Blackdom
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Blackdom
MemberPaljud söö liha. Muna ja piim ju loomnevalk. Siis ju loogiline, et saab ???Seda minagi (olengi lihasöömist osaliselt asendanud piima ja munaga), aga kas lihas kui toiduaines on midagi nii unikaalset ja tervisele ja/või lihaskasvule kasulikku, mida piimast ja munast ei saa?
Kui ei, siis ma ei näe küll liha söömisel mingit ratsionaalset mõtet, kui et just impulsiivset lihahimu rahuldada.
Blackdom
MemberMuidugi kõlbab. Ma jõin vahepeal ka keefiri päris palju, aga läksin piima peale üle… kui koju jõudsin, siis kohe 1L piima (Almas on 33g valku, millest 18% vadak ja ülejäänud kaseiin + rasvad ja süsikad, vitamiinid jne + dehüdratsioonist tingitud vedelikupuuduse ja jänu kustutaja).
Piim ja munad on ühed täisväärtuslikumad toiduained üldse. Geniaalsed tooted, kui sul just allergiat pole.
Mul tekkis siin lisaküsimus: Kas on võimalik edukalt lihast kasvatada, kui peamised valguallikad on just piim ja munad (ja kui näiteks liha üldse ei sööks)?
Blackdom
MemberA mis ses imelikku on? Ma tahan ka endale a la pöidla jämedust ketti osta(muidugi ma näen ise selle nimel tööga vaeva
)
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Mina jätan keti koju, sest krt, kuidas ma kükke teen, kui mingi jupats on kaela peal?! Ja üleüldse, milleks see jäme kett kasulik on? Lihtsalt meeldib? Miks? Esteetika on ülimalt subjektiivne väärtus ja kui sa arvad, et see sind kaunistab, siis julge selles kahelda! Kui ketil on lisaks veel mingi sümboolne väärtus, näiteks selle kinkija näol, siis võib veel aru saada, aga et selle jaoks meeletult tööd teha ja vaeva näha, et ühel päeval omale kett ära osta… ?! Sa võid ju oma subjektiivses reaalsuses elada, aga tegelikkusega pole sellel midagi pistmist. Mina soovitan rahaga midagi kasulikumat teha – saada kasvõi Unicef-i, kui ise targemat teha ei oska.
Tundub, et paljudel ongi just jõusaal see koht, kus tuleb ennast näidata. Ahjaa, need poksiliigutuste tegijad ajavad ka mind naerma, sest tavaliselt nad teevad lihtsalt 2-3 löögitaolist liigutust, mis käib seeriatevahelise “härjaks” olemise juurde – see pole ju mingi treening, et neid poksijateks saaks pidada, vaid labane show-off ja ajab ODAVALT muigama. Ma ei mõtle siin lõdvestamisliigutusi, mis on ikka veidi teistsugused.
Üldiselt on nii, et mida ülbema olekuga keegi saalis ringi käib, seda rohkem naerma ajab. Sellised inimesed on lihtsalt naljakad ja naer on niikuinii terviseks, nii ma siis naerangi ja aeg-ajalt lasen mõnel mehel ventiilivahelt õhku välja. Tule trenni, ole sõbralik ja teistega arvestav, mitte õhku täis jobu, keda mitte keegi niikuinii ei karda ja kõvaks meheks ei pea
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Blackdom
MemberKuna “ametlikult” on küllastunud rasvades liimaine ja see kleebib end veresoonte külge, siis ei saa kõva häälega rääkida teravilja hävitavast toimest inimese organismile – mida me siis sööma peame?Tundub, et paljud “ametlikud” teooriad on pärit nn. sunnitarkadelt, kes said oma labori jaoks sponsorilt raha ja tõelise teaduse tegemiseks läks väheke liiga kiireks. Aeg on raha ja kui sa tahad olla edukas – paljudel teadlastel on lausa kohustus olla (näida) edukas, siis see tekitabki keskkonna, kus õpitaksegi teatud asju eitama, neist mööda vaatama ja valetama. Seda on väitnud teadusfilosoofid.
P.S. Lugesin täna dieet.ee-d, kus väideti väga kindlalt, et küllastumata “head” rasvad on neutraliseerivad “halbade” küllastunud rasvade kahjuliku toime. Raha paneb rattad ikka igatpidi käima.
Blackdom
MemberAga Sa loe Kivirähu teost “Mees, kes tundis ussisõnu” ja näed, mida leiva söömine kaasa tõi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Leib ja usk käivad käsikäes
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Blackdom
MemberLihtsalt väikese mõttevälgatusena… Ei jõua kohale, kuidas tuleb mõnel inimesel pähe rääkida, et leib on tervist kahjustav ning seda ei tohiks süüa. Leib on olnud eestimaa inimese laual juba aastasadu ning kuhugi ta sealt kaduda ei kavatse. Kas leib on kellegi arvates meie varajase suremuse põhjus? Vaevalt küll.Sul on tugev ideefix, aga lohuta ennast sellega, et see on enamikel. Lihtsalt keeldutakse omaks võtmast informatsiooni, mis on vastuolus seni õpituga, sest see tekitab sügava pettumistunde. Ülalolev ongi tüüpiline vastureaktsioon.
