Archangel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
märts 9, 2011 at 10:43 p.l. in reply to: Hommikusöök esimene toidukord + enne trenni söök + proteiin burgerites #292603
Archangel
MemberMinu gastroenteroloog soovitas valgu tarbimist piirata, kuna suured kogused pidavat soolestiku mikrofloora püsimisele halvasti mõjuma.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Saada seenele…
Archangel
MemberKindlasti söö peale trenni – on ülimalt tobe enne magamaminekut trenni teha ja siis pärast mitte süüa.
Niigi peab enne magamaminekut kindlasti sööma, sest keha kasvab ja muutub tugevamaks just magades. Ning peale trenni on samuti veel kohe kindlasti toitaineid su kehal vaja. Ehk kindlasti söö.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hea oleks kui peale trenni lõppu vähemalt tunnike jääks vahet enne kui magama lähed. Selle aja sees jõuad süüa ja keha jõuab taas maha rahuneda.
Archangel
MemberVaat sul on õigus selles osas, et kõik inimesed on erinevad jne jne.
Kuid ega selles polegi midagi imelikku, kui treeneri poolt paika pandud kavale hakkavad toimuma alguses hoopis teised asjad. Ehk kaal tõuseb selle langemise asemel. See on normaalne kuna ükski treener ei saa 100% teada oma õpilase keha.
Kava muudetakse ning korrigeeritakse vastavalt reaktsioonidele. Ehk kui eesmärk on rasva põletada ning kava alguses kaal hoopis kõrgemale hüppab siis korrigeeritakse veidi koguseid – vajadusel treeningkoormust ja muid asju ning läheb kõik edasi juba paremini.
Miks paljud oma kavadega rahule ei jää on selletõttu, et oodatakse mingit ime-asju ise võimalikult vähe tööd tehes. Kes patustab mõni päev ning ei räägi sellest midagi – eeldades, et nii väikseid asjad ikka midagi ei mõjuta (küll nad juba mõjutavad). Samuti ei räägita piisavalt palju kava koostajaga. Kava peab arenema olenevalt sellest mis on inimese eesmärgid läbi aegade ning milline on keha reaktsioon muutustele.
Kindlasti ühinevad paljude spetsialistide kavad oma sisus. Kuid sinu kui tarbija jaoks pole sellel olulist vahet kui lõpptulemus kõigil sama. Lihtsalt osad treenerid on osavamad või paremad nüansside jälgimises või huvituvad rohkem sinu käekäigust – teevad rohkem vajalikke muutusi jne. Eks igaüks valib sellise treeneri keda ta paremaks peab, kes muljet avaldab või keda teised kiidavad. Oma valik alati.
Ise toitun ja treenin praegu Marek Kalmuse kavade järgi. Kõik töötab nii nagu lubatud. Arvesse võttis minu personaalseid toiduvalikuid ning päevakava. (ärkan kell 11 ja magama kell 04). Paika on pandud kindlalt kogused ning kella-ajad.
Peale paari nädalat kandsin ette kuidas asjad töötavad ning vajadusel tehti muudatused. Samamoodi kui mul muutus päevakava veidikene – tehti kohe korrektuurid ning kõik läks ilusti edasi.
Usun, et nii teeb enamik kavade koostajaid – sest neile on kasulik positiivne tagasiside, mis toob aina rohkem kliente kavade järgi. Oleks lollus neil mitte vaeva näha. Usun, et nii mõnigi keeldub kava koostamisest kui neil liiga kiire periood elus on, mis ei võimaldaks rohkem kliente võtta.
Mis puutub inimeste BAV-desse jne siis kindlasti ühest malli ei ole mille järgi võtta saab. Kuid umbkaudselt on see algus mille järgi treener toidukogused paika paneb. Treeningkoormust arvestades ning muud päevategemisi arvesse võttes suudetakse tavaliselt 10-20% eksimusega õige kaloraaž paika panna. Ehk olenevalt kuidas keha reageerib muudetakse ka toitumist või treeningut õiges suunas ja ongi korras.
Kava on alati mõtekas tellida sellepärast, et treener on pm. võtnud kohustuse sulle pakkuda töötava kava mis tulemusi toob. Sa võid ise netis tuhnides ju leida sobivaid kavasid kuid kui midagi vajab muutmist on alati oht, et sa ei tee asju õigesti. Tellides tunnustatud treenerite käest võid kindel olla – et need tulemused mida sa soovid – ka sulle kätte tulevad.
Suvaliste või isetehtud kavade puhul ei saa sa kunagi lõpptulemuses kindel olla.
