Archangel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Archangel
MemberKui vaevuksid mõne kulturismi valdkonnas kogenenuma inimesega konsulteerima siis usun, et lõppresultaat oleks parem tulemuse kui ka visuaalse pildi osas.
Poseerimise kohta kindlasti uurin ühte ja teist. Muude asjade kohta ei näe vajadust.
Archangel
MemberMen’s Physique?

Tundub justkui ainuke loogiline valik naturaalsele harrastussportlasele. Klassikas tegude tegemiseks on massi siiski veidi vähe ning kuivuse saavutamine mõistlikul moel võib võtta rohkem aega, kui on. Samuti tundub mulle, et see kuivus, mis tänapäeva klassikas läbilöömiseks vajalik on, on veidi liiga ekstreemne ning pole miski mida ma ise väga praktiseerida tahaks. Küllaltki karm ekstreemsus siiski. Kui mu kehakaal on hetkel oma klassika max. kaalu piiril, siis võistlusvormi jaoks hindaks ma vähemalt -5kg kaotamise vajalikkust. Seda oleks aga ca. 6-7 nädala peale veidi liiast ning kardan, et minu pikkuse juures kaoks liiga palju suurust. Muidugi peab ka tunnistama, et mu jalad, eriti kakspea on küllaltki kehvad.
Physiques on hea, et ei pea kaalu pingsalt jälgima. Lihtsalt lähed ja oled põhimõtteliselt. Naturaalil on päris raske end nii suureks treenida, et ei sobiks enam physique. Alati saab keskenduda rohkem jalgadele, mida niivõinaa näha ei ole.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberPinget kruvitakse aina kõrgemale. Bonsuna foorumis kõik juba ergutavad. Facebookis kisatakse ka kooris, et mine ja võistle… noh krt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Peeglist nähtuga võib muidugi rahule jääda. Lõuna-eestikateni on mitmed nädalad aega ning õnneks kiirustama ei pea. Elame üks päev korraga.

Archangel
MemberNo krt, bonsuna omad juba alustasid võistlemiseks sponsoreerimist, lol. See on õppetund mulle… tee veel vormi, topitakse vastumeelselt stringid jalga ning visatakse nagu lihatükk lavale.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mu enda mõtted on aga sellised:
Õnneks ei pea ma kohe midagi otsustama. Ma jätkan oma tegemisi nii nagu ikka ning vaatan kuhu vorm liigub. Mulle meeldib Kiivikase suhtumine, kus ta on aastaringselt lavavormist paari kilo kaugusel ning võib pm. paarinädalase etteteatamisega, kus teeb mõned pisikesed muudatused, lavavormi paika timmida. Kui ma ise kunagi nii kaugele jõuan, siis vaatab edasi. See idee mulle väga ei meeldi, et võistlemise eesmärgil hakata end kuidagi ekstra piinama või piirama. Ma ei armasta kulturismi nii sügavalt, et ma tahaksin oma aega ja energiat ekstra selle jaoks kulutada. Kui mul jooksvalt tekib piisavalt hea vorm, et nö, möödaminnes lavale astuda, siis võib ju seda teha…
Tundub võib-olla mõnele imelik, aga minu vorm ei ole mingi meeletu keskendumise ning distsipliini tulemus.(kuigi läbi aegade on mõlemat muidugi vaja läinud) Ma loen teiste inimeste blogisid ning kohati tundub lausa hämmastav, kui suur fanatism mõnel on. Pidevalt “trenn, trenn, trenn”, pildid toitudest, pidevad kirjad, et oi kuidas tahaks trenni aga peab veel tööl olema jne jne. Ja ma ei ütle seda paha pärast, väga lahe, et inimestel on selline tahe ja sisemine soov millegi nimel pingutada. Kuid minu jaoks on trenn ja vastav toitumine saanud lihtsalt osaks elustiilist. Tavapäraseks osaks. Ma ei ela trenni nimel ega ideaalse toitumise nimel. Ma ei unista võistlemisest ega tiitlitest.
Fanatism trenni ja toitumise suunas tundub minu jaoks sama imelik, kui fanaatiliselt hambapesust või duši all käimisest rääkida.(“Ei jõua ära oodata millal koju jõuan ja hambaid pesta saan, oh yeah. Ning siis lähen duši alla, oi raisk, nühin ennast täiega”)

Miks ma ise neil teemadel pidevalt sõna võtan on lihtsalt selle pärast, et usun, et minu teadmised on piisavalt põhjalikud, et teisi aidata. Ma ei tee seda mingist meeletust armastusest ja fanatismist kulturismi või fitnessi vastu. Mulle lihtsalt meeldib vormis olla ning mulle meeldivad heas vormis ja terved inimesed. Ma usun, et see on miski, mida igaüks saab, võib ning peakski tegema ning mis toodab eluaegseid dividende igas eluvaldkonnas. Seega võib öelda, et mul on pigem fanatism inimeste elukvaliteedi tõstmise ja üldise harituse arendamise suunas ning toitumise ja treeningu teemadel rääkimine on lihtsalt minu viis oma panust anda.
Aga jah, ma ei ärka üles mõtetega, et oi raisk, kuidas tahaks trenni teha ja õigesti toituda, või et, oi raisk kõik on nii mõttetult tüütu ja ma ei viitsi ja ei taha vms. Ma lihtsalt ärkan ja teen, ei mõtle kumbagi moodi. Sõtkun hommikul ratast ja siis pesen hambaid sama suhtumisega.
Muidugi vahest on perioode, kus ei viitsi üleüldiselt midagi teha, või vastupidi mott on iga asja suhtes laes, aga ma usun, et see on normaalne ja kõigil nii.
Kokkuvõttes võiks öelda, et võistlussport tundub mulle ekstreemsusena. Ma kardan, et peaksin liialt keskenduma ja energiat panustama viimaste sammude astumiseks, et laval tasemel olla. Ma ei ole kindel, et see minu suhtumisega kokku sobib. Aga eks näis. Ott tundub, et on leidnud mooduse, kuidas võistlemine muuta elustiili osaks mille puhul ei pea enam praktiliselt suurt midagi tavapärasest erinevat tegema.
Archangel
MemberKõik, mis suust sisse läheb omab mingit mõju. Mõnele sellist mõju, mõnele taolist mõju, mõnele rohkem, mõnele vähem. Üldisemas mõttes pole kindlasti põhjust trenni ajal vett vältida, kuid selge on ka see, et väga palju sõltub treeningu tüübist ning inimese ülejäänud toitumisest ja vedeliku tarbimisest ning muust spetsiifikast.
Kui mõni enne trenni kodus mitu liitrit sisse kaanib, siis suure tõenäosusega trenni ajal erilisi vajadusi ei teki. Kes aga enne trenni otsustab suure soolase ja kiudainete rikka eine sisse keerata, sellel on suure tõenäosusega juba saali jõudes mokk nii kuiv, et ajaks aiavooliku kurku.
Samuti mõne jõutõstja trenn, kus asi piirdub paari karmi seeriaga ei pruugi vajada meeletud vee tarbimist, kuid mitu tundi jooksulindil ja muud rabelemist võib aga kohe kindlasti mineraalvee vajadused üles ajada.
Seega – nagu alati. Kõik sõltub, kõik on hallides toonides.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberMa panen hommikul kahe teraleiva viilu peale enamus ajast 70-100g
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma tegelt üldse viimasel ajal rasva liiga palju söönud. Tänasest võtsin maha ja lisasin süsikaid juurde.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pitsa, jäätis ja tort, kolm asja mis kõigil meeles. Eks ainult selle peal vormi teedki
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Sinu tagasihoidlik 1-2h = ka mõni päev 10km 
Huvi pärast küsin, kas sa jooksu lindi peale pole mõelnud? Ise sellega väga rahul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võistluse koha pealt arvan, et pooltel suud kinni ja teisele poolele viskakski õli tulle.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edu edaspidiseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jooksulindile mõeldnud pole, ega mul selle jaoks ruumi polekski tegelikult. Joosta mulle niivõinaa ei meeldi, seega kardan, et see oleks kehv ost.
Eks jah, osa rahvast elab mulle kaasa, osa ootab millal ma ükspäev pitsat süües südamerabanduse saan.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberSeda ka, et kuna bonsuna foorumites tehakse veidi lõuatõmbevõistlust, siis proovisin ka huvi pärast palju hommikul vara külmalt tuleb. Pole vast mitu aastat max. korduste peale proovinud ning eks ta umbes niipalju ka tuli, kui pakkusin. 20x
Päris athletic fitnessi tehnika pole, aga kõikumisel suutsin piiri hoida ning liikumisamplituut oli ka enamvähem. Enda tavatrennides teen veel korralikumalt aga antud juhul mõtlesin, et nõks kehvema tehnikaga pigistab paar kordust juurde. Muidugi nähes kuidas mõni mees seal kordusi kokku sai, siis ma usun, et pole mõtet edasi võisteldagi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kindlasti võiksid laval ära käija. Paljudel oleks ,siis suu kinni ning mõnigi muudaks suhtumist. Jõuaksid vabalt aprilli keskele piisavalt korralikku vormi liikuda.
Eks ta paneks jah paljudel suu kinni, või ma viskaks ainult puid lõkkesse, kui vorm piisavalt hea ei ole või laval muidu hakkama ei saa. Olgem ausad, ma võin ennast suure tõenäosusega kuivaks tõmmata, kuid laval olek on veidi teine teema. Vormi ma ei häbene, aga olen realist selles suhtes, et poseerimisega peaks kõvasti tööd tegema, õiget grimmi valmima ja peale panema õppima, viimaste päevade vormitegemisele mõtlema, lavareeglitega kurssi viima, kui mingi kulturismi katti minna siis vabakava õppima jne.
Mulle meeldib kulturism, kui treening, aga üldse ei istu võistlemine ja hindamine. Liiga subjektiivne minu jaoks. Tahaks veidi konkreetsemaid mõõdupuid. Samas jõudu ma teha ei taha ning vastupidavust veel vähem. Seega nagu näha, siis saatus on olla internetimodell.
MemberPalju tavainimese mõistes puhtast toidust rasvu(a’la pähklid, hapukoor jne jne) või enamasti ikkagi sellised asjad jäätisest/tordist jne?
Enamik ikka tavatoidust. Mingi osa rasvu läheb pannile praadimiseks, osa tuleb lihast, veidi piimast, mõned pähklid. Nipet-näped teistest toitudest samuti. Hiljuti hakkasin leivaviiludele juustuvorsti panema ning täna ostsin tavalist võid ka. Lisaks veel kalaõli kapslid. Homme on plaanis 100g juustu sisse ajada, sealt tuleb hea tükk rasvu….
Kas su aeroobne on sellise kaloraaži juures (2000) ikka üleval? St. igapäevased pikad jalutuskäigud?
Ise olen samuti liikunud nn. pizza-dieedile, kus vaatan vaid valku ja üldkaloraaži. Vorm liigub hea tempoga soovitud suunas, millega muidu peaks kaasnema kuiva kana kiud hammaste vahel ja brokkoli tükid suunurkades. Praegu on tunne isegi vaat et isegi veidi liiga hea
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jah, aeroobne maht on hetkel päris suur võrreldes varasemaga. 5x nädalas hommikul 30 minti velo ning päeviti 1-2h jalutamist juurde. Eks sealt see rasvamass põleb. Mingeid imelahendusi pole.
Hah… huvitav, et pitsa on see asi mis enamikule meelde jääb, kuigi söön heal juhul kuus 1x pitsat, lol.
Archangel
MemberRäägi oma makrotoitainete vahekorrast ja kogustest. Pole vist sellest veel postitust teinud?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vabal päeval, trennipäeval ja laadimispäeval näiteks.Hmm. Süskareid ei loe, rasvu ei loe. Valku enamvähem +/- 20g jälgin, et oleks 2g kehakilo kohta. Kaloraaž trennipäevadel 2000-2200 ja vabadel päevadel laadin, ca. 3000kcal. Pühapäev on eriline, kus trenni ei tee, aga ei lae ka. Hommikul magan sisse ja siis tiksun arvuti taga ööni, seega chillin ca. 2000kcal peal.
Archangel
MemberHei!
Kust on tulnud see nimi Archangel või mida see tähendab?
Otsetõlge peaingel. Tulnud ühest videomängust, kui õigesti mäletan. Eks minu lapsepõlves oli just nett levima hakanud ning igaüks krabas endale hoogsalt igasugu hüüdnimesed, mis kõige lahedamad tundusid. Kuna ühe portaali inimestega hakkasime ka näost näkku läbi käima, siis jäid hüüdnimed veelgi enam külge. Pärisnimesid kas ei teatud, või ei viitsitud kasutada. Seega mitme aasta vältel kutsuti mind hüüdnime või lühendi järgi ning nüüd reageerin sellele samamoodi nagu enda nimele.
Memberhttp://www.ifbb.ee/?Page=16&formID=1
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vot krt, ära erguta. Sõidabki katus lõpuks minema ja tõmban stringid jalga.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hetkel pigem huvitab, kui kaugele mul siin kodus minna on võimalik. Hetkel on enesetunne 5+ ja kõik tibens tobens. Puht uudishimu rahuldamiseks võiks ju proovida enamvähem lavavormi lähedale sihtida ja vaadata, mis tunne on. Kas on ka nii jube nagu paljud räägivad, või teeb Kiivikast ning chillib vormini.
MemberKui nii jätkan, siis võib minust kunagi isegi mingit sorti kulturist saada…

Archangel
MemberIkka ma ei mõista, ma teen pidevalt trenni aga ma jõuan vähem, mul nii, et tegin 30×3 kätekõverduste seeriaid, hingasin nii nagu tahtsin jms aga nüüd üritasin teha nii, et hingan välja üles surumisel ja jõudsin maksimum 20 kätekõverdust teha. Kõhukaid jõuan ainult 30 teha ja hantlit 3×11 11kg aga juba kuu aega olen nii teinud ja 12 teha on suhteliselt võimatu, sest käsi liiga läbi, nagu lihtsalt ei lähe ära. Ma ei saa aru kuidas trenni tegemisega jääb inimene nõrgemaks? Ma peaks juba ammu suutma teha 50 kätekõverdust lõdvalt aga eiii…. nagu lambist mitu kuud pumpan 30×3 ja lihtsalt ei jõua rohkem. Milles probleem saab olla:/
Hingamisele ei pea harrastaja nii meeletut tähelepanu pöörama. Sellise koormuse puhul peaks sobilik hingamine tulema loomulikult. Mõnele sobib rohkem pingutuse ajal sisse hingamine, mõnel väljahingamine. Kindlat reeglit ei ole.
Nagu öeldi, siis toitumine on suur määraja arengu osas, samuti ka ülejäänud elustiil ja aktiivsus. Lisaks tuleb mõelda korraliku treeningsüsteemi peale. Niisama iga trenn samamoodi pumbates loota, et järsku toimub arenguhüpe pole kuigi reaalne. Areng peaks olema pidev. Üks päev tee oma 30×3, paar päeva puhka, siis tee 31, 30, 30 seeria. Jälle puhka paar päeva, siis 31, 31, 30 jne. Iga paari päeva tagant kordus juurde. Kui mingi hetk enam kuidagi juurde ei punni, siis võta mõni ekstra vaba päev, astu paar sammu tagasi, et hoogu võtta ning küta edasi.
Teise variandina kasuta mingeid lisaraskuseid nagu seljakotti ning tee hoopis vähem kordusi. Arengu põhimõte sama, aga koormus lihastele veidi teistsugune ning arendab nõks teisiti. Vahelduseks hea ka nii.
Archangel
MemberÄrgem muidugi unustagem, et pm. iga valguallikas on BCAA-dest pungil.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
Memberarc: võtan su pika vastuse kokku lühidalt – miks mitte hoopis sinu arvamusega ei võiks panni lakkuda?
Selles asja võlu ongi. Võibki. Minu arvamus, kui selline pole ka mitte muhvigi niisama väärt. Kui ma lihtsalt lampi lendan mingisse teemase ja kukun midagi rääkima “enda kogemustest ja muidu ajuloomingust”, siis võibki igaüks mind pikalt saata. Kui ma aga toon välja teaduslikud uuringud millel minu arvamused ja väited põhinevad, siis ei ole enam tegemist lihtsalt minu ajuloominguga, vaid eksisteerivad reaalsed faktid mida teised peavad tunnistama.
Härra Erkki Nool ei too oma väidete tõestuseks mitte midagi välja. Lihtsalt tühipaljas loba. Mees teab ise väga hästi, et ta ei tea asjast mitte midagi. Mis tal on, on vaid käputäis aastaid elukogemust, mis meie 7 miljardi inimesega planeedil pole suurt kärpsemustagi väärt.
Kas saad aru? On vahe, kas lihtsalt avaldada oma amatöörlikku arvamust, mis põhineb mõnel aastal elukogemusel VS arvamus, mis põhineb reaalselt kontrollitavatel teaduslikel materjalidel millega igaüks võib täpselt samas mahus tutvuda ja mille suhtes argumenteerida.
Sul ei ole mitte ühtegi kraadi ette näidata, vist ka mitte ühtegi karikat ega medalit kulturismi võistlustelt.
Mida see loeb? Kas karika olemasolu muudab musta valgeks? Ei muuda. Ebaoluline.
Sa oled harrastaja nagu paljud teised, ometi oled kukkunud elu õpetama.
“Harrastajad” on need, kes maailmas tegusid teevad. Selleks, et õpetaja olla ei pea õpetajaks õppima.
Sa teed avastusi, proovid midagi, unustad oma algsed arvamused ja siis korraga teed 180 kraadise pöörde… Ise kusagil ütlesid enda kohta, varem sa panid asju lampi. Äkki sa 5. aastapärast näed tänast samamoodi, ah ma panin lampi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muutused käivad asja juurde. Ott Kiivikas on tunnistanud, et paar aastat tagasi treenis täiesti tobedalt ja enam nii ei tee. Indrek Otsus ütles, et pidi enda kirjutatud raamatusse muudatused sisse viima, kuna õppis viimase paari aastaga niipalju, et raamatu osad peatükid polnud enam asjalikud.
Intelligentsed inimesed tunnistavad oma vigu ja mõistavad, et vigade tegemine ning seejärel enda arvamuste korrigeerimine ongi osa teaduslikust meetodist. Protsessist, mis meid targemaks teeb. See, kes väidab midagi ning oma arvamust kunagi ei muuda, seda võib lolliks pidada. Pole olemas inimest, kes oleks sünnist saati igas asjas õiget arvamust avaldanud. Pole olemas.
Mul ei ole vähimatki kahtlust, et 5a pärast võin totaalselt erinevaid asju rääkida. Ja mis siis? Kas see muudab kuidagi tänaseid argumente? Ei muuda. Tänaseid väiteid teeme tänaste infoallikate põhjal. Kui tulevik annab põhjust arvamusi muuta, siis seda peab ka tegema. Mis siin keerulist on?
Vastutamine on vastutamine. Kui sa väidad midagi ja keegi järgib sinu soovitust seda ja kui see on vale, siis oled sina selle põhjustanud. Seepärast peaks soovitustega olema eriti ettevaatlik.
Ma olen piisavalt ettevaatlik. Antud juhul pole põhjust seda teha. Me räägime venitamisest, mitte langevarjuhüpetest. Kuna minu väited põhinevad teaduslikel materjalidel, siis pole minul mingeid süümekaid ega tunne mingit erilist vastusekoormat. Sama hästi võiksin sinu käest küsida, et kas sa tunned meeletut vastutust, kui oma lapsele seletad, mis asi gravitatsioon on? Gravitatsioon on üks tähtsamaid mõisteid kogu universumis. Kuidas sa seda vastutust välja kannatad?
Nagu sa ütledki et sa midagi ei loo ega ka kontrolli praktikas pikemaajaliselt. Kui reaalne kogemus puudub, siis sul pole mingit vahendit eristamaks tõde valest.
Loll ei õpi enda vigadest. Tark õpib enda vigadest. Geenius õpib teiste vigadest. Anna andeks, et ma üritan üle keskmise olla ja õppida enne teiste vigadest, kui enda omi tegema hakkan.
Mina olen üks inimene. Minu keha ei peegelda kõiki maailma inimtüüpe, rasse, sugusid jne. No krt küll mees. Kuidas ma enda peal testin näiteks jõutõstmise mõju naiste menstruatsioonile? Opereerin endale tuti külge või? Mõtle ka enne, kui räägid.
Või nagu Rotter seletas – millal sa viimati arsti juurde minnes küsisid, et kas Arst selle sama haiguse ikka ise on läbi põdenud?
Kui pole sa end venitanud, kus sa siis oskadki midagi praktiliselt kaasarääkida. Sama nagu inimene kes ei oska ujuda aga teoreetiliselt oskab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Loe uuesti eelmised laused läbi.
Kuule kuule, rahu nüüd! Kuna nagu me kõik nüüdseks teame, on tal tohutult palju aega internetis olemiseks ja foorumites ajaveetmiseks, see teadmine automaatselt teeb ta meist kõigist märgatavalt haritumaks ning laiema silmaringiga e-professoriks, kelle sõnade osas ei tohiks kunagi skeptiline olla ning peaks järgima neid justkui su elu oleks joonel. Vahet pole, et kraadi pole, ega kraad pole ju näitaja! Ning kes see praktikat ikka vajab, kui on teada kuidas asjad teoreetiliselt toimuma peaks!
Tead mees, iga päevaga jõuame aina lähemale tõele, et sinu IQ on negatiivne.
Sinu väited on totaalselt tobedad ning ilma mingisuguse taustata.
Ütle, kus ma olen väitnud, et olen teistest haritum? Et minu väidete suhtes ei tohi skeptiline olla? TRA kas sa lambapea saad aru, et ma veedan enamiku päevast siin foorumites, et justnimelt võimalikult palju inimesi minuga vaidleksid, et nad oleksid spektilised.
Saad sa aru, et MA TAHAN, ET INIMESED MINUGA ARUKALT VAIDLEKSID! MA TAHAN, ET IGAÜKS TEIST OLEKS SKEPTILINE. AGA MA TAHAN KA SEDA, ET KRIITIKA JA SPEKTILISUS OLEKS LOOGIKAL PÕHINEV.
Suhtumine stiilis “näita oma karikaid”, “tee vorm”, “aga minu issi on targem ja ütles seda” – need ei ole arukad argumentid. See ei ole märk skeptilisest meelest. See on lihtsalt märk idiootsest meelest.
Lõpetuseks näri seda lauset: Gravitatsioon on ka kõigest “teooria”. Aga ma ei näe sind aknast alla hüppamas, et seda vaidlustada.
-
AutorPostitused