Archangel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Archangel
MemberMa ei oleks nii kindel, et seegi jutt nüüd päris maailmatarkus on…Ei ole ise varasemalt mitte ühestki artiklist ega õpetusest mõistnud, kuidas saab panna sama sirgel pingil alumisi või ülemisi rinnalihaseid tööle. Silmade kohalt rangluule kangi tuues on see vahe üsnagi minimaalne. Arvatavasti natukene see mõjutab rinnalihase tööd, kui siiski – kui tahta treenida ülemist, keskmist ja alumist rinnalihase osa, siis ainus tõeliselt toimiv moodus on kasutada kaldega pinke või kahelt poolt tõmmatavaid trosse, ise kehaasendit muutes.
Sellest harjutusviisist rääkiski Milos Sarcevi treeningvideo mille link just paar posti kõrgemal on.
Mehel kelle rinnalihased on nagu telliskivid oskab päris hästi jutu usutavaks teha.
Aga ma heameelega vaataksin videot või loeksin artiklit, kus vastupidist väidetaks. Senikaua aga jään oma arvamuse juurde
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberMinu sõprusringkonnas kus alkohol on vägagi tuttav teema ei ole kunagi olnud sellist juttu, et lähme lõbutsema ja lõõgastuma, ehk hakkama jooma. Kaks täiesti eraldi asja, mis ei pruugi üldse omavahel sekkuda.
Saan aru täiskarsklaste jutust, et nad on uhked, et nemad ei vaja lõõgastumiseks alkoholi. Big Deal, ma ei vaja ka. See ei tähenda, et ma seda nüüd boikottima peaksin.
See on umbes sama, et kõige tõsisem kulturist ja tervisesportlane võtab vahest mõne burgeri või hot-dogi. Loogiline, et nad seda ei vaja, ning kohe kindlasti ei lähe see nende eluviisiga kokku. Aga samuti on enamus aru saanud, et päris lolliks pole vaja ka minna, ning et vahest üks rasvane ja “keha tappev” burger ei tee tegelikult ju midagi halba.
Pole vaja nüüd päris ristiretkele nende burgerite vastu ka minna.
Archangel
MemberMõnedel kallimatel kaaludel on ka mingi rasvasisalduse mõõtmise võimalus, ei oska ainult öelda kui täpne see on.Endal selline kaal täiesti olemas. Suurt midagi see kaal ei maksnud, niiet ei tea, kas selle pärast ka kvaliteet kehvem on.
Ise arvestan kaalu eksimisega umbes 5% kandis. Ehk ma ei eeldagi, et saaksin täpse tulemuse teada, pigem vaatan sellega arenemist.
Archangel
MemberKõige puhtama rinnaltsurumise saavutamiseks tuleb kang võtta silmade kohale, langetades puudutada (mitte põrgatada) rangluud (mida kõrile lähemal seda parem) ja siis suruda kiiresti üles et rakendada töösse rohkem lihaskiudusid. Keha ja õlavarre vaheline nurk horisontaalsel pinnal peab olema võimalikult üheksakümne kraadi lähedane. Tuleb tähelepanu pöörata just negatiivsele faasile mil kangi langetatakse ja mis peab olema tunduvamalt aeglasem kui ülessurumine. (kang peab tõusma ja langema võimalikult sirgjooneliselt).See kah suht selline jutt, et on ja ei ole ka.
Silmade kohale kang võtta ja siis rangluud puudades treenid rinnalihaste ülemist osa. Alumist osa treenid siis kui rohkem kõhu poole kangi langetad. Enamus aga treenivad just nende kahe vahel, mis on üldises mõttes ka kõige kasulikum. Kulturistid kasutavad pigem kõiki kolme varianti, sest neil on vaja lihase iga külje alt võimalikult suureks saada.
Enamasti küll kasutades rinna ülemise ja alumise osa jaoks erinevate kalletega pinke, mitte kangi langetamise koha muutmist – aga kel erinevad pingid puuduvad võivad just ülal kirjeldatut proovida.
Langetamine EI PEA olema kindlasti aeglasem. Pigem soovitaksin ülessurumist aeglustada, sest just sel hetkel töötavad su rinnalihased kõige enam, ning pikendades seda perioodi mil su lihased pinge all on, suurendad ka lihaskasvu võimalust. Trennikavasse vahelduste toomiseks võib harjutuse erinevate faaside kiiruseid igatpidi varieerida, et keha ei harjuks.
Ning Jõud ei võrdu alati Lihas. Need kaks asja ei pruugi absoluutselt seotud olla.
