Archangel
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Archangel
Memberjah see kes loeb mida endale sisse sööb teab et HTR-s on kreadiin sees, kuid jah see kogus on seal suht väike + trennivaba päev jääb üldse tarbimata, seega see ei ole ilmselgelt siiski sama
“>Miks trennivaba päev tarbimata jääb?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma joon alati sheigi ka trennivabal päeval. Ei näe põhjust mitte.
Archangel
MemberParem oleks. Kui on siis peab kiitust jagama, et suutis oma postituse nii hästi kirjutada ja meid ära petta.
Kui aga tõsi taga siis ma lähen küll kellegile kallale
“>Archangel
MemberSamas kui mõelda, kui tihti tehakse treeninguid siis ma ei imestaks üldse, et jõusaalis jalgu ei saagi puhtfüüsiselt teha kuna treeningutest jalad kogu aeg nii läbi.
Ülakeha saab treeningutel minimaalselt vatti, seega igati loogiline seda treenida – eriti kuna välitreeningutel just eriti ülakeha niikuinii millegagi mõjutada ei ole.
Veidi absurd minu arust mitu korda nädalas jalgu treenida platsil, siis minna jõusaali kord või kaks nädalas ning siis veel jalgu teha.
“>Archangel
MemberEi öelnud midagi kulturismi kohta. Kui sa vaatad kuidas treenivad profesionaalsed sportlased profesionaalsete treenerite käe all siis on alati suur rõhk alakehal sest jalad on jõu vundament. Lisaks sellele sisaldavad sellised kavad tavaliselt ka klassikalist tõstmist. Kui sa vaatad millised on USA jalgpalli (teine spordiala, tõsi küll) treeningsaale siis neil on seal ridade viisi kükipuure ja tõsteplatvorme: just selle jaoks et nende kavades (kui ka teiste sportlaste) on esikohal just alakeha.On juhtunud niimodi et minu jõusaalis treenib Inglise riiklik vesipalli meeskond ning ma üks kord nägin nende treeningplaani: iga päev kui nad on jõusaalis teevad nad mingit küki varianti. Muidugu vesipall ja jalgpall pole päris samade nõuetega kuid üldiselt on kõigil sportlastel vaja tugevaid jalgu.
No sa ütlesid kõik juba ise ära. Jalgpall on hoopis teine spordiala. Pole neil vaja metsikut jõudu. Vaid vastupidavust ning täpsust. See saavutatakse treeningutel platsil. Jooksmised, löögid jne.
Kindlasti nad midagi jalgadele teevad jõusaalis, kuid kindlasti pole see nende jaoks ülimalt tähtis. Pigem üldfüüsilise parandamiseks.
Archangel
MemberMul on üha enam tunne, et peaks nõudma kõikidelt siinsetelt abipalujatelt kodust aadressi, et selliste lolluste peale saaks isiklikult kohale sõita ning nüpeldada veidi mõistust pähe.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kirjutasin ilgelt pika vastuse kohe teema alguses ning nüüd see neiu otsustab Risti-vastupidi minu ja teiste soovitustele tegutseda. Nagu mis asja point siis üldse on? Milleks siia foorumisse abi paluma tulla, kui totaalselt pohhui on, ning ignoreeritakse targemate vastuseid…
Tigedaks ajab juba. Võitled nagu mingite poole-arulistega, mitte täiskasvanud inimestega.
“>
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberMõnes mõttes propageerin tõesti jõutreeningut rohkem kuna pole eriline aeroobse sõber ise. Üldine point pigem see, et “mainstreamis” on jätkuvalt popp igasugune aeroobne ning jõutreening niiväga mitte.
Seega oleks hea kui inimesed teadvustaksid, et jõutreeningu osa tugevas tervises on vägagi vajalik. Et jõutreening ei ole ainult neile, kes soovivad suuri lihaseid või suurt jõudu. Vaid, et jõutreening on üleüldist tervist väga tugevalt parandava mõjuga.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga see selleks.
