Skip to main content

asdfghjkl

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 376 through 390 (of 1,804 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Toidud maitsvaks #221781
    asdfghjkl
    Member

Soovitan toitu ostas suuremates kogustes.

Sh ka maitseainet Red Chilli Pepper, selline mahe puru.

Kui puistad seda isegi halva maitsega toidule, siis ei tunne seda halba maitset pärast, seda puista nii, et tekiks panni/kastruli kohale kerge pilv/tolm, siis on normaalne doos lisatud. Erinevalt koriandritest ja muudest pulbritest, on see üks sobivaim, sobib alates kana maitsestamisest kuni baklašaani maitsestamiseni.

Seda soovitangi suuremas koguses esma järjekorras kööki muretseda.

Mis aga puutub pitsasse,

siis,

seda ikka korra kuus tasub osta ühe korra,

lihtsurelikul,

on üsna maitsev üheks korraks,

aga seda ka üheks korraks, juba teisel koral süies samal kuul,

pole üldse maitsev.

in reply to: Vormi hoidmine #220607
    asdfghjkl
    Member

Kas on võimalik hoida lihaselist ja tugevat jõusaalis loodud vormi , kui teha 1x nädalas baasharjutusi nagu rinnalt surumine kükk jõutõmme biitsepsit jne.

ning toituda korralikult.

Ma arvan, et 1 kahetunnine trenn nädalas hoiaks mingit vormi küll. Ma ise katsetasin sedalaadi suvel, et tegin kõigil kolmel kuul sisuliselt 5 trenni, juunis jaotusid need kuidagi üle nädalate, juulis kuidagimoodi ka ebaühtlaselt, ja augusti keskel tegin ühel nädalal järjest 5 trenni ja rohkem ei treeninud suvel, lihtsalt kujunes nii, polnud kavatsust nii teha. Et see enamvähem ongi see millest sa räägid, et 1 trenn per nädal. Minuarust nii toimides lihas ruumala väheneb, aga teatud piirini, et mingi väike vorm säilib, ja see nagu ei kao. Et ma arvan ku isa nädalas korra teed, siis saavutad ka lõpuks mingi kesise vormi ja see säilub.

Minul “toitumine korras” on ainult selles mõttes, et liha söön väga palju, ja kui sellest abi oli/on, siis igatahes nagu ütlesin, mingi kesine vorm säilub vähese treenimise korral. Ma soovitaks nädala peale see 1 trenn kindlasti teha, mitte loota vaid “korras toitumise” peale. Et jah, tee 1 trenn ikka ära, ilmselt pikem siis, 2 tunnine, et iga lihas mingi impulsi saaks.

in reply to: Käed suureks! #220606
    asdfghjkl
    Member

See aasta on peaaegu läbi juba, lihas selle mõne kuuga kuipalju ei kasva niikuinii.

Ja lihast suureks saada, või korraks alla võtta nagu dieedipidajad teevad, pole mõtet, et suur lihas taandub kiirelt väikseks kui enam trenni ei tee, et mõtle ka selle peale, kui oledki sanud kuidagi aasta lõpuks suremaks lihase, siis kaua sa suudad sellisena teda hoida, kaks kuud või kolm? Et pikema-ajalised sihid võiks olla, kogu keha kohta.

Käte nagu iga teise lihase puhul soovitaks ise ma seda, et tee ükskõik mis harjutusi, peaasi et lihas valusaks või tuntavalt koormatuks saaks järgmisteks päevadeks, küll ta siis kasvab valgusünteesi käigus kui vlaku kehas ikka võtta on. Et siis tee kõiki harjutusi mis meeldib, aga tee kvaliteetselt.

in reply to: Teflon #220489
    asdfghjkl
    Member

TFE on selle lähteaine ja ka üks lagunemissaadustest.

Sealtsamast wikist “The pyrolysis of PTFE is detectable at 200 °C (392 °F), and it evolves several fluorocarbon gases [10][11] and a sublimate.”

TFE on ju gaas ja lendab köögipeale laiali ja ilmselt seda sisse hingata eriti ei õnnestugi.

Või see gaas seob end toidu külge või?

in reply to: Teflon #220448
    asdfghjkl
    Member

See artikkel räägib TFE-st, mis on gaas.

Aga pannidel seda ei kasutata.

Pannidel kasutatakse PTFE’d, mis on saadud TFE-st, ja PTFEon tahke.

Et pannidel on siiski PTFE asi kasutusel, ja see on nö stabiilne aine, et temast TFE ja muud mürgised osad aktiviseeruda ei saa nii lihtsalt, se on tahke tugev aine, mitte mürgine gaas. Sisuliselt võib mõelda nii, et TFE on mürgine kaas, ja PTFEon väike ampullike, mille sees on see mürgine gaas, ja nüüd kui inimene neelab alla selle ampulli, siis artikkel väidaks, et see on halb tegevus ja inimene sureb nüüd ära, kuna sõi sisse mürgigaasi, tegelikult aga see ampullike väljub ohutult kehast WC-s hiljem. Ma siis saan nii aru sellest teflonist, et pole mürgine.

Ja selle arusaamani jõudsin nende linkide kaudu:

1) http://en.wikipedia.org/wiki/Polytetrafluoroethylene

In chemistry, polytetrafluoroethylene (PTFE) is a synthetic fluoropolymer of tetrafluoroethylene which finds numerous applications. PTFE is most well known by the DuPont brand name Teflon.

Tõlge: Pannidel kasutatakse PTFE’d, mitte aga TFE’d, ja too PTFE on saadud ainest TFE.

While PTFE is stable and non-toxic, it begins to deteriorate after the temperature of cookware reaches about 260 °C (500 °F), and decompose above 350 °C (660 °F).[14] These degradation products can be lethal to birds, and can cause flu-like symptoms in humans.[14]

Meat is usually fried between 200–230 °C (400–450 °F), and most oils will start to smoke before a temperature of 260 degrees is reached, but there are at least two cooking oils (Safflower oil and Avocado oil) which have a higher Smoke point than 260 degrees and empty cookware can also exceed this temperature if heated without oil in.

Tõlge: PTFE on stabiilne, ja mürgisust pole kuni pannil on kuni 260 kraadi. Liha praadimisel jääb temperatuur alla 260 kraadi. Kui pann ei tossa, on kindlasti temperatuur väike veel, et mürke saaks eralduda.

2) http://ntp-server.niehs.nih.gov/ntp/roc/el…uoroethylene%22

No adequate human studies of the relationship between exposure

to TFE and human cancer have been reported (IARC 1999).

Tõlge: TFE on osutunud loomkatsetel loomade jaoks vähkitekitavaks, kuid inimeste kohta uurimused puuduvad, pole mingeid tõendeid et TFE on vähkitekitav inimesele.

3) http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrafluoroethylene

TFE is an alkylating agent, albeit a weak one, and as such is expected to be carcinogenic.

Tõlge: TFE suudab DNA’d rikkuda, olgugi et väga nõrgal moel, natuke suudab, seega ilmselt võib vähki tekitava jõuga ta selletulemusena olla, ja seetõttu teda oleks paslik nimetada “ilmselt vähkitekitavaks”.

4) http://www.cancerquest.org/index.cfm?page=486

Seal näidatakse, kuidas nn “alkylating agent”-id, ehk vähkitekitavad ained (,mille nõrgad omadused ka TFE-l on) siis DNA-d lõhuvad, mille tulemusena tekibki vähk nagu ma aru saan.

Et siis kui keegi viitsib juurde uurida, siis oleks hea teada, ja parandage kus miskit valesti aru sain. Ma saan aru igatahes, et see eestikeelne Pomona artikkel pole päris õige ikka, eriti see väide:

Mittenakkuva kihi lisamine pannile tähendab keerulist keemilist protsessi ja palju mürgiseid kemikaale. Näiteks on Tefloni koostisesse kuuluv tetrafluoroetüleen (TFE) kantserogeenne. Isegi kui panni kasutada täpselt juhiste järgi ja kriimustusi vältida, kulub mittenakkuv kiht kiiresti ja mürgised osakesed satuvad toidu sisse.

in reply to: 100% Whey Gold Standard #220379
    asdfghjkl
    Member

Seal 4g CH-sid:

http://www.supermass.com/Optimum-Whey-Prot…Cream/p/8723/en

Total Carbohydates 4g

in reply to: Soodsad valgurikkad toiduained #220260
    asdfghjkl
    Member

Terades on ka valku omajagu:

läätsed: ca 20%, tatar: ca 10%.

Võrreldes riisi ja hirsiga on tatras rohkem asendamatuid aminohappeid.

http://www.veskimati.ee/tatar.htm

in reply to: Vitamiinid #220182
    asdfghjkl
    Member

Recommended Daily Intake for Vitamin D From Food and Supplements, Age 19-50: 800 IU

http://www.upstate.edu/nysopep/intake.php

800IU-d soovitatakse ka siin:

http://www.wdxcyber.com/ngen21.htm

Paljudel saitidel esineb ka 400IU-d.

Millist kogust siis uskuda?

Eriti raske on uskuda, et pool tundi päevitamist 15’000IU-d tekitab. Ja see suur kogus tervisele kuidagi halvasti ei mju, mis paneb arvama, et tõesti suur kogus ongi vajalik.

in reply to: Eesmärk mass, mitte kuivus #220051
    asdfghjkl
    Member

Terv!

Tahaks massi rohkem kuigi pole etnomorf,olen kogukas kuid rohkem massi vaja pika peale,ei armasta kuivust yltse.Võin olla pehme aga massiivsem!Head Söögi ja trenni nipid?

Kaido Leesmanni kava ehk sobiks sulle treenimiseks siis, äkki saab küsida talt kava või nõu:

http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=6483&st=420

Sest ta ise pole ka kõhn ega kuiv, nagu sullegi sobiks vist, et siis temalt kava aitaks ehk.

Saad mõne pildi tuua äkki kellegist, mis illustreeriks mis laadi kehaga oled hetkel üldse, ja/või, et mislaadi vormi sooviks taotleda.

in reply to: Aidake kava muuta #220015
    asdfghjkl
    Member

Olen ka eelmise kahe postituse mõttega nõus. Asi on selles, et kusagilt on inimestele hästi kinnistunud ütlus või soovitus, et omletti süia, siis see on nei lhästi meeles ja seetõttu soovitavad igaks hommikuks seda.

Toiduga on nii, et normaalse vormi säilitab ka võleibadega hommikul, rootsis omal ajal palju olles nii söödigi ommikul, pandi lauale terakuklid, lõigati pooleks, võid ja juustu, sinki, rohelist peale, näiteks (toore) paprika viile, salatilehe, kurgi seibe. Sedalaadi kukleid on ka eestis, Straussi kukkel minuteada, ka muid. Nii hommikul süies vahelduseks saab täiesti normaalse vormi säilitada.

in reply to: Vitamiinid #220013
    asdfghjkl
    Member

Samas siin antakse mõista, et 5 mikrogrammi ehk 200IU-d on päevanorm:

D-vitamiini 5µg (100%*). Päevast annust mitte ületada. %- päevasest soovitatavast annusest.

http://www.tervisepood.ee/detailid.php?1610

Kui on tõsi, et päike suvel annab 15’000 IU-d ehk 375 mikrogrammi D-vitamiini, ja suvel mingeid üledoosi märke ju ei tunne küll selle doosi juures, siis võiks uskuda jah, et läbi aasta võiks olla sedalaadi suur päevane kogus- 375mcg. Oleks ka huvitatud nüüd suuremates kogustes D-vitamiinist:)

in reply to: Vitamiinid #219994
    asdfghjkl
    Member

Möllerit teelusikatäis, ehk 5ml, ehk 5gr, sisaldab

D-vitamiini 10 μg (400 IU),

1 mikrogramm on: 1/1,000,000 of a gram.

Ehk siis teelusikatäies on 1/100’000 grammi D-vitamiini, maru väike kogus ikka kui proovida ette kujutada kui vähe on juba 1 gramm.

Kui ütled, et 4000 IU on päevas vaja D-vitamiini, siis see teeks 50ml möllerit päevas, ehk 5 doosi suurusega 50ml/doos mölleri 250ml pudelist saaksi ainult. Samas mul sisetunne ütleb, et kui ma mölleri pudelist viiendiku sisse joon, siis keha ei omastagi seal olevat d-vitamiini tegelikult ära, või minetea.

Kuidagi ei taha uskuda et viiendik möllerit oleks normaalne kogus päevas, aga minetea. Ühe 50ml doosi hind oleks siis ca 25kr, kui suur oleks D-vitamiini 4000IU koguses doosi hind vastava toidulisandi tableti puhul, kui võtta mõni keskmise hinnaga D-vitamiini rikas tablett? Et palju tableti hind tuleks?

Kui suvel saab inimene D-vitamiini niipalju nagu siin artikkel väidab, siis üledoosi ilmselt ei teki küll niikergelt:

Päikese käes (päevitades) veedetud pooltund annab umbkaudu 15 000 TÜ D-vitamiini.

http://teadus.err.ee/arhiiv?cat=1&id=765

Ja võiks uskuda tõepolest, et mölleri lonksust jääb väheks. Võtan oma eelnevad kahtlemised tagasi.

in reply to: Cindy Phillips-IFBB Pro Bodybuilder #219857
    asdfghjkl
    Member

Selline tavaline inimene on siis Cindy, pilte:

http://cindyphillips.blogspot.com/

Sama tavaline on ka too selga poseeriv neeger, kelle pilte siin foorumis viimasel ajal on näha olnud.

Sama tavalised ongi sportlased igapäevapildis.

Et, ei maksa arvata, et too Cindy nüüd nii maskuliinne on igapäevases argielus, ei ole, ja, kui ta spordi jätaks, siis poole aasta pärast oleks täiesti tavaline väike blond,

ja, too neeger, oleks väike must neegripoiss.

in reply to: Natuke edasijõudnu kava #219787
    asdfghjkl
    Member

A mul veel küsimus, et tahaks kuulitõuke jaoks ka treenima hakata. Mõtlesin teha sellist harjutust, et võtan tühja kangi, ühe otsa panen jõusaali nurka, teise otsa üks ketas ja siis surun nii ühe käega üles. Kas see aitaks kuulitõukele kaasa? ja põhjus miks ma kuulitõuget ennast ei harjuta on see et pole võimalust.

Selleks, et kangi üks ots maas kinni oleks, peab olema spetsiaalne seade põranda küljes, kuhu kangi ots kinni jääb ja teine ots liikuda saab. Kui sa kusagile jõusaali seinanurka või seadme alla/vahele kangi otsa plaanid panna, siis see ei jää seal kuidagi püsima, võid vigastada ennast või lõhkuda jõusaali.

Et kui spets pesa põrands kangi otsa jaoks pole, siis ma ei soovitaks küll kangi otsa harjutusi teha.

Kui surud väikse positiivse kaldega kangi mõlema käega korraga, siis saavutab kuulitõukele ka üsna sarnase motoorika ju, äkki see oleks parem?

Mulle endale meeldib harjutus, kus seistes hantlid ühe käega õlalt üles surun, seal saan ka nö svungides kehaga kaasa aidata, üsna sarnane liigutus taas kuulitõukele minuarust, olgugi, ja seal samuti et ohutu oleks sooritada, kasutan randmepaelu ,et raskem hantel kindlalt käes püsiks.

in reply to: Soodsad valgurikkad toiduained #219785
    asdfghjkl
    Member

aga kui maitestamata jogurtit hapukoore asemel panna;)

Hapukoor ja maitsestamata jogurt on ju kaks eineva maitsega asja, esimene on maitsev, ja teine pole, ma maitsestamata jogurtit küll hapukoore vastu ei vahetaks. Soomes pidavat elu nii olema, et hapukoort ei sööda, küll aga maitsestamata jogurtit selle asemel.

Viewing 15 posts - 376 through 390 (of 1,804 total)