Seetõttu ongi näha foorumis pidevalt inimesi, kes aasta-aasta järel ei saavuta erilisi tulemusi, kuna mässavad üksi ning leiutavad jalgratast. Olin ka ise selline – ning tagantjärgi võiks öelda, et loll nagu lauajalg mõne asja suhtes. Ikka pidin ise kõike proovima ning targutama.
Nüüd kui asjad pm. selged siis näen, et oleks kõik palju lihtsam olnud, kui kohe alguses oleks mind õigele teele juhatatud…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberAga mis te muidu arvate, kui ma söön ütleme 1800 kalorit päevas ja kaal tõuseb alguses. Et kui kaua ta niimoodi tõuseb siis? Millal ta ükskord langema hakkab?Väga individuaalne. Aga nagu mainiti siis kaalunumber ei näita veel alati sinu vormi headust.
Kui keegi ütleks, et 10kg raskemana võiksid näha tunduvalt parem välja – kas see ehmataks sind?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Lihas kaalub rohkem kui rasv. Kui suudad asendada liigse rasva ajapikku lihasega siis võtad kaalus juurde, kuid näed kõvasti parem välja.Kõigepealt proovi mingi nädal aega 1800kcal juures toitumist hoida ja siis vaatab edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberSiit tellitud kava järgi toitusin umbes poolteist kuud, aga no tõesti motivatsioon kaob ju ära, kui mingitki tulemust pole. Teisi meetodeid olen kuu aega proovinud. Kui 60g süsikaid sõin, siis pea lihtsalt nii hullult valutas, et mees sundis mind lõpuks süsikaid juurde lisama.Peegelpildist ma ei saa midagi eriti aru. Tunnen rasva all mugerikke kõhu peal, aga no suure polstri alt, nad ei hakka ju kunagi paistma:D
60g süsivesikuid on vähe tõesti sel juhul, kui toitumine niigi tugevas alakaloraazis on. Peavalu normaalne keha reaktsioon.
Aga Gmasteril õigus. Visuaalne pilt loeb palju. Kaalunumber on lihtsalt üks vahend arengu jälgimiseks. See ei ole A ega O.
Täiesti võimalik on teatud kogustes rasva kehas põletada ning samal ajal lihast kasvatada. Ehk kaal võib tõusta samas kui rasvaprotsent väheneb. See aga on totaalselt kõiksugu inimeste loogika vastane ning seda ei taheta kudagi uskuda. Et suurem kaal = parem väljanägemine teinekord.
Poolteist kuud peaks olema piisav aeg, et kava tulemusi annaks. Mul jääb mulje, et kas treener on täiegi puusse pannud või oled sa seda ise teinud.
Milline oli sinu toitumine enne? Kaloraazi poole pealt? Sellest punktist alates kus su kaal oli stabiilne ei tohiks kohe alguses küll suurt vähemaks kärpida kui mingi 300-500kcal. Isegi see võib liiast olla. Kiirustades ei jõua kuhugi tavaliselt.
Kõige tähtsam on aga muuta oma suhtumist. Ehk ei tasu karta lühiajalisi kõikumisi ega ka pikemate perioodide valearvestusi.
Kui kõik õigesti teha siis tulevad ka tulemused. Sageli on keha eripärad sellised, mis vajavad nõksa teistsugust lähenemist. Kindlasti on vaja seda kõike treeneriga läbi rääkida, et leida individuaalsed lahendused.
Ära anna alla – kuid ära hakka ka ekstreemsustega pihta.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on nii tavaline, et dieedi ajal mõnel kaal ei kuku – võetakse koguseid väiksemaks. Ja väiksemaks ja väiksemaks. Lõpuks on toidukavas ainult üks õun päevas ning ollakse totaalselt masendunud. Siis süüakse üks päev “kogemata” üks normaalne toidukogus ja siis nutetakse, et kõik rikuti ära. Siis oksendatakse välja jne jne jne. Niimoodi sõidabki mõnel katus ära.
Vaata, et sinuga seda ei juhtu.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kurat… lugesin su algse postituse uuesti läbi ning kuidas ma seda küll tähele ei pannud.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Rasvu totaalselt liiga vähe.
30g? 48g? Unusta ära.
Võta ette treeneri originaalne kava ning lisa sinna umbes 50g rasvu. Pähklid, lihad, kalad mida iganes. Sellise rasvakogusega pole ka ime, et su keha hoiab igat viimastki piiska kinni. Nii tõuseb ka su kaloraaž normaalsuse piiridesse.
Vaata, et sa kogemata treeneri toitumiskava valesti ei lugenud ja 8-t 3-ga segamini ei ajanud vms.
Archangel
MemberJah täiesti võimalik, et sinu toitumiskavas on tegemist liiga suure alakaloraažiga.
Eriti kui treeningkoormus on nii suur. Sellest võib olla raske taastuda isegi siis kui süüa palju ning kaloraaži positiivsena hoida. Mõtle mis praegu võib toimuda kui sööd veel eriti vähe.
Põhimõtteliselt sa nõuad oma kehalt niivõrd palju energiat, et trenni teha, kuid sa ei anna kehale vastu piisavalt palju toitaineid, et treeningutest taastuda ega korralikult keha energiaga varustada.
Ehk sinu keha on võib-olla täielikus nälja-ning ülekoormus režiimis. Sa tunned ennast kehvasti, nõrk ja paha on olla. Kaal ei lange kuna keha hoiab metsikult igat grammi rasva kinni kuna üritab end elus hoida. Sinu lihased, mis ületreeningu käigus niigi nõrgenevad – ei suuda taastuda ilma toitaineteta ning tagatippu võib keha su lihaseid üleüldse põletada energia saamiseks.
Kui pidada silmas kaalukaotus(rasvapõletus) dieete siis alati on targem alustada kergemalt (ehk väikse toidukoguste kärpimisega), kui et suurelt kohe toitumise kraanid kinni keerata.
Ma ei tea, mis treenerilt sa oma kava tellisid, kuid isegi kui treener on eksinud oma kavadega – siis peaks ta suutma vastavalt sinu olukorral ka vajalikud muudatused sisse viima.
Dieet kui selline ei tohiks oma kõige tasakaalukamal vormil avaldada halba mõju sinu tervisele. Ehk kui tehakse kõik õigesti siis rasv põleb, lihased säilivad. Energiat jätkub ning üldine tunne on hea.
Keha ei ole loll – kui tunned, et kuskilt valutab või paha on olla – see on märk sellest, et midagi on valesti.
Edit: See on veidi tobe jutt, et kaal kohe tõuseb kui kaloraaži tõstad. Aga muidugi tõuseb. Sa oled oma keha näljutanud – mis sa arvad, mida su keha tegema hakkab niipea kui esimest korda pidulaud ette antakse? Muidugi laeb ennast täis metsikult. See on normaalne.
Kui aga oled juba pikemat aega oma keha regulaarselt korralike toidukogustega varustanud siis ei ole ka kehal põhjust hakata rasvu eriliselt palju kehasse säilitama.
Mingi paarisaja kalorilise lisaga ei saa sul puht-füüsiliselt kaalutõusu tullagi. Mõtle ka. 200kcal on näiteks 50g süsivesikuid. Selleks, et sul kilode kaupa tuleks kaalu juurde peaksid sööma tuhandeid lisakaloreid päevas. Mõtle sellele.
Inimesed ei lähe paksuks üleöö – see on nädalate ja kuude õgimise tulemus. Ära karda toitu!
Archangel
MemberVäga palju loeb eelmise päeva toitumine. Kui eilne toitumine oli vale siis täna on ka trenn kohe kehvem.
Muidugi loeb mida vahetult enne trenni süüakse, kuid toitumine moodustab suurema terviku päevade, nädalate ja kuude lõikes. Ehk kui ikka kuu aega järjest korralikult toituda siis lähevad ka trennitulemused tänu sellele paremaks. (eeldusel, et trenni ikka tehakse ka – kuigi teatud ulatuses lähevad tulemused isegi siis paremaks kui trenni eriti ei tee).
Archangel
Memberma teen 40kg seeriaid, 45 on mul max aga 45 jaksan ainult 1-2 korda tõstakas tõesti on mõtet teha 45kg 2×3/5 ?
Oot-oot. Teed 40kg 3×10 aga 45kg ainult 1-2x jõuad teha? See küll nüüd eriti ei klapi.
Mul jõusaalis on ka 1,25 kettad, et saab kangile ka 2,5kg kokku juurde panna. Proovi siis nii. Aga mul on kahtlane tunne, et kui 40kg jõuad 3×10 teha siis peaksid jõudma üleüldse mingi 60kg ka üles saada.
Archangel
MemberKasuta sooduskoodi “offer” et aktiveerida soodustus € 10.See pakkumine aegub:
Kolmapäev, 9 märts, 2011
Haha, las ma arvan seal igapäev kuupäev lükkab 1 päeva võrra edasi, nagu oleks igapäev viimane päev super tehing teha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja pealegi need kommentaarid seal all nii ebaeestlaslikud – kohe näha, et mingi fake kommentaarid…
Jep. Mul näitab juba 10-s märts aegub.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegelikult ma olen kurb, et inimesed nii lollid ja meeleheitlikud on, et seda kõike usuvad.