Kergeid raskuseid kasutades on palju suurem tõenäosus, et harjutus sooritatakse korrektselt ning vatti saab just see lihas millele harjutust tehakse, ning et lihas ka korralikult läbi saaks kurnatud.
Kui tahad jõudu teha siis muidugi viska kiiresti suuri raskusi rinnalt, küll siis jõud tuleb. Aga lihaskasvu koha pealt oleks selline tegevus suht null. Lihas ei pea suur olema, et tugev olla. Seega niimoodi treenides tühjendad sa lihase jõuvarud enne, kui lihaskude piisavalt lõhutud on ja lihasekasv jääb nullilähedaseks.
Küll ei tohiks raskusi nüüd päris maha ka võtta. Raskus peaks olema just selline, et harjutus tehtaks korrektselt, kuid nii raske, et paar viimast kordust saab ainult jumala abiga üles. See ongi asja mõte, samas on ka väga raskesti teostatav, sest suurte raskuste korral tekib vägisi tahtmine see kang kiiresti üles saada ja kogu moos. Need kes aga suudavad mõtte selge hoida ja rahulikult teha, saavad tulemusi samuti näha.
90 kraadi jutt on õige ning sirgjooneline langetamise samuti.
Archangel
Memberkuidas rinna areng ka on – kasvab? tuleb surumisel jõudu juurde?kas eelkurnamist oled proovinud. sellist asja ikka ma ei saaks lubada, et rinnatrennil väsib ennem mingi muu lihas kui rind. proovi hoida õlavarsi surumisel kehaga 90kraadi, siis peaks rinnatöö suurem olema.
teema juurde tagasi tulles olen tähele pannud seda, et lihas harjub isoleeritud harjutusega kiiremini, kui baasharjutusega. samas võib ka see tunduda mulle nii. sellepärast ma muudan isoleerharjutusi iga trenn, baasharjutusi mitte nii tihti.
Kasvab ikka jah, jõudu tuleb ka, aga otseselt jõud pole eesmärk seega on selles vallas asi tagasihoidlikum.
Õiget tehnikat ma valdan, aga rohkem on probleemiks see, et minu surumispink jätab soovida.
Rinna saan ma muidugi läbi kurnatud, sest teen veel hantlitega lendamist, vahelduseks väga aeglaselt ja pingutades kätekõverdusi jpm. Lihtsalt surumisega ainuüksi ei pruugi rinda täiesti läbi võtta.
Archangel
Membersamas tric ja rind pidavat hästi klappima, andvat kõvasti surumisele juurde, ongi keegi ka proovind?Einoh, suhtkoht raske on pingil suruda kasutades ainult rinda. Vägisi kipub triitseps kaasa minema. Seda eriti kitsama haarde puhul. Õige tehnika eeldabki tegelikult, et suudetakse triitsa osakaalu harjutuses miinimumini viia ja kogu raskus rinda kasutades üles ajada.
Väga tihti tehaksegi see viga, et surutakse küll metsikult aga tehakse nii õnnetult valesti, et vatti saab peaaegu ainult triitseps. Ehk harjutus on küll rinnale, aga kasutades liiga palju triitsepsit väsib see enne ära ning rinda ei jõutagi korralikult läbi kurnata.
Archangel
MemberMasinad on rohkem isoleerivamad kui baasharjutused.
Viimased nõuavad õigeks sooritamiseks väga paljude erinevate lihaste koostööd ning sellepärast jääb peale trenni ka mulje, et keha on ikka korralikult läbi võetud. Masinatega võibolla sellist väsimuse effekti ei teki, küll aga peaks lihas mida masinaga töödeldud, palju paremini vatti saama kui ainult baasharjutustega.
Endal on alati tunne, et enne annab kangiga pingil surudes triitseps alla kui rind. Isegi väga laia haardega tehes kipub rinnal jaksu veel ülegi jääma, samas kui triitseps juba oigab. Kuid viimasel ajal on siiski asi veidi paranenud, ei tea kas tehnika on korralikum, või hakkab nõrgem lihas järgi jõudma.
Aga kangiga kükke tehes on pärast küll nii, et terve keha vaikselt nutab. Hea kui pilt taskusse ei lähe
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberOskab keegi öelda kas nii on mõtet kõhtu treenida, et teen mingi 3 erinevat harjutust igas kolm seeriat ja iga trenni lõppu ?Kordused siis: jalgade ja kere tõsted pingil (3×50-60), kõhupink (3×40-50) PS! võib lisaraskusega, kere tõsted maas lamades (3×50)
??
ette tänades!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui ma ei eksi siis Vend Vähk treenib oma kõhtu suht sarnasel viisil. Ehk trenni lõpus teeb kuhja erinevaid harjutusi.
