bohemianrhapsody
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
bohemianrhapsody
Member25.- kord Tü staadioni jõusaalis
bohemianrhapsody
MemberNo selge. Kuskil oli meelde jäänud, et valk ei muutu rasvaks ja ülejääk väljub loomulikul teel. No, ma pean rohkem õppima, ikka veel loll kui tammejuurikas.See on jah mingi arusaam, et enne võistlusi vähendame süsivesikuid ja tõstame valgukogust. Kuigi siin ei ole mingit loogikat.
bohemianrhapsody
MemberPeale jõusaali söö kindlasti süsikuid veidi. Muidu tapad oma lihased selle dieediga ära ning endal on ka kehv olla, kui energiat peale trenni juurde ei saa. Eelista midagi vedelamat peale trenni. (jogurtit vast mitte, kui siis rasvavabat. Peale trenni pole rasvu eriti vaja, las keha põletab – see, see dieeti mõte.) Ise lasen mahla näiteks. Lihtsüsikud löövad kiiresti veresuhkru üles, insuliin lastakse verre ning lihaste varustamine toitainetega paraneb. Kindlasti söö seega peale trenni ka valke. Maksimaalselt 2 tundi peale trenni, kui varem ei jõua. Siis läheb kohe asja ette.Ja kokkuvõttes on lihaskadu dieedi ajal väiksem.
Selle hommikuse söögiga on nii, et kärbi veidi seda pudrukogust väiksemaks. Ning, et koolis kõht tühjaks ei läheks võta midagi kerget kaasa. Paar õuna, apelsin kui viitsid koorida. Samuti ei ole rasvavaba dieet sugugi ainuõige viis. Seega, kui pähklid meeldivad siis võid neid nälja peletamiseks ka süüa. Neis on “häid” rasvu mida võiksid päeva jooksul kindlasti tarbida. Kokkuvõttes sööd tihedamini, ainevahetus kiireneb, keha hoiab vähem toitaineid kinni ning kaal on kiirem langema.
Selle kaaluga on nii, et kui saad kaalu, siis mõõda iga hommik peale enda “tühjendamist”. Siis on keha suht miinimumkaalus ja kui iga päev see aeg mõõta siis peaks suht selgeid tulemusi nägema.
Löö iga päeva kaalud kokku ja jaga 7-ga nädala lõpus. Saad nädala keskmise kaalu. Järgmine nädal tee uuesti. Nii saad suhtkoht täpse pildi oma kaalu muutumisest.
Aga kui see liiga palju tööd on, siis võid lihtsalt korra nädalas mõõta hommikul. Kui väheneb siis peaks ikka numbritelt ka näha olema.
Kui kaal püsib, või hoopiski suureneb, siis on vastus lihtne. Kärbi veidi igat toidukorda ning vaata mida järgmine nädal ütleb. Alati ei saagi kohe esimese raksuga täppi sellise asjaga panna.
Alati võid toidukoguste määramisel abi kasutada kaloriarvutist. BAV arvutiga saad teada enamvähem palju päevas energiat vaja, ning siis hakkad kokku lugema palju kõik need toidukorrad sulle annavad. Kui ikka rämedalt üle lööb, siis peaks kärpima.
Hommikune puder on küll viimane asi, mida mina kärbiks. Tüüp käib hommikuti jooksmas ju tühja kõhuga.
Ma tahtsin enne seda öelda, et ei pea ilmtingimata 45 min või rohkem jooksma hommikul, arvan, et 30 min max on täiesti piisav.
bohemianrhapsody
MemberTäna oli võimalus kohtuda hr Jairusega, oleks võinud rohkem uurida selle isiksuse värgi kohta…. Igatahes võiks tagantjärele uurida asja.
bohemianrhapsody
MemberNojah…. enne treeningkava koostamist peame siis isiksuse testi tegema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>bohemianrhapsody
Memberaga kumb ta ülemisel pildil on? vasak?Ma nüüd kasutan oma “ülivõimast” analüüsivõimet, ja näo järgi oletan, et ta on vasakpoolne.
bohemianrhapsody
MemberSüsivesikud muutuvad rasvaks su kehas, kuid valgud küll ei muutu. Millest sa seda järeldad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Täpselt nii, nagu lihased muutuvad rasvaks ja vastupidi. Kes selliseid asju välja mõtleb?
Kas sa ise ka mõtled mida sa räägid? Oletame, et mu päevane energiakulutus on 3000 kcal. Söön aga 1000 gr valku päevas (mis teeb 4000kcal), oleksin kaloraazhis +1000 kcal ning mul ei tuleks grammigi kehakaalu juurde? Et valgus ei ole energiat?
Jah, pulsiga nt 120-130 kasutatakse suurema osa energiast rasvade näol, küll aga on siin üks AGA. Sellise pulsi juures aga kulutame kokkuvõttes suhteliselt vähe kaloreid. Kui oleks pulss nt 150-160, siis oleks kalorikulu palju suurem. Seejuures on rasvade OSAKAAL võrreldes süsivesikutega (ja valkudega) väiksem, küll aga on põlenud rasvade nö. absoluutarv suurem. Lisaks sellele on ainevahetus kiirem pikema aja jooksul.
Loomulikult on vaja teha ka seda madala intensiivsusega aeroobset.
Loodan, et on arusaadav.
bohemianrhapsody
MemberSaavutussportlase all mõeldakse ikka võistlevat sportlast. Samas kui on kindel plaan/valmistud nt sügiseks, siis peaks vist saama küll. Tule ja viskame pilgu peale.
bohemianrhapsody
MemberKui ööpäevas vähemalt 500 ml ära tuleb, siis tähendab see seda, et olen piisavalt vett saanud (mitte ainult puhast vett juues)? Või siiski ei pruugi tähendada?Ma ei oska öelda, kas see 300-500ml (uriini) tõele vastab, aga arvesta ka sellega, et vett eraldub ka kopsude ja naha kaudu.
bohemianrhapsody
Member35ml x kehakaal (kg) = vee kogus päevas, mida peaks tarbima. Vee all ma mõtlen vett.
bohemianrhapsody
Member1 väga kiire küsimus:sain ma õigesti aru, et liikumine ja trenn suurendab lihaseid ja õigesti toitumine vähendab rasva?ja veel, et on see õige,kui ma söön korraga natuke, aga see eest tihti?kas see ei anna mulle rohkem kaloreid juurde kui harva aga palju süüa?
ilusat kevadet teile ja olge saledad!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Liikumine&trenn ning õige toitumine on vahenditeks oma kehakaalu muutmisel, kas siis suurendada või vähendada.
Kui sööd vähem aga tihemini, siis ei tohiks kaloraazh suurem olla, küll aga on sul ainevahetus kiirem.
bohemianrhapsody
MemberAga miks mitte sellist kava teha? Keha on lihtsalt kaheks jaotatud. Ma ei saa aru miks siin mõned kohe kõike põlema tahavad panna, tausta ei tea ju keegi peale selle treeneri ja teema algajata.
Samas 4 korda algajal jõusaalis käia on esialgu liiast.
bohemianrhapsody
MemberVahet pole kumba sa võtad. See, millest oleneb lihase juurdekasv on sul ilmselt kahe silma vahele jäänud ja keskendud valele teemale.
bohemianrhapsody
Memberbohemianrhapsody
MemberPane kirja ka oma kaal iga päev, ning nädala keskmiste järgi saad näha muutust. Ega ta ei langegi kohe potsti -2kg näiteks ja siis püsib sellisena. See on loogiline, et langus aeglustub, järelikult on vaja teha mingeid muudatusi. Ka lihtsad asjad võivad mõjuda, nt muudad natuke sööki või vahetad toidukordi vms. Kasuta oma loovust.
AutorPostitused