Archangel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Archangel
MemberTere.Olen 17 aastane tüdruk, kaalun 80 kilo ja 177cm pikk.
Teen nädalas tavaliselt kuskil 5h trenni (tantsukoolis) ning käin õhtuti jalgrattaga vahel sõitmas (u 1h).
Sooviks oleks langetada kaalu ning saada reied ja kõht enam vähem trimmi, või kasvõi kaodata natukenegi seda nö “pekikihti” sealt. Kuidas peaksin toituma ja mis trenni tegema rohkem ja mida ning kuidas? Olen küll siin ja mujalgi foorumites ringi uurinud kuid midagi sarndast nagu mul , pole ennem näinud, niiet ei oskagi kuidagi talitada. Abi?
Toitumine paika ja muud nagu ei ole. Tundub, et saad trennis ning jalgrattaga sõites normaalselt koormust. Kodus võid juurde lisada lihtsamaid harjutusi nagu kätekõverdused ja istulitõusud. Kükid, hark-kükid.
Toitumine on aga kõige alus. See aga veidi pikk jutt, et lihtsalt siia teemasse kirjutada.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberEsiteks hetkel vanust 24. Kaal 100 täpselt. Sixpack enamvähem juba väljas.
Kasutan 75kg hantlit ilma abivahenditega seljatõmbe tegemiseks. Veidi raske ja ebamugav on ning seda peaks tõesti juba rihmadega/kinnastega tegema. Naisedki teevad 50kg seda harjutust. Mees peaks jõudma enda kehakaaluga seda teha.
Pole ever mul käed hantlitega curlide tegemisest ära hõõrdunud. Sa vist teed seda ise valesti. Korraliku tehnikaga jätan raskused sinna 20kg kanti. Massi ajal tegin ca. 30-35kg-stega mustalt. Kindad sellise raskusega… no võib-olla. Mitte hõõrdumise pärast vaid pigem siinkohal hakkab veidi valus tõesti.
Ma tõesti ei tea mida sa mees saalis teed, et käed kogu aeg puruks. Vbl lihtsalt nõrk nahk. Sellised raskused ei tohiks midagi eriti teha.
200kg kohvrite tassimisel on normaalne, et tõmbab naha koos lihaga küljest…
Mis mõttes hantli raskus ei muuda hõõrumist? Õpi veidi füüsikat… mingi 2kg-ne roosa tilulilu hantel ei hõõru sul nahka ka siis puruks, kui sa sellega 100x teed.
Ütlen niipalju, et 200kg jõutõmme või trapetsi tegemine ilma rihmadeta või kinnastega on tõesti selline veidi liig. Pigem võiks see raskus olla 125-150kg näiteks.
Haarde tugevus üldjuhul ei sõltu absoluutselt suurusest seega võib 50kg kaaluv tüüp 150kg raskust kinni hoida paremini kui 150kg kaaluv mees.
Küll jääb arvatavasti puudu lihastest, et selline raskus maast lahti saada.
Asja mõte on selles, et haaret võiks samamoodi treenida nagu kõike muud. Pigem kehtib see küll rammumeeste kohta, kuid ega see kellegil mööda külgi maha ei voola. Rihmad aitavad kindlasti paremini lihast tunnetada, kuid mingi piirini võiks endal oskust/jõudu olla ka ilma teha.
Kindad on selline maitse asi. Kasuta palju tahad, väga ei tohiks tulemusi muuta.
Kõõlused jms. Kõike annab mingil määral treenida. Mitte suuremaks, kuid omajagu tugevamaks ning vastupidavamaks muutuvad ka need. Mida rohkem abivahendeid kasutada seda enam pisikesi lihaseid ja asju koormusest ilma jäävad. Kõik nad annavad oma pisikese osa keha paremaks vormimisel.
Kui ikka jaksu ja tahet on siis abivahendeid kasutada siis kui raskused ikka tõesti väga karmid ning ilma tegemine on ohtlik ning ebaeffektiivne.
Muud nagu väga polegi öelda. Ei taha mingit tüli tekitada lihtsalt enda arvamus asjast. Kogu see teema väga vaieldav. Osapooled ei suuda kokkuleppele kuidagi jõuda.
Kuna alles hiljuti sain taas jõusaali peale 1,5a pausi(seni kodus teinud) siis nüüd saan korralikke raskusi kasutada.
Muidu sai kunagi 160kg jõutõmme ilma varustuseta tehtud, 140kg surutud.
Praegu siis 75kg hantel küljetõmme. 12x lõuatõmme.
80kg seistes kangiga biitseps.
Muud nagu väga ei olegi mainida, mis võiks rihmu/kindaid/vööd nõuda. Eks vaatab millal endal vajadus nende asjade järgi tekib.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberNaistele ja lastele?Beebidele…
Gloves, belts and straps are for pussies. Kui raskus on alla 200kg kangil või alla 50-60kg hantlil siis ma juba eeldan, et hardcore mees/naine teeb seda ilma ühegi varustuseta.
Kõik ülalmainitud on disainitud sinu keha mingil määral abistama. Kuid nende abistav toime tähendab seda, et need lihased, mis ise peaksid selle ülesandega hakkama saama ei saa täit koormust.
Minu arust on need küll naljavennad, kes lõuatõmbeid rihmadega teevad. Jõutõmmet alla 100kg jne. Kindad on veel nii-ja-naa. Mõnele vbl tõesti ei meeldi karedad käed.
Üldjuhul kõige parem tunnetus ning oma kõikide lihaste täiskasutus saavutatakse ikka puhtalt + veidi kalki kätele. Haare kordades parem kui kinnastega.
No veidi valus või nahk siit-sealt katki pärast. Hardcore baby. Jõusaal pole nüüd küll koht, kus ennast üles lüüa ning pisikeste roosade hantlitega vehkida.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See, et ilma vööd kasutades võib selga vigastada jne. Loll jutt. Selga vigastataksegi just sellepärast, et pole viitsitud tehnikat õppida ning piisavalt ilma vööta treenitud.
Vöö lülitab sul niipalju väiksemaid lihaseid tööst välja, et ei saagi areneda korralik baas. Oledki sunnitud elu lõpuni vööga tegema või uuesti õigesti väiksemate raskustega alustama.
Eks paljud vaidlevad mu arvamustele vastu… kuid ma ei näe põhjust miks midagi poolkõvalt teha. Kui jah jõusaal on mõne jaoks kerge ajaviide, kus veidi end liigutada siis tõesti. Tehke mis tahate. Aga need, kes ikka sittakanti vaeva näevad, need peaks püüdlema selle poole, et terve keha on tugev. iga viimanegi lihas, kõõlus ja nahatükk.
MemberKuulun minagi nüüd palavate suvepäevadega jõusaali tolade hulka, kuna kannan saalis olles spordijalatsi asemel plätud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> No tõesti ei kannata soki ja tossuga seal rabeleda.
PS! olen varem ka ise vihjanud, et plätu ei ole spordijalats
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Proovi villaseid sokke. Siis ei tohiks higistada niiväga.
Ja täiesti tõsiselt kohe.
Archangel
MemberTere!Mure on selline, et reie sisekülg jooksmise ajal käib vastu teist reit. Soovikski teada, kuidas oleks võimalik reie sisekülge treenida, et ta vastu teist jalga ei käi, kuna hetkel hõõrub jooksmise ajal ära ja pole just kõige mugavam. Tahaks natuke reit peenemaks saada, kuid milliseid harjutusi tuleks teha?
TÄnan!
Ja kuidas sa arvad, et harjutuste tegemine lihast väiksemaks teeb? Pigem läheb ta sul veel suuremaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rasva võid kaotada, kuid ainult nii, et ta sul reie siseküljelt kaoks on võimatu. Niiet tundub, et jama käes. Eks reite jaoks on harjutusi terve hunnik. Alusta või kükkide tegemisest. Kuid arvan, et reite väiksemaks saamise nimel on jooksmine päevakorras mida sa teed niigi juba. Niiet tundub, et rasvapõletus ootab sind ees.
Archangel
MemberKaota rasv ja tuleb su kõht ise välja. Isegi kui pole elus ühtegi kõhulihase harjutust teinud…
Võid trenni uhada mis jube, aga kui pekk on peal siis ei paista need lihased sul kunagi välja. Ükskõik kui suureks sa neid ka ei aja.
Archangel
MemberOhohh, aitäh.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma sain praegu enda jaoks väga hea vastuse. Ilmselt jätkan siitmaalt lihtsalt kaloraažiga, mis on mulle kõige sobilikum (annab soovitud tulemused) ning söön regulaarselt. Enda tähelepanekute ülesmärkimisest oleks siis ilmselt kõige rohkem kasu. Minu (lahendamata jäävaid asju vihkav) hing sai nüüd rahu
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No see ei ole ka nüüd päris õige. Kaloraaž on tore asi aga vahe on siiski sees, kas sööd päev otsa kooki või hoopis liha.
Vaata, et kõik oleks ikka paigas – palju valku ja rasvu menüüsse. Kui kuskilt piirata tahad siis võta süsivesikuid vähemaks.
Olenevalt palju kaalud siis vabalt 2g valku kehakilo kohta, 1,5g rasvu kilo kohta ning ülejäänud süsivesikuid. Valke saad lihast, kalast, kohupiimast ja kodujuustust. See oleks nagu põhiline. Maitsestamiseks võta vabalt hapukoort – head rasva veidi.
Süsivesikute saamiseks piisab põhiliselt juba pakist mahlast päevas. Toitude kõrvale võid vabalt viilu leiba võtta – kiudaineid ja süsikuid sealtki juurde.
Ma ei hakka väga lahkama… alles ühes teemas kirjutasin ilgemalt pika jutu. (vaata teemat jooksmine + õige toitumine)
Archangel
MemberSa vist vastasid esimesele postitusele. Ma ei tahtnud uut teemat teha.Kui see vastus käib ka minu küsimuse kohta, siis mis mõtet on üldse kaloraaži arvutamisel, kui tulemused on nii ekslikud?!
Kui ma saan, et tootes ongi x grammi rasva, y grammi valku ning z grammi süsivesikuid, siis ei see ei näita midagi palju ma omastan või? Et kaloraaž näitab siis tegelikult, kui palju organism omastab? See ei tundu mõistlik lahendus olema, sest siis poleks mõtet pakenditele neid rasvu, valke ja süsivesikud üldse märkida.
Uskumatu, väga paljud arvutavad oma kaloraaži igapäev, aga vastata ei taha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Asi on selles, et kaloraaži arvestamine ei ole ning ei olegi kunagi olnud täppisteadus. Tegemist on lihtsalt abistava vahendiga, et oma toitumist korrastada.
Sööd päevas kindla kaloraaži jagu toitu ning jälgid kuidas su keha muutub. Ja vastavalt sellele korrigeerid toitumist kas vähemaks, rohkemaks või muudad sisu jne.
Tõsi ta on, et soolestik mängib oma rolli – kuid regulaarne toitumine muudab selle kõikumise pea märkamatuks. Kõige rohkem kõiguvad need näitajad inimestel, kes söövad ebaregulaarselt ning ainevahetus ei ole stabiilne. Niimoodi võib tõesti toitainete omastamine kõikuda.
Mitte ükski võistlev sportlane ei jää mingit kaloriarvutit uskuma. Pannakse paika umbkaudne kaloraaž ning sealt minnakse kogemustega juba edasi. Nagu ka kaaluga – ei loe numbrid vaid loeb välimus ning enesetunne.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberSul on veel palju õppida. Kõik mis teed on suht vale. Ainuke hea asi on jooksmine, kuid ainult sellega suurt ei muuda.