Aga tema kava on selline, et enamus inimestele kohe üldse ei sobi.
Mulle aga täitsa meeldib selline lähenemine. 4x nädalas teen hetkel, iga trenni lõppu teen 4 erinevat harjutust, 2 seeriat. Pärast kõht ikka vaikselt valutab.
Archangel
Membertänud jah, aga just ongi see värk, et ei taha hakata igat viilukest ja kaloripoissi jälgima. tahaks ikka normaalset edasi elada. katsun rasvasemaid asju vältida ja aeroobsele suuremat rõhku panna. paari kuu pärast valkudest ja asjadest mõneks ajaks eemalduma, siis peaks kindlasti kõht koomale tõmbuma. tegelikult on plaanis lihasmassi 3-4 kilo juurde kasvatada, üle 75kg jõuda ei tahaks. hetkel ligi 70.Üldiselt on asi selles, et kui tahad kasvatada 4 kilo lihaseid, siis arvesta, et väga hea trenni ja toitumiskavaga peaks 0,5kg lihaseid kuus päris hea tulemus olema. Aga huvitav asi on nüüd see, et kui tahad kuus maksimaalselt lihaseid kasvatama siis pead sööma nagu härg. Iga trennipäeva lõpptulemus peaks olema selline, et jääks kaloriülejääk – ja sellest lihased tulevadki. Et oleks materjali millest need lõhutud lihased uuesti üles ehitada.
Probleem saab olema aga selles, et väga raske on seda “õiget” kalorikogust arvestada. Ja enamus kas sööb liiga vähe ja lihaskasv on väike või üldse puudub, või siis süüakse liiga palju, ning selle poole kilo lihaste kõrvale tuleb 10x rohkem rasva.
Aga arvan, et kui kuus nt. 2 kilo juurde võtad siis peaks olema ok areng. Siis peaks olema kindel, et lihaste ehituseks materjali jagub.(eks inimesi ole erinevaid, aga ise toimin niimoodi ja ei märka, et rasva oluliselt juurde oleks tulnud, samas kui lihased on suuremaks läinud ja paistavad ikka sama hästi välja)
Pead vist leppima sellega, et su kaal võib kokkuvõttes tõusta pigem sinna 80kg lähedale enne sul kui tasuks rasva maha võtma hakata ja 75kg lähedale ronida.
Selline täppiskaalu jälgmine on minumeelest küll suht mõttetu kui kulturismiga ei tegele. Pigem vaata oma välimust ja enesetunnet ning otsusta kus tõmbad piiri ja ütled, et aitab küll massi kogumisest.(Ise vaatan praegu peeglisse ja mõtlen, et kurat ikka olen väike – 98kg, 185 pikk. Seega piiri ette veel ei löö, kuigi enamus peaks kaalu ligemale 100kg küll juba ülekaaluks. Sellised kaalupõhised arvamused lööb ikka korralike lihaste olemasolul korralikult sassi. Arvan, et kui jõuad 80kg-ni ja lihaskasv on märgatav siis ütled isegi, et damn, näen päris hea välja – võtaks veel juurde.)
Aeroobset võid julgelt teha, aga massiperioodi ajal ei ole seda niiväga vaja. Keha võhma parandamiseks ning südame korrashoiu jaoks on see muidugi väga kasulik. Aga aeroobne lihaseid sul eriti just ei kasvata ning trennid võivad väga pikaks minna, kui üritad metsiku kangitöö järgi veel tunni ratast sõtkuda.
Pigem kasutada aeroobset soenduseks ning hiljem veel trenni lõpetamiseks natukene. Tõsisemalt võid seda tegema hakata siis kui aeg rasvapõletamiseks. Siis võid juba uurida selliseid asju nagu intervalltreening.
Seda ka veel, et ära nüüd rasvaseid toite nii väga pelga. Rasva on ka kehal ikkagi väga vaja, pigem hoia silma peal sellel, et toidus leiduks kena kogus(kuskil 30%) “häid” rasvu.
Ehk kui on valida, kas süüa oliivõliga praetud kanafileed või mcdonaldsi rasvas praetud kotletti, siis eelista ikka esimest.