Krt sellel pildil, mis Imre pani on ikka tõesti absoluutselt hiiglaslik käsi.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Alati paneb mõtlema, et klassikalises kulturismis, kus on piiratud kaal – siis kuidas samapikkustel meestel on nähtav suuruse vahe, silmnähtavalt sama kuivuse juures.Ehk sama pikad, sama palju kaaluvad, suhtkoht sama kuivad – kuid ometigi on üks poiss nähtavalt suuremate lihastega. Mis salavõtted siis käsil on? Edukam pumbatus? Hea laadimine? Hea “raam”, mis suurendab visuaalselt effekti?
“>Archangel
MemberKas see ongi normaalne, et kui teen 95 kiloga ilusasti 4×5 ära, siis nädal aega trennis ei saa käia ja nüüd järsku surun vaevu 90kg 4×5? Kas nädal aega ei peaks hoopis rohkem puhkust andma ja peaks hoopis rohkem jaksama?Rinnalt surumine läks samuti pärast nädalast jõusaalist eemalolekut kehvemaks.
Väga individuaalne.
Rääkimata sellest, et keskmine jõusaalihunt ei omagi sellist stabiilset tehnikat, et alati samasse auku tulemusi teha. Veidi kipub ikka kõikuma. Samuti määrab metsikult energiavarude olemasolu – toitumine nõksa eelnevatel päevadel mööda ning kohe jõudu vähem.
Sinu 5%-line kõikumine on küll täiesti tavaline.
Nädal puhkust üldiselt aitab muidugi, kuid palju sõltub sellest mida sel perioodil toitumine endast kujutab.
Üldiselt tegureid on palju ning ei ole vaja põdeda nii palju. Kerge puhkus seljataga, lase nüüd uue poweriga edasi. Need, kes jäävad liigselt muretsema raskuste pärast tekitavad endale liigset stressi milletõttu see raskus ei pruugigi pikka aega alistuda… mitte, et jõudu poleks – vaid, et psühholoogiline sein on ette ehitatud.
Archangel
MemberAjaliselt ei jõua endale mingit värksi valmistada.Vabandused. Laiskus… pole piisav tahe keha arendamisega vaeva näha.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõttetu uurida ja puurida erinevate toidulisandite kohta, kui ei viitsita isegi hommikul süüa korralikult, mis on väga tähtis. Põhimõtteliselt proovid erinevate lisanditega kõrvaldada probleemi – ning teatud maani see ka kindlasti õnnestub. Kuid tunduvalt targem on ohverdada enne magamaminekut 15min – minna varem magama ning siis 15min varem ka tõusta ning süüa teha korralikult.
Kui aga hobikorras kõigega tegeled ning oled nõus veidi tagasihoidlikumate tulemustega siis aga otseloomulikult. Mugavus on määrav.
“>Archangel
MemberVot see on nüüd küll ulme
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kah mingi ulme…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen terveid päevi maha maganud ilma eriliste probleemideta. Varem kui vaba aega rohkem oli siis konkreetselt mõni päev voodist üles ei tõusnud. Vbl korraks külmkapist mingi snäkk ja kõik. Lihtsalt magasin päeva maha… mõnus…
“>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
Memberjah, mulle meeldib kõige rohkem magus vanilli kohupiim..lõin oma kalorid ka kokku kaloriarvutiga
hetkel tuleb siis nii:
Kaloreid: 1532.1 Kcal
Rasva: 57 g.
Valku: 75.5 g.
Süsivesikuid: 169 g.
Kiudaineid: 14.9 g.
selle põhjal kasutan ma isegi liiga palju valku
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (25%, soovituslik oleks 15%)Kuidas muidu tundub? selle põhjal 18,9% rasvu, 25% valku, 56,1% süsivesikuid. tegelikult oma õhtusöögi juurde tavaliselt söön 5-6 oliivi ka juurde aga ei suutnud leida neid kaloriarvutilt.
Sellist asja nagu liiga palju valku minu arust ei ole… seni kuni rasvu on piisavalt ja süsivesikuid samuti, võibki kõik muu toit valk olla.
Kaloreid sul veidi vähe päevas. Pm on tegemist sinu BAVga. Ehk niipalju kaloreid on sul vaja, et üldse elus püsida. Lisa vähemalt 500kcal juurde, mis sul päevaste tegemiste peale kulub… vbl isegi rohkem. Ehk reaalselt kulutad päevas 2000-2500kcal.
