Archangel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Archangel
Memberära toida trolli
Selle trolli puhul pole vahet kas toita või mitte. See teeb endast koopiad ja toidab end ise. Suhteliselt ainulaadne stiil. Kui keegi teine vedu ei võta, siis on loogiline lahendus teine persoona luua ning iseendaga dialoogi asuda. Vaadates uute kasutajate hulka, siis on tegemist juba poole tosina varikontodega…
Archangel
MemberKes siin ütles, et 200g kohupiima on 30g valku? Kõigest 16g on ju?
Mis kohupiima sa sööd. Tavalises kohupiimas on 14-17g valku iga 100g kohta, ehk 28-34 tavalise 200g paki kohta. On ka 250g pakke ja seal seega veel rohkem valku.
Archangel
MemberEga esimesed HIIT`i treeningud ei pea olema ajaliselt pikad, piisab ka 15 min.
http://www.runnersworld.co.uk/beginners/hiit-train-less-for-better-results/8604.html
Aeg on muidugi ainult üks faktor. Loeb ka tegevus mida tehakse (jooks, ratas või mis iganes) ning intensiivsuse aste. Kas tehakse rahulikku kõndi ning siis 100% nii nagu tuleb, või pigem hoitakse ikka veidi tagasi. Ning kui pikad on intensiivsed hetked. Kas 20 sekki, 30 sekki, 40 sekki?
Eks kõike tuleb arvesse võtta.
Ma lihtsalt isiklikult arvan, et algajale ei ole pointi HIIT’d kohe peale sundida. See lihtsalt ei tundu otstarbekas, et inaktiivsele, trennitundmatule inimesele soovitada alates esimesest päevast tegevust, mille tagajärjel nad suure tõenäosusega pool tundi takkaotsa hingeldavad. Aga taaskord – sõltub muidugi millest jutt. Mõne jaoks on HIIT algaja programmid sellised, et ei võtagi hingeldama.
Archangel
MemberPõhjendusi on? Ei ole.
http://www.healthhabits.ca/2013/09/23/more-proof-hiit-better-than-cardio/
Kuldne kesktee on minu arust parim. HIIT-d ei pea vältima, kuid täiesti algaja võiks ilmselgelt alustada kergemalt ja tasapisi karmima HIIT suunas liikuda. Täitsa algajal pigem kõigepealt kohandada keha mõõduka jõutreeningu ja madalama pulsisagedusega aeroobsega. Alates teatud tasemest, kui keha kannatab korralikku HIIT-d piisavas mahus teha, siis on ta tõesti suure kasuteguriga ettevõtmine ning kindlasti tegevus mille kasutamise peale võib mõelda. Muidugi pole kohustuslik, aga nö. “tööriist” nagu ka paljud teised trennimetoodikad.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberMaapähkli kasuks räägib ka väga suur valgu sisaldus ning täitsa okei kiudainete osakaal. Muidugi huvitaval kombel ei ole maapähkel üldse pähkel, vaid kaunvili, aga see selleks. Pähkleid on väga palju erinevaid ning enamike puhul kõigub sisaldus seinast seina. Raske on neid ühe mõõdupuuga võtta, kuid laias laastus peetakse neid siiski tervisetoiduks, kuna enamikes on päris korralikelt valke, heas koguses mitmekülgseid rasvu ning muidugi kiudaineid. Samuti suures koguses vitamiine ja mineraale.
Archangel
MemberVormil ei ole viga eriti pidades silmas mis tingimustes treenid, võib ainult aimata kui sa korralikus saalis veel käima hakkaksid….
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Omal ajal kui Revali saali 1997 a kevad peale 4 aastast treeningut sisse astusin, ütlesin et kui ma siin kasvama ei hakka, siis on viga ikka mehes endas…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja ometi tegin nö normaalselt sisustatud jõusaalis enne trenni, seal oli kõik põhiasjad olemas.Loodetavasti külastad ka Reval Cupi lavalaudu.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud Ott.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks mõtleb seda Reval Cup’i asja. Eks kõik sõltub sellest milline vorm kuu aja pärast on. Ma ei taha ekstra punnida, et aja peale vormi tegema hakata. Kui registreerimise lõpuks on minu tavapäraste tegemiste tulemusena vorm selline, et võib pm. suht kohe näiteks Physiques lavale astuda, siis võib seda teha.
Klassika suhtes olen ma vähe realistlikum ning kardan, et selle jaoks jääb aega veidi väheks, et mõistlikult see vorm piisavalt teravaks muutuks. Aga krt teab, ei oskagi ette aimata mida see vorm teeb praegu. Suund on selge, aga muutuste tempo on ebakindel kuna aktiivsuse tase on omajagu tõusnud ning pean katsetama jooksvalt.