Samas olen täielikult sellise suhtumise pooldaja, et lollidelt tulebki raha ära võtta. Kahjuks need lollid on valimisõiguslikud kodanikud, kes Edgari poolt pärast hääletavad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberVõtsin siis fitness.ee kava1. päev - Rind, õlg, triitseps, kõht Seeria
Surumine kangiga lamades 3x10 vaata
Lendamine hantlitega kaldpingil 3x10 vaata
Surumine kangiga kukla tagant istudes 3x10 vaata
Lendamine küljele hantlitega seistes 3x10 vaata
Ploki alla surumine triitsepsile 3x10
Keretõste kõhupingil 3x15 vaata
2. päev - Selg, biitseps, jalg, säär Seeria
Tõmme plokil ülalt ette 3x10 vaata
Alatõmme trenazööril, kitsas haare 3x10 vaata
Keretõste alaseljapingil 3x10 vaata
Küünarvarte kõverdamine kangiga seistes 3x10 vaata
Kükk kangiga, kang turjal 3x10 vaata
Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3x10 vaata
Pöiasirutus trenazööril seistes 3x10ja kui näiteks l ähen esmasp. ja teen 1 päeva kava asjad ära siis mu käed ega rind õlg pole nagu väsind vaid täitsa tavaline
Kas peaksin tegema rohkem kordusi ?
Mis rohkem kordusi. Kui treening ei väsita siis ikka tõsta raskusi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui tunned, et jõuad peale seeria tegemist vabalt edasi teha siis on ilmselgelt raskused liiga tagasihoidlikud. Heal juhul võiks 1-2x varuks jääda seeria lõpus. Viimases tööseerias võid isegi suutlikkuseni minna.
Archangel
MemberKreatiin ajab mõnedel üksikutel sisu keerlema küll.Tõesti. Hea teada.
Archangel
Memberenne söömist jah olen võtnud seda alati.Selles suhtes ma ei imesta kui võtad valgupulbrit täiesti tühja kõhu peale ja hakkab vastu veidi – tühi kõht on üleüldse veidi tundlikum ning nagu mainisin, siis mõnele teatud valgupulbrid üldse ei sobi.
Kreatiini võid hommikul küll esimese asjana veega võtta enne toitu, kuid valgupulbri võtmine jäta ikka enne ja peale trenni.
Kui trenn nt. kell 18.00
Siis kell 15-16 võiks olla mehisem toidukord. Siis 17.30 võtad sheigi sisse ja trenni. Ning kohe peale trenni uuesti sheik sisse ning tunnike peale seda uus mehisem toidukord.
Üldiselt soovitan valgupulbritest ikka kõige puhtamaid mida võimalik leida. Hüdrolüüsitud valke. Kehal tunduvalt kergem omastada ning seega koormavad ka magu vähem. Ma ei tea, mida sa võtad aga kõlab nagu kõige tavalisem vadak, mis sisaldab jumal teab mida veel peale selle valgu…
Archangel
MemberVõtad täiesti tühja kõhu peale?
Ehk kahe nurgaga asi. Kas on tühja kõhu tunne enne sheigi joomist? (tühja kõhuga võib tulla okserefleks isegi midagi söömata – a’la kõht nii tühi, et süda paha).
Või otsest tühja kõhu tunnet ei ole, aga viimane toidukord oli mitu tundi tagasi? Sellega võib ka see olla, et miski ärritab magu koostisosadest.
Kas oled proovinud kreatiini eraldi ja valku eraldi? Kumb halva tunde tekitab.
Kreatiin ei tohiks mitte mingit effekti omada selles suhtes. Usun, et valgupulbri mingi koostisosa ei sobi sinu kehale. Selleks võib olla kasvõi mingi maitsestuskeemia mida sinna hulka on pandud selle piparmündi/shoksi maitse saamiseks.
Archangel
MemberSeleta veidi lähemalt ka. Kas hakkab paha peale toote võtmist või hakkab paha maitsest. Vahe on suur.
Kui maitsest siis kahjuks peab ütlema, et toidulisandeid võetakse effekti pärast ning hea maitse on vaid luksus.
Siiski leiab alati ka maitsvamaid variante – kõige lihtsam muidugi mahlaga segada vee asemel.
Kui peale võtmist hakkab mõne aja pärast paha siis on võimalik, et tegemist mingisuguse allergiaga mõne koostiosa suhtes või muudes terviseprobleemides millega aidata lähemalt ei oska.
AutorPostitused