Võiksid minu arust vabalt kaloraaži tõsta ca. 1800 peale ja vaadata kuidas siis olemine on.
Näiteks 15g rasvu päevas juures ning 30g valke lisaks.
Archangel
MemberSinu puhul on see 48kg mille poole sihid, ilmselgelt liiga väike number. Jah sa võid välja näha teatud nurga alt nagu keskmine ajakirjade modell – kuid kokkuvõttes on su keha näljutatud, nõrk ning kaalumuutustele ülimalt vastuvõtlik. Ehk piisab korra eksimisest ning kilod tulevad kohe selga.48kg mille poole sihin ei ole kuna tahan saavutada ‘modelli’ välimust. Sihin selle kaalu poole, kuna tean, et see on alati minu kaal olnud. Sihin rahulolu poole. Selle kaalu juures tunnen end eelkõige ise terve ja enesekindlana! Kõige tähtsam on ise end enda kehas hästi tunda, mitte teistele meeldida. Vastupidi, ehk tõesti meeldin inimestele rohkem, kui mul kilosi rohkem, aga NR.1 kohal on siiski, et mina ise end enda kehas – oma templis hästi tunnen. Kahjuks oma hetkese 57kg juures ei tunne ma end hästi, kuna tean, et see pole minu õige kehakaal. Selleasemel, et alustada ekstreem dieete, ma parem muudan oma toitumist (rohkem tervislik!) ja teen trenni, et keha oleks sale, kuid vormis. Sest nagu eelnevalt mainisin, eks talvega on rasva ja üleliigset ‘liha’ kõvasti juurde tulnud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , aga eks see mu enda süü, kuna lasin end liiga laisaks. Kindlasti nüüd soovin enda elustiili muuta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Toitumise koha pealt sööd täiesti õigeid asju, kuid sellegipoolest pead palju muutma.
Ma tean, kindlasti ei oska ma veel täiesti 100% õieti toituda. Kindlasti olen õigel teel, kuid kindlasti on palju muudatusi veel vaja teha. Kindlasti mida pean muutma on toitukorrad. Toituda tihedamini ja väiksemad portsud. Eks kõike tuleb teha step by step
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enese rahul-olu on aga otseloomulikult kõige tähtsam. Kuid ikkagist pean mainima, et sul asjad veidi paigast ära. Igal inimesel on tõesti tavaliselt sisse harjunud normaalkaal mille muutmiseks on vaja veidi vaeva näha. Keha on harjunud selles kaalus olema ning tunneb ennast seal hästi.
Kuid oleks väär arvata, et see nii peabki olema.
Kui muudad oma keha rasvakoguste ja lihaste vahekordi siis muutub ka sinu see “normaalkaal”. Keha hakkab ennast hästi tundma ka kõrgema kaalu juures.
Praegu sa lihtsalt põikpäiselt ronid tagasi selle kaalu juures, kus end kõige mugavamalt tundsid, uurimata põhjuseid, miks see kaal sulle nii sobiv oli. Oli arvatavasti sellepärast, et veetsid selle kaalu juures mitu aastat ning sinu lihasmassi puhul (Mis pea olematu) keha kõrgemaid kaale hästi ei talunudki, kuna lihasmass väsis rohkem selle liigutamisega…
Ehk usu mind. Sa ei pea mitte selle 48kg poole püüdlema kui mingi unistuste kaalu juurde, kus kõik hädad haihtuvad. Ma tean, et seda on raske selgeks teha, aga nii see on.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Archangel
MemberEi ma sain tegelt ise ka aru sellest, et see on vale. Süüa ei tohi 2h enne magamaminekut, fakt.Aga selline küsimus: Kas on vahet, kas käia jooksmas hommikuti või õhtuti? Mõtlesin, et palju mõnusam oleks hommikul enne kooli jooksmas käia kui õhtul hilja kui koju jõuan.
Samuti küsimus, et kust selline fakt?
Loll jutt, muud ei midagi. Kui mõni treener sulle seda ütles, siis too kohe heaga nimi välja, et me ta ära lintšida saaksime.