Söö päevas 5-7 korda. Kiirendad ainevahetust, samuti välistad nälja tekkimise kuna toidukordade vahepealne aeg on lühike. Lihased taastuvad kiiremini ning sul on energiat rohkem. Igasugu isud (maguseisu nt.) vähenevad kui keha on kogu aeg rikkalikult õigete ainetega varustatud.
Veel mõned asjad:
*Ära karda rasvu. Rasva põletad ainult rasvu süües, kuna nii toimides annad kehale märku, et ei ole vaja uusi rasvu salvestada kuna juurdevool on niivõrd suur. Kuna keha tunneb, et nälgimise ohtu ei ole – põletab ta rasvu hoopis effektiivsemalt. Rasvad hoiavad töökorras sinu hormoonsüsteemi. Liiga vähe rasvu ning kõik hakkav valesti minema. Naistel jäävad “päevad” ära jne.
*Valgud on su sõbrad. Söö neid palju. Valgud on su lihaste peamine ehitusmaterjal. Ilma nendeta su lihased närbuvad. Igasugune trenn on pea kasutu kui valke ei söö. Lihased lihtsalt ei taastu ning teed endale trenniga hoopis kahju. Seega söö palju ka valke.
*Rasvapõletuseks on kõige parem lahendus kaloreid vähendada süsivesikute arvelt. Need on keha esmased valikud energia tootmiseks. Vähendades nende osakaalu sunnid oma keha põletama energia saamiseks rasvu.
Ehk siis – toitu regulaarsemalt! Ei ole ühtegi põhjust seda mitte teha. Kui puudub otsene nälg siis söö sellegi poolest. Aeglane ainevahetus soodustab pigem kehakaalu tõstmist kui selle vähendamist. Kui käid tööl või koolis siis tee endale kodus söök valmis ja võta kaasa. Kooli/töö toidud pole tavaliselt sobivad vormi parandavale inimesele.
Peale kella 18-t söö julgelt. Söö ka ca. 1h enne magamaminekut. Nii naljakas kui see ka ei tundu siis kaalukaotus (ja just rasvade arvelt) toimub ikka kõige lihtsamalt siis kui sööd rohkelt. Kehale peab teada andma, et toiduvarusid on külluses ning lattu (keha rasvarakkudesse) midagi hoiule panna ei ole vaja.
Samuti ära muutu peast ogaraks ning uskuma sellesse, et kaalunumber on kõige tähtsam asi maailmas. See on loll komme, mida naised endale külge poogivad. See on LOLLUS… kaal ei ole mingi vormi näitaja. Võid kaaluda 10kg vähem ning näha 10x hullem välja. Samas kui võid kaaluda ka 10kg rohkem ning näha välja suurepärane.
Sinu BAV (baasainevahetus – mida su keha vajab, et elus püsida) on kuskil 1500kcal. Veel 500kcal kulutad sa ära toidu seedimiste ning kerge trenniga.
Arvan, et see on ka hea baas kust alustada. Kuskil 2000-2200kcal on see mille suunas peaksi esialgu vaatama. Kui kaal alguses tõuseb ära ehmu. See on ainult loomulik. Su keha on harjunud ebaregulaarsete toidukordadega ning seetõttu kipub kõike mida sööd rasvaks ladestuma… kuna ei tea millal uuesti toitu antakse. Mõne aja pärast harjub su keha uue süsteemiga ära ning siis võid hakata tasapisi kaloreid vähendama.
Esialgu võid proovida midagi taolist päevas tarbida:
Rasvu – 100g (9kcal igas grammis rasvas = 900kcal)
Valke – 125g (4kcal igas grammis = 500g)
Süsivesikuid – 150g (4kcal igas grammis = 600kcal)
Ära nüüd arva, et toiduained ise ei loe senikaua kuni kalorid õiged on. Valkude jaoks söö liha/kala/kohupiima/kodujuustu/juustu. Kanaliha, sealiha, loomaliha, lõhe jne. Sealihast saab omakorda veel korralikult rasvu. Kohupiimast vali madala süsivesikute sisaldusega variante. Maitseks lisa juurde värseid marju või hapukoort.
Puuviljad on hea lisa mistahes toidukorrale. Eriti siis kui toidukord kipub muidu kasinaks jääma. Samas ainult puuviljadest jääb ka väheks. Proovi ja uuri, mis toitained sulle sobivad ja mugav süüa on.
Süsivesikuid saad piisavalt ainuüksi mahlast. Pakk mahla päevas katab juba süsivesikute vajaduse ära. Seega toidukordadele, mis on valgu ja rasvarohkem võid alati alla loputada klaasi mahlaga. Igasugu müslisid ja helbeid väga süüa ei soovita kuna annavad peamiselt ainult süsivesikuid.
Hommikusöögiks tee endale omletti näiteks 3-4-st munast – lisa juurde juustu ja kõrvale veidi mahla. Vabalt võid kasvõi peekonit omleti sisse segada. Ei tasu muidugi hulluks minna. Kui lisad palju juustu ja peekonit siis võid munakoguse väiksema hoida.
Ja nii see toitumine vaikselt läheb.
Enne jooksu kuskil 30-60min joo klaas mahla. Annab energiat eesoleva pingutuse jaoks. Ideaalis oleks hea peale trenni juua väikene valgujook mahlaga, kuid see läheb lisandite valdkonda ning sinna sa vist esialgu veel minna ei taha. Hiljemalt 1h-1,5h peale trenni söö korralik söök, mis sisaldaks kindlasti valke ja süsivesikuid. Keha on peale trenni energiavaene ning trennis lõhutud lihased vajavad kosutust ja parandusi.
Samuti soovitan soojalt kodus ka jõutrenni teha. Või veelgi parem – jõusaali astuda. Kuid ka kodus saab edukalt teha kui ainult tahtejõudu on. Varustust pole vaja, kuigi ideaalne oleks paar hantlit.
Oma keharaskusega saad kõikidele lihastele mingil määral koormust anda ning see on ka võti – koos toitumise parandamisega – hea vormi jaoks.
Lihased põletavad isegi vabas olekus energiat ning suurema lihasmassiga keha on ilus ja toonuses. Kaovad ära igasugu valud, mis võivad trenniga mittetegelevat inimest tihti külastada. Lihased hoiavad su keha tervena.
Unusta järjekordne naiste LOLLUS, et lihased on vastikud ja koledad. Õpi selgeks fakt, et kuskil muskliajakirjades nähtud naiskulturistide lihaseid ei saavuta mitte ükski naine ilma aastakümnete jõusaalis rassimiste ning metsikute steroidide kasutamisega. Isegi aastaid korralikku trenni tehes on naisel väga raske endale märkimisväärseid lihaseid saavutada.
Pealegi on lihased seksikad ning ma ei ole veel näinud meest, kes sooviks endale lodevat naist… nagu mingi kalts.
Rohkem nagu ei oskagi midagi öelda. Teema on nii pikk ja lai, et seda ei räägi ära ei ühe päeva ega ka ühe nädalaga. Soovitan lugeda niipalju kui võimalik ning mitte alla anda. Elus ei tule midagi lihtsalt ja see kehtib ka vormi puhul. Samas ei ole tegemist raketiteadusega ning ainuüksi baasteadmisi omades on võimalik vormi tunduvalt parandada.
Edu!
EDIT: Oi raisk kus tuli teksti. Öösel igav ja tekkis tunne lobiseda… kasvõi ise-endaga. Samas on kasulik teadmisi värskenda – hoiab pea selge.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väike pilt ka motivatsiooniks. Ilus Triinu.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Archangel
MemberTreeni sisemisi kõhulihaseid.
Tee vaakumharjutusi. Hinga kogu õhk kopsudest välja ning siis tõmba kõht nii sisse kui läheb, nagu nabaga prooviksid selgroogu puudutada.
Ei oska öelda palju punnkõhud geneetikaga seotud on. Arnoldil olid minu arust täiesti korralikult kõhulihased, kuid mingist punnkõhust ei olnud juttugi. Mees võis kõhu nii sisse tõmmata, et jäi mulje nagu polekski kõhtu.
Archangel
MemberSümmeetriat on tõesti väga raske saavutada… geneetika paneb üldise lihaskuju paika.
Ainuke viis asja veidikenegi parandada on teha harjutusi nii, et alustad selle lihasega mis vajab järeleaitamist (seda siis juhul kui üks lihas on nähtavalt väiksem). Nii välistad selle, et niigi suuremale lihasele langeks rohkem koormust. Ajapikku jõuab väiksem lihas järgi.
Rinnalihastega suurt muidugi teha ei ole kuna sinu juhul ei ole asi suuruses vaid pigem geneetilises lihaskujus. Ainuke asi, mis üle jääb on edasi treenida, kasvatada korralikult lihasmassi ning loota, et lihaste kasvades olukord veidi paraneb.
Archangel
MemberTere!Arvan, et ma pole ainuke, kes pole väga rahul meie spordipoodides pakutavaga…ühesõnaga peamiselt huvitavad mind aeroobikariided, sportlikud vaba-aja rõivad ning erinevad aksessuaarid (spordikotid jne).
Ühesõnaga, olen tuhlanud netis ringi ja leidnud päris häid e-poode, aga aga…Eestisse sealt tellida ei saa kahjuks.
Kas keegi siinkäijatest on avastanud mõne hea e-poe, mis puudutab spordikaupu ning mis võimaldaks ka Eestisse kaupa tellida? Oleksin väga tänulik!
Varsti, varsti tekib üks pood juurde.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui ostjaid on siis ei näe põhjust, miks mitte üldist spordikraami ka sinna muretseda
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberSa parem tee üks kord, aga tee siis juba niimoodi, et lased kuni enam lihtsalt ei jõua.
Sa võid ju mitu korda üritada aga kui sa esimese trenni juba endast kõik välja panid siis on kaheldav, et sa järgmistel kordadel sama tasemega teha jõuad. Ei olegi mõtet.
Vali üks kord päevas millal sul aega on ning tee korralikult. Hoia toitumine korras ning küll need tulemused tulevad.
Archangel
MemberTean isegi ühte 174cm meest, kes on pannud korvpallis pealt ja seda täiskõrgusel korvil. Pole just pahe hüpe, kui arvestada, et nii mõnigi 2 meetri mees ei suuda pealt panna.
Muidugi see mees oli tõstmise olümpiavõitja ka, niiet nagu artikkel mainib siis hüppevõime sellise alaga tegelejatel meeletu.
MemberMiks min rasva? Kui mina hakkasin trenni tegema, ma olin loll ja viskasin kõik menüüst minema, sõin vaid juurikaid. Polnud lihaseid ega midagi, vaid lihtsalt kilod kukkusid. Hiljem kui hakkasin sööma, võtsin juurde.Nüüd söön vaid valku ja ka kodujuust on ntx 4-6%. Mul lihaseid on, aga kaalu ka. Samas sa võid sellega ka rasva-5 alla saada kui see su ainus eesmärk.
Kui rasva ei söö siis ei saa sellest ka lahti. Kui sa ennast peaaegu surnuks näljutad siis jah rasv lõpuks siiski kaob, kuid koos sellega ka kõik muu. Lihased, jõud, energia ja asjad mida ma parem ei mainigi.
-
AutorPostitused