Proovi toitudes jälgida asja nii, et valgurikkamad ning süsikuterikkad toidud langeksid trennieelsetele ja järgsetele aegadele, et kehal jõudu ja taastumismaterjali oleks. Ning rasvasemad söögid proovi ära jagada päeva ülejäänud kordadesse.
Sellisel juhul kasutab keha enamuse päevast energia saamiseks peamiselt rasvu ning treeningu ajal süsivesikuid ja valke, millest energia vabaneb kiiremini ja on seega trennitulemuste optimiseerimiseks paremad.
Jutt kipub pikaks minema, aga ütleks veel niipalju, et pane endale selline pikemaajaline kava paika, et kuidas tegutseda. Sea eesmärk nagu näiteks, et järgmised kaks kuud söön mehiselt, rügan trenni teha ning plaan on juurde võtta 3-5kg. Siis järgmise kuu proovin kaalu hoida, ning vahetan treeningkava. Ja siis jälle, et 2 kuud põletan rasva ning eesmärk kaotada 1-2kg.
Ja heal juhul on lõpptulemus see, et oled juurde võtnud 1-3kg, millest enamus peaks siis lihas olema.
Aga see on algajale kõik selline katsetamise asi, et see mis teoorias hea, ei pruugi praktikas sugugi nii välja tulla.
Igal juhul edu.
Archangel
MemberSüüa võiksid nagu veidi tihedamini.
Muidu on nii, et endalegi teadmata juhtub kõige rasvasem söök kõige kaloririkkam olema, ja kuna harva sööd siis kipuvad need rasvad kohe kehasse varudeks minema. Ja kui tarbid lisa-proteiini siis proovi seda kasutada ikka enne ja peale trenni, mitte korraga 60g suvalisel ajal.
Ega muidugi igapäevane jäätis ka nüüd head tee. Vahest võid süüa, aga iga päev on vast liiast.
Foorumis on igasugu toitumisteemasid küll ja küll. Loe natukene ja küll saad probleemile jälile.
Archangel
Memberma tean, et see võib sind üllatada aga see on sama kui sa 4 korda järjest tilli katsud siis ta on ikka järgmine päev mitte funktsioneeriv
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
ja 30 seeriat, ma teen kaksteist ja käsi on väsind ikka suhteliselt ja 6 kordust on liiga vähe, lihasse kasvatamiseks pidi ikka 8- 12 mu teada olema mitte 6 kordust
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ja järgmine päev biitsepist teha noo olgem ausad lihased peavad vähemalt 48 tundi puhkama

Kordused kordusteks.
Nüüd peaks ikka enamus teadma, et loeb lihase pinge all oleku aeg, mitte korduste arv. Ega siis lihased korduseid ei loe, nagu samateemalises artiklis mainitud.
Sa võid teha 12 korda nii, et lõpuks tuleb seeria kogupikkus 30 sekki, mis pole suurem asi lihaskasvu jaoks. Mõni teine teeb väga suurte raskustega mingi 4 korda ja kokku tuleb 60 sekki ja lihased undavad valust. Pakuks, et viimane variant tagaks kiirema lihaskasvu.
Selleteemalises artiklis oli mainitud, et lihaskasvu soodustav seeria pikkus(täpsemini öeldes lihase pinge all oleku aeg) on kuskil 30-90 sekundit. Kui lasta pikemaks siis treenib pigem lihase vastupidavust ja kui vähem pinge all hoida siis rohkem jõudu.(muidugi on silmas peetud ka seda, et seeria oleks sooritatud võimalikult raske pinge all, vastasel juhul ei lõhuta lihaskude piisavalt palju, ja kasv ei ole niivõrd stimuleeritud)
Biitsepsi koha pealt teen ise ühe korra E ja teine kord N. Esmaspäevane laks on hetkel kergem ning kasutan peamiselt lihaskasvu soodustamiseks, kuna teen kergemate raskustega ning võimalikult tehnikapuhtalt ainult biitsepse kasutades.
Neljapäevane laks on raskem, suuremad raskused ning keskendun ka jõu arendamisele, ehk seeriad kiiremad.
Aga inimeste kehad on erinevad. Seega mõni võib tõesti taastuda kiiremini ja võib lubada rohkem treeninguid nädalas. Nagu Vend Vähk, kes teeb iga trennipäev kõhulihaseid suht korralikult. Ja tulemust võime kõik näha.
Samas ka aeglaselt taastuvad inimesed võiksid vahest ennast nn. “tappa” trenniga. Korra paari kuu tagant võibolla lihtsalt täiesti surnuks treenida mingit lihast. Nii, et ikka on tunda, et püssi ähvardusel ka ei jõua kätt üles tõsta. Mitte endale haiget teha, vaid lihas nii läbi kurnata iga nurga alt, et lihtsalt ei jaksa enam liigutada.