Päris jõusaali peale olen mõelnud küll ning võib-olla teeb selle nalja ära. Peamiselt igatsen normaalset jalgade ja säärte tegemise võimalusi. Kõik muud on kodus köömes teha, aga jalgade ja säärtega on kehva. Physique jaoks polegi vaja aga klassikas oleks ilma nutune.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberPanen ka siia oma kirjutise üles, et noored huvilised ja minu teema jälgijad või mõned algajad inimesed, kes otsivad enese jaoks väljundit ja spordiala, mõtleks oma valikute üle põhjalikult järele.
Mulle tundub viimasel ajal, et võistelda nagu tahetakse isegi aga tööd, vaeva ja trenni ei taha keegi teha. Viimasel ajal tuleb ridamisi inimesi pöördumisega: “Tee imet”!!! Tee kava, tee menüü, aga kui kava või menüü valmis, siis “ma seda ei saa teha, see harjutus ei meeldi, need ajad ei kõlba, aega regulaarselt süüa ei jõua ja ega mulle need tervislikud asjad tegelikult ei meeldigi. Aga tee ikkagi nii, et ma oleks heas vormis, kuiv ja lihaseline kulturist”. Ja täpselt see jutt ka, et treener on paha ja see on paha, teine on paha jne… Kui te tulete juba jutuga, et eelmine treener on paha ja kavad ei toiminud, äkki oleks mõistlik peeglisse vaadata??? Vaadata, et millised eesmärgid sa endale oled seadnud ning seejärel, kui palju oled sa valmis selle nimel tööd tegema ja ohverdama. Krt, treener on teejuht, suunanäitaja!!! Kallid noorsportlased ja kulturistihakatised – töö tuleb teil ise ära teha!!!
Kulturism on nagu töö kõrvalt teine töö, see on elamine vastavalt püstitatud eesmärgile. See ei ole suvehooajaks rannavormi või üheks võistluseks pooliku vormi tegemine. See on elustiil, see on filosoofia, see on mõtlemine ja hingamine, see on tunnetus ja enesedistsipliin. Ja kui te ei suuda seda sellisena hoomata, siis unustage see väär mõtevälgatus eos, sest see on hukule määratud!!!
Samas tuleb teadvustada ka seda, et miskit pole kivisse raiutud ning vormi saab teha mustmiljonil eri moel. Kui klient ühe treeneri nõuannetega sobivust ei leia, siis ei tasu alati klienti maha teha, vaid võib-olla peaks proovima rohkem alternatiivseid meetodeid kasutusele võtta.
Minu lähenemine on see, et niipalju, kui palju on inimesi, on ka erinevaid ellusuhtumisi, asju mis meeldivad, asju mis ei meeldi jne. Ning suurepärase vormi tegemise jaoks leiab pea alati mingi alternatiivi, mis ka kõige tüütumale kaeblejale sobilik on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Mõni ei taha hommikuti/õhtuti/päeval vms süüa, olgu – teeme IF’i. Mõni ei saa regulaarselt süüa, pole probleemi – hoiamegi treeningud ja toitumised day/by/day baasil ning iga päev toitumine eri ajal, trenn eri ajal. Mõni ei söö süskareid, olgu – Keto laks. Mõni ei söö liha, davaiks, Full-vegan koos lisanditega. Mõni ei jõua süüa, selge, toome lisandid mängu jne.Trennidega sama lugu. Ei sobi üks harjutus – selge, võtame alternatiivi. Ei sobi selline kava, olgu, võtame alternatiivi. Ning võtame alternatiive kuni leiame selle, mis sobib. Kõigega saab praktiliselt vormi teha. Kordades tähtsam on jälgida paari baastõde ning olla järjepidev.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See jutt pole muidugi otseselt sinu suunas, Silvar – rohkem üldine mõttevälgatus. Lihtsalt tundub, et osad treenerid on nii kinni omaenda loodud raamistikus, et kui klient end samasuguses karbis hästi ei tunne, siis tekib treeneril mulje, et inimene pole pühendunud vms. Muidugi on see räme töö, et leida igale inimesele sobivad alternatiivid. Miljon korda lihtsam on igaühele laias laastus samad kavad ette sööta ning käskida pingutada. Aga praktikas mulle tundub, et see pole jätkusuutlik lähenemine ning pigem on see treeneri enda mugavuse võimendamine ja mitte kliendi arengu optimiseerimine.
Archangel
MemberTäna hommikused vormikad tehtud. Peab märgi maha panema, sest nüüd läheb varsti söömaks ja joomaks. Eks näis, mis vormist saab.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Mõni vbl mõtleb, et nahhui niipalju pilte kogu aeg vaja teha on. Üks vastus on muidugi see, et aitab jooksvalt vormi hinnata ning asju sättida, vigu ja nõrku kohti leida. Teine vastus on see, et ma usun, et regulaarne poseerimine on üks äärmiselt alahinnatud variant oma lihasmassi tunnetuse parandamiseks. Ning kasu ei ole mitte ainult võistlevale kulturistile, kes laval poseerima peab, vaid kasu on igaühele, kes saalis treenib.
Sa võid osata ideaalselt mingit harjutust sooritada, puhtalt tehnilisest vaatevinklist, kuid kui sa ei suuda õiget lihast täies mahus tööle rakendada, siis on ikkagist harjutus vaid osalise efektiivsusega. Nüüdseks manalateele läinud Serge Nubret ütles, et ta võis oma kangile ise raskuse välja mõelda. Mina järeldan sellest seda, et ta suutis oma lihaseid niivõrd hästi tunnetada, et neid ka äärmiselt väikse raskusega kohutavalt tugevalt piinata.
Just see lihase tunnetus ongi asi, mis ma usun on suuresti võimaldanud mul viimasel aastal hästi areneda ka kodus treenides ja väga väikseid raskusi kasutades. Eesmärk pole raskusi loopida ja lihtsalt tuimalt liigutusi teha, vaid konkreetselt tunda seda lihast, mis peaks tööd tegema ning siis kasutatav raskus sinna suunata.
Aga olgu. Aeg poodi minna. Ise mõtlen kolme suure HyperRimi sooja valmispitsa peale.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberJube keeruliseks on siin teemas kõik läinud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See erinevate kavade otsimine on tore ja kena aga olgem ausad, pole olemas kava, mis tooks garanteeritud tulemusi, kui seal kõrval pole õiget toitumist ning õigeid treeningu aluseid käiku võetud. Trenni tegemise ning sellega kaasas käiva jõu, vastupidavuse ja lihaskasvu aluseks on pidevalt kasvav koormus, piisavalt puhkust ning piisavas kogustes toitaineid, mis seda kasvu võimaldaksid.
Inimesed otsivad maagilisi kavasid, mis tulemusi tooksid aga ise ei tea treeningu alguseidki. Harjutuste sooritamiseks vajalikku tehnikat ei tunta, tunnetust pole ning süüa samuti ei osata. Sellises olukorras pole pm. mingit vahet mis kava kasutad. Märgatavaid tulemusi ei tule ühegagi.
Archangel
MemberSamas käe- ja õlalihas on juba 2010 väga korralik. Mis siis, et rasva all peidus, aga on näha, et nad on suuremad kui nn keskmisel eestlasel. Rinnalt on tõesti näha üpris suurt arengut ja kõhulihastele on lihtsalt väike rasvapõletus ette võetud
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas garderoobivahetus on toimunud? särgid suureks/väikseks jäänud? Kuidas pükstega lood on ?
Särgid on kõik parajad, püksid on kõik suured.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võrreldes selle pildiga ma pakun, et kõhult on läinud umbes 12-15cm.
Archangel
MemberHah, enda vanu pilte on ikka hea vaadata. Tagantjärgi peab ennast kiitma, et üldse neid “before” pilte tollal teha julgesin. Ma olin ikka eriline hot-dog. Rinnalihaste asemel olid mul konkreetsed nisad. Hah.

Archangel
MemberHakka sööma. Pole ühtegi imevahendit. Keha tahab arenemiseks toitaineid ja ilmselgelt sina ei tarbi neid piisavalt. Hakka sööma. Ilmselgelt sa oma toitumist siiski ei jälgi, kui sa ei tea isegi palju sul toitu vaja on, et kasvada. Kõrpse ja burgereid võid ju vältida, eks ta tervisele laias laastus mõistlikum on – kuid sinu asemel ma pigem lubaksin neid vahest, sest vahest võib. Keha nõuab energiat, ning vahest võid ka neist allikatest seda saada, kui mujalt ei vea välja.
Pane endal kaloraaž paika ning hakka vaikselt juurde kruttima iga nädal kuni jõuad sinnamaale, et kaal tõuseb.
Valke vähemalt 1.5-2g kehakilo kohta
Rasvu vähemalt 1g kehakilo kohta
Pane näiteks 2000kcal endal alustuseks kaloraažiks, saa need valgud ja rasvad kätte, loobi süsivesikuid juurde ning minek. Kui kaal ei tõuse, siis lisa 200kcal. Kui ikka ei tõuse siis lisa veel 200kcal. Nii jätka kuni tõuseb. Lihtne, loogiline.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2014 at 2:55 p.l. in reply to: Valu rinnus, ebameeldiv tunne rinnus (südamelihase põletik? roietevaheline närvipõletik?) #360088Archangel
MemberEi no kindlasti tuleks vähem meelemürke teha, eriti peale seda hirmsat nädalat. Aga ma mõtlen kas tõesti võimalik omale selliseid asju mõelda kui ärevushäire tekib. Kusjuures arst küsis ka kas elus kõik hästi või kuidas. Kui aus olla siis kõik on just per*ses eriti viimasel ajal ja ehk tõesti ongi vaimne tervis ka kannatada saanud. Tahakski kindel olla et tegu aint vaimse poolega, et saaks rohkem füüsiliselt liigutada, pidi aitama ärevushäirete vastu.
