Arthas
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Arthas
MemberNoh poisid, vaim valmis järgmiseks laupäevaks? algraskused välja mõeldud?ise arvatvasti alustan K: 180 LS: 130 JT: 210
Janno, ma näen et toimunud tõsine areng? Ma loodan, et sa maksimume algraskusteks ei pane, vastaseljuhul võtab Kaido sul midagi õlgade otsast ära:) Oled ikka varustusega korralikult vastavad numbrid ära teinud, või olen mina vahepeal ajast maha jäänud!
Arthas
MemberEks ma poisid ürita tulla teile appi siis jalgu-selgu kinni tõmbama, ja keda vaja võime ka esimese võistluse puhul julgustada!
Arthas
MemberTöötab
Arthas
MemberJa kuidas võrdub andekus ühel alal andekusega teisel alal? Kergejõustik on hoopis midagi muud. Kergejõustikus kiire tüüp ei pruugi jõu ja lihase teemal üldse nii andekas olla. Aga alati ei määra andekust ka see, palju sa esimesel korral oma kehakaalu suhtes surud, sest mõni inimene võib esialgu suruda väga vähe, aga areneb tunduvalt kiiremini, kui teine inimene. Siin loeb tegelikult ka see, kui kiiresti jõuab inimene oma arengus kõrghetke. Näiteks võib tuua pikkuse. 2 poissi, mõlemad on 15. Poiss A on 190cm ja poiss B on 175cm. Poiss A on peaaegu täispikkuses, aga poiss B on lihtsalt kasvanud aeglasemini siiamaani ja võib järsku ükskord pikkusesse visata. 10a pärast on poiss A 195cm ja poiss B 200cm, olles seega poiss A-st 5cm pikem, kuigi 10a tagasi oli 15cm lühem.Ei saa hästi aru, mida sa öelda tahad. Üldises pildis on sprinterid kõik keskmisemast jõulisemad, ehk usun et tavainimese tulemused suruvad ja kükivad nad üle.
Arengu kõrghetkel? Esimene külastus saali oli 14 aastaselt, pärast poole aastast treeningut olid rekordid 30 kg paranenud, peale mida ta loobus edasikäimisest, nii et mingi kõrghetke saavutamisest on muidugi vara rääkida (15-aastaselt). Aga usun, et kui ta oleks jätkanud võiks ta vabalt olla vähemalt samade numritega suruja, mis minagi. Lisaks veel andekusest, kui enamus klassi maadles esimesel korral kükis 50kg-ga, ja mul endal hädavavu 80 kg alistus, siis tema tegi 100×6 korralikku klassikalise tõstja sügavusega, nii et kui oled üldiselt heade geenidega, siis on nooruses võimalusi mitmel alal läbilüüa, pead ainult sobivama valima.
Arthas
MemberKui ma trenniga alustasin, kaalusin kuni 60kg ja surusin ka 50 kg. Ma ei ütleks, et ma eriti andekas oleks.Nüüd sa lüll solvad mind, Kirp, ma alustasin ka u 55-60 kg surumisega, ja kaalu oli 70.
Huvitav võrdlus veel, et alustasime koos jõusaali ühe klassivennaga, kes kaalus sama palju kui mina, oli sama pikk (182), vanust oli mõlemil 14, ja varasemalt olime teinud põhiliselt trenni, mis surumisele küll eriti kaasa ei aidanud (tema ratast, mina korvpalli).
Kevadeks, ca 6 kuulise trenni järel (kui koolivaheajad maha arvata ) surusime mõlemad 85kg ja kaalu oli 5 kg rohkem kui sügisel. Aga tulles pointi juurde tagasi, siis tema oli tegelikult üsana andekas, kuigi surusime võrdselt ja ma enda arust ei olnud ka muudel aladel papist poiss, jooksis ta 100m 12,2 (mina: 12,6), hüppas näiteks linnavõistlustel kolmikut 12,5m ja seda 14 aastasena, tõukas kuuli (vist 5 kg) 11 m, ja ainuke kus talle vastu sain oli ketas. Ahjaa, oma 182cm juures, hüppas ta kohapealt kahelt jalalt kahe käega korvirõngasse rippu (3,05cm), mina hädavaevu suutsin suruda võrgu palliga, ja seda muidugi ühelt jalalt hooga tõugates.
Nii, et, Sa oled väga andekas
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 4, 2009 at 1:42 p.l. in reply to: Reportaaz – Pilsenis,Tsehhis juuniorite MM -lt lamades surumises, võistlevad Kuusnõmmed ja Sagor #205521Arthas
MemberRait, kas oleks olnud võimalik, et kui kolmandal oleksid jäänud 227,5kg juurde, oleks see võib-olla nn puhtamalt üles läinud, ning poolakast küljekohtunikul poleks olnud põhjust (kuna sa poolakat siis ei ohustanud) punast panna? Siis oleks pronks reaalne olnud. Või olid alguses juba häälestanud ennast ainult kullale?
juuli 4, 2009 at 11:01 e.l. in reply to: Reportaaz – Pilsenis,Tsehhis juuniorite MM -lt lamades surumises, võistlevad Kuusnõmmed ja Sagor #205482Arthas
MemberEi tea miks, aga näiteks kaks kõva riiki – Venemaa ja USA ei ole üldse esindatud, vaatasin , et väljaspoolt Euroopat on esindatud , ja sedagi ainult juunioride arvestuses Lõuna-Aafrika Vabariik ja Jaapan. Huvitav, kas seetõttu, et alles esimene omataoline võistlus, jäi kuidagi muu maailma kalendrist välja?
Arthas
MemberVäga hea töö, mehed, eriti kiiduväärt on meeskondlik hõbe. Tegin siin mõned kiired arvutused, et näha, kuhu meie mehed üldtabelis platseerusid oma trumpalal, jõutõmbes (Wilksi arvestuses), ja selgusid vägagi positiivsed tulemused, nimelt:
Sagor – 9;
Kraav – 10;
Kütt – 13;
A. Kuusnõmm – 15;
R. Kuusnõmm – 18;
Galanov – 38;
Ja seda 93 osavõtja hulgast, pole paha, spekuleerisin ka natuke, kui Sagor oleks ära tõmmanud endale tavaliselt jõukohased 345KG, või isegi 352.5, mis napilt eestikatel alistamata jäi, siis oleks jõutõmbe üldarvestuses tulnud kohad vastavalt 3 või 2.
Paha pole ka Sagori surumine, mis andis 145,23 Wilksi, ja 93 mehe seas 12-nda koha. Palju tahapoole ei jäänud ka R.Kuusnõmm 142.8 wilksi.
Jätkake samas vaimus!
Arthas
MemberKaido, sa oled liiga tagasihoidlik meie oma klubikaaslase suhtes. Ma arvan , et Tanel on kindel esikolmiku mees.
Esimeseks paneks ausalt-öeldes Marguse, teades ta hetke vormi ja seda, et ta on üle pika aja saanud järjepidevalt ja vigastuste vabalt treenida, peaks ta mõnel alal nulli saama, et esikoht kaotada. Kolmandale kolmahe tuleb arvatavasti kõva rebimine Arvo ja saarlaste (Kuusnõmmed, Sagor) vahel.
Kindlasti, kui meestel sooritused õnnestuvad, tuleb läbi aegade kõige kõrgetaselisem võistlus, üle 500 wilks`i on võimelised vähemalt 8 meest tegema, võib-olla ka mõned üllatajad.
Arthas
MemberEi saanud jätta siia endagi arvamust lisamata. Mitmed on siin eelnevalt erutlenud , et kuidas nii noorelt biitseps juba nii suur ja äkki valesti mõõdetud ja nii edasi. Enda näite põhjal võin vähemalt ühe faktidel põhineva väite tuua. Vanust 26, bitseps 48, veidi üle nelja aasta tagasi oli vastav number 44, nii et kasv 1 cm aastas, ja ei saa öelda, et ma kogu selle aja käed rüpes oleks istunud:)
Nelja aasta tagust numbrit ten sel lihtsalt põhjusel, et olen selle tookord üles kirjutanud. Praegu mõtlen, et kahju, et juba varem erinevate mõõtude (v.a. kaal, pikkus) üleskirjutamist ei alustanud.
Ah jaa, nii palju veel et neli aastat tagasi oli kaal 110 kg, praegu 15 kg rohkem.
Selle pika jutu moraal on, et nagu iga tulemuse, ümbermõõdu või mille iganes edasi arendamisel on kuldreegel, et alguses paranevad/kasvavad rekordid/ümbermõõdud igati märgataval kiirusel, kuid mida suuremaks ja võimsamaks need aetud on, seda kiiremini nende kasvutempo pidurdub. Enda poolt võin öelda, et trenni on tehtud 11 aastat ja iga juurde tulev kilo (v.a. saku lihase oma:)) ning cm on kulla hinnaga. Antud teema puhul aga rõhutaks seda, et biitseps ei ole mitte teps see lihas mis väga tõsise juurdekasvu saaks (oleneb muidugi, kui seda just spetsiaalselt ranna jaoks ei treenita). Arvan , et endal kui alustasin võis ümbermõõt olla kuskil 36-37 cm, kaalu oli toona 15 aastaselt 80 kg ja kordusi sai tehtud jubeda seljaviibutamise saatel 35 kiloga. Nüüd, kui ümbermõõt 10 cm suurem suudan teha mõnevõrra parema ja puhtama tehnikaga 60-ga seeriaid. Ei saa öelda , et areng midagi müstilist oleks, isegi mitte kahekordistunud, samas kui kükk, surumine on kasvanud kuskil kolmekordselt.
Nii et, mehed, need kes on just alustanud trenni tegemist, ärge laskuge illusioonidesse, ja teised, kes te olete juba avastanud aastatpikkuse töö järel, kui raskelt lisasentimeetrid tulevad, ärge põdege, tee ei ole üksi:)
Arthas
MemberTäpselt 100kg üle oma kehakaalu
-
AutorPostitused