See ehmatab kindlasti lihase ära ja kui siis otsa mitu mitu päeva puhkust panna siis peaks kasvama nii, et mühiseb.
Archangel
MemberNiipalju, kui ma aru olen saanud siis biitseps on üldse nii väikene lihas, et sellele piisab isegi ühest korralikust trennist nädalas.
Ja selle korraliku trenni all mõtlen, kui teha paar erinevat harjutust mõned seeriad. Seda aga siis suht maksimum raskusega ning õige korduste arvuga. Mis oleks siis sinna 6-10 vahele. Ja et üks kordus kestaks kuni 6 sekundit. Või ütleme nii, et kokku tuleks seeria pikkus mingi 60 sekundit. See peaks oleme selline hea pinge lihasele ühe seeria ajaks.
Minut pausi vahele ja järgmine seeria. Kui tahtmist rohkem siis tee superseeriaid. Ehk tee kolm erinevat harjutust järjest ning ära seeriate vahele pause tee, või siis hästi lühikesed. Küll see pisarad lahti võtab ning tahtejõu ära sööb.
Kindlasti jaga oma treeningkava nii, et peale kõige raskemat päeva oleks üks puhkepäev. Kaks oleks võibolla isegi parem, kui üldine koormus nii suur ei ole ning igapäev trenni vaja teha ei ole.
Archangel
MemberTagasi uudise / artikli juurdeTõlkinud Janar Rückenberg
Seeriate ja korduste arv treeningul on otseses sõltuvuses meie eesmärkidega. Näiteks jalgpalluri ja kulturisti seeriate ja korduste arv treeningul on üsna erinevad. Isegi kulturistidel endal varieerub seeriate ja korduste arv suuresti, sõltudes treeningperioodist (massi -, jõu – või võistluseelne periood).
Veelkord üldiseks meeldetuletuseks, kuidas valida seeriate ja korduste arv treeningul, sõltuvalt oma eesmärgist:
Korduste vahemikud:
Jõud: 1 – 5 kordust
Jõud/Mass: 6 – 8 kordust
Mass (koos osalise jõu juurdekasvuga): 8 – 12 kordust
Jõuv…
Tegelikult ei loe ju kordused vaid ikkagi aeg mis korduste tegemiseks läheb.
Need korduste arvud kehtivad siis kui ühe korduse aeg on ligikaudu 6 sekundit. Jätke parem see meelde.
Archangel
MemberPaistab, et sõna võtavad selle foorumi “intelligents” (matti, Archangel, Rambo vend jms).Annan alla, sellise “intelligentsi” vastu ei saa.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma ei vaidle üldsegi vastu sinu pika postituse jutule, kuid väidan surmtõsiselt, et ei ole see õlu või paar nädalas üldsegi halb. Ning pits viinagi vahest ei riku tervist.
Samuti ei sure keegi selle pärast nüüd varem, kui paar korda aastas londi täis võtab.(mõtlen seda muidugi võimalikult heades tingimustes – pudel viina näkku ja kiirteele kõndima minna oleks muidugi halb ekstreemsus ja pigem näitaja inimese enda lolluse astmest, kui alkoholi omast.)
Saan aru karsklastest kes ei tarbi alkoholi tõsiste tervisehädade korral, või lihtsalt selle pärast, et maitse pole üldsegi mitte mokkamööda. Natuke vähem neist kes muudel põhjustel pidevalt pea selge hoiavad.
Elu on minu silmis ei midagi muud kui aeg kus nautida iga hetke niipalju kui võimalik. Vahest me piiname end, et saaks nautida seda rohkem tulevikus, kuid alati peaks olema eesmärk oma elu lõpus endaga rahul olla.
Võibolla mõne jaoks tähendab hästi elatud elu pidevat karsklust ja tagasihoidlikkust, kuid kaldun arvama, et eluga ollakse rahul ikka siis, kui on tehtud ja proovitud kõike mida vähegi annab. Et ei oleks elu lõpus mingeid kahetsusi tegemata jäänud asjade pärast.
Ma nüüd viskan siia lingi, mille pärast mind nüüd kindlasti togima hakatakse aga see selleks: http://www.tuckermax.com
Kellel inglise keel suus, lugege, naerge ja imestage selle üle, milline ühe inimese elu võib välja näha. Ja kõike seda suuresti tänu alkoholile.(Sõpru igas maailmanurgas, rikkus, kuulsus, ööpäev läbi kestvad naudingud ning iidoli staatus tuhandete jaoks)
Ilmselgelt on paljude mittejoojade põhiargument, et meie, kui sportlased – oma keha eest hoolitsejad ei saa lubada endale sellised tegevusi. Nad arvavad, et neid peetaks silmakirjalikeks, kui tervisliku eluviisi kõrvale propageerida ükskõik mida, mis ei ole 100% tervislik.
Selline suhtumine on minule arusaamatu.
Ütlus, et ühelt poolt ehitad ja teiselt poolt lammutad peab muidugi paika. Kuid seda ainult tõsiste ekstreemsuste kohapealt. Meie keha on hämmastav asi, ning kohaneb väga hästi oma keskkonnaga.
Lammuta teda alkoholiga ning samas stimuleeri treeninguga ning ta saab aru, et kui ta end alkoholi vastu ei karasta, siis ei pea ta treeningule vastu.
Kui karsklasest kulturist end nüüd nädal aega järjest ämbrisse jooks oleks teadagi mis tulemused käes. Hea kui ellugi jääks. Tõsine treenija, kes ei karda sutsu kangemat naudib oma nädalast puhkepausi ning alustab järgmine nädal uue raksuga ning raputab need alkomõjud õlgadelt nagu nalja. Tema sai auru välja lastud ning jätkab nüüd selge pea ja taastatud motivatsiooniga.
Ärge nüüd arvake, et ma siin metsik alkoholi propageeria olen. Sugugi mitte. Üritan kõigile nähtavaks teha vaate, et kõik ei ole sugugi mitte kuradist nagu tihti räägitakse.
Ise olen omad vitsad kätte saanud ja avastanud milline inimene ma olen, ning käitun vastavalt. Minu joomised piirduvad sõbralikus õhkkonnas lõõgastumisega ning puhkamisega. Kangemat ei pruugi ning pilti tasku ei joo.
Probleem oli, on ja jääb nagu alati selliste asjadega, ainult mõistlikkuse taha. Inimesed kalduvad olema, kas täiesti puhtad või siis täisjoodikud. Need kes on suutnud omandada vahepealse elu, naudivad seda sageli rohkem, kui kumbki ekstreemsus. Ja selline kaldub olema elu mistahes valdkonnas.
Archangel
MemberJuba üks Georg Lurichi poolt öeldud reeglitest ütles: “ära tarbi alkoholi” (võibolla sõnastus natuke teisiti). Seda, kes Lurich oli, peaks igaüks teadma. Ma igatahes küll usun, et isegi näivalt tühiste ja “normaalsete” koguste (nädalas 1-2 õlut) tarbimisel läheb osa trenni tulemustest nö. aia taha, olgu selle treeningu eesmärgiks siis jõud, lihaste suurus (mass) või vastupidavus.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Paar õlut nädalas vaevalt midagi teeb.
Alkoholikogus õlus on ikkagi äärmiselt väike, ning kui juua klaas nädala alguses ja siis klaas veel nädala keskel, siis ei juhtu küll mitte midagi. Pigem aitavad õlles leiduvad vitamiinid arengule hoopis kaasa. Igastähes sügavalt kahtlen asja pärssivas mõjus.
Nagu Arnold ütles, et ainult beebid joovad piima, mehed joovad ikka õlut. Muidugi võib väita, et Arnoldi arengule aitasid kaasa nii mõnedki ained, mis tänapäeval on keelatud, aga väita saab ka seda, et mees tegi ikka karmilt trenni.
Kui võtta näiteks Marek Kalmus, kes oma jutu järgi kena 20 aastat juba suitsu imenud, siis võib öelda, et nii kahjulik kui see ka ei oleks, ei ole see teda näiliselt küll seganud. Maailmameistriks niisama ikka ei saa.
Üldiselt kehtib ikka see, et kui midagi väga väga tahad, siis saad üle mistahes raskustest. Isegi nendest mida ise oma teele loobid. Paljud sportlased lasevad mõnuga alkot ja tõmbavad suitsu, ja nad teavad, et see on kahjulik – nad teevad selle tasa seda kõvema trenniga. Nende kolleegid, kes “naudivad” karsklast elu ei pruugi sugugi aga hiilata paremate tulemustega.
Totaalseid erandeid leidub muidugi iga asja kohta.
Tarbige kõike mõistlikus koguses ja tervis peaks korras olema.
-
AutorPostitused