Absoluutselt võib vaimne häire olla. Paanikahood ja muud hädad võivad suht iga hetk peale lennata. Kui meelemürgid ka mängus, siis suure tõenäosusega on sul ajukeemia veel ekstra sassis. Füüsilise külje pealt on samuti põhjuseid mitmeid, aga kui arstid puhta lehe andsid, siis pigem on vaimne probleem. Muidugi erinevaid arste on terve hunnik – külasta veel mõnda ning kuula mida mõni teine räägib.
veebruar 21, 2014 at 2:39 p.l. in reply to: Valu rinnus, ebameeldiv tunne rinnus (südamelihase põletik? roietevaheline närvipõletik?) #360083Archangel
MemberMul on sama jama. Algas laupäeval kaenla all ebamugav tunne vasakul,ja üldse nõrk olla. Jõin siis laupäeval edasi, pühapäeval ärkasin üles hingates oli rinnus valu ja süda natuke valutas, ehmatasin kohe ära ja üritasin normaalselt hingata ja läks pmst kohe üle. Varem ka nagu pohmakaga tundnud seda tunnet vasaku kaenla all. Pühapäeva õhtul pohmaka raviks sai natuke kanepit tehtud, polnud esimene kord. Niisis hakkas süda täiega puperdama ja see ebameeldivus tunne süvenes. Hakkasin vast kergelt paanikasse minema, läksin koju kõik läks hullemaks, vasakul ribide all oli valu, ütleks kuskil mao või kõhunäärme juures, ei olnud ka väga terav või tappev valu. Lõpuks hakkas vasak käsi ka valutama, seljas ja ees ebamugav tunne, nagu kõditav või pitsitav. Tekkis ärevus. Kõik kestis ikka mitu mitu tundi, öösel magada ei saand lõpuks jäin hommikul natukeseks magama. Järgmine päev oli ikka väga ebameeldiv ja ärev olla ja õhtul, rohkem öösel läks sama asi jälle lahti. Ja nii nüüd pmst tänaseni välja, on ehk veidi leebemaks läind, vahepeal raske hingata ei saa õhku kätte. Tehtud kõik EKGd, oli korras, põletikku polnud. Endal hirm ja ärevus, öösiti magada ei saa, arst pakkus et ehk asi psüühiline. Kas tõesti võin endale siukseid valusid välja mõelda või peaks arstide juures edasi käima. Väga kurnatud on olla, ei tunne õigesti ja öösiti magada ei saa. Ei teagi mida teha.
Äkki jooks vähem ja jätaks narko panemise maha?
Uitmõte selline… äkki on mingi seos tervisega?
Archangel
MemberPole see kuivus ka nüüd nii keeruline
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Men’s Physique… noh… mida kategooria edasi seda vähem spordiks sellised alad kipuvad… aga see on lihtsalt minu arvamus. Kuivus pole keeruline aga ma ei ole kindel, et olemasolev aeg on piisav, et seda mõistlikult saavutada. Ma jätkan suht samamoodi toitumist ja treenimist. Mingile niieöelda “dieedile” ei lähe nagu mõni, kes kraanid kinni keerab ning siis viimastel päevadel ühe jalaga hauas on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks ka see, et see on lihtsalt ekstreemsus, see meeletu kuivus. See pole miski mida keegi suudaks püsivalt omada ning seega ei peegelda ta minu arust üldsegi tervet keha ja tervislikku elustiili. Vaevalt, et ühegi kulturisti enda tervisele selline asi kasuks tuleb. Seega ma ei ole kindel, et tahan nii kaugele minnagi üldse… võib-olla. Pole tegelt otsustanud.
Seevastu ma usun, et Men’s Physique lavavorm on miski mida võib igaüks aastaringselt omada ning mis ei too endaga kaasa mingeid terviseriske vaid pigem just demonstreerib tervet ja tugevat keha.
Muidugi see on selge, et võistlemise mõttes pole kulturism ega physique küll enam tõesti mingi sport, vahet pole mis kategooria – kari mehi stringides või shortsides laval kekslemas, toiduõli ja BBQ kastmega kaetud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Laval toimuvad missivalimised põhimõtteliselt. Sport tehti eelneval perioodil ära. Aga noh, selline see ala on. Fanatismi ei suuda selle vastu üle näidata, kuid möödaminnes võib proovida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused