asdfghjkl
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
asdfghjkl
Memberjõusaalitrenn ja jooksmine on tegelikult täiesti erinevad asjad, sa võid mingi lühikese aeroobse kasvõi kohe jalatrenni otsa tehaOk, sain vastuse oma küsimusele.
Aitäh.
asdfghjkl
MemberSee ülal toodud Postimehe artikkel räägib, et lihasvalu ei põhjusta piimhape, vaid lihastraumad, et lihaskiud on katki ehk neis on haavad nö ja nagu suvaline haav teeb selline asi valu. Ja väike valu ei ole halb sejuures, selisest situatsioonist ma räägingi. Et kui on tehtud jõutreeningut jalgadele, siis kas kohe järgmisel päeval võib 45 min keskmises tempos jooksma minna, samas kui jalad on vaid veidi valused? Ma saan nii aru, et jalgades on vaid osadel lihakiududel traumad pärast jõutrenni, ja jooksmisel ma neid traumaseid lihaskiude ei puutu ju, vaid traumeerin teisi lihaskiude, seega peaks ju sobima? Kas oleks siis soovitav nädalas teha 1 kord jõutrenni jalgadele, ja kohe järgmisel päeval aeroobset trenni jalgadega? Minu sisetunne ütleb, et jalgadega aeroobne trennipäev äkki ei peaks järgnema jalgade jõutreeningu päevale.
asdfghjkl
Memberloomulikult pole see kahjulikjalgade valulikkuse saadki just neid liigutades ehk joostes ära
Jah, aga kui treenitakse kahel päeval järjest mingit lihast, siis pole see ju hea vist?
Põhjusel, et lihas on niigi kurnatud, milleks teda veel kurnata.
asdfghjkl
MemberKui sul on rinnalt surumise pink, siis saad sellel oleva kangiga treenida trapetsi ülaosa, tehes õlakehitusi, selja jaoks ka kangi tõmbed vastu kõhtu, alaselja jaoks harjutus “hello world”. Nii saad selga treenida ju küll, ja pole jõusaali vaja minna minu arvates.
asdfghjkl
MemberTundub et saan nüüd aru.
Sirgete käte variant on siis polloveri harjutusega sarnane, ainult et pulloveri puhul lamatakseselili, selle sirgete kätegaploki harjutuse puhul aga seistakse jällegi.
Ja sirgete käte variant treenib siis selga laiemaks, kõverdatud käte variant aga treenib selga paksemaks. Ja sirgete käte variandi korral isoleeritakse biitseps koormusest välja.
Tänud vastuste eest.
asdfghjkl
MemberKas ülal toodud variandid 1 ja 2 treenivad mõlemad selja lailihaseid?
Harjutused on ju erinevad, koormust peaks saama erinevad lihased ju.
asdfghjkl
MemberVõin ka nii küsida:
Kui seistes sirged käed ees suruda midagi põrandapoole, siis mis lihaseid see treenib?
asdfghjkl
MemberMa sain valesti aru jah, mõtlesin, et tehakse ühte harjutust 12 seeriat jutti.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>asdfghjkl
MemberSuurtele lihasgruppidele 12-15 seeriat ja 8-12 kordustVäikestele 6-9 seeriat ja 8-12 kordust.
Minu arvates teed liiga palju seeriaid, millest võib järeldada, et ju siis esimesed 4 seeriat pole piisavalt koormavad. Harjutuse seeriaid võiks olla üldjuhul ca 4, ja need tuleks sellsie raskusega ja korrektsusega sooritada, et 5ndat nagu enam ei jõuakski eriti ja see ei õnnestukski eriti korrektselt enam, seega see oleks kasutu. Kui sa kasutad niisuurt seeriate arvu harjutuse kohta, sisi seda võib kasutada vaid üllatus-efektina üle iga 5 trenni võib-olla, aga kindlasti mitte igas trennis.
Jala trenni juurde olen ka ise õla lisanud, ja see sobib hästi minu meelest.
Niiet kommenteeriks seda, et selline seeriate arv tundub olema liiga suur, keskeltläbi peaks harjutuses olema 4 seeriat.
asdfghjkl
MemberOlen ise teinud kahte harjutust:
1. rööpaspuudel surumine, selle harjutusega olen tunnetanud triipsit kõige paremini.
2. nö käievedu üle pea. Cõtad köitest kinni kukla taga, astud sammu ühe jalaga ette ja hakkad kukla tagant üle pea köis-käsikut vedama nö. See on teine harjutus millega olen hästi suutnud triitsepit tunnetada, aga mitte siiski niihästi kui harjutusega nr 1.
Et ma olen neid kahte harjutust teinud ,ja soovitan neid kindlasti, kuna endale subjektiivselt tunduvad need triitsepti hästi koormavana. samas teisi triitsepsi harjutus ipole proovinud, ja samas ei tea ka millisele triitsepsi osale need kaks ka mõjuvad. Aga soovitaks kindlasti neid kahte.
asdfghjkl
Memberarvatavasti hoiad kangi liiga kaela peal ..lase kang allapoole trapetsi peale, kui on peeglit kust vaadata ,siis lase kang nii alla et kangi natuke õlgade taga näha oleks. samuti hoia kätega kitsamalt ..see aitab trapetsit pingul hoida ja nö punnitab kangi luupealt lahti
“>
Väga kitsalt kangi hoida ei saa, siis kaob kangi tasakaal ära, aga proovin järele hoida võimalikult kitsalt. Vaatan tehnika üle…
Aitäh.
asdfghjkl
MemberEt siis aeg parandab seda probleemi? Loodan…
Asi selles, et kergema kangiga pole eriti probleemi, aga jah, minu jaoks suurema raskusega juba annab ebameeldivalt tunda. Lasen seni siis 4jaks volditud treeningmatiga edasi.
asdfghjkl
MemberPäeval nr 2 puudub sääre trenn nagu ma näen, teistel päevadel on see kenasti olemas.
Soovitan sääre trenni lisada algajal igasse päeva, kuna see lihas taastub väga kiiresti ja teiseltpoolt selle kormamine niikuinii algajal kuigi hästi ei õnnestu. Sääre arengu seisukohalt oleks oluline siiski ka päeva nr 2 sääre trenn lisada, hetkel on see päev puudulik ses suhtes.
asdfghjkl
Memberteeme ikka nii, et kui ei tea millest Sa räägid siis parem ole üldse tššššš eks?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Oksendama võivad ajada mitmed asjaolud nagu näiteks pulss on nii taevasse aetud ja ta pole intervallis vaid ongi pidevalt üleval [ kiiruisutajana olen selle hullusega paar korda hakkama saanud kus väntan pulsiga 190 ja nii paarkümmend minutit – enda mahalaskmise tunne on, siis õhupuudusest (vist ) hakkab kõht krampi kiskuma ( ma ei räägi pistmisest ) ja hakkabki vaikselt oksemaik suhu tulema. Teiseks olen tähele pannud, et kui liiga vara teha trenni, i mean kui alles on söödud siis võib sama asi juhtuda, et tuleb välja kui koormus on suur ( olen ka paar korda okse kurku tõmmanud ette kallutatud kangiga vastu kõhtu harjutust tehes ) a see kõik oli siis kui vähe rumalam sai oldud ja mõttetu enesepiinamisega sai tegeletud, nüüd vähe targem ja enam selliseid jubedusi oma kehaga ei tee )
Niiet kui pulss on pikka aega kõrge, siis tekib esmalt (!) okserefleks? Ma pole seda kogenud, aga eks võtan siis teadmiseks. Kui kõht on täis ja sporti teha, sisi tekib okserefleks küll, seda olen kogenud küll.
asdfghjkl
MemberKui oled algaja, siis on sul edaijõudnutega võrreldes suur eelis, ja nimelt see, et sul on areng niikuinii protsentuaalselt parem kui neil, olgu siis väga halb toitumine või väga vale treening-metoodiga, niikuinii arened väga kiirelt! Et kui oled algaja, siis ma ütleks, et niikuinii saavutad häid tulemusi. Et selelga peaks hing rahule jääma küll ju, see olekski vastus sinu küsimusele. Et lihtsalt tee, ja isegi kui perfektselt ei tee, on ikka tulemused üldjuhul päris head, paremad kui neil, kes aastaid juba teinud muideks.
-
AutorPostitused