asdfghjkl
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
asdfghjkl
MemberMiks sa ta kaloreid nii hirmsalt piirata tahad?Kui on ülekaal, siis soovitaks jah piirata kalorid defitsiiti, eesmärgiga et hakataks puuduvat energiat ülekaalu arvelt ammutama.
Võime oletada, et on ülekaal. Miks kaloreid hirmsalt piirata poleks mõtet?
asdfghjkl
MemberPäris algajatele on võib-olla kõige parem soovitada nö psühholoogilisi, käitumuslikke jms tehnikaid. Näiteks, miskit sellist:
* käitumine: süia tervislikult kõht täis enne sünnipäevale minekut, kus süiakse palju torti jms ebatervislikku
* käitumine: osta külmkappi vaid tervislikke asju.
* kasutada toiduõli asemel rohkem vett
* süia nii ja naa
* mitte kasutada lifti, jne
Et pigem selliseid tehnikaid soovitada, mitte aga soovitada konkreetseid detaile, nagu “valke peaks kaloraashis olema X% ja süsivesikuid Y”, või “süia Z korda päevas” või “süia hommikuti toiduainet W”, et sedalaadi detaile nagu pole mõtet tegelikult teada algajal, pigem oleks kasulik hakata järgima lihtsaid üldisi ideid nagu ülal toodi. Hetkel ise ei oskaks leida nimistut sellsitest ideedest, aga ilmselt kusagil on olemas ikka.
asdfghjkl
Membertabletid olid suurendanud maksaensüümide aktiivsust ja viinud selle liiga kõrgele tasemele.Mis moodi need ensüümid üldse toimivad, jam ida endast kujutavad?
Tegu on septsiaalsete aminohapetega, mis aitavad toitu paremini omastada vist?
asdfghjkl
MemberKüsimus: kas oliivõli asemel tasub praadimisel kasutada pigem võid? Jäi kuskil siin foorumis silma selline seisukoht..Seda tahaks ise ka teada.
Aga õlide puhul räägitakse nn suitsemise astmest, mille all mõeldakse seda vist, mis temperatuurini mingit õli kuumutada tohiks vist. Et kui viinamarja-seemnetest tehtud õli oeltame omab selleks mingit temperatuuri 300C, siis oliiv-õli omab seal temperatuuri 250C ja tava toiduõli 180C, et miskit sellsied näite-andmed, et need temperatuurid määravad selle, mis hetkel pannil olev õli hakkab tossama ja muutub mürgiseks? Sel juhul võiks arvata nii, et madalamal tulel võiks mistahes liiki õli küpsetada, et madalal tulel ta ei mürgistu? Ma pakun, et oliiv-õli tasub kuumutada julgelt siis, miskit halba sellest tervisele ei teki.
Teine asi võiks olla see, et kuumutamisel miskid tervislikud asjad lähevad kaduma? Kui vaadata netis erinevate toiduainete koostisi kus tegu on küpsetatud variandiga toidust (ala küpsetatud kapsas) ja sama toiduaine toorest informatsiooni (toores kapsas), siis küpsetatud variandil on näitajad kehvemad mõnede elementide poolest, seega võiks arvata, et kuumutatud oliiv-õlil on äkki mingeid aineid veidi vähem sees, ja se kaotus kuumutamise teel siis poel soovitatav? Seda samuti tahaks ise ka teada täpsemalt, kuna ise suht pimesi, st teadmisteta, kasutan oliiv-õli peamiselt.
asdfghjkl
Member5.Söö sagedamini!See sagedaste söömiste soovitus on tegelikult järeldus baas-tõest: “Söö väikestes kogustes.”. Et kui järgida seda, et toidukorras üle ei sööda, vaid süiakse väikeses koguses toitu, siis tekibki varsti nälg ja vaja uuesti süia, nii tulebki sagedaselt söömist mitmete söögikordade näol. Et pigem on nagu tähtsam mõelda, et söögikorraga liiga palju kaloreid ei saadaks.
6.Söö rohkem valku.Selle asemel võib öelda üldiselt, et soovitada vähem süsivesikuid tarbida. Kui isik tarbib vähem süsivesikuid siis tema menüüs ongi rohkem ülejäänud asju- valke. Et siin võiks hoopis soovitada selgemalt, et söödaks vähem süsivesikuid, siis tekibki see punkt 6.
Et põhimõtteliselt need soovitused mida antakse, need on paljud üksteisest sõltuvad, või üksteise jäeldused.
Aga teema-algataja 14 a.-ne ei öelnudki, mis vorm hetkel on, siis ei teagi, mida soovitada üldiselt- kaalu tõsta või alandada?
asdfghjkl
MemberMiks mitte ennast kohe harida toitumise osas ja leida/tellida endale sobiv toitumiskava ? Miks ma peaksin ennem leidma 13-päeva dieedi kui leidma võimaluse tellida spetsialistilt toitumiskava ?Sa sisuliselt soovitad isikul täita ühe veebivormi, kus paneb vanuse ja kasvu kirja, ja muud infot ei anna, ja vastu antakse kava nende parameetrite baasil? Ma aga soovitaks parem spetsialistiga reaalis suhelda kui juba on soovi spetsialisti teadmiste järele.
asdfghjkl
MemberVett ja leiba, vahel saab putru ka!Lisaks veel kapsas ja porgand. Ja kui on Hankijaid tuttavaid, siis saab ka liha (sain ise töötu olles 10kg kanafileed 330 krroni eest, kuipalju liha siis rikkamad vennad kuus söövad?).
See summa on täna eestis töötukassast saadav päevaraha, tulebki ca 1000kr kuus toime tulla. Eks see 33 kr pole enda valik ilmselt kõigil, lihtsalt paar kuud võib selline periood elus ette tulla, kellel töö kaotuse tõttu, kellel muu tõttu. Kui häid Hankijaid või Allikaid pole, siis vaevalt tuhandega normaalselt ära elab.
asdfghjkl
MemberVist oli nii, et 33% lihasest moodustab aminohape “leutsiin” suures osas. Kui polnd nii, siis parandage. Aga kui oli, siis oleks mõneti loogiline, et loomsed valgud (kus leutsiini on rohkem kui taimsetes), on nagu paremad lihasekasvatajale?
—
See 33% tuli kuskilt mujalt ja tähendas miskit muud, tuleks uurida, midagi seonduvat ligilähedast ta tähendas igatahes. See mõte aga, et lihas koosneb kolmandiku osas ühest aminohappest, on vale kindlasti, sest kanafilees on juba alla 33% valku ju, kuidas siis inimesel ühte aminohapet niipalju lihase sees on- võimatu.
asdfghjkl
MemberMa arvan, et pakendi peal on mingid loterii numbrid.
Pakendite peal vanasti üldse ju arvestati, et kiudaine annab 0 kalorit, pool aastat tagasi aga hakkasid osad tootjad juba märkima arvestusega ,et kiud annab 2 kalorit, seega see pakendi info on juba seetõttu kaheldava väärtusega.
Teine asi on see, et ega Googel ei ütle, kuidas tegelikkuses valmistamine käib.
Mis nad ostavad Keiju võid ja panevad ühe saia taigna kohta seda taignasse niipalju nagu pakendi rasva% näitab või? Või panevad muud võid ja vähem ja ka pannile ja ka saia koorikule ka? Et selles suhtes ju ei tea, mis nad valavad sinna saia. Ja see teadmata rasva-aine mida kasutatakse, et mis temperatuurini seda üldse lastakse. Ma arvan, et vastuse saaks ainult siis, kui minna ekskursioonile saiatööstusesse, googel vaevalt siin valgustab.
Kunagi tehti ka poe-piima kohta TTÜ söögi-õppe-osakonnas uuring, leiti ,et arvnäitajad milelgi kohta polnud need, mida googel ja tootja väidavad olevat. Vot siis. Seega, ega ei teagi, palju seal sepikus asju sees on.
asdfghjkl
MemberIgasugu ekstreemsusi pole ju vaja enda peal katsetada. Tervis on küll viimane asi millega riskima hakata
asdfghjkl
MemberKuidas sepikut valmistatakse üldse rasvaine osas?
Et kuipalju sinna rasv-ainet lisatakse, ja kuhu?
Taignasse valatakse ilmselt toiduõli? Ja osa toiduõli siis imendub sepiku põhjale?
asdfghjkl
MemberVõib olla tõesti, kuid mina sojavalku ei osta ja üritan hoiduda ka seda sisaldavatest toitudest.Ma huvi pärast nov-dets sõin sisse ühe apki shokolaadimaitselist Fasti sojavalku. Maitseb nagu jahu, väga taimse maitsega, nagu Oti-sepiku jahu võiks olla see kui ette kujutada, paisub eriti palju vedelikus, seega tuleb palju vett lisada, et asja juua saaks üldse. Kuna olen aru saanud lõpuks, mida tähendab laialt kasutatav väljend “toitumine korras/õige/paigas” (see tähendab: “toitumine on korras, kui roojamine on korras”, tähendab et kui väljaheide on hea regulaarsusega ja väljanägemisega, siis ongi toitumine korras), siis võin öelda ,et soja tarbides nii, oli mul toitumine paigas ehk korras. Ja väike sportlik areng selle paki tarbimsie ajal toimus, siis ma arvan, et polnud see soja takistav ühti, samahästi oleks ilmselt sobinud ka vadak või banaan, oleks samamoodi treenides ikka edenenud. Et ma ei usu kuidagi, et soja miskit halba on, arvan, et see on tavaline söögitaim looduses see soja, samamoodi nagu kartul on, ja looduse andidel enamjaolt miskit halba poel ju, pigem kasu on. Lisaks kasutatakse soja niivõrd palju toiduainetööstuses, seesama viiner või pihv, mida aeg-ajalt ostad, seal on soja palju sees ma arvan, seega soja sööme me niikuinii. Aga võib-olla tõesti võib soja halb olla tegelikult.
jaanuar 16, 2010 at 11:07 e.l. in reply to: Kas süüa kohupiima kohe peale trenni või 1h hiljem? #250200asdfghjkl
MemberMa kirjutasin teie keha vajadustest kohe peale trenni.Eeldan, et tund või poolteist enne trenni olete te korralikult söönud ja sööte ka peale trenni. Kui te maratoonar või kaks korda päevas trenni tegeja ei ole siis spets taastajatele ei ole mõtet raha kulutada.
Nieit kokkuvõtvalt öeldes, kuidas oleks tavalsiel jõusaaliharrastajal mõtekas toimida? Kas nii:
* peale trenni vedeliku ja energia saamine koheselt toidu-joogi näol, mitte aga toidulisandite näol.
* tunni aja pärast kerge eine
asdfghjkl
MemberMitte millegiga ei tasu liialdada
asdfghjkl
MemberLööb ainevahetuse kiiremini käima…Nii kirjutatakse jah, et ainevahetus võib minna veidi kiiremaks, võib-olla siis tõesti läheb.
if you drink four or five cups of green tea a day, “you might burn an extra 60 calories–but that’s not a lot.”http://findarticles.com/p/articles/mi_m084…23/ai_n6125798/
Kui oeltada, et 60 kcal energiat põleb rohkem, kuna põlemini on kiirem, siis see 60kcal moodustab 2000kcal-ist ca 3%. Ehk siis 3% peaks vähem sööma, siis saavutaks sama nagu ma aru saan.
AutorPostitused