Skip to main content

asdfghjkl

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 256 through 270 (of 1,804 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Milline aminohape? #239940
    asdfghjkl
    Member

BCAA on koond-nimetus kolmele aminohappele, mida me teame. Ja need kolm aminohapet toimivad kolmekesi üheskoos oma seaduspäraga, justnagu “muna jahu ja vesi”, et kõiki kolme peab olema, et saada tainast, seejuures ilmselt õigetes suhetes peab neid kolme olema. Et niisama ostes purgi puhast aminohapet “leutsiin” ja lisades seda piimale, kus seda leutsiini niigi on, võib tekkida olukord, et lõppkokteilis pole õiges vahekorras kolme aminohapet, ja sel juhul midagi ootuspärast ilmselt ei sünni, eelneva piltliku näite korral siis tekiks ühe piruka jagu head tainast, ja ülejäänud tainas jääks purumassiks, sellest miskit maitsvat ei saaks. Nii ehk kuidagi seletada seda ideed siis. Et bcaa kolm aminohapet peaksid jääma õigesse vahekorda kui tarbite, et seda siis tuleks jälgida, niisama leutsiini sisse süia pole mõtet ilmselt.

Mis üleliigsest leutsiinist saab seda ma siiani aru pole saanud. Saan aru, et energiaks teda konverteerida ei osata, kui eksin siis parandage.

in reply to: Fit Mass #239910
    asdfghjkl
    Member

Toitumine kui kõige alus eksole, mul sellega probleemid
    in reply to: toiduainete koostise tabelid #239892
    asdfghjkl
    Member

See tabel tundub mulle nagu oleks põhikoolilapse referaat nõuka-aegsete raamatute baasil (stiilis “jäätis – 5 rubla ja 101 kalorit”, seejuures ei tea ju, mis jäätisega tegu, mis koguses, ja mis kuupäeva rahakurssi vaadelda hinnangu andmiseks).

Samas miskit huvitavat ikkagi on tabelis, samal saidil sirvimiseks ka need artiklid näiteks:

http://www.ut.ee/tervis/aastateema/artiklid.html

Kunagi siin saidil keegi postitas kuhugile ühe mahuka ekseli faili, kus oli pikk nimekiri toiduainetest, ja toodud siis nn vitamiinide sisaldus, ja ka nn süsivesikute sisladus. Aga enam poel seda ekselit leidnud, kui hästi otsida siis leiaks ilmselt, seal tundus olema parem tabel.

in reply to: raha? #239361
    asdfghjkl
    Member

Tavatoitu mitte arvestades, siis koos klubi kaardiga alla 10 000 hetkel ei tule välja.

Mis moodi niisuur summa siis tuleb?

in reply to: raha? #239353
    asdfghjkl
    Member

Viimase poole aasta kohta tundub, et tavaharrastajal nagu mina kulub nii:

1)jõusaali kuukaart: ca 700kr

2)toidulisandite kulu (pool kilo odavat valgu ja süsivesiku pulbrit): ca 200kr?

3)pesupulber: ca 25kr?

4)valgurikas toit: ca 1250kr.

Kokku: 700+200+25+1250=ca 2200kr.

Samas tuleks mõelda nii, et see 2200 kr ei kulu ainult ja ainult hobi jaoks, sest ma söön ju kõhu täis siiski, see pole ju enam hobi, vaid elu nö, et osaliselt sellest hobirahahast kattub ka elamise rahaga nö.

Alates detsembrist aga üritan võimalikult madalale kulud viia. Vaatan kuidas õnnestub, mingit hobi kvaliteedi langust nagu ei karda küll, pigem ongi huvitavam saab rohkem mõelda, mida ja kuidas ja kust soodsamalt. Hankija, kes soodsalt liha ja oliivõli hankis mulle, see kliendisuhe on kadunud nüüdseks kahjuks, kui kellegil soodsaid hankijaid-varustajaid on, siis andke teada, vaevalt keegi sellist infot muidugi tasuta teavitab:)

(Pigem alati kui näha soodsat allikat, või asja, siis hoida see endateada ja vaikselt mitte-ahnelt kasutada võimalust, kui juba aga suured massid teada saavad võimalustest, siis enamasti pannakse pood kinni nö. Nagu elus ikka, meenutame näiteks AS LHV juhtumit, kus kasutati mõõdukalt head kanalit ja viisi, kuidas soodsaid tingimusi omale hankida, kuna mindi liiga ahneks, siis pandi see “pood” ehk allikas neil kinni peagi, oleks pidanud vaiskelt väikestes vaisketes mastaapides püsima.)

in reply to: Snatch & C. J #238907
    asdfghjkl
    Member

Kohe alguses tasub alustada (nt. soojenduse osana) ka väikese raskusega overhead squatiga.

See harjutus on vist sama, mida riho nimetas “Tõukamishaardega kükk”?

Et võtta kergem kang sirgetele kätele ja teha soojenduskükke esimese harjutusena trennis siis nagu ma aru saan.

in reply to: Snatch & C. J #239315
    asdfghjkl
    Member

Harjutus “Clean and Jerk” meeldib ka mulle, ja olen samamoodi algaja selles.

Kuid küsiksin, et kui eesmärgiks on just seda harjutust lihvida, siis kuidas üks 60 min trenn välja võiks näha? Millised harjutused, kui palju kordusi ja seeriaid?

Ise teen enamasti nii:

1) C&J, st, et tõmban kangi maast plahvatuslikuma tempoga rinnule, jalad paigal, hingan sisse ja surun kangi pea kohale astudes parema jalaga sammu taha, toon jala tagant tagasi, ja langetan kangi aeglaselt põrandale, kogu sooritusel peatähelepanu hoian sellel, et selg oleks korrektselt. Puhkan 2 sekundit, ja sooritan järgmise samasuguse korduse. Kokku teen järjest 3-6 kordust, ja selliseid seeriaid 4-5 tükki kokku.

2) Seejärel harjutus Svung. Hoian kangi rinnul ja surun üles sirgetele kätele, aidatates surumise alguses jalgadega ülemisminemsie hoogu kaasa kangile omajagu kergendamiseks, lasen kangi rinnule tagasi aeglaselt, ja taas surun üles, nii teen korduseid 5-8 tükki, seeriaid ca 4 tükki.

Seejärel teen õlatagaosale ja esiosale mingi hantliharjutuse, või trenasööri harjutuse ja muud ei midagi.

Äkki peaks treenima siis muudmoodi? Kuidas soovitate? Äkki tuleks üks trenn teha ainult ja ainult rinnule võtmist nö? Vms. Eesmärgiks oleks harjutuse C.J arendamine paremaks.

Riho või keegi võiks kommenteerida.

Riho juba vastas minu postitamsie ajal, loen…

in reply to: Britt Miller- bodybuilder #239304
    asdfghjkl
    Member

Enamikel maskuliinsetel nais-kulturistidel on hääl väga jäme, mõne üksiku puhul on youtube’ist kuulda olnud siiski ka naiselikku tämbrit. Teab keegi öelda, kas kasutatakse ka hääletooni korrigeerimiseks mingeid võtteid, mingit keemiat võib-olla eksisteerib selle jaoks? Kui eksisteerib, siis soovitaks kõigile nais-kollidele seda, siis oleks vähemalt hääl kena.

in reply to: Jalad… #239286
    asdfghjkl
    Member

Talla alla tekib ajutine valus tunne siis, kui teha sääre harjutusi valesti, st harjutusi, kus jalalabast kõigest varba osa ainult asetatakse toele, ja tehakse varvule-tõusu nö, istudes või seistes trenasööril, et omal oli kunagi seeria keskel juba valus talla alt, kuna seal asuvad lihased hakkasid eriti kangestuma ja põlema nö, seetõttu, et vaid varvastega põhimõtteliselt surusin siis end üles, see aga on vale, suurem osa jalalabast ehk päkast peaks toetuma sellisel motoorikal alusele, siis jalatald valutama ei hakka. Võib-olla siis jooksmisega on samamoodi, et jooksed liialt varvul äkki?

Mis jalatsitega jooksed, tossudega või ketsidega?

Ja võib-olla sul on lamp-jalad, ja selletõttu jooks kuidagi valusalt kulgeb? Minul on lampjalad, kuid pole jooksuga jalatald kunagi valusaks läinud. On ainult üks jalavaeus olnud- sääre esiosa on valutama hakanud, justnagu mingi luupõletik vms, aga sellest tervisehädast sai üle kunagi kenasti.

in reply to: kodune treeningkava #239281
    asdfghjkl
    Member

Kas Ülemiste linnaosas, sealkandis kus asub Sikupilli keskus, et kas seal kusagil on üldse õue peal tasuta

lõuatõmbe võimalust, redeleid, rööbaspuu-võimalust jms laste ronimis-kohti, kus võib olla ja tasuta turnida?

Huvi oleks lähiajal endal ka jõusaalist välja kolida ja õue-kavaga alustada, oskab keegi siis juhatada Ülemiste kandis, on sela mingit väljakut?

Nõmme-mustamäe kandis selliseid kohti tean küll, paraku aga seal enam ei ela.

in reply to: Hommikusöök #239268
    asdfghjkl
    Member

Minu arust on mul täna näiteks sama energiline olek kui eile. eiel sõin hommikul ainult valku, täna proovisin vastupidiselt, sama tunne keskpäevaks.

Menüü selline:

1. 2 kartulit (2.50kr/kg), kuubistada pannile.

2. peakapsast mingi 100gr (1.50kr/kg), kartulite peale raputada.

3. meresoola natuke (8kr/kg)

4. 1.cm vett pannile (palju kraani-vee liiter maksab?), hautada kuni kartul valmis.

5. 2 muna (12.90kr/10tk), otse kapsaste peale, elekter pannilt maha, kaas peale, 6 min. pärast valmis.

Juua kõrvale jäävett. Selline süsivesiku-hommik siis. Tunne sama, mis ka eilse valgu hommikusöögiga. Pakun, et pole suurt oluline, mida ja millal süia, pea-asi, et õiges koguses sööd ja psüühilist stressi ei viljele.

in reply to: Juku juust #239264
    asdfghjkl
    Member

Mäletan, et koolis külastasin Tervisekasvatuse-nimelist loengut, õpetaja Raul Mardiga eesotsas. Sealt on meeles see, et öeldi, et mida tahkemal kujul rasv on, seda halvem ehk ebatervislikum, ja juustude kohta siis öeldi, et mida pehmem juust seda parem ehk tervislikum. lmselt seal mõeldi midagi halbade rasvadega seoses, et ilmselt on mingi korrelatsioon, et kui on tugev juust, mida ikka noaga viilutada saab, siis see ilmselt sisaldab kahjulikke rasvu rohkem, kui see pehme juust, millest noaga eriti kergelt viilu välja ei õnnestugi võtta, kuna see takerdub noa külge. Ei tea, kas võiks olla õige see idee, et mida pehmem juust, seda tervislikum?

in reply to: Vanemad inimesed. #238974
    asdfghjkl
    Member

See ajubiokeemia artikkel räägib erksusest ja uimasusest, seega kui eesmärgiks on vanemal inimesel peamiselt erksus ja uimasus, siis ilmselt see artikkel oleks hea.

Minul endal on kogemus, kus kuulen esmalt, et arst olevat keelanud süia seda ja toda vanemal inimesel, seega ma ei julge midagi soovitada vanemale inimesele, kui arst ehk kompetentne inimene nii on soovitanud. Olgusi, et arstid ebakompetentsusega piisavalt silma paistavad nagu ka teiste elualade inimesed, eksimine ongi inimlik, siis ma siiski pean arsti kompetentseks alati ja ei julgeks midagi vastupidist soovitada, aga olen kuulnud kummalisi reshiime, mida arstid soovitavad-määravad inimestele, näiteks et muna üldse mitte süia või ainult putru süia vms. Et ses suhtes ma ise olen mõelnud ka selle temaatika peale, ja ei julge ise vanemale inimesele miskit nagu soovitada, kui talle arst mingi menüü on paika seadnud.