Blackdom
MemberBlackdom
MemberInimkond on aastatuhandeid teravilja söönud, alates sellest ajast, kui hakati põlluharimisega tegelema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Raske uskuda, et me oleme kogu selle aja omal peensooli tapnud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma küll ei propageeri siin teraviljatooteid, üldiselt ise väldin täielikult nisujahu, aga paar viilu täisteraleiba päevas ja kahjulik?….come on.Ahjaa sellest valikust on kõige kasulikum täisteraleib, kahtlen, et tootja väga suurt rolli mängib, tehnoloogia on ikka suuresti sama.No viimased 5000 aastat ongi inimkonnal olnud probleemid näiteks hammaste lagunemise ja luude hõrenemisega.
Blackdom
MemberEi ole naljakas ega hullumeelne. See-eest on tegemist asjaga, mida nimetatakse inglise keeli “anecdotal evidence”, ehk siis kontrollimatute tingimustega üksikjuhtumid, mis ei ütle MITTE MIDAGI selle kohta, kas ja kuidas krõbuskid koertele mõjuvad.Tead, sama asi on ka kassidega… ja veel hullem isegi, sest kassid erinevalt koertest on carnivorid (lihasööjad). Koerad peaksid vist olema omnivorid, aga ma pole koerte kohta eriti uurinud kah. Kui sa vaatad Eestis müüdavate kuivtoitude pakendeid, siis avastad, et nn. profitoitudes (Hill’s) on liha 30-40%, ülejäänud on samuti riis ja muud odavad “fillerid”, e. süsivesikuid saab kass soovitava 5-10% asemel 40-50%. See on veel hea näide… paljud toidavad Whiskasy ja teiste tavapoodide kuivtoiduga, kus liha on 4%!!!
Kui ma endale kassi hankisin, siis ma uurisin ikka üle poole aasta internetist kasside toitumise kohta, sest mul oli kinnisidee anda kõige paremat toitu, mis võimalik. Pehmelt öeldes avastasin, et olukord on uskumatu ja shokeeriv. Paraku on ka selles valdkonnas nii, et suurtootjad kontrollivad ka seda, mida paljud veterinaarid soovitavad… kas erakliinikule on kasulik terve kass, kes kunagi ravi ei vaja?! Kas suurkorporatsioonide tegutsemise eesmärk on olla kasulik kassidele või teenida raha? Ebameeldivad küsimused, mis?
Õnneks müüakse Eestis toorelihatoidu lisandeid… päris kallid, aga tasub ära. Ja toore lihatoidu valmistamine on ka jube tüütu, aga kui loomast hoolid, siis see 30 min valmistamine on köki-möki. Kassi eluiga on samuti otseses sõltuvuses sellest, mida talle sisse sööta. On palju näiteid sellest, et kui kassi õigesti toita (toorelihatoiduga), võivad nad elada ca 25. aastaseks. Eestis müüdava kuivtoidu peal pärast 10. eluaastat reeglina suured probleemid juba. Diabeet k.a.
USA-s on sellest juba aru saadud ja enamik toorelihatoidu lisandeid tehaksegi just seal. Euroopa on selles valdkonnas tublisti maha suutnud jääda ja Eesti kliinikud ei ole nõus toorelihatoidu lisandeid eriti müüki võtma. Kui viitad uuringutele jmt. siis saad kohe demagoogiarahe osaliseks a’la see on jälle mingi USA hullude sekt (a’la kaalujälgijad jne) ja mingit tõepõhja sellel all ei ole jne.
Nii, et kui veidikene uurida, siis saad aru, et anelka juhtum ei ole mingi üksikjuhtum, vaid kurb reegel. Lemmikloomade toidutööstuses on asi kordi hullem kui keskmine inimena arvata oskab.
Blackdom
MemberSry, ma jään sulle nime võlgu, aga tahtsin öelda seda, et ma arvasin ka varem, et täistera leib on kasulik… Kiivikaski soovitas kunagi iga päev vähemalt paar viilu süüa. Aga sain tänu ROtteri viitele teada (väldin igaks juhuks plagiaati, sest ROtter vist kavatseb ka varsti sõna võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ), et teraviljatooted on kahjulikud. Kahjustavad peensoole limaskesta, mille kaudu peaksid toitained, mida tegelikult vaja on, organismi imenduma. Lisaks sellele on see suures osas happeline süsivesik, mida pole inimesele vaja. Topeltmõttetu.Blackdom
MemberRohkem teraleiba mitte ainult et kõht jääks tühjaks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vaid ka et saaksid piisavalt kiudaineid.Kookoshelvestes on kiudaineid palju rohkem kui täisteraleivas.
Blackdom
MemberBonsuna, värvi ennast roheliseks ja ütle sellele ajakirjanikukesele: “Mida sa laimad, väikene inimene?!”
http://movies.msn.com/movies/incredible-hulk/review?GT1=7701
Blackdom
MemberPomm on ka ikka otsas w
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sangpommide algne idee oligi vanu jõusaale õhku lasta. Hea mees, mis sa arvasid, et nendega tuleb trenni teha vä?!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ….. “pomm on ikka otsas w”.. hea mees!!Blackdom
MemberÕhtul tuleb mootorrattaga suu lahti sõita. Kui herilasi ja mesilasi ei karda, võib päeval ka.
Blackdom
MemberSaan järjekordselt tsiteerida ans. Koera
“Väikeste linnade mehed on lollakad
Kaanivad viina, ei kasvata kanepit”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused