Skip to main content

asdfghjkl

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 1,804 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Suitsust loobumine #241494
    asdfghjkl
    Member

Siit-sealt on meelde jäänud, et mingi loogika oli, et nikotiini tapmiseks* kulutab keha palju energiat ehk kaloreid, ja maha jättes siis enam ei kulutata neid kaloreid ja isik paisubki seetõttu- see loogika ei tundu praktiliselt küll tõene olevat minu peal. Söön normaalselt samas koguses toitu, mida ka ennem sõin minuarvates. Üks erinevus on jah, söön liha vähem, kuid see-eest söön süsivesikuid nüüd rohkem, kaloraash ikka samas kandis minumeelest. Ja peegelpilt näitab hetkel samat seisu mis ka poolteist kuud tagasi, kui suitsetamise lõpetasin. Enda puhul ütleksin, et suitsetamine kaalu ei tõsta. Kui hakkaksin toidukordadel ülesööma ja sealhulgas pudinaid lisama menüüsse, siis vast tõuseks kaal küll praegu, aga see ei ole ju seotud kuidagi suitsetamisega, ses suhtes ei usuks seda nikotiini-põletamise teooriat, mida olen kuulnud.

in reply to: ?splitting? #241252
    asdfghjkl
    Member

Kui sa tahad teha nii, et lihas ei valutaks, siis saab teha nii, olen ise teinud nii novembris paar korda, jaotus selline:

päev 1:

Hommik: lihasgrupp 1. Õhtu: lihasgrupp 2

päev 2:

Õhtu: lihasgrupp 3

päev 3: puhkus

päev 4: puhkus

päev 5: puhkus või päev nr 1, vastavalt sisetundele.

Sellise jaotuse juures tuleb teha kahel järjestikuse päevaga ära 3 trenni, ja seal juhtub selline asjaolu, et teisel trennipäeval lihasvalu ei tunne veel. Kolmanda päeva hommikul on alles lihasvalu, mis tuleneb esimese päeva hommikusest trennist. Et nii proovisin ise hiljuti omajagu kordi. Kui proovisin kahe järjestikuse päeva sisse nelja trenni mahutada, siis võttis see nii läbi, et puhkasin 4 järgmist päeva, aga kolm trenni kahe päevaga teha sobis küll natukeseks ajaks, päris huvitav ja hea, ja lahendab seda aspekti mida nimetad- et lihasvalu pole trennis.

Samas see lihasvalu trennis ei häiri eriti, kui pole tegu just treening-seisakult tulemisega. Tegin novembri alguses päeval nr 1 esimese seljatrenni, mis võttis kodarluu-lihase käsivarrel meeletult valusaks, ja järgnevad trennid seetõttu kannatasid selle lihasvalu all, see siis on näide kus lihasvalu võib tõesti takistada, enamasti aga kui treening-rutiin juba käimas, siis lihasvalu suht väike märkamatu ja ei sega midagi. Ses suhtes vastaks, et läheks küll trenni, kui hetkel isegi mõni lihasgrupp valutab eelmisest trennist.

in reply to: Steroidisõbrad avasid oma portaali #241231
    asdfghjkl
    Member

Aga tee see ettepanek portaali parandamiseks ja parendamiseks otse sinna portaali?!

No vahet pole kus ja mida soovitada. Spetsialistid.ee jaoks ütlesin, et asi logiseb, ja ma ei viitsi hakata soovitama midagi kust parandada, et 10a kogemus sedalaadi portaalikestega on loonud oma inuitsiooni juba, et polegi vaja uurida-puurida, piisabpaarist pilgust asjale, samamoodi nagu kogenud treeneril tõenäoselt kulub samuti mõni hetk et midagi erialast arvata millegi kohta, näiteks treenija mingi aspekti kohta. Sooviti siis ettepanekuid, võtsin 25 minutit raiata msn-is, alustasin punktist nr. 1 kuni jõudsin kahekohalise arvuni, logisemistest. Siis öeldi lõpuks selgelt välja: “ma pole asja kõiki võimalusi veel testinudki, .., asi igatahes üldisel moel toimib ju, ses suhtes…poel nagu probleemi?”. No oligi õige intuitsioon- asi oli põlve otsas loodud, ja entusiasm suur ja pandi internetti välja toores sait. Justnagu avataks jõusaal, kus pole kõiki seadmeid proovitudki, kas nad töötavad, ja poel tavotti/õli eemaldatud seadmetelt siit – sealt veel: asi toimib ju põhimõtteliselt. Sellsied asjad mulle ei meeldi, soovitada ja parandada saab, aga kui tavotine jõusaal avatakse, siis see avaja ja team tema taga poel ju kuigi respekteeriv? Minule küll soovitada pole miskit soovi asjale, mis respekti ei näita üles.

Odav on see, et jääb mulje, et nagu soovitakse igal võimalusel kasutajaid meelitada saidile, justnagu tekitab see tunde, et soovitakse mingit omakasu sellega saavutada, skoorida. Selliseid asjad ja muu aura, mida selel saidiga tekitati, ei anan minule mingit soovi liitudak uhugile, sama ka spetsialistid.ee kohta. Kes arvab teisiti, arvaku, vaba maa.

in reply to: Keskmine Eestlane!!! #241229
    asdfghjkl
    Member

Vaatasin üle pika aja televiisorit eile, ja eriti hakkas silma alkoholireklaami rohkus. Äärmiselt palju alkoholi reklaami.

Keskmine eestlane ongi reklaamist mõjutatav inimene, sellest kak õrgem alkoholi tarbimine meil ma arvan.

Praegusel ajal tunnen ma ise, et ühiskond pole nii küps, et neist reklaamidest mitte mõjutada lasta end. Sellepärast oleksm õtekas see megakoguses alkopromo lõpetada. Teisalt aga, kui loota ,et iga etapp tuleb läbida ühiskonnas, misjärel tekib immuunsus vms areng, siis võiks äkki lasta vohada alkoreklaamil edasi, lootes, et 10a pärast see reklaam midagi ei mõjuta ega halba tee. Samas kui reklaam midagi ei mõjuta, siis pole rahaliselt mõtekas teda üldse näidata ja alkoholi ei propageeritakski siis reklaamidega ju. Niiet ei oskagi hetkega seisukohta võtta, kas hea oleks see alkopromo telekas alaealistele kinni keerata, või juurde panna seda reklaami just, et kumb siis parem oleks. Hetkel tundub see reklaam küll halba mõju andvat, sellest ka siis tulemsued keskmise eestlase kohta. Sellsied arvamused alko-reklaami kohta siis.

in reply to: Steroidisõbrad avasid oma portaali #241227
    asdfghjkl
    Member

Eks saab näha kuidas seda see saidike areneb seal. Minu tundub ta niivõrd toores tänase päevani veel, et sinna mul asja kindlasti pole, las junsud arendavad seda veel. Mida ise soovitaks aga, on see, et eestisse võisk teha saidi, kus oleks keemiast normaalsel tasemel informatsiooni, et bodybuilding.ee-s on vananenud info, ja üldse kehvake teine. Lisada võiks mõned ideed sellsiele saidile veel, mis eestis puudus hetkel on, üheks sellsieks ideeks on blogi, kus saaks tänapäevaselt blogida, siinne fitnessi blogi on kehv. Et ideid ju ilmselgelt näha mida teha, et kellel huvi on võiks arendada. Aga sel juhul ikka normaalselt asja teha, et ei jääks muljet, et tegu kamba junsudega. Selline lisamõte portaalide temaatikal.

in reply to: Nõrkus? #241224
    asdfghjkl
    Member

Vahel tundub, et päeva energilisuse taseme määrab une faas, milles ärkad, kui ärkad hommikul kell 7 ja tunned väga puhanud tunnet, siis tasuks toiemtama hakata, kui magad aga boonus-und edasi ja ärkad seejärel 9:00 ja tunned ennast äärmsielt väsinuna, siis kogu päev ongi pea paks ja tunen väsinud. Vahel tundub nii.

in reply to: “Kaalust alla” TV3- st #241223
    asdfghjkl
    Member

Vaatasin esmakordselt elus eiel seda saadet esiemst korda ka nüüd. Üks osaleja tegi abi-elu ettepaneku läbi saate, ja seejärel hakati jooma. Mis eriti raskelt mõistetav on, et miks neile peekon maitseb, laual oli ohtralt pekki. Seda pekki ei saa kuidagi tervislikuks pidada, samas ei saa seda ka maitsvaks pidada, ja see asjaolu imestabki, et kuidas küll selline pekk inimestele maitseb. Võib-olla on siis nii, et kui lapsele antakse maast madalast lauale ohtralt pekki ja searasva jms, siis see hakkabki talle meeldima ja tulevikus ta vaid pekki ihaldabki? Et see maitse-eelistus siis programmeerub esimese 10 eluaastaga paika ja on hiljem raskelt muudetav? Või kuidas see on nii, et mõnele pekk nii maitseb, ehk on põhjus geenides siis.

in reply to: Kaalust alla #241219
    asdfghjkl
    Member

Tere, on paar lisakilo. Tegelen jalgpalliga nädalas 5 korda ning ainult jalgpall ei aita, et saada mõni lisakilo alla ja kõhu peal lihas välja, mida teha? kui palju kodus ise teha? ja missuguseid harjutusi? Mida süüa, kui palju? Suveks saledaks.

Orav

Mismoodi hetkel muidu sööd? Soovitan ise peakapsast süia, hind 2.20kr/kg, see on nagu piim, et suurem osa sellest on vesi, ja ülejäänud kaduv-väike osa tühine süsivesik. Kuna niikuinii õhtuti või vabal ajal näksid miskeid võileibu, siis söö parem toorest kapsast edaspidi sel ajal.

Ivan

in reply to: Soovin sangadest lahti saada. #241024
    asdfghjkl
    Member

Kui keha lubab jooksmisega tegelda, siis polegi muud juttu kui jooksma hakata.

Üks tuttav tegi nii:

2009 varakevad- 2009 hilis-sügis, jooksmine asfaldil, keskmiselt 1h kestusega, maksimaalselt 2h kestusega, keskmiselt 2X nädalas.

Ja tulemuseks sai väga hea vormi. Ega see vorm enne ka halb polnud, aga üpris super-vormi viis sedalaadi jooksmine. Et soovitakski joosta kui võimalik, alustada kusagil mõne kuu pärast, kui lumi ei sega. Ja õige meelestatus eelnevalt luua muidugi, vastu tahtmist tehtud asjad või muud moodi mõttetuna või igavana tunduvad asjad ei õnenstu ilmselt niikuinii. See psühholoogiline temaatika on parajalt keerukas, siin saidil sellest räägitud polegi, aga see eraldi topic anyway.

in reply to: kalorite lugemine. #240765
    asdfghjkl
    Member

Spämmiksin siia ka kalori-teemalise artikli lingi, siin see on:

http://www.horisont.ee/node/1273

Neid kaloreid ülitäpselt lugeda pole mõtet, aga loendada ja arvutada ligilähedaselt tasub ikka.

in reply to: kiudained #240739
    asdfghjkl
    Member

Sattusin eile poes lugema ühte Horisont-i, seal oli kiud-ainetest ja kaloritest huvitavat lugemist:

http://www.horisont.ee/node/1273

Ma arvasin ise siiani ekslikult, et kiud-ainetest energiat ei saa. Aga…tegelikult saab küll energiat: 1gr/ca 2 kcal,

artiklis on ka muud huvitavat lugemist.

in reply to: toiduainete koostise tabelid #240499
    asdfghjkl
    Member

Seda ekselit silmas pidasingi, aitäh!

(

Panin igaks juhuks ka veel siia selle:

http://charles.pri.ee/failid/Toiduained.xls

)

USDA database tundub ka olema päris asjalik. Testin ise alati paari-kolme toiduainega, mida hästi tunnen, selliseid nimistuid, seejärel otsustan, kas võiks usaldada saiti.

in reply to: Steroidisõbrad avasid oma portaali #240492
    asdfghjkl
    Member

“Bodybuilding.ee”-foorum on äärmiselt ebamugav, tektsipõhine nö, Bonsuna-foorum aga on tehniliselt palju parem, saab enam-vähem normaalselt suhelda. Ise olengi imestanud siiani, miks nad siiani oma foorumit normaalseks muutnud pole. Mis seal keerukat on. Kuna nüüd on keemia-teemaline inimlikum foorum olemas, siis minuarust see on hea.

Samas tehniline hinnang kogu Bonsuna-saidile on loomulikult ilmselgelt selline, et tegu tehniliselt äärmiselt kehva käkerdusega, justnagu oleks see põhikoolijunsu eilne veebisepistus. Kunagi paluti mul saidile “http://spetsialistid.ee/” tulla nö spetsialistiks, ala Spetsialistide Team-i liige olla, seal oli samasugune junsu-tasemel sait, et logises ta siit ja sealt, ja nii ka ütlesin, et tehke sait ikka normaalselt enne korda, siis otsige alles Team-i liikmeid. Siis soovitaks sellele saidile sama, et võiks selle normaalseks teha. Selles osas nagu negatiivne esmamulje Bonsuna-saidile paljudel ilmselt.

Uudise pealkirja ma muudaks ära, eksitab.

in reply to: Milline aminohape? #239950
    asdfghjkl
    Member

Niiet siiski teoreetiliselt on mõtet lisada ekstra BCAA-d ka trennijärgsesse sheikki nagu ma aru saan? http://forum.bodybuilding.com/showthread.p…1#post210465361

Seal ma sain aru, et ainult ja ainult trenni ajal on mõtet BCAA-lisandit tarbida. Kas koos valgusheigiga, seda ma ei mäleta, eespool öeldi ju, et koos valgusheigiga pole mõtet lisa BCAA’d tarbida. Sinupuhul sel juhul äkki kasutaks selle bcaa-purgi ära enne aeroobset trenni, võtad ainult BCAA-d ja lonksu morssi ja lähed jooksma näiteks. Või siis teed jõu-treening-eelse kokteili, kus muud vadaku-proteiini pole, lisad BCAA ja beta-alaniini ja natuke morssi ja segad kokku ja jood ära ja teed jõutrenni, millejärel jood vadakukokteili. Nii siis ehk mõtekas bcaa-d kasutada. Ma ei oska kommenteerida, poel kasutanud bcaa-d. Minu postituse idee oli vaid selles, et BCAA lisandis on kolm aminohapet õiges suhtes juba, et ongi õige osta purk BCAA’d mitte aga eraldi purgi Leutsiini. Seal toodud bodybuilding.com lingi all vast kirjas, kuidas kasutatakse seda lisandit.

in reply to: Fit Mass #239946
    asdfghjkl
    Member

Jutt on väga huvitav ja mõtlemisviis on mul ka selline, et ainult trenni teekski, kuna väga palju on energiat ka sellise söömisega.

Nimelt hommikult söön ilusti, peale kooli trenn u kell 16.00 ja siis kell 18.00 kodus kerget ja hiljem midagi toekamat. Kuigi kogused ja kalorid pole ilusti määratletud (kavatsen järgmiseks nädalaks asja paika saada) on tulemused väga head nädala ajaga. Et kui sellise toitumisega suudan olla ja jõuan ilusti siis ei teki nagu probleemi ju

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 1,804 total)