Bonsuna
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Bonsuna
Memberpaastusin. Ja oi, kui ilus ma siis olin, otsustasin tasa ja targu jälle sööma hakkata, ja kaalu säilitada, sest pole kunagi veel nii ilus ja peenike olnud. kaal pysib aga cm tulevad. Millest siis? On see rasv? mida teha? jõusaali pole võimalik minna, teen kodus niipalju kui saan ja oskan. söömisega ka niipalju kui siit lugenud ja aru saanud olen.aga kuidas siis ikka kaal sama, aga peegelpilt teine?
aitäh
Paastumisega ei saavuta kunagi püsivaid tulemusi, nii nagu extreemsete dieetidegagi. On ju loogiline , et kui sa mõnda aega ei söönud korralikult lülitas organism sisse kaitsereaktsiooni ja aeglustas ainevahetust. Nüüd uuesti süües, isegi võib-olla vähem kui enne paastumist hakkab organism seda kohe tagavaraks talletama, kuna “arvab”, et nälgimine võib korduda.
Ideaalsed tulemused saad ainult nii kui sööd kõike ja seda regulaarselt, tähtis on aga teada, mida, kuna ja kui palju võib.
Sellest on muuseas siin lehel juttu küll ja rohkemgi veel.
Bonsuna
MemberArenenum??julgen ausalt öeldes kahelda.Asi on selles,et tänapäeva inimese elu on väga lihtne ,kaob ära stiimul mõistuse arenguks.Kui osad suurlinna elanikud arvavad ,et kartulid ja piim tulevad poest ja ei usu sind,kui ütled,kust nad tegelikult tulevad,siis pole enam midagi öelda.Kui nii edasi läheb,on tuleviku inimene alaarenenud keha ja debiilse aruga arvutifriik,kes ei suuda ilma masinateta ellu jääda.Võib ka nii asja näha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Bonsuna
MemberPaljud inimesed pole enda kehaga rahul aga tahaksid olla. Nad arvavad, et ei suuda oma toitumis ja liikumis harjumisi muuta. See tuleb sellest, et terve ühiskond propageerib: ära söö seda kohupiima selles on 106 kcal, söö seda jogurtit vaid 98 kcal. Ära söö hapukoort, söö light majoneesi (taimeõlist tehtud) selles on vähem kaloreid jne jne… Kunagi oli Naistelehes üks vene kuulus toitumisspetsi artikkel kes soovitas kaalulangetamiseks tatrapudru elustiili. Dieet: hommikul taimetee, lõuna tatrapuder, õhtu taimetee. Ta ise on seda mitu aastat pidanud ja kiidab takka. Ta ka naljatas, et kipub oma 600 kcal vahest juurde võtma. Ma ei imesta kui varsti ilmub poodidesse müügile väherasvane taimeõli praadimiseks, osa rasva asendatakse suhkruga ja kaloreid ongi vähem. Kui pidevalt sellist infot edastada siis jääb alles kahte liiki ülekaalulisi, kes proovivad, katsetavad, piinlevad, löövad käega, proovivad uuesti, jne. Teised on need kes proovivad ja loobuvad – mina ei suuda mul po….. olen selline nagu olen. Ma olen kindel, et need kolm õllekat kalja reklaamist on oma elujooksul mitmeid kordi vaadanud peeglise ja mõtelnud – tahaks sellest lahti saada aga kuidas…Kui keegi tõesti midagi väga soovib siis seda ta ka saab. Natuke vaja vaeva näha, infot on küllaga, vaja ainult õige info välja selekteerida. Selleks kasutada oma aju, loogilist mõtlemis ja varuda kannatust. Muutused ei PEA toimuma kahe päeva või nädalaga. Inimesed on tahtejõuetud ja kannatamatud. Kui verekoer taga ei aja siis ei pinguta. Lihtsalt ei usutagi ei teata et suudetakse pingutada kuna juba nende vanemad ei uskunud seda. Ennevanasti oli selles suhtes lihtsam, ellujäämise nimel tuli ennast pingutada. Nüüd see nii enam ei ole, kuid aju on meil olemas ja loodetavasti arenenum kui meie esi-esi isadel. Kasutame siis seda.
Bonsuna
MemberLipiidid koonduvad siseorganite ümber ja moodustavad mehaaniliste põrutuste eest kaitsva, amortiseeriva kihi. Selline kaitsekiht ümbritseb näiteks neerusid ja paikneb ka silmamuna taga. Ka pikaajalisel nälgimisel kaotab mehaanilist ülesannet omav rasvkude suhteliselt vähe lipiide. Nahaalune lipiidide kiht tagab termoisolatsiooni (kaitseb keha mahajahtumise eest) ning annab kehale ka teatud vormid. Füsioloogiliselt väheaktiivne rasvkude täidab ka omalaadset lahusti rolli. Nimelt, selles võivad talletuda hüdrofoobsed, mittemetaboliseeruvad kehavõõrad ained. Seda fakti peavad silmas pidama eelkõige need isikud, kes kavatsevad alustada kiiret ja ränka dieeti. Samas ei tohi me lipiidide kui lahusti rolli alahinnata, sest just sellises vormis saabuvad meie organismi näiteks rasvlahustuvad vitamiinid. Vere lipoproteiinid kannavad nii lipiide kui ka rasvlahustuvaid vitamiine organismi kõikidesse kudedesse.Jutt oli kollidest kes saunaääres kalja rüüpasid, olen kindel , et sellist polstrit pole mõtet endaga kaasas vedada. Vitamiinide omastamiseks piisab hulga vähemast keha rasvaprotsendist, samuti siseorganite kaitseks jne. Seal kuskil eelpool asja kommenteerinud mingi jrx või kes ta oli….
Jah 12% rasva on igati ok kui sul lihast ka ikka on, aga sellelaadsele paksmaode toetusele, või siis solidaarset suhtumist üles näidates, teed sa vea. Miks? aga sellepärast, et sellised pekiperssed saavad just sinusuguse toetusest nö. tuge, et samaoodi edasi jätkata. Olla “soliidsed” ja muutude veelgi soliidsemateks. Selline soliidsus aga pole sugugi tervislik ei südamele neerudele ega ka liigestele.
Tegelikult on mul ju täiesti ükskõik, iga inimene võib olla täpselt selline nagu soovib. Üritasin juhtida ainult sellele rahvuslikule enesehävitamisele tähelepanu. Lisage siia veel meeletu alkoholi tarbimine juba järjest varajasemast eluaastast, kasvav surmaga lõppevate avariide arv, süvenev narkomaania+ AIDS ja 200 aasta pärast on meid siin Eestimaal järel healjuhul ehk pool praegusest. Ilus, tore eks???
Miks ei võiks samalaadset kaljareklaami teha sportliku välimusega inimesed??? Viina õllet cin-i reklaamigu sellised ennast ära joonud 20 aastased neiukesed kes näevad välja nagu 30 sed või vanemadki. Nii see aga ei ole, sest väärastunud arusaamaga inimesi on tunduvalt rohkem ja reklaam on suunatud eelkõige massidele.
Kuskilt peaks aga seda asja hakkama muutma, miks mitte siitsamast foorumist. See on küll piisk meres kuid piiskadest saaks kunagi järv, meri või ookean…
Bonsuna
MemberVäga hästi öeldud!Meenub, et kui ma julgesin ühele tegelasele kord öelda, et kle vaata ennast peeglist ja võta midagi ette, ise noor mees, siis tuli vastus, et see on SOLIIDSUS ja et tema näeb siis natuke vanem välja!! No mida???? Ja siis lisati, et aga mina olen jube suur ja kole juba, üldse mitte naiselik, et tehku ma vähem trenni. Mis see siis tähendab- elagu pekiste maailm või?? Sporti tegev inimene on imelik ja kole?Kõigil peaks kõht püksivärvli vahelt alla rippuma ja p´´śe taga värisema, siis on ok?
Juhtusin sellisele pildile :http://www.rate.ee/show.php?id=11631198
Mees on minuga ühevanune , isegi kuu aega noorem kui täpne olla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga jah on ka 25 aastaseid vanamehi meil Eestis küll ja küll.
Bonsuna
Member12 % rasva kehas on suht normaalne tegelt,talvel väga vajalik,hoiab sooja.sooja annb kiire ainevahetus ja suur lihasmass. sööge mõõdukaid koguseid 5-6x päevas ja tehke jõusaalis trenni. lihased arenevad ja ainevahetus kiireneb. Rasvapolster iseenesest sooja küll ei anna. Paksud inimesed söövad lihtsalt rohkem kui vaja ja liigne eraldub osaliselt soojana. teeks need paksmaod trenni ka siis oleks sellisel söömisel vähe mõtet . jube on vaadata, teles mingi kalja reklaam , kolm jõmmi rüüpavad saunaääres istudes kalja. kaks neist paistavad üsna noored mehed aga välja näevad nagu ……. ei oskagi öelda, pole mehed, veelvähem naised. imelik, et teatud tegelased ei oma mingitki kriitilist meelt oma välimuse suhtes. sellised on muide veel kõige-kõige kõvemad mehed omastarust. selliste juhtlause on: “KÕIK MIS MEHEL JÄÄB ÜLESSEPOOLE VÖÖD ON RIND”. Ma küsiks seepeale, et kus on neil see vöö??? kust algab alumine ja kust ülemine kehapool??? püksid on neil poole ###### peal , sest rihmast pükste peal kasu pole. tõesti, ma ei saa aru naistest kes selliste tolgustega ringi käivad. ok, mõned võivad ju iseloomult olla väga toredad, enamus selliseid on aga… andke andeks, nagu riidesse pandud nuumsead.
Natuke teemast välja läks aga loeme selle lihtsalt teema arenduseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Bonsuna
Memberjay on müstiline… selg on täitsa pehme aga jalad teravad.See on tema puhul alati nii olnud kui sa oled varasemaid pilt vaadanud. Üks põhjus võib olla selles, et jalad saavad vatti rohkem, ehk siis trennis seeiaid ja kordusi kui selja lailihas. Teisalt, tema soov on olnud selga järgi arendada, mis tal ka õnnestunud ja mis talle ka Mr. O. tiitli tõi, siis selg on saanud nö. massi trenni rohkem, töödeldus , kvaliteet, separatsioon saabub teatava aja möödused.
Bonsuna
Memberei noh, maailmalõpp see küll nüüd ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga vahetevahel tahaks ikka neid jalga panna.
peaks vist teie käest korraliku treeng-ja toidukava tellima, ehk siis aitab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Just just, seda teegi.

Bonsuna
Memberolen ise ka lasteosakonnast asju ostnud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga püksid lasen tavaliselt õmblejal kitsamaks ja pikemaks õmmelda
kõige hullem olukord on tegelt sukkasaabastega
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> jalanumber on suht suur… 39… aga sääred on sama peened kui 36-nda omad 
Jah, kui ikka sukksaapaid ei ole jalga panna siis on maailmalõpp.
Siis pole ülejäänul enam mingit tähtsust.Bonsuna
MemberTulemus v6ib olla suisa yllatav.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tema isukene paraneb veelgi ja sellega seoses ka ymberm66dud.
Te loete artiklit “ylerea”…
…”Uusim uurimus näitab siiski, et madala ja keskmise intensiivsusega tegevus, nagu käimine, aiatööd või golf, ei aita kuidagi ära hoida südame- ja veresoonkonnahaigusi. Nende haiguste eest aitavad pääseda hoopis kõrge intensiivsusega tegevused, nagu näiteks ehitamine, sörkjooks, ujumine, treppidest kõndimine ning plahvatuslikku jõudu nõudvad spordialad nagu tennis ja sulgpall.”…
Eks ujumise ja ujumise vahel on ka vahe…
…………Tulemus v6ib olla suisa yllatav.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tema isukene paraneb veelgi ja sellega seoses ka ymberm66dud………….Kaalus allavõtmiseks ei ole mitte ükski treening edukas kui eelnevalt ei ole inimene valmis oma toitumisharjumusi muutma. Omapead seda teha on alguses tõesti keeruline paljudele. Kuid iga treener peaks alustama justnimelt toitumise muutmisest oma “patsiendil”. Seejärel on juba üsna ükskõik millist füüsiliselt aktiivset liigutust teha ja kaal hakkab langema. Kes tahavad oma lihaskonda paremasse seisundisse viia, neil peab jõusaalitreening olema nr 1. Aeroobne treening on ainult abistavaks vahendiks. Kasutu või suisa kahjulk ei ole see kindlasti mitte. Loomulikult võib asi kontrolli alt väljuda kui seda liiga palju teha. Kuid mis ühele on liig see ei pruugi olla seda teisele. Iga asi siin maailmas on vägagi individuaalne. Sellelaadset üldistav-hirmutavat artiklit ei peaks aga eeskujuks võtma. On kaks võimalust, kas pusite ise niikaua kuni saate selgeks kuidas miski TEIE organismile mõjub. Või tunduvalt lühem tee, et treener aitab TEIL leida just teiejaoks õige “teeraja” mida mööda oma eemägile lähemale liikuda.
Bonsuna
MemberNüüd kus see toode on juba mõnda aega turul olnud, sooviks siis teada, et kas keegi on ka sellega mõne kilo lihast juurde saanud? Jõu arenemisest on siin juba juttu olnud aga mind huvitaks just lihaste kasvamise seisukohalt. Kas on ka juba tulemusi näha?
Jõudu tuleb tõesti siin ja seal juurde tasapisi. Ennast on visuaalselt raske hinnata. Kehakaalu järgi samamoodi ei saa väita, et olen kasvanud, pigem on kaal allapoole läinud, kuid ka üldine pilt on tunduvalt kuivem. Loogiliselt võtta, et kõik need lihasgrupid kus olen suutnud teha seeria suuremate raskustega, peaksid ka olema kasvanud. Teisiti ei saa nagu olla. Aga eks sa ise vana tegijana tead ju, et mass on kiire kaduma kui peaksid tegema mingeid vigu. Seda siis kas treeningutes või tõitumises. Eks sügisel näha mis lõpuks välja tuleb ja mis minust alles jääb.
Hetkel pole võistlemisplaani maha matnud, veel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas endal edeneb? Kas plaanid võistelda ka? Sügisel näiteks.
Bonsuna
MemberEsiteks tuleks süüa. Teiseks natuke liikuda sportida regulaarselt, et ikka isu oleks söögilaua juures.
Kui on huvi võin teha vastava tegutsemisplaani su tüdrukule. Selleks aga suhtleme edasi minu mail.i aadressil. marek.kalmus@mail.ee Juhul kui su mure oma tüdruku pärast oli siiras siis olen kindel , et kirjutad. Indrek Otsus on kunagi oma ühes artiklis kirjutanud: “Pimesi võib ka naela seina lüüa aga suurem tõenäosus on see , et virutate vastu sõrmi”
Bonsuna
MemberÕnne-tervist-armastust!
juuni 21, 2007 at 8:58 p.l. in reply to: Hea vormi ja enesetunde saavutamine ennast piinamata !!! #118133Bonsuna
MemberKas tsitruselised mitte ei takista raua imendumist lihast?Enamus tsitruselisi on suure c-vitamiini sisaldusega ja seega vastupidi soodustavad raua omastamist.
juuni 21, 2007 at 7:20 p.l. in reply to: Hea vormi ja enesetunde saavutamine ennast piinamata !!! #118127Bonsuna
MemberVett näiteks-ise joon hommikul pudru kõrvale küll hea kruusitäie piima,kuid ülejäänud toidukorrad olen harjunud vett jooma.Pudru juurde piim või kohvi, või ka mõlemat. liha juurde õlu, vesi , sobiks hästi ka vesi millesse sidrun pigistatud. C vitamiin soodustab lihast raua omastamist.
Piim ei sobi liha juurde seepärast, et esmalt hakkab magu seedima piima, (teatavasti pole piim jook vaid ikka söök) ja seejärel alles hakkab magu tootma vastavaid maomahlu mis liha seedimiseks vajalikud. Piima seedimise ajal liha aga lihtsalt seisab maos ja kogu seedeprotsess venib liiga pikaks. Selle aja jooksul peaks aga lihased, organism üldse saama juba uut “kütust” kütust mis kiirelt verre imenduks. Kui aga süüa liha õhtul ja juua kõrvale piima siis piim jõuab korralikult seedida, liha aga jääb hommikuni sooltesse nö. “roiskuma” tekitades niimoodi mürgiseid aineid mis siis sealt verre imenduvad. Hommikul sel juhul erilist isu ei ole ja kogu söömis rütm ongi häiritud. Pidevalt nii tehes ei ole see kindlasti enam kehaehitajale kasulik kuna tekib energia ja toitainete vaegus. Jõud ja lihasmass hakkab langema jne.
See on muidugi kõige mustem stsenaarium, noor tugev organism saab mingi aeg hakkama ka liha ja piima koos seedimisega kuid milleks teha endale elu raskeks. Teadmatusest tehakse ikka vigu, aga nüüd kus te seda teate poleks nagu põhjust.
Mulle isiklikult ei maitsegi liha ja piim koos.
Ja veel….
Kui vähegi võimalik kasutage ühe söögikorraga ainult ühte , äärmisel juhul kahte valguallikat.
Kokku sobiks:
Munad + juust
Kohupiim-piim +juust
Kala+muna
Väga hull pole ka liha + muna.
Aedviljad – sobivad kokku nii liha, kala, munade kui kohupiimaga.
Kartul – munaga, ka kalaga
Tatar – kohupiima, juustu ja munaga
Puder – juustu, kohupiima, piima ja munaga
Leib – muna ja juustuga miks mitte ka kalkuni singiga.
Vett sobib juua iga söögikorra juurde, samuti tee.
Kui mahaldest midagi söögijuurde soovitada siis ehk apelsiini ja jõhvika mahl punase liha juurde. (c-vitamiini sisalduse poolest)
Kõik muud mahlad on aga juba mitte niivõrd jook kui söök. Ehk siis energiajook, sest süsivesikuid on neid ikka omajagu. Mahlad on üsna mõtetu teema üldse. Parem sööge puuviliju.
AutorPostitused