MemberPole vaja mulle kaasa tunda, söön täitsa korralikult, lihtsalt hetkel hakkasin toitumiskava jälgima, kuna peale lapse sündi natuke üleliigset rasva veel. Tibidieete ei harrasta, ennast ei näljuta ka, söön “häid rasvu” piisavalt, ma usun, lihtsalt tahan jälgida, et ei ajaks päevast rasvavajadust lõhki.No see 10g ei mõjuta küll ühestki otsast sinu rasvavajaduse piire. Kui sööd enda sõnul normaalselt ehk mingi 1-1,5g kehakilo kohta siis 10g ühele või teisele poole on suht ükskõik.
Ja see 90kcal mis see 10g anda võib on ka praktiliselt olematu kogus, kui just väga täpselt toitumist ei järgi. Kui järgid siis võta siis selle arvelt mõned grammid süsivesikuid vähemaks kuskilt ja kõik korras.
MemberÜtleks, et põhilised asjad mis sind tagasi hoidma hakkavad on ikkagist kartus suurema kaalunumbri ees. Pead endale selgeks tegema, et kaalunumber on kõigest üks vormi kontrollimise mõõtühikuid. Kaal ise-enesest pole mingi näitaja, kui me ei räägi just ekstreemsetest numbritest või ei tea rohkem tagamaad.
Sinu puhul on see 48kg mille poole sihid, ilmselgelt liiga väike number. Jah sa võid välja näha teatud nurga alt nagu keskmine ajakirjade modell – kuid kokkuvõttes on su keha näljutatud, nõrk ning kaalumuutustele ülimalt vastuvõtlik. Ehk piisab korra eksimisest ning kilod tulevad kohe selga.
Ning ma pean sulle mainima ära, et lihased on ühed seksikamad asjad naise juures. Kuna sa oled ise naine siis sul on kindlasti tänapäeva meedia mõjul kergelt väärastunud arusaam sellest milline on ilus naine, ning selle poole sa ka püüdled – ning keeldud kategooriliselt oma vaateid muutma. (Suurem kaal on paha, paha, lihased koledad jne…)
Naisena on sul puhtfüüsiliselt lihaste kasvatamine ekstreemselt raskendatud. Seega ei kasva sulle märkimisväärseid lihaseid selga ka aastatepikkuste jõusaalikäikude tulemusena. 5kg lihasmassi ei tee sind välimuse poolest sugugi lihaseliseks – mis ta teeb on see, et jäta sinust vormis inimese mulje, kes ei ole lodev ning jõuab vajadusel oma suurt meiki täis käekotti tõsta ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihaste olemasolu ise juba kiirendab ainevahetust, põletab kaloreid, kergendab eluviisi iga nurga alt ning vormib sinu keha ilusamaks.
Kuna lihas kaalub rohkem kui rasv pead arvestama, et 5kg lihaseid näeb su keha peal palju naturaalsem välja, kui 5kg pekki mis ruumalalt võtab ikka väga palju ruumi su keha peal…
Toitumise koha pealt sööd täiesti õigeid asju, kuid sellegipoolest pead palju muutma. See, et ei ole otsest näljatunnet ei tähenda alati seda, et keha näljas pole. Annad piisavalt palju aega kehale ning ta harjub kõigega – ka näljaga. Magu tõmbub kokku ning suuri koguseid ei olegi enam kerge süüa. Keha on totaalselt näljarežiimil ning hoiab niipalju energiat kokku kui võimalik. See võib viia pideva külmatundlikkuseni, nõrkus, väsimus (Isegi kui sellest ise aru ei saa – nagu suitsetaja on harjunud oma mürgitatud kehaga, ei pruugi alati väsinud ja nõrk inimene seda tunnetada, kuna on juba harjunud selle kõigega, kui keha normaalseisundiga / Vaheta aga kehad sellega, kes on energiast tulvil, heas vormis ja tugev, ning sa tunned ennast supermanina)
Kindlasti soovitaksin lisada vähemalt, üks kord nädalas kavasse jõusaal. Äärmisel juhul osta koju paar reguleeritavat hantlit ja pisike kang. Sest jõutreeningut on tugeva ja vormis keha jaoks vaja. Siinkohal pean silmas läbi ja lõhki tugevat keha. See, et kaalud 45kg ja oled kleenuke iga nurga alt ei tähenda, et vormis oled… pigem tähendab, et oled alatoitunud ning enamik inimesi peab sind veidi “totuks”, et oma keha niimoodi piinad.
Naiste mõttemaailma on teinekord väga raske muuta kuna vähemalt mulle tundub, et olete kõige altimad erinevatest meedia-allikatest igasugu tobedaid kombeid külge võtma ning lähete uskumatutesse kaugustesse, et täita seda “ühiskonna normi” iluduse suhtes, mida erinevad allikad kirjeldavad. Kleenuke, madala kaaluga modell…
Igastähes mõtle veidi kõige üle… ning siis telli treenerilt toitumiskava, pea läbirääkimisi ja siis ka treeningkava. Poole aasta pärast oled uus inimene ning imestad enda üle, kuidas sa küll üldse kunagi nii “valesti” said suhtuda kõigesse.
MemberOeh.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ühe teise naisterahva ponnistused sarnasel teemal:
http://forums.fitness.ee/index.php?showtop…mp;#entry296874
Tundub, et täpipealt sama probleem. Panen sulle siis kohe paugu ära ja ütleksin, et võiksid kaaluda 10kg rohkem, mitte vähem! Seedi seda nüüd minutike…
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sul nagu ka vist 90% naistel on mingi hämmastav arusaam sellest kuidas inimese keha töötab. Arvad, et kui lihtlabaselt sööd vähem – siis kaal langeb, kõtu on väike ning kõik on ilus ja tore. Lihased on meestele ning sul neid vaja ei ole.
Sellele kõigele kriips peale…
Esiteks tundub (Tundub, sest sa lähemalt oma toitumsiest ei räägi), et su päevane toidutarbimine on viidud nii madalale, et su keha ei loovuta enam püssi ähvardusel ka mitte ühtegi grammi rasva kui tal vähegi võimalus seda mitte teha.
Mingit rasvapõletajad sinupuhul küll erilist mõju ei avaldaks. Vbl midagi teeksid aga nagu ütlesin siis probleem ei ole üldsegi kaalunumbris vaid selles, et kogu lähenemine asjale on vale.
Oleks vaja süüa vähemalt 5x päevas, 3-4h intervallidega niiet terve päeva jooksul oleks toitainete juurdevool tagatud. Iga eine peaks sisaldama valke, rasvu ning süsivesikuid. Lihatooted, kalatooted, piimatooted saavad olema sinu uued parimad sõbrad. Süsivesikutega hoia tagasi ning tarbi pruuni riisi, tatart, vbl kaerahelbeputru – kuid sinu jaoks ei olegi see vist kõige suurem probleem. Juurikaid ja puuvilju võid jätkuvalt tarbida, aga ainult korralike einete kõrvale.
Üksikult on igasugu lehed ja marjad veidi vähevõitu keha turgutamiseks. Loll naistedieetide mõju kus kästakse lõunaks üks õun süüa… Isegi tervest korvist jääks väheks…
Ime, et su keha veepuuduse kätte pole surnud. Ju siis tarbid ohtralt muid jooke? Teed, mahlasid, kohvi, karastusjooke? Piirdu võimalusel puhta veega kuna see kõige parem siiski. Tee ja kohvi võib õige tarbimise juures samuti ok olla, kasulik isegi. Karastusjoogid ja mahlad võid enamvähem ära unustada. Mahla teinekord söögi kõrvale miks mitte, aga muidu mitte.
Rasv põleb üldiselt üle terve keha, seega ei aita ka mingite harjutuste tegemine otseseslt ühelgi kehaosal rasva põletada (Osad uuringud mingi paar protsenti väidavad, et rasv lokaalselt põleb, aga see liiga väike number sinu jaoks).
Kokkuvõttes toitumine vaja ringi teha, trenni vaja korralikult teha. Pigem 5kg juurde võtta ning siis vaikselt rasva põletama.
Sa nüüd oma toitumisest lähemalt ei rääkinud. Tegin võib-olla mõned järeldused sellest, et ütlesid, et ärkad hommikul aga sööd alles 13. Ütlesid, et sööd liha ja kala palju – aga kui palju? 2x päevas 100g ei ole eriline kogus. 300g ja me räägime asjast juba.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Poole aasta pärast võiksid omada sama kaalu juures vaat-et sixpacki juba… mõtteainet.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused