Skip to main content

banzaii

Forum Replies Created

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Seljaprobleemid #381157
    banzaii
    Member

Aitäh. Kas oskad öelda, kas tavalisest röntgenist on kasu, mida erakorralises teha saab? Või mingit spetsiifilisemat uuringut vaja?

in reply to: Seljaprobleemid #381153
    banzaii
    Member

Ehk leidub siin kedagi, kes kogenum ja oskab soovitada, mida esmalt teha või kelle poole pöörduda ägeda alaselja valuga, mis kandub ka puusa. Valukoht ei ole mitte selgroo peal, vaid natukene kõrval.

Eilses jalatrennis vigastasin kang turjal küki ajal selga, kui viimast kükki tehes, üles tagasi surudes, käis alaseljast mingisugune prõks läbi. Pärast seda ei olnud enam suuteline kükkima. Raskused ei olnud suured – ca 80 kg ja kükkisin Smithi masinal. Tegin 4 seeriat 10 kordusega.

Komejant on tegelikult kestnud aastaid. Täpset algust enam määratleda ei mäleta, kuid algas see ilmselt perioodist, kui tegelesin jalgpalli mängimise ja raske füüsilise tööga (tänavakivide paigaldus jne), mille algusesse mahtus ka üks autoga uperkuudi tegemine. Siiani on olnud valu mööduv, s.t et trenni alguses tunnen valu, kuid trenni peale see kaob ära.
    Nädal tagasi, seljatrennile järgneval päeval, tundsin ka alaseljas tugevat valu, kuid see läks päeva peale üle ja ei seganud muid elulisi toimetusi – tööl käimine, riietumine jne.

Paar päeva hiljem läksin metsajooksu tegema ja selle olin sunnitud ca 4 km peal katki jätma, kuna ei olnud suuteline edasi jooksma. Ei oska täpselt kirjeldada tunnet, mis valdas, kuid tunne oli nagu alaselg kiskus end nõgusaks ja lihas oli pinges. Tekkis valu, mis kandus edasi jalga (põlveni).

Nüüd on aga täiesti pistets – öösel magada ei saanud, riideid panen ka selga nagu vana ätt. Harjutusi olen üritanud teha ikka võimalikult õige tehnikaga ja treeninud alati teadmise “raskused on teisejärgulised, õige harjutustehnika on esmane” järgi.

Seljalihased ei tohiks nagu nõrgad olla

Internetist vähekene uurisin ja soovitusi on seinast seina, kuid igal pool kirjutatakse peamiselt üht – ole kodus, lama päev ja siis hakka selga treenima.

in reply to: Massi juurde? #375988
    banzaii
    Member

Pakk piima päevas ei ole mingisugune näitaja, vaid kogu see protsess sõltub suurest valkude, süsivesikute ja rasvade suhtest. Järjelikult on Sul treeningvõtted valed või toitumine paigast ära, kui kõht juba 3 kg ette tuleb.

Mina alustasin jõusaaliga uuesti okt või nov ’14 kaaluga ~82 kg. Intensiivse treeninguga olen tänaseks saavutanud kaalu ~91 kg ja ka visuaalselt on tulemust näha.

Küll aga on huvitav probleem selles, et viimasel ajal on kogu aeg tühja kõhu tunne. Kas see näitab, et söön liiga palju valgurikast toitu ja liiga vähe süsivesikuid? Päevas on 3 põhitoidukorda ja sinna vahele üritan toppida veel 2 kuni 3 väiksemat vahepala + trennijärgne vadakuvalk ja dextro. Aga olenemata sellest on ikka pidevalt tühja kõhu tunne.

in reply to: Kreatiin #375144
    banzaii
    Member

Tekkis küsimus, kui hommikul kreatiini võtta kas võib segada ka tee (külma) sisse või on parem võtta piimaga, mahlaga koos vms?

Võid küll segada, aga pead vaeva nägema, et kreatiin ära lahustuks. Lihtsam on panna pulber lusikaga suhu ja vett peale juua.

Ise tarbin kreatiini, kas koos dextro või siis apelsinimahlaga.

in reply to: Algaja vajab nõu #187079
    banzaii
    Member

Mõtlesin, et ütlen ka sõna sekka. Olen siis foorumit pikemat aega jälginud, kuid tegemist alles minu esimese postitusega. Olen täheldanud, et on olnud ikka väga lolle teemasid, aga ka vähe targemaid ja päris asjalikke.

Aga selle koha pealt tekkis mul küsimus: kuhu sul kiiret on?

Lihaste areng on minu meelest üks aeganõudvemaid protsesse üldse. Tähtis on toitumine, suhtumine asjasse ja järjepidev treening. Ise olen tegelenud jõusaaliga veidi üle aasta, esimesed 7-8 kuud sai tehtud oma arust väga kõvat trenni, aga tulemused olid peaaegu, et nulliringis, vähemalt ise ei jäänud rahule, tagatipuks andis süda tunda, et päris nii pole ka mõtet. Nüüd viimased 4 kuud on olnud juba paremad, kohe tunduvalt, loodetavasti areng jätkub veelgi, sest on mille poole püüelda. Olen mõelnud ka erinevate lisandite peale, aga olen siiani enda liistude juurde jäänud, ja loobunud nendest. Lihtsalt mõni foorumlane on juba tõestanud, et saab ka ilma nendeta, ja usu- saab küll!

Mu postituse mõte on selles, et tee rahulikult kavade järgi trenni ja jälgi toitumist, muidugi ka uneaeg korda. Küll see lihas sul ka ükskord tulema hakkab. Ega need suured lihased ja karujõud üleöö ei tekigi. Saab ka ilma nende lisanditeta, vähemalt mina arvan nii. Ja kui ma eksisin milleski, siis paluks targematel parandada, ise olen jõusaaliteemadel veel algaja, pole mõtet teist korda ämbrisse astuda.

Autor
    Postitused
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)