b – klassisahtel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
b – klassisahtel
MemberVõimaluse korral soovitaks pigem jalgrattaga sõita seni kuni Eesti ilmad seda võimaldavad. Jooksmine on küll parem kalorikulutaja, kuid ma olen üsnagi kindel et rattaga jaksad sa kauem sõita kui korraga joosta.
b – klassisahtel
MemberKas teema algataja väidab, et ei jõua vahetult pärast jõusaali süüa midagi ning soovib midagi jõusaali kaasa võtta?Koheselt peale jõusaali midagi süüa, sest koju jõudmisega läheb aega.
b – klassisahtel
MemberRinnalt surumise koha pealt nii palju, et peaksid jälgima just õiget tehnikat.Jalad peaks toetuma korralikult maha, puusad pingil ja selg ei või lukku minna.
Tee harjutust mõistlikute raskustega, et liiga punnitama ei hakkaks ja tehnika ei logiseks.(Kui sa muidugi liiga tugev pole, sest kui sa 100 kilo kangile paned, siis on koormus seljale kohe alguses vast ikka liiga suur. Sel juhul soovitaks enne teha selja-, kõhulihase harjutusi, kuni selg enam tunda ei anna rinnalt surudes).
Mida tähendab selja lukku minek ?
b – klassisahtel
MemberIse hakkasin jõusaalis käima just seljavalude tõttu, sest pallimänge lihtsalt ei saanud mängida. Oli valus tõsta kasvõi 10 kilost raskust. Käisin igasuguste arstide juures, aga selget põhjust valule ei osanud keegi öelda. Mingi alumiste selgroo lülide vahel oli liiga suur vahe(mingi kaasasündinud jama), aga öeldi et see ei tohi valu teha.Hakkasin treenima seljalihast väikeste raskustega(alguses oli selg küll valulik peale trenni, aga mida aeg edasi, seda vähem valu tundsin) ja varsti sain juba tõsta suuremaid raskusi jne.
Alguses olin ja loll, kuid nüüd saan aru, et oleks pidanud ka kõhulihaseharjutustele suuremat tähelepanu pöörama. Selja- ja kõhulihaste vahel on vahelihas, mis vajab kah treeningut. Selleks peakski treenima kõhu-, ja seljalihast ühtlaselt.
Nüüd pole selg enam pea 2 aastat valutanud.
Ei tea milline seljavigastus sul on, aga mind aitas pidev treening.
Jõudu ja loodan, et saad valust lahti.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on umbes sama jama, et kaasasündinud viga, mis on aja jooksul välja löönud. Ma käisin spordiarsti juures, keda perearst omast niiöelda kogemusest soovitas. Tegi röntgeni ja ütles, mis seljal viga ning andis harjutused seljale ja käskis ka kõhulihaseid teha, sest neil on stabiliseeriv mõju, lihased peaksid selja normaalsesse asendisse tagasi tõmbama.
b – klassisahtel
MemberKui hoiad selja korralikult pingil siis juhtu taga midagi. Kõhule vali ka mingi teine harjutus siis. Tõsta jalgu.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ka seda tehes nagiseb ja raksub, parem oli teha selili maas.
b – klassisahtel
MemberKui konkreetne harjutus haiget teeb, siis vali mõni teine. Eelkõige: tee esialgu väga tagasihoidlike raskustega. Eelkõige tunned ju ise mis on mõistlik.Selg nagiseb ja raksub sõna otseses mõttes ainult kõhulihaseid tehes kaldpingil.
-
AutorPostitused