. PIGEM ONGI SEE JUST ROHKEM SELLEST PÕHJUSTATUD ÕLALIHASEVALU. Korralik soojendus venitus ja venitused peale trenni tagavad parema taastumise ja ei ole ohtu , et lihas võiks nö. “lühikeseks-kangeks” jääda.
Bonsuna
MemberHea nali, vanasti kui rattatrennis käisin siis trenni tehti suht iga päev 2-3 h korraga! See teeb u 60-100 km päevas, mõnikord isegi kordades rohkem. Talviti jooksmine, jõusaal, mõnikord jalgpall ja siis jõusaal jne. Anaeroobne sai teise tähenduse. Nii mõnigi tüüp põdes südamelihase põletiku käes aga noh, vastupidavus nõuab ohvreid.Kui vanasti see rattatrenn oli ja kus?
Bonsuna
MemberKETTLER ja koos pulsimõõtjaga on normaalse masina hind 6000.- . Saab ka 4000.- eest hea aparaadi aga ilma pulsimõõtjata.
Bonsuna
MemberMarek,kes see “viplala” su kõrval on?
Selliste tiitlitega mees: http://www.musclememory.com/show.php?a=Hanna,+Eli
Paar aastat üritas minuteada ka ifbb prodega rinda pista aga edutult, meha jald on ikka väga nõrgad-kehvad. Ju see oli peamine põhjus, et seal läbi ei löönud.
AutorPostitused