Kui inimesel mingid tervisehädad veel on, piima-toodete omastamisega raskusi äkki vms, ja vanematel inimestel on ju igasugu haiguseid ohtralt, siis ei julgeks taas soovitada miskit, äkki tal keha reageerib halvasti kuidagi.

Ses suhtes ma ei oska ega julge ise midagi soovitada vanematele inimestele. Teema on aga huvitav, kuulaks huviga.

in reply to: Toidulisandite kaitseks ja teavituseks! #238968
    asdfghjkl
    Member

Piima, pähklite jm loodusest tulevate asjadega on huvitav et nad mõnele isikule mõjuvad väga halvasti ikka.

Eriti aga pakub huvi piim, ja teda lagundav laktaas, et kuidas siis suhtuda sellesse piima, on ta siis halb või ei ole. Mida märkamatut halba võiks ta teha, mida me ei näe ega tunne, aga ta siiski teeb?

Sama küsimust küsisin ühes postituses nädalaid tagasi, vist ol iteemaks Kalmuse koostatud kava analüüsimine kus rohkelt piimasaadusi sees oli. Et ei oska leida seda teemat enam, aga küsin siis siin, et mida arvate sellest piima talumatusest. Et kas tõesti on see enamikele täiesti kahjutu? Või siiski ta vaiksel viisil laastab kuid me ei näe ega tunneta seda ise?

Aga toidulisanditest rääkides, siis teavitada võiks seda põhikoolis. Ja oluline moment mõiste toidulisandi promises võisk olla kindlasti see minuarust, et lisasid lisatakse piima sisse jm tavatoidu sisse. Võiks tuua ullikestele hea näite nii, et osadel rahvustel on geograafiline paiknemine jm iseärasused sellsied, et toidu sisse pannaksegi vitamiine jm keemiat, tavatoidu sisse, et ilmselt ka teie külmkapis on hetkel selles mõttes lisasid lisatud ilusti, et kuna olete elus veel, siis järelikult kõik hästi aga minge ostke veel nüüd neid ja noid toidulisasid juurde, kuna ma võin rääkida veel huvitavama loo lisade vajalikkusest. Ma soovitaks sellist metoodikat kah, esitada argumentatsioon sellele alsuele, et niikuinii on meie toidulaua tavapaluke keemiat ehk toidulisandit täis.

in reply to: Hommikusöök #238958
    asdfghjkl
    Member

Mul polnud täna hommikul midagi süia, sõin seda mida oli:

10:30-10:40 – 300gr keedukana, peale jõin vett.

Kella 14+ ajal algas kerge uimasus, enen seda oli väga virk ja hea olek. Praegu (15:00) nälga ei tunne. Et võta nüüd kinni, kas tõesti hea reipa tunde annab süsivesikute vältimine või on põhjus muus, aga igatahes katsetada nii tasub oma menüüdega, nagu mina äsja kirjeldasin, et ütlesin mida sõin, ja kuidas tundsin. Siis mõni hommik võib proovida teistsugusemat menüüd ja testida kuidas mõjub. Eks see selline omamoodi loterii testimine ole, sest minetea mis põhjusel mingi meeleolu või olek tekib, aga huvitav testida ise, samas huvitav muidugi ka erinevaid teooriaid lugeda kirjasõna näol, siis ongi hea testida neid praktikas.

Mis puutub “valk-versus-süsivesik hommik-versus-õhtu” teemale, siis selle teema eesmärk on rääkida reipusest ja ei milelstki muust. Ma olen nii aru saanud. Seal temaatikas ei ole eesmärgiks rääkida tervislikkusest või maksimaal-jõust või muust, seal on eesmärgiks vaid uimasus ja erksus. Et seda on oliline silmas pidada, mis eesmärgil mida räägitakse.

Viewing 15 posts - 256 through 270 (of